Ringslot voor fiets

Het ringslot is het meest oorspronkelijke type fietsslot. Dit slot zit vast aan het frame en is mede daardoor snel en handig in gebruik. Het sluit letterlijk als een ring om en door het achterwiel. Dit blokkeert de wielspaken, zodat het wiel niet meer kan draaien. De sleutel is altijd bij de hand, want die zit tijdens het fietsen vast in het slot. Het ringslot vormt één geheel met de fiets dan wel met de elektrische fiets, en u kunt dit fietsslot / e-bike slot dus niet vergeten.

Dit slot is al vanaf de beginjaren van de moderne fiets een standaard begrip, mede vanwege de grote mate van praktisch gebruik. Ons assortiment is dan ook groot. Zo goed als alle ringsloten hebben we op voorraad. Het nieuwe ringslot komt na de bestelling daardoor direct uw kant op. Op Fietsparadijs.com staan ringsloten voor ieder type fiets. Ringsloten van diverse en goede fabrikanten, in veel prijscategorieën en met verschillende eigenschappen. Zie de beschrijvingen!

Advies: ringslot in combinatie met kettingslot

De meeste verzekeraars vragen om een ART-ringslot. Ringsloten met keurmerk ART-2 hebben een voor de fiets gemiddeld niveau van beveiliging. Lees elders op deze site meer over het keurmerk ART-2. Een belangrijk advies: gebruik een ringslot in combinatie met een goed kettingslot. Dit levert maximale beveiliging en daarmee diefstalpreventie op. Met alleen een ringslot kan de fiets niet vast aan een straatobject. Kan dit echter wél dan verkleint dat de statistische kans op diefstal in aanzienlijke mate. Het gebruik van een ringslot in combinatie met een beugelslot is een andere optie. Interessant - want veilig én praktisch - zijn eveneens de insteekkettingen; eveneens voor de combinatie met het type slot dat deze pagina's vult.

Een ringslot van een goed merk kopen

Een ringslot van een goed merk biedt de meeste zekerheid. Behalve sloten die uit het productiehuis komen van al decennia lang bekende merken, zoals AXA en ABUS, hebben we ook andere sterke prijs-kwaliteitsloten. Denk aan Pro-tect en Starry. Bovendien komen ook steeds meer hippe merken met sterke, tevens moderne varianten in beeld. Denk aan TRELOCK.

Een ringslot zit geschroefd aan het frame. Zowel het slot als de sleutel heeft hiermee een vaste plek. De stalen pen van het ringslot gaat tussen de spaken en blokkeert daarmee het achterwiel.

Voordelen van een ringslot

Een groot voordeel van dit type vaste slot is de snelle handeling waarmee de fiets of e-bike op slot kan. Draai de sleutel een kwart. Duw de schuif naar beneden. De stalen pen uit de beugel komt daarmee tevoorschijn en deze blokkeert het (achter)wiel. Er zijn letterlijk mensen die dat in één seconde kunnen. Een ander groot voordeel is dat u het slot niet kunt vergeten of kwijtraken en hetzelfde geldt voor de sleutel ervan. Daarnaast biedt het een uitstekende basisveiligheid, mits voorzien van het ART-2 keurmerk. En dat hebben de ringsloten die wij verkopen normaliter allemaal.

Waarin kunnen ringsloten verschillen?

Elk ringslot ziet er globaal hetzelfde uit, maar toch zijn er vaak de nodige verschillen. De kwaliteit, de prijs en de kleurstelling zijn altijd basisfactoren die uiteen kunnen lopen. Ook extra inslagbescherming van het cilinderhuis, wel of geen coating en het aantal reservesleutels zijn factoren om op te letten. Datzelfde geldt zeker ook voor de afmetingen ervan (!). Zo zijn er ringsloten met een extra brede opening, specifiek bestemd voor transportfiets, cruiser of ATB.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten

SALE ABUS Ringslot Amparo 4650 XL R ART-2
ABUS Ringslot Amparo 4650 XL R ART-2
Ringslot ABUS Amparo 4650 XL is extra breed en daardoor geschikt voor fietsen met brede banden. Het zwarte slot is voorzien van het ART-2 keurmerk. Met insteekmogelijkheid.

