Fietsmand kinderfiets

Welke fietsmanden zijn er voor op de kinderfiets? Wanneer is er eigenlijk sprake van een kinderfietsmand? Informatie voor bij het kopen van een fietsmand voor kinderen, vindt u hier.

Een passende fietsmand voor elk. Dus ook voor jongens en meisjes die net als volwassenen een mand willen op hun (kinder)fiets. Ze zijn er in veel varianten, maar welke moet u hebben?

Een kinderfietsmand is - voor de goede orde - iets anders dan een poppenmandje voor op de fiets. Ook die zijn te vinden in deze webshop, maar hier gaat het over echte fietsmanden, maar dan in een maatje kleiner, zodat ze ook geschikt zijn voor op een fiets met wielmaat van bijvoorbeeld 24 inch (kinderleeftijd plusminus 7 tot 9 jaar) of nog net iets kleiner (16, 18 of 20 inch). Een echte fietsmand maar dan voor kinderen, kan overigens ook prima worden gebruikt door een volwassene die liever een maatje kleiner heeft.

Kinderfietsmand
Fietsmanden Small - voor kinderen?
Meerdere merken fietsmanden hebben meerdere typen fietsmanden, en van sommige van deze varianten ook meerdere uitvoeringen als het gaat om het formaat. Denk aan de Large, de Medium en de Small, waarbij de laatste en mogelijk ook de Medium-uitvoering (onder meer) bestempeld kan worden als kinderfietsmand. Dat kunnen fietsmanden zijn van staal, maar vaak ook fietsmanden van riet.

Wat past er in een kinderfietsmand?
De kwaliteit van een fietsmand voor kinderen, is dus gelijk aan die van een fietsmand voor volwassenen. Want alleen het formaat wijkt mogelijk af. Ook voor op de kinderfiets zijn degelijke fietsmanden zeer praktisch in gebruik. Ze zijn makkelijk te bevestigen en er zijn veel spulletjes in mee te nemen. Zoals de schooltas, de sporttas of rugzak op weg naar een vriend of vriendin.

Kinderfietsmanden met naturelle look
Rieten fietsmanden hebben een natuurlijke look, en de meeste mensen zien zo'n mand tegelijkertijd als een hippe fietsaccessoire. Ze zijn er zelfs met deksel - ook de varianten voor jongens en meisjes. Zo'n type fietsmand wordt ook wel een opbergkoffer genoemd, maar dan dus 'gewoon' op de fiets. De naturelle look kan trouwens wel verschillen als het gaat om de tint: de ene mand is wat bruiner, grijzer en/of donkerder of lichter dan de andere.

Handgemaakte fietsmanden van riet
Wanneer de fietsmand is gemaakt van riet, gaat het zoals bekend om een natuurproduct. Zo'n mand is vaak handgemaakt en dat betekent dat het riet kan splijten, en dat er mogelijk enige verkleuring kan optreden of enige speling kan zijn qua precieze formaat. Over het formaat gesproken: dit kan voor op een kinderfiets variëren van rond de 10 tot rond een kleine 20 liter. 

Fietsmand voor kids


Hoe bevestig ik de fietsmand op de kinderfiets?

Het antwoord hierop is heel eenvoudig. U plaatste deze zo op een voordrager voor de kinderfiets, die ook los te bestellen en monteren is. Bij aankoop via deze webshop ontvangt u standaard enkele tiewraps; een simpele en logische manier om de mand mee vast te zetten.

Meer info over alle kinderfietsmanden
Zie voor meer informatie en exacte specificaties ook de beschrijving van elke afzonderlijke kinderfietsmand. Fietsparadijs.com toont u onder meer hoe de kinderfietsmand eruitziet op een kinderfiets. Zo verkrijgt u een goed beeld van de verhoudingen; hoe groot of klein precies is de mand ten opzichte van de fiets?