Huisdier als VIP op de fiets (5 tips!)

Huisdier als VIP op de fiets (5 tips!)

Werelddierendag. Donderdag 4 oktober 2018. Ditmaal is het de 88e keer; deze jaarlijks op dezelfde datum terugkerende traditie. Er is een duidelijke reden voor het ontstaan van die allereerste editie ooit, op 4 oktober 1930. Omdat het 't welzijn van dieren aangaat die zelf geen keuzes kunnen maken. Huisdieren en andere dieren zijn voor een groot deel afhankelijk van de mens. Niet zelden hebben ze het slecht, maar gelukkig hebben ze het óók heel vaak goed. Zeker in Nederland. Dankzij trouwe, liefdevolle baasjes zoals u.

Voor dieren met géén goed baasje is er gelukkig een instantie zoals de Dierenbescherming. Deze organisatie heeft als ideaal, zo staat op hun website, dat 'de mens in de samenleving duurzame invulling geeft aan welzijn, gezondheid en integriteit van ieder dier. We beschermen dieren door het verlenen van noodhulp, het handhaven van welzijn en het beïnvloeden van de samenleving.'

Extra genegenheid
Dat brengen we graag nog eens onder de aandacht. Gelukkig gaat het op Dierendag echter niet alléén om het welzijn van de dieren die het helaas niet getroffen hebben. Het gaat óók om een beetje welverdiende extra genegenheid voor uw kat of poes, konijn, hond, cavia of andere gewaardeerde metgezel. Een dier dat het wél al goed heeft, maar ook best nog eens aanvullend verwend mag worden...

 

Dierenfietsmand


Aangenaam voor uw dier

Als webshop met een bewuste keus qua assortiment, brengen we op deze bijzondere dag logischerwijs graag enkele fietsaccessoires onder de aandacht die aangenaam zijn voor uw dier... én voor uzelf. Juist samen is het gezellig en samen wilt u kunnen genieten. Comfortabel, veilig en knus. Ook onderweg. Een tip, speciaal voor het vervoeren van uw (kleinere) hond, kat of ander niet al te groot huisdier op de fiets? We hebben er zelfs vijf (nou ja, of eigenlijk vier, los van Tip 5).


TIP 1

Als eerste denken we direct aan deze kattenmand slash hondenmand slash dierenmand: de Buddy. Hij wordt veel verkocht, en we durven het advies dan ook zonder meer aan ;). Op weg naar de dierenarts of het pension, maar zeker ook richting... zomaar ergens, zoals het strand, het terras of bos, is de Buddy erg geschikt. Deze mand zit goed aan de fiets of e-bike vast, terwijl je 'm er ook makkelijk weer van af neemt, om dier en mand te voet mee verder te nemen, met hulp van de stevige beugel. De Buddy heeft een best aparte kleur, is ook thuis te gebruiken en is er, indien gewenst, met bijpassende draadkoepel. De mand is makkelijk schoon te houden en er horen een riem en comfortabel kussen bij.


TIP 2
De dierenmand Buddy is er voor op de bagagedrager. Er zijn ook andere fietsmanden waarin u uw hond op de achterdrager een fijne plaats gunt. De Pasja van Basil bijvoorbeeld. Deze wordt eveneens inclusief een comfortabel kussen geleverd en is er in meerdere maten. Het leuke van deze dierenmand is ook het gebruik van naturel afgelakt riet. Ook deze mand is eenvoudig van de (elektrische) fiets afneembaar. En de mand heeft handige openingen waarmee u uw hond onderweg met een riem veilig vastzet.

 

Fietsmand hond

 


TIP 3
Een goede tip voor als u uw hond lekker wilt meenemen nóg dichter bij uzelf, is de Rixen & Kaul hondenmand met KLICKfix voor aan het stuur. Ook dit is een luxe mand, inclusief kussen, en ook deze dierenmand is makkelijk afwasbaar. Er zit zelfs reflectie op én er zitten handvatten aan. Ook hier is er natuurlijk ruimte voor het vastmaken van de hondenriem. Bovendien zit er een oprolbaar wind- en regenscherm aan vast. Zo houdt u het ook (of in elk geval?) voor uw viervoeter droog.


TIP 4
Nog een tip, speciaal op Werelddierendag. Speciaal voor uw huisdier als VIP op de fiets. En ook natuurlijk weer speciaal voor uzelf als eigenaar. De Cordo Pet Carrier. Ook deze grijze, kunststof dierenmand is bedoeld voor aan het stuur. Ook deze heeft een (katoenen) kussen en veiligheidsriem, met veiligheidsrek. De mand is zelfs voorzien van enkele opbergvakjes. Het zijn ideale netjes van nylon voor bijvoorbeeld het snel even wegstoppen van de hondenriem.

Kinderfietstas met dieren


TIP 5

Tot slot Tip 5. Deze is er stiekem meer voor uzelf of bijvoorbeeld uw kind dat gek is op dieren. Op de fiets naar school, sportvereniging en/of vriendje of vriendinnetje? Misschien wel voortaan met een enkele of dubbele kinderfietstas met paard erop, plus een veilige kinderfietshelm met aanlokkelijk design vol lieve beestjes... Fietsparadijs.com heeft ook voor de allerjongste dierenliefhebbers die nog héél veel Werelddierendagen op 4 oktober zullen meemaken, van alles in huis.