Baby fietshelmen

Een kind op de fiets wil je beschermen tegen letsel bij een valpartij. Bij een baby leeft dat gevoel wellicht nog veel sterker. Een baby fietshelm geeft een geruststellend idee (en staat leuk). Welke kunt u kiezen en om welke maat gaat het? Is een fietshelm voor baby's verplicht? Lees hier meer over kinderhelmen voor baby's van merken als Yepp, Bobike en Kiddimoto, van bijvoorbeeld 44 cm en 46 cm. Waar moet u bij een fietshelm xxs op letten?

Met het genoemde aantal centimeters wordt de hoofdomtrek bedoeld. De minimale hoofdomtrek en de maximale hoofdomtrek waarvoor de betreffende helm geschikt is, staan bij elke baby fietshelm gespecificeerd. Wilt u weten hoe u deze maat nauwkeurig meet? Zie Hoofdomtrek kinderhelm meten.

Baby fietshelm

Baby fietshelm XXS - S
Elk merk kan een eigen 'benaming' geven als het gaat om passende fietshelmen voor baby's. Dat kan variëren van XXS tot S. Het gaat feitelijk om de precieze maten die altijd bij de kinderhelm op Fietsparadijs.com beschreven staan. In combinatie met de gemeten hoofdomtrek kan het niet mis gaan. Babyhelmen beginnen bij een minimale omtrek van 44 centimeter en kunnen een maximale hoofdomtrek hebben van boven de 50 centimeter. Uiteraard is de ene baby groter dan de andere en geldt: meten is weten. 

Wanneer zit een fietshelm voor een baby het best?
Het feit dat sprake is van een bandbreedte bij zowel de minimale als maximale hoofdomtrek, heeft te maken met de verstelbare binnenring. Hiermee kunt u de baby fietshelm op maat vastzetten. Weten hoe de helm het beste past op het hoofd van de baby? Zowel als het gaat om comfort als het verkrijgen van maximale veiligheid? Lees dan het artikel 'Optimale bescherming door kinderhelm'.

Is een baby fietshelm verplicht?
Nee, in Nederland is het dragen van een helm door baby's voorop of achterop de fiets (nog) niet verplicht. Wel zijn er duidelijke redenen waarom een fietshelm wel eens zeer gunstig kan uitvallen voor baby's en kinderen in het algemeen. Een helm vangt bij een onverhoopt ongeluk de ergste klap van de ontstane krachten op - in plaats van het hoofd. Dit kan trauma's in de hersenen helpen voorkomen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kunt u lezen in een ander artikel op Fietsparadijs.com over de dempende werking, het absorberen van de botsenergie door de foamlaag aan de binnenzijde en, onder meer, de bescherming van de schaal aan de buitenzijde tegen harde en scherpe objecten. Zie: Hoe zorgt een baby fietshelm voor extra veiligheid?

Baby fietshelmen

Hoe zien baby helmen eruit?
Helmen voor baby's zijn uiteraard te vinden in allerlei kleuren, kleurencombinaties en prints. Daarbij is bij baby fietshelmen minder sprake van kekke en gave designs met thema's als bijvoorbeeld racen, maar is vooral sprake van kleurrijk, bloemetjes en lieve beestjes. De vorm van deze kleinste helmen verschilt doorgaans ook van de kinderhelmen voor (grotere) meisjes en jongens: de babyhelm ziet er nóg schattiger uit. Natuurlijk al helemáál als uw eigen (klein)zoontje of (klein)dochtertje 'm draagt...

Is een baby fietshelm even veilig als een kinderfietshelm?
Het antwoord is duidelijk 'ja': helmen in maat xxs zijn net zo veilig als alle andere kinderhelmen die u kunt vinden op deze site. Voor al deze helmen geldt namelijk dat ze voorzien zijn van hetzelfde Europese keurmerk dat onder meer betrekking heeft op de hoge mate van bescherming en veiligheid.

Hoe zwaar is een babyhelm?
De babyhelmen in deze webshop zijn lichtgewicht helmen en wegen gemiddeld 190 gram.

Baby fietshelm Yepp, Kiddimoto en andere goede merken
Er zijn vanzelfsprekend meerdere merken fietshelmen voor baby's. Yepp en Kiddimoto, maar ook Bobike, ABUS en prijsvechter Polisport zijn hiervan goede voorbeelden. Al deze merken beschikken over een ruim aanbod van dit type fietsaccessoire: veilige fietshelmen voor baby’s in de leeftijd tot ongeveer 1 jaar. Zie ook hier het zeer ruime aanbod!

 

Lees meer
Filter uw producten
Polisport Babyhelm Birdy
Mega snoezig, deze Birdy babyhelm voor meisjes! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
Polisport Babyhelm Elephant
Mega schattig, deze babyhelm met olifantje voor jongens! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
Polisport Babyhelm Rainbow xxs
Voor de allerkleinsten! Die wilt u beschermen als de allerbeste. Met deze simpelweg goede helm doet u dat probleemloos. Een babyfietshelm speciaal ontworpen voor kleine hoofden. Met eenvoudig sluitsysteem en in kleuren die uw kleine doen glunderen!
Melon Kinderhelm Urban Active Bumblebee XXS-S
Deze kinderfietshelm van Melon is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Het is een sterke en toch erg lichte helm. Voorzien van fraaie print, reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Urban Iki Kinderhelm Bincho Black maat XS
Deze lichtgewicht kinderfietshelm van Urban Iki is een prettig zittende helm met in-mold constructie, zachte padding en goede ventilatie. De zwarte babyfietshelm past bij andere fietsaccessoires van Urban Iki.
Pagina 1 van 1