Kettingsloten

Een kettingslot: welke is het meest geschikt voor uw situatie en uw fiets? Fietsparadijs.com geeft inzicht in waarop u zoal moet letten bij kettingsloten. Sloten voor de fiets, dan wel brommer / scooter en zelfs motor.

Welke exemplaren behoren tot de beste kettingsloten, hangt af van kwaliteit, maar ook van de toepassing. Als het gaat om kwaliteitssloten voor de fiets, scooter of motor komt u al gauw terecht bij kettingsloten met een keurmerk. Al kan ook een slot zonder keurmerk in sommige gevallen goed voldoen, leggen wij u even verderop uit.

Goedgekeurd kettingslot
Bij de keuze voor een kettingslot geeft het eventuele keurmerk ART aan dat verzekeringsmaatschappijen het slot accepteren. In andere woorden, zij hebben vertrouwen in de mate van diefstalpreventie en -bescherming die het (ketting)slot biedt. Dat betekent normaliter dus ook dat bij onverhoopte diefstal van uw tweewieler, de maatschappij de schade zal vergoeden. Lees wel altijd uw polisvoorwaarden.

Kettingsloten

Wat is nou precies een ART-kettingslot? En welke ART-sloten zijn er?
Er is op Fietsparadijs.com een groot aanbod aan kettingsloten met ART-keurmerk. Dit varieert van twee tot vijf ART-sterren. Zie ook onze informatie over sloten met twee en drie ART-sterren en het aanbod aan motorsloten, die in de categorie vier of vijf sterren vallen.

Ook beugelsloten, ringsloten en overige sloten
Het aantal sterren zegt onder andere iets over het soort tweewieler dat met het slot beschermd moet worden tegen ontvreemding. Een kettingslot of andere type slot (zoals beugelslot of ringslot) met twee ART-sterren kan voor een fiets voldoende zijn, terwijl een scooter uit diefstalpreventie vaak een keurmerk ART-3 of ART-4 behoeft, en voor de zwaarste motors een kettingslot ART-5 een eis is.

Kettingslot voor kinderfiets
Zoals vermeld kunnen ook kettingsloten die géén keurmerk hebben, de moeite van het kopen waard zijn. Denk aan een - vaak kleurrijk of grappig - kabelslot voor kinderen. Daarmee wordt de kinderfiets snel en makkelijk tegen 'gelegenheids-weggrissen' beveiligd, bijvoorbeeld in een niet-diefstalgevoelige omgeving.

Goedkope kettingsloten kopen
Ook de kettingsloten, beugelsloten en ringsloten die wel degelijk beschikken over een ART-keurmerk, hoeven allerminst duur te zijn. Voorbeelden van zeer solide fietssloten en scootersloten - ook door de verzekeringsmaatschappijen als zodanig erkend - die eigenlijk goedkoop zijn te noemen, zijn te vinden bij het aanbod van bijvoorbeeld Pro-tect, Starry en Lynx.

Welke lengte van het kettingslot?
Een ander, praktisch punt dat zeker van belang is bij het bepalen van welk kettingslot u moet hebben, is hoe lang deze is. Natuurlijk geldt: hoe langer het kettingslot, hoe meer mogelijkheden. Maar ook: hoe zwaarder en hoe (net iets) minder eenvoudig het is mee te nemen op de fiets of scooter. Maar wat zijn precies die mogelijkheden? Wanneer komt een lang kettingslot van pas en in welke gevallen is een kort kettingslot eigenlijk ook wel voldoende?

 

Kettingsloten

 

Kettingslot óók ideaal als tweede slot
Een relevante factor bij het beantwoorden van de vorige vraag is: een langer kettingslot komt vaak van pas wanneer u uw fiets, scooter of motor ermee op slot wil zetten aan een vast object. Hiermee voorkomt u dat iemand uw eigendom kan optillen of inladen om elders te proberen het slot te forceren. Beter nog is om een kettingslot te gebruiken als tweede slot. In dat geval heeft een dief én langer tijd nodig én moet hij of zij twee in plaats van één specialisme(n) hebben als het gaat om het type slot dat opengebroken moet worden.

Dus: gebruik bij een fiets bijvoorbeeld een ringslot én een kettingslot om een hek, paal of boom. Daarbij is een extra lang kettingslot mogelijk óók handig om meerdere fietsen mee aan elkaar op slot te zetten. Of bijvoorbeeld een fiets met een bakfiets, of een fiets met een scooter.

Korte kettingsloten
In andere gevallen kan een klein, korter kettingslot beter uitkomen. Vaak scheelt dat ook in prijs. Bovendien scheelt het in het mee te nemen gewicht én is een minder lang slot doorgaans makkelijker te hanteren. Daarbij is het handig te weten dat de meeste kettingsloten op Fietsparadijs.com sowieso al een praktische lengte hebben van vaak minimaal 100 centimeter. 

Kettingsloten met slothuis en schakels van gehard staal
Een ander punt om op te letten, is het soort staal. De kettingsloten van de beste kwaliteit op Fietsparadijs.com hebben gehard stalen schakels. De doorsnede van die schakels is doorgaans minimaal 8 millimeter, maar ze zijn er ook beduidend dikker. De lengte van het slot maakt daarbij niet uit. Zo zijn er meerdere typen kettingsloten die varianten hebben in verschillende maten, waarbij in elk formaat sprake is van dezelfde gehard stalen schakels met dezelfde diameter.

