Onmisbare fietsaccessoires voor de herfst

Onmisbare fietsaccessoires voor de herfst

Met deze fietsaccessoires bent u klaar voor de natte en donkere herfstmaanden!

De herfst staat voor de deur. Dat betekent dat de dagen korter worden en de temperatuur naar beneden gaat. Ook zijn de laatste maanden van het jaar vaak natter en onstuimiger. In deze blog bespreken we een aantal fietsaccessoires die in het najaar extra goed van pas komen.

 

Bescherm uw spullen tegen neerslag
Het najaar gaat vaak gepaard met onstuimig weer. Er valt vaak niet alleen veel regen, het kan ook flink sneeuwen. Met zulk weer is het belangrijk om uw spullen op de fiets goed te beschermen. Vervoert u uw spullen in een fietskrat of fietsmand? Dan biedt een zogenaamde Hooodie Box uitkomst. Dit is een afdekhoes die u over uw krat of mand spant waardoor uw spullen droog blijven. Gebruikt u een fietstas? Bekijk dan eens onze fietstassen gemaakt van bisonyl. Bisonyl is supersterk en in hoge mate waterafstotend. Een fietstas gemaakt van dit materiaal is dus ideaal voor in het najaar. Daarnaast vindt u in ons assortiment ook een aantal fietstassen die standaard worden geleverd met regenhoes. Deze kunt u tijdens een bui om uw fietstas spannen zodat uw spullen droog blijven.

Hooodie Box M Stars voor Kerri Fietskrat                                 Beck Classic PTT

 

Kies voor goede fietsverlichting
Als de zomer eenmaal voorbij is, worden de dagen al gauw korter. Dat betekent dat u vaker in het donker op de fiets zit. In het donker bent u minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers en dus kwetsbaarder in het verkeer. In de herfst- en wintermaanden is het daarom essentieel dat uw fiets over goede fietsverlichting beschikt. Een (extra) setje ledverlichting komt dus altijd van pas. Het voordeel van deze ledlichtjes is dat ze eenvoudig aan de fiets te bevestigen zijn en u ze makkelijk meeneemt in uw tas of jaszak.

 

Bescherm uw fietsslot tegen kou en regen
Nat weer heeft niet alleen z’n weerslag op uw fiets. Ook uw fietsslot is in het najaar kwetsbaarder. Daarom raden wij u aan een slot te kiezen van hoogwaardige kwaliteit die zogezegd wel tegen een stootje kan. Kies bijvoorbeeld voor een kettingslot van ABUS of van AXA. Deze sloten zijn supersterk, robuust en hoogwaardig afgewerkt. Ideaal dus, voor in het Hollandse weer. Daarbij is het verstandig om de cilinder van uw slot het hele jaar door goed te onderhouden met slotspray. Slotspray houdt de cilinder van uw slot soepel waardoor uw slot langer meegaat. Bovendien beschermt een dergelijke spray ook goed tegen roest en andere boosdoeners zoals stof, vuil en zand of modder.

 

AXA Cherto Compact 95 kettingslot zwart ART-2 keurmerk             ABUS Slotspray 50 ml                Urban Proof Fietsverlichting