Meisjes fietshelm - veel veiligheid en veel fun

In deze afdeling staan fietshelmen voor meisjes. Nou mogen natuurlijk ook jongens deze fietshelmen kopen. En er zitten behalve heel 'lieve en vrolijke' fietshelmen ook zeker veel stoere exemplaren tussen - juist ja, ook voor meisjes. Vrijheid, blijheid, en gelukkig: smaken verschillen. In het algemeen ziet u hier echter de iets meer rozige kinderfietshelmen met bloemetjes, zo het cliché wil. Maar dus ook vele andere. Kijk, kortom, gezellig eens rond!

Aan de binnenkant van de helm is het verschil tussen meisjes - en jongens fietshelmen natuurlijk niet te merken. Evenmin aan de buitenzijde, althans als het gaat om het materiaal van de beschermende schaal. Alle kinderfietshelmen voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. Zijn voorzien van softpads. Hebben meestal een verstelbare binnenring en een verstelbaar riempje. Beschikken over ventilatiegaten voor verkoeling en verfrissing. Hebben haast altijd een geïntegreerd insectennetje. Soms ook extra reflectie en héél soms een achterlichtje.

Pasvorm en veiligheid altijd van hoog niveau
Alle kinderfietshelmen - voor meisjes en jongens - zijn bovendien qua vorm identiek. En zijn aan de 'schaalzijde' voorzien van ABS (zeer hard plastic) en EPS (piepschuim). De duurdere versies zijn daarbij vanzelfsprekend net iets verfijnder qua materiaal en afwerking. Zo is bij een kinderfietshelm uit een hoger segment het riempje net even zachter en het zachte schuim aan de binnenkant net iets nadrukkelijker aanwezig. Maar wat betreft de pasvorm in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder, is de basis ook bij goedkope kinderfietshelmen goed in orde. Zo is óók elke meisjesfietshelm Europees gekeurd (EN 1078).

Typische meisjes fietshelmen?

Dromerig lichtblauw, vriendelijk geel of een andere jong-vrouwelijke combinatie? Al dan niet met bloemetjes, beestjes, hartjes of beauty's van prinsessen? Meisjeshelmen zijn er met een hoog 'meisje-meisje-gehalte'. Maar ze zijn er ook met een iets neutraler karakter. Denk aan een fietshelm in het rood, paars of blauw met zonnebril. Aan een helm vol met sterren of stippen. Of gewoon aan een effen meisjes fietshelm in één van de vele beschikbare, krachtige overige kleuren.

Fietshelmen voor stoere meisjes? Zie daarvoor de varianten met legergroen, een race-print of een kinderfietshelm in stevig donkerbruin. Of kijk ook even stiekem bij de kinderfietshelmen voor jongens...

Tips voor het passen, meten, dragen en gebruiken van een kinderfietshelm

Een kinderfietshelm vangt bij een val de ergste klap op van de daarbij ontstane krachten. Uit onderzoek blijkt dat dit onder andere trauma's in de hersenen kan voorkomen. Hoe biedt de fietshelm eigenlijk bescherming? Dat zit zo:

De fietshelm verspreidt de klap over een groter oppervlak van het hoofd. Daarnaast absorbeert de foamlaag van de helm, die zich bevindt aan de binnenzijde, de zogeheten botsenergie. En er is nog een andere, voor de hand liggende reden waarom een (kinder)fietshelm voor extra veiligheid zorgt. Namelijk, de buitenzijde ofwel de schaal van de helm voorkomt direct contact tussen hoofd en harde grond en/of scherpe objecten.

Voor de beantwoording van vragen als:

  • Hoe draag je de kinderfietshelm?
  • Hoe meet je de hoofdomtrek?
  • Hoeveel speling mag de helm hebben?
  • Kun je deze ietwat op de groei kopen?
  • Gevallen... wat dan?
  • De fietshelm van een paar jaar oud nog gewoon gebruiken?
  • Hoe zet je de kinderfietshelm op het hoofd?