Noot: er zijn ook kettingsloten met een beveiligde cilinder, die extra bestand is tegen inslag, boren en andere agressieve dievenmethoden.


Kettingslot

 

Nog iets om bij kettingsloten op te letten: de beschermhoes
In principe elk kettingslot in deze webshop voor fietsaccessoires heeft een beschermhoes. Deze geeft het kettingslot kleur en het logo kan daarop worden afgebeeld, maar veel belangrijker nog is de beschermende functie als het gaat om het tegengaan van krassen op het lak van het tweewielige voertuig. Met een slothoes houdt u uw kostbare bezit dus beduidend langer gaaf en krasvrij.

Heeft het kettingslot een anti-stofklepje?
U vindt in het overzicht met kettingsloten daarnaast veel varianten die voorzien zijn van een anti-stofkapje. Dit houdt de cilinder lang stof- en zandvrij en soepel draaiend.

Kettingsloten van AXA, ABUS, Pro-tect, Starry en Lynx
Fietsparadijs.com heeft naast de genoemde budgetmerken ook kettingsloten van topmerken als AXA en ABUS.

Zie hier ons uitgebreide aanbod aan kettingsloten voor fiets, scooter en motor!

 

Lees meer
Filter uw productenSALE AXA Cherto Compact 95 kettingslot zwart ART-2 keurmerk
AXA Cherto Compact 95 kettingslot zwart ART-2 keurmerk
Profiteer van onze tijdelijke actie. Kettingslot AXA Cherto Compact 95 is één van de hardlopers van Fietsparadijs.com! Verkrijgbaar in het zwart. ✓ 29,95

€44,95 €29,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Opal ART-3 100 CM
Pro-tect Kettingslot Opal ART-3 100 CM
Fietsslot, brommerslot, scooterslot? Wat u wilt. Dit krachtige ART-3 slot van uitstekende kwaliteit is 100 centimeter lang, heeft auto-clickvergrendeling, een beschermhoes van nylon en twee reservesleutels. Deze Opal is er voor een mooie Pro-tect prijs!

€34,95 €32,95

Informatie
Lynx Kettingslot in 5 vrolijke kleuren (100CM)
Dit voordelige kettingslot van Lynx heeft een handig formaat en is met nylon afgewerkt in donkerroze, lichtroze, groen, olijfgroen of oranje. Het slot is van gehard staal en is weerbestendig. Het heeft een auto-clicksysteem, voor dagelijks extra gemak.
SALE ABUS Iven kettingslot 110cm ART-2
ABUS Iven kettingslot 110cm ART-2
Tijdelijke ACTIE!! Kettingsloten van het model Iven voldoen aan de strenge eisen van uw fietsverzekering. Met topmerk ABUS heeft u deze veiligheid.

€64,95 €54,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 120 CM
Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 120 CM
De Cubic is een veilig, ijzersterk kettingslot van 120 centimeter lang met keurmerk ART-2. Met hoes van nylon en stofklepje.

€42,95 €32,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
De Cubic is een veilig, ijzersterk kettingslot van 95 centimeter lang met keurmerk ART-2. Met hoes van nylon en stofklepje.

€37,95 €29,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Opal ART-3 120 CM
Pro-tect Kettingslot Opal ART-3 120 CM
Fietsslot, brommerslot, scooterslot? Wat u wilt. Dit krachtige ART-3 slot van uitstekende kwaliteit is 120 centimeter lang, heeft auto-clickvergrendeling, een beschermhoes van nylon en twee reservesleutels. Deze Opal is er voor een mooie Pro-tect prijs!

€39,95 €34,95

Informatie
SALE ABUS Ivy kettingslot met ART-3 keurmerk (85cm)
ABUS Ivy kettingslot met ART-3 keurmerk (85cm)
Fietsparadijs.com levert dit ABUS kettingslot in de maten 85cm, 110cm, 140cm en 170cm. Met ART-keurmerk en testwinnaar van de Fietsersbond slotentest.

€89,95 €74,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Iven Chain 140 cm ART-2
ABUS Kettingslot Iven Chain 140 cm ART-2
De Iven Chain is een kettingslot van ABUS met een lengte van 140 cm. Met flexibele kettingsok, 8 mm vierkante schakels en ART-2 keurmerk.

€79,95 €69,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210
ABUS Kettingslot Ivy Chain 9210
IJzersterk ABUS kettingslot met een lengte van 110 centimeter met gebruiksvriendelijke symmetrische sleutel, met ART-3 keurmerk. Voor een goede beveiliging bij een hoog diefstalrisico.

€99,95 €84,95

Informatie
SALE ABUS kettingslot 1190/150 11 mm x 150 cm
ABUS kettingslot 1190/150 11 mm x 150 cm
Dit ABUS 1190/150 kettingslot heeft een lengte van 150 cm. De schakels zijn 11 mm dik. Het slot is voorzien van het ART 4 keurmerk. Ideaal als beveiliging van uw motor, scooter of bromfiets.

€110,00 €76,95

Informatie
SALE ABUS Ivy kettingslot met ART-3 keurmerk (140cm)
ABUS Ivy kettingslot met ART-3 keurmerk (140cm)
Fietsparadijs.com levert dit ABUS scooterslot in de maten 85cm, 110cm, 140cm en 170cm. Met ART-keurmerk.

€109,95 €89,95

Informatie
Pagina 1 van 8