Fietskrathoes

Een fietskrathoes of krattenhoes beschermt de inhoud van een fietskrat, maar past ook op sommige fietsmanden. Welke hoezen er zijn en welke passen op de verschillende fietsmanden en fietskratten, leest u hier.

Het nut van een fietskrat met hoes is duidelijk. Zo'n afdekzeil helpt uw spullen in de fietsmand of fietskrat droog te houden. Bovendien waaien lichte spullen er zo niet uit, evenmin kunnen deze er zo vanuit een volle krat of mand tijdens het fietsen niet uitvallen. Behalve tegen regen en wind, beschermt een krat- of mandhoes ook tegen stof, vuil en vaak belangrijker nog: opspattende modderspetters. 
Fietskrathoes
Daarnaast geeft een fietskrat met cover zowel de krat of mand als daarmee de fiets een (extra) accent, dan wel hip en/of juist strak uiterlijk. Fietskrathoezen zijn er namelijk in allerlei kleuren en met allerlei patronen. Van kunstzinnig tot een combinatie met felle kleuren, van oud-Hollands blokjesmotief en oer-Hollandse PTT-look tot aan designs van tulpen en sterren. 

Welke hoes past op welk fietskrat?
Niet zomaar elke fietskrat cover past op elke willekeurige fietskrat of fietsmand. Sterker nog, niet voor alle maten fietskratten en fietsmanden is er een afdekhoes beschikbaar, echter wel voor verreweg de meest voorkomende formaten. Belangrijk is om vóór een eventuele aankoop eerst goed de maat te meten.

Een fietskrathoes op Fietsparadijs.com in de maat S past op kratten en manden van 40 bij 30 centimeter. Denk aan dit kleine, zwarte fietskrat van het merk Basil met inhoud van 25 liter.

Een fietskrathoes zoals te vinden in deze webshop in de maat M past op kratten en manden van 43 bij 35 centimeter. Denk aan een fietskrat van het merk Kerri met inhoud van 40 liter.

Een fietskrathoes op deze site in de maat L past op kratten en manden van 50 bij 40 centimeter. Denk aan de kratmand maat L van Wicked.
Fietskrat hoezen
Noot 1 (!): bovengenoemde kan mede afhankelijk zijn van het merk. Wij adviseren u altijd om ook qua afmetingen de omschrijving van betreffend(e) product(en) even nauwkeurig te lezen, zodat u de juiste aankoop kunt doen en er direct profijt van heeft (voor 22.00 uur besteld, morgen al in huis!).

Noot 2 (!): een hoes van het juiste formaat kan in het begin soms lastig passen. Na een paar keer gebruiken zult u merken dat de hoes - mits dus uiteraard van het juiste formaat - steeds makkelijker past. Juist omwille van een lange levensduur óók als het gaat om pasvorm, is het afdekzeil gemaakt van stevig elastiek.

Hoes fietskrat met stevig elastieken zijden
Een afdekhoes voor krat of mand is dus gemaakt van stevig elastiek. Hiermee maakt u de cover gemakkelijk vast op soms meerdere maten fietskratten en fietsmanden.

Combinaties mogelijk
Vanzelfsprekend kan een fietskrathoes om meerdere soorten fietskratten en -manden; dat wil zeggen, er zijn allerlei kleurencombinaties mogelijk tussen mand/krat en hoes. Daarnaast kunt u in één stijl meerdere fietsaccessoires bestellen. Denk aan de mogelijkheid om een Colored Triangle te nemen (zie afbeelding), samen met een zadeldekje, fietstas, fietskussentje en/of rugleuning in deze zelfde stijl. Zo zijn er meerdere prints en motieven die terugkomen op meerdere soorten fietsaccessoires.Hoes voor fietsmand en fietskrat
Fietskrathoes Basil - of New Looxs of Hooodie?
Fietsparadijs.com heeft hoezen voor de fietskrat van bekende merken als New Looxs en Hooodie. De lage prijzen van deze covers op deze website vallen standaard onder de noemer fietskrathoes aanbieding.