€49,95 €34,95

Informatie
ABUS Ringslot Shield XPlus 5755L R Zwart - ART-2 keurmerk
Ringslot Shield XPlus 5755L R van ABUS biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en geschikt voor fietsen met extra brede banden.
SALE AXA Ringslot Imenso Large 75mm Zwart ART-2 keurmerk
AXA Ringslot Imenso Large 75mm Zwart ART-2 keurmerk
De AXA Imenso Large is een sterk ringslot met een extra brede opening. Bij dit slot kunt u een extra insteekslot gebruiken om uw fiets aan een vast object vast te maken. Met ART-2 keurmerk.

€43,95 €34,95

Informatie
SALE ABUS Ringslot Pro Amparo 4750 SL R ART-2
ABUS Ringslot Pro Amparo 4750 SL R ART-2
Ringslot ABUS Pro Amparo 4750 SL is extra breed en daardoor geschikt voor fietsen met brede banden. Het zwarte slot is voorzien van het ART-2 keurmerk.

€30,95 €21,95

Informatie
SALE AXA Ringslot Defender ART-2 (zwart)
AXA Ringslot Defender ART-2 (zwart)
Fietsparadijs.com heeft dit ringslot van AXA in twee kleuren. Bestel nu en het is morgen al in huis! Dit slot kan bevestigd worden op de schroefdraad in het frame en wordt geleverd zonder bevestigingsmateriaal.

€28,95 €19,95

Informatie
SALE AXA Ringslot Victory met ART-2 keurmerk (zwart)
AXA Ringslot Victory met ART-2 keurmerk (zwart)
De AXA Victory is het eerste slot met een volledig rondom gelast stalen slothuis. De Victory is 4x sterker dan traditionele ringsloten.

€37,95 €29,95

Informatie
SALE AXA Ringslot Solid Plus + insteekkabel RLN Newton 150 ART-2
AXA Ringslot Solid Plus + insteekkabel RLN Newton 150 ART-2
De AXA Solid Plus is een hoogwaardig frameslot met extra brede opening voor bijvoorbeeld ballonbanden. Hier perfect gecombineerd met de AXA insteekkabel RLN Newton 150, voor maximale veiligheid en eenvoudig vastzetten van uw fiets.

€36,95 €29,95

Informatie
ABUS Ringslot Granit XPlus 6950M R BK Zwart - ART-2 keurmerk
Ringslot Granit XPlus 6950M R van ABUS biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en ook gelijksluitend te bestellen.
AXA Ringslot Block XXL Zwart ART-2
Dit AXA Veiligheidsslot Block XXL is een ringslot met keurmerk ART-2 en AXA Safety Index 12. Een hoogwaardig frameslot, geschikt voor een insteekslot. Met fijne bedieningsknop, sleutelservice en extra brede opening. Beveiligd tegen boren.
AXA Ringslot Solid Zwart ART-2
De AXA Solid is een solide ringslot met brede opening (58 mm) voor brede spatborden of ballonbanden. Dit ART-2 ringslot heeft een cilinder met anti-boorplaat, gehard stalen beugel en dito slothuis. Incl. ergonomische bediening en online sleutelservice.
ABUS Ringslot Shield 5650L R Zwart - ART-2
Ringslot Shield 5650L R van ABUS heeft een ART-2 keurmerk en is geschikt voor brede banden. Gemaakt van gehard speciaalstaal en ook te gebruiken met een insteekketting.
AXA Ringslot Solid Plus zwart ART-2 keurmerk
De AXA Solid Plus is een hoogwaardig frameslot met extra brede opening voor o.a. ballonbanden. Daarnaast kunt u een extra kabelslot gebruiken om uw fiets aan een vast object vast te maken.
Pagina 1 van 3