Kettingsloten

Een kettingslot: welke is het meest geschikt voor uw situatie en uw fiets? Fietsparadijs.com geeft inzicht in waarop u zoal moet letten bij kettingsloten. Sloten voor de fiets, dan wel brommer / scooter en zelfs motor.

Welke exemplaren behoren tot de beste kettingsloten, hangt af van kwaliteit, maar ook van de toepassing. Als het gaat om kwaliteitssloten voor de fiets, scooter of motor komt u al gauw terecht bij kettingsloten met een keurmerk. Al kan ook een slot zonder keurmerk in sommige gevallen goed voldoen, leggen wij u even verderop uit.

Goedgekeurd kettingslot
Bij de keuze voor een kettingslot geeft het eventuele keurmerk ART aan dat verzekeringsmaatschappijen het slot accepteren. In andere woorden, zij hebben vertrouwen in de mate van diefstalpreventie en -bescherming die het (ketting)slot biedt. Dat betekent normaliter dus ook dat bij onverhoopte diefstal van uw tweewieler, de maatschappij de schade zal vergoeden. Lees wel altijd uw polisvoorwaarden.

Kettingsloten

Wat is nou precies een ART-kettingslot? En welke ART-sloten zijn er?
Er is op Fietsparadijs.com een groot aanbod aan kettingsloten met ART-keurmerk. Dit varieert van twee tot vijf ART-sterren. Zie ook onze informatie over sloten met twee en drie ART-sterren en het aanbod aan motorsloten, die in de categorie vier of vijf sterren vallen.

Ook beugelsloten, ringsloten en overige sloten
Het aantal sterren zegt onder andere iets over het soort tweewieler dat met het slot beschermd moet worden tegen ontvreemding. Een kettingslot of andere type slot (zoals beugelslot of ringslot) met twee ART-sterren kan voor een fiets voldoende zijn, terwijl een scooter uit diefstalpreventie vaak een keurmerk ART-3 of ART-4 behoeft, en voor de zwaarste motors een kettingslot ART-5 een eis is.

Kettingslot voor kinderfiets
Zoals vermeld kunnen ook kettingsloten die géén keurmerk hebben, de moeite van het kopen waard zijn. Denk aan een - vaak kleurrijk of grappig - kabelslot voor kinderen. Daarmee wordt de kinderfiets snel en makkelijk tegen 'gelegenheids-weggrissen' beveiligd, bijvoorbeeld in een niet-diefstalgevoelige omgeving.

Goedkope kettingsloten kopen
Ook de kettingsloten, beugelsloten en ringsloten die wel degelijk beschikken over een ART-keurmerk, hoeven allerminst duur te zijn. Voorbeelden van zeer solide fietssloten en scootersloten - ook door de verzekeringsmaatschappijen als zodanig erkend - die eigenlijk goedkoop zijn te noemen, zijn te vinden bij het aanbod van bijvoorbeeld Pro-tect, Starry en Lynx.

Welke lengte van het kettingslot?
Een ander, praktisch punt dat zeker van belang is bij het bepalen van welk kettingslot u moet hebben, is hoe lang deze is. Natuurlijk geldt: hoe langer het kettingslot, hoe meer mogelijkheden. Maar ook: hoe zwaarder en hoe (net iets) minder eenvoudig het is mee te nemen op de fiets of scooter. Maar wat zijn precies die mogelijkheden? Wanneer komt een lang kettingslot van pas en in welke gevallen is een kort kettingslot eigenlijk ook wel voldoende?

 

Kettingsloten

 

Kettingslot óók ideaal als tweede slot
Een relevante factor bij het beantwoorden van de vorige vraag is: een langer kettingslot komt vaak van pas wanneer u uw fiets, scooter of motor ermee op slot wil zetten aan een vast object. Hiermee voorkomt u dat iemand uw eigendom kan optillen of inladen om elders te proberen het slot te forceren. Beter nog is om een kettingslot te gebruiken als tweede slot. In dat geval heeft een dief én langer tijd nodig én moet hij of zij twee in plaats van één specialisme(n) hebben als het gaat om het type slot dat opengebroken moet worden.

Dus: gebruik bij een fiets bijvoorbeeld een ringslot én een kettingslot om een hek, paal of boom. Daarbij is een extra lang kettingslot mogelijk óók handig om meerdere fietsen mee aan elkaar op slot te zetten. Of bijvoorbeeld een fiets met een bakfiets, of een fiets met een scooter.

Korte kettingsloten
In andere gevallen kan een klein, korter kettingslot beter uitkomen. Vaak scheelt dat ook in prijs. Bovendien scheelt het in het mee te nemen gewicht én is een minder lang slot doorgaans makkelijker te hanteren. Daarbij is het handig te weten dat de meeste kettingsloten op Fietsparadijs.com sowieso al een praktische lengte hebben van vaak minimaal 100 centimeter. 

Kettingsloten met slothuis en schakels van gehard staal
Een ander punt om op te letten, is het soort staal. De kettingsloten van de beste kwaliteit op Fietsparadijs.com hebben gehard stalen schakels. De doorsnede van die schakels is doorgaans minimaal 8 millimeter, maar ze zijn er ook beduidend dikker. De lengte van het slot maakt daarbij niet uit. Zo zijn er meerdere typen kettingsloten die varianten hebben in verschillende maten, waarbij in elk formaat sprake is van dezelfde gehard stalen schakels met dezelfde diameter.

Noot: er zijn ook kettingsloten met een beveiligde cilinder, die extra bestand is tegen inslag, boren en andere agressieve dievenmethoden.


Kettingslot

 

Nog iets om bij kettingsloten op te letten: de beschermhoes
In principe elk kettingslot in deze webshop voor fietsaccessoires heeft een beschermhoes. Deze geeft het kettingslot kleur en het logo kan daarop worden afgebeeld, maar veel belangrijker nog is de beschermende functie als het gaat om het tegengaan van krassen op het lak van het tweewielige voertuig. Met een slothoes houdt u uw kostbare bezit dus beduidend langer gaaf en krasvrij.

Heeft het kettingslot een anti-stofklepje?
U vindt in het overzicht met kettingsloten daarnaast veel varianten die voorzien zijn van een anti-stofkapje. Dit houdt de cilinder lang stof- en zandvrij en soepel draaiend.

Kettingsloten van AXA, ABUS, Pro-tect, Starry en Lynx
Fietsparadijs.com heeft naast de genoemde budgetmerken ook kettingsloten van topmerken als AXA en ABUS.

Zie hier ons uitgebreide aanbod aan kettingsloten voor fiets, scooter en motor!

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE ABUS Kettingslot Iven 8210 110cm ART-2
ABUS Kettingslot Iven 8210 110cm ART-2
Tijdelijke ACTIE!! Kettingsloten van het model Iven voldoen aan de strenge eisen van uw fietsverzekering. Testwinnaar in de ANWB Slotentest 2022.

€64,95 €52,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Iven Chain 8210 85cm ART-2
ABUS Kettingslot Iven Chain 8210 85cm ART-2
De ABUS Iven Chain 8210 is een kettingslot dat voldoet aan de strenge eisen van uw fietsverzekering. ✓ ART 2 gecertificeerd en winnaar ANWB Slotentest.

€54,95 €46,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210 110 cm
ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210 110 cm
IJzersterk ABUS kettingslot met een lengte van 110 centimeter met gebruiksvriendelijke symmetrische sleutel, met ART-3 keurmerk. Voor een goede beveiliging bij een hoog diefstalrisico.

€99,95 €89,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210 met ART-3 keurmerk (85cm)
ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210 met ART-3 keurmerk (85cm)
Fietsparadijs.com levert dit ABUS Ivy Chain kettingslot in de maten 85cm, 110cm, 140cm en 170cm. Met ART-keurmerk en testwinnaar van de ANWB slotentest.

€89,95 €84,95

Informatie
Lynx Kettingslot Stelix 110 CM - 8,3 MM - ART-2
Een slot met een mooie lengte van 110 centimeter, een stevige ketting met een diameter van 8,3 millimeter, een beschermhoes en vaste kop. Inclusief drie sleutels. Winnaar 2e plaats in de ANWB-slotentest en toch heel betaalbaar!
SALE ABUS Ionus kettingslot 8900/85 zwart (ART-2)
ABUS Ionus kettingslot 8900/85 zwart (ART-2)
Kettingslot van ABUS type Ionus met een lengte van 85CM en voorzien van het ART-2 keurmerk voor uw fietsverzekering.

€39,95 €34,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
De Cubic is een veilig, ijzersterk kettingslot van 95 centimeter lang met keurmerk ART-2. Met hoes van nylon en stofklepje.

€37,95 €29,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Iven Chain 8210 140 cm ART-2
ABUS Kettingslot Iven Chain 8210 140 cm ART-2
De Iven Chain is een kettingslot van ABUS met een lengte van 140 cm. Met flexibele kettingsok, 8 mm vierkante schakels en ART-2 keurmerk. Winnaar ANWB Slotentest 2022!

€79,95 €69,95

Informatie
SALE AXA Kettingslot Absolute 9-110 cm Zwart ART-2
AXA Kettingslot Absolute 9-110 cm Zwart ART-2
Dit sterke kettingslot Absolute van AXA is 110 cm lang en heeft schakels met een diameter van 9 mm. Met sterke hoes, afdekkap voor de cilinder en een ART 2-keurmerk.

€52,95 €39,95

Informatie
SALE AXA Kettingslot Absolute 9-90 cm Zwart ART-2
AXA Kettingslot Absolute 9-90 cm Zwart ART-2
Dit sterke kettingslot Absolute van AXA is 90 cm lang en heeft schakels met een diameter van 9 mm. Met sterke hoes, afdekkap voor de cilinder en een ART 2-keurmerk.

€47,95 €32,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210 met ART-3 keurmerk (140cm)
ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210 met ART-3 keurmerk (140cm)
Fietsparadijs.com levert dit ABUS scooterslot Ivy Chain in de maten 85cm, 110cm, 140cm en 170cm. Met ART-3 keurmerk en testwinnaar in de ANWB-slotentest!

€109,95 €92,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Ionus type 8900 (ART-2) in het zwart
ABUS Kettingslot Ionus type 8900 (ART-2) in het zwart
Kettingslot van ABUS met het ART-2 keurmerk voor uw fietsverzekering. Dit zwarte, 110 centimeter lange slot is 2,2 kg.

€49,95 €42,95

Informatie
Pagina 1 van 8