Acculader elektrische fiets vervangen

Behalve de accu kan ook de acculader van uw e-bike aan vervanging toe zijn. Een goede lader is essentieel voor het correct opladen van uw fietsaccu. Ook verlengt het de levensduur van de accu. Kies uw nieuw acculader dus altijd zorgvuldig. Bij onze producten vindt u een uitgebreide omschrijving en goede foto’s die u helpen de juiste lader te kiezen.

U kunt natuurlijk bij het uitzoeken van een acculader kiezen voor precies dezelfde die u nu heeft. Echter, het kan zijn dat deze precieze lader niet meer verkrijgbaar is of dat u eens een andere lader wilt proberen, bijvoorbeeld vanwege de prijs. U kunt niet zomaar elke acculader aansluiten op uw accu. Sterker nog, dit kan zelfs schadelijk zijn. Er zijn een aantal zaken om in het achterhoofd te houden bij de keuze van een nieuwe acculader.

Waarop letten bij het kiezen van een nieuwe acculader?
Er zijn een aantal dingen belangrijk als u op zoek gaat naar een nieuwe acculader voor de accu van uw elektrische fiets. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet:

• Het voltage van de fietsaccu (meestal 36 Volt, maar het kan ook 24V of 43V zijn bijvoorbeeld)
• De laadcapaciteit van de lader (meestal rond de 2A, daarboven speken we van een snellader)
• De soort aansluiting van de fietsacculader op de accu (het aantal pinnen en de vorm van de stekker)
• Het type fietsaccu (meestal lithium, maar het kan ook AGM of Calcium zijn bij oudere e-bikes)

 

Lees meer
Filter uw producten


Bosch Standaard oplader 4A
Originele Bosch standaard oplader met een laadvermogen van 4A. Deze Bosch fietslader is geschikt voor alle Bosch e-bike accu’s: Active line, Performance line en Classic line.

€139,95

Informatie
Bosch Oplader adapter voor Classic line accu
Deze Bosch oplader adapter voor Classic line accu is bedoeld voor gebruik in combinatie met de acculaders van Bosch met een ovale stekker. Met deze adapter kunt u uw Bosch Classic line accu laden met een standaard Bosch acculader.
Pagina 1 van 1