Meisjes fietshelm - veel veiligheid en veel fun

In deze afdeling staan fietshelmen voor meisjes. Nou mogen natuurlijk ook jongens deze fietshelmen kopen. En er zitten behalve heel 'lieve en vrolijke' fietshelmen ook zeker veel stoere exemplaren tussen - juist ja, ook voor meisjes. Vrijheid, blijheid, en gelukkig: smaken verschillen. In het algemeen ziet u hier echter de iets meer rozige kinderfietshelmen met bloemetjes, zo het cliché wil. Maar dus ook vele andere. Kijk, kortom, gezellig eens rond!

Aan de binnenkant van de helm is het verschil tussen meisjes - en jongens fietshelmen natuurlijk niet te merken. Evenmin aan de buitenzijde, althans als het gaat om het materiaal van de beschermende schaal. Alle kinderfietshelmen voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. Zijn voorzien van softpads. Hebben meestal een verstelbare binnenring en een verstelbaar riempje. Beschikken over ventilatiegaten voor verkoeling en verfrissing. Hebben haast altijd een geïntegreerd insectennetje. Soms ook extra reflectie en héél soms een achterlichtje.

Pasvorm en veiligheid altijd van hoog niveau
Alle kinderfietshelmen - voor meisjes en jongens - zijn bovendien qua vorm identiek. En zijn aan de 'schaalzijde' voorzien van ABS (zeer hard plastic) en EPS (piepschuim). De duurdere versies zijn daarbij vanzelfsprekend net iets verfijnder qua materiaal en afwerking. Zo is bij een kinderfietshelm uit een hoger segment het riempje net even zachter en het zachte schuim aan de binnenkant net iets nadrukkelijker aanwezig. Maar wat betreft de pasvorm in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder, is de basis ook bij goedkope kinderfietshelmen goed in orde. Zo is óók elke meisjesfietshelm Europees gekeurd (EN 1078).

Typische meisjes fietshelmen?

Dromerig lichtblauw, vriendelijk geel of een andere jong-vrouwelijke combinatie? Al dan niet met bloemetjes, beestjes, hartjes of beauty's van prinsessen? Meisjeshelmen zijn er met een hoog 'meisje-meisje-gehalte'. Maar ze zijn er ook met een iets neutraler karakter. Denk aan een fietshelm in het rood, paars of blauw met zonnebril. Aan een helm vol met sterren of stippen. Of gewoon aan een effen meisjes fietshelm in één van de vele beschikbare, krachtige overige kleuren.

Fietshelmen voor stoere meisjes? Zie daarvoor de varianten met legergroen, een race-print of een kinderfietshelm in stevig donkerbruin. Of kijk ook even stiekem bij de kinderfietshelmen voor jongens...

Tips voor het passen, meten, dragen en gebruiken van een kinderfietshelm

Een kinderfietshelm vangt bij een val de ergste klap op van de daarbij ontstane krachten. Uit onderzoek blijkt dat dit onder andere trauma's in de hersenen kan voorkomen. Hoe biedt de fietshelm eigenlijk bescherming? Dat zit zo:

De fietshelm verspreidt de klap over een groter oppervlak van het hoofd. Daarnaast absorbeert de foamlaag van de helm, die zich bevindt aan de binnenzijde, de zogeheten botsenergie. En er is nog een andere, voor de hand liggende reden waarom een (kinder)fietshelm voor extra veiligheid zorgt. Namelijk, de buitenzijde ofwel de schaal van de helm voorkomt direct contact tussen hoofd en harde grond en/of scherpe objecten.

Voor de beantwoording van vragen als:

  • Hoe draag je de kinderfietshelm?
  • Hoe meet je de hoofdomtrek?
  • Hoeveel speling mag de helm hebben?
  • Kun je deze ietwat op de groei kopen?
  • Gevallen... wat dan?
  • De fietshelm van een paar jaar oud nog gewoon gebruiken?
  • Hoe zet je de kinderfietshelm op het hoofd?

... verwijzen wij je naar onze hoofdpagina met kinderfietshelmen.

Kinderfietshelm voor meisjes morgen in huis?

Op deze pagina's vindt u meisjeshelmen voor op de fiets, van meerdere merken, in diverse prijsklassen en maten. En altijd van minimaal prima kwaliteit én met een hoge standaard aan comfort en gebruiksgemak. De keuze vóór 22.00 uur gemaakt en de meisjeskinderhelm online besteld? Dan is deze dezelfde dag al, rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn, onderweg!


Lees meer
Filter uw producten


KED Kinderhelm Meggy Originals Minions XS
Deze wit met oranje helm heeft een opdruk van Minions. De helm is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
Melon Kinderhelm Camouflage Pink XXS-S
Een sterke en lichte fietshelm van het merk Melon, in camouflage paars en roze. Deze helm is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Camouflage Pink XL-XXL
Deze kinderfietshelm van Melon is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Het is een sterke en toch erg lichte helm, uitgevoerd in camouflage roze. Voorzien van reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Rose Garden XXS-S
Een sterke en lichte fietshelm van het merk Melon, met gezellige bloemenprint. Deze helm is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Rose Garden XL-XXL
Deze kinderfietshelm van het merk Melon is sterk en toch vederlicht. Hij is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads, optimale ventilatie en gezellige bloemenprint.
Melon Kinderhelm Dotty Blue XXS-S
Een lieve blauwe helm met witte stippen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Dubble Orange Blue XXS-S
Een stoere blauwe helm met oranje strepen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Dubble Green Pink XXS-S
Een stoere roze helm met groene strepen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Rose Garden M-L
Een sterke en lichte fietshelm van het merk Melon, met romantische bloemenprint. Deze helm is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
KED Kinderhelm Meggy Originals Hello Kitty XS
Wat is hij schattig deze roze kinderfietshelm met Hello Kitty opdruk! De helm is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
KED Kinderhelm Meggy Originals Paardenvriend XS
Dé kinderfietshelm voor de paardenliefhebber. Deze blauw en paarse helm met opdruk van paarden is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
KED Kinderhelm Meggy Trend Roze Bloem XS
Een vrolijke, roze kinderfietshelm met bloemen. Deze helm van KED is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
Pagina 1 van 11