Hondenmand voor op de fiets - en toebehoren

Zie hier onze hondenfietsmanden! Met een goede hondenfietsmand biedt u de viervoeter een veilige plek onderweg op fiets of e-bike. De meeste van onze hondenfietsmanden zijn óók geschikt voor het veilig meenemen van poes of kat. Een comfortabele, stabiele en veilige fietsmand voor de hond - of ander huisdier - maakt het óók aangenaam voor de eigenaar. Samen op de fiets, samen in balans.

Hondenfietsmanden zijn er voor zowel voorop als achterop de fiets dan wel elektrische fiets. Ook wat betreft het formaat, het materiaal (riet, nylon, kunststof) en hoe de hondenfietsmand eruitziet, bieden we veel keus.

Deze fietsmanden zijn met name gemaakt voor de hond. Kleinere varianten ervan zijn vaak ook geschikt voor bijvoorbeeld de kat. Er zijn genoeg formaten beschikbaar, alleen al omdat honden natuurlijk enorm kunