Fietskrat zwart

Wat is een zwart fietskrat? Een zwart fietskrat is zonder twijfel de klassieker onder de fietskratten. De allereerste kunststof kratten voor op de fiets van decennia geleden waren ook in de kleur zwart. Zeker de laatste jaren zijn zwarte kunststof fietskratten een begrip geworden in het straatbeeld.

Pas na de allereerste zwarte krat voor op de fiets, volgden fietskratten in alle kleuren van de regenboog. De oorspronkelijke zwarte fietskrat heeft echter nog altijd de meest authentieke uitstraling. Daarom is de fietskrat in de kleur zwart ook nog altijd zeer populair. Sterker nog, deze worden 'by far' nog altijd het meest verkocht. Merkt ook Fietsparadijs.com, de webshop met een veelvoud aan kratten in deze 'kleur'. Van normale fietskratten tot zelfs een opvouwbare zwarte fietskrat.

Zwart fietskrat

De zwarte fietskrat werd ooit veelal ingezet voor het vervoer van melkbussen - vandaar ook de term melkkrat. Tegenwoordig gaat het natuurlijk al lang om het vervoer van allerhande andere spullen. Zo kun je er makkelijk een schooltas in kwijt, de boodschappen(tas), sporttas, los gereedschap, de fietstas en van alles nog meer. De tas of de goederen zijn al fietsend goed in het zicht, want bevinden zich voorop de fiets, hoewel er ook zwarte fietskratten zijn voor achterop. In het eerste geval is het nodig om voor het (zwarte) fietskrat een transportfiets te hebben, of voorzie de fiets van een voordrager.

Zwarte fietskratten zijn normaliter gemaakt van kunststof. Een zwart plastic krat is bijna per definitie heel sterk, waarbij zelfs goedkope zwarte fietskratten jarenlang meekunnen. Vaak wordt bijvoorbeeld het sterke kunststof HDPE (hoge dichtheid polyethyleen, of in het Engels High Density Polyetheen) gebruikt. Het stugge HDPE is een soort plastic dat gericht is op een lange levensduur van het product.

Fietskrat zwart

Het spreekt verder voor zich dat er grote zwarte fietskratten, kleine zwarte fietskratten, goedkope zwarte fietskratten en zwarte fietskratten van wat duurdere kwaliteit zijn. De precieze afmetingen verschillen uiteraard ook. Zo kunt u op Fietsparadijs.com een kijkje nemen in het assortiment met vele zwarte kratten voor de kinderfiets, en vele zwarte kratten voor voorop en achterop een grote fiets. Van verschillende merken zoals Basil, Kerri, Lastpak en Steco.

 

Zwart krat voor de fiets