... verwijzen wij je naar onze hoofdpagina met kinderfietshelmen.

Kinderfietshelm voor meisjes morgen in huis?

Op deze pagina's vindt u meisjeshelmen voor op de fiets, van meerdere merken, in diverse prijsklassen en maten. En altijd van minimaal prima kwaliteit én met een hoge standaard aan comfort en gebruiksgemak. De keuze vóór 22.00 uur gemaakt en de meisjeskinderhelm online besteld? Dan is deze dezelfde dag al, rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn, onderweg!


Lees meer
Filter uw producten


Urban Iki Kinderhelm Shinju White maat S
Deze lichtgewicht kinderfietshelm van Urban Iki is een prettig zittende helm met in-mold constructie en een lampje achterop. De witte helm past bij andere fietsaccessoires van Urban Iki.
Bobike Kinderhelm ONE Snow White s
Zoekt u een goede kinderfietshelm? Dan is deze helm van Bobike misschien iets voor u. Uitgevoerd in Snow White, maat s. Een degelijke, sportieve en veilige fietshelm van een merk met goede naam. En: betaalbaar!
Bobike Kinderhelm Exclusive Plus maat XS Cosy Cream
Veilig en comfortabel. De lichtgewicht kinderfietshelm Exclusive Plus van Bobike is een prettig zittende helm met in-mold constructie en reflecterende details. De helm past bij de Exclusive fietszitjes van Bobike.
Kiddimoto Kinderhelm Blue Goggle XS
Deze helm, in hip glimmend blauw met brillenprint, zorgt gegarandeerd voor zichtbaarheid in het verkeer, is veilig en draagt comfortabel. Voorzien van een handig draaisysteem en zachte binnenzijde. Maat XS.
Melon Kinderhelm Flying Roses XXS-S
Een sterke en lichte fietshelm van het merk Melon, met schattige rozen. Deze helm is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Polisport Babyhelm Elephant
Mega schattig, deze babyhelm met olifantje voor jongens! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
Kiddimoto Kinderhelm Red Dotty Small
Deze vrolijke kinderhelm Red Dotty maat Small biedt veiligheid en draaggemak. Voorzien van een handig draaisysteem en zachte binnenzijde. In rood met witte stippen.
Bobike Kinderhelm ONE Plus Olive Green xs
De Bobike One Plus, uitgevoerd in olijf groen. Een sportieve, veilige en betaalbare kinderfietshelm. Met insectennet, reflectie, tien ventilatieopeningen en uitneembare zachte pads. Windscherm en kinderzitje zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur!
Bobike Kinderhelm GO maat XS Marshmallow Mint
Veilig? Jazeker. Comfortabel? Jazeker. Bobike heeft met de kinderfietshelm GO, zoals deze Marshmallow Mint in XS, veel details gecombineerd om tot een uitstekend beschermende én prettig zittende helm te komen. Met Easy-Lock, zachte riem en méér.
Urban Iki Kinderhelm Shinju White maat XS
Deze lichtgewicht kinderfietshelm van Urban Iki is een prettig zittende helm met in-mold constructie en een lampje achterop. De witte helm past bij andere fietsaccessoires van Urban Iki.
SALE Alpina Kinderfietshelm Hackney Disney Minnie Mouse
Alpina Kinderfietshelm Hackney Disney Minnie Mouse
Op deze roze kinderfietshelm met Minnie Mouse erop zullen meisjes direct verliefd worden. De lichtgewicht helm is veilig en zit prettig om het kinderhoofd.

€59,95 €51,95

Informatie
Bobike Kinderhelm Exclusive Plus maat XS Denim Deluxe
Veilig en comfortabel. De lichtgewicht kinderfietshelm Exclusive Plus van Bobike is een prettig zittende helm met in-mold constructie en reflecterende details. De helm past bij de Exclusive fietszitjes van Bobike.
Pagina 1 van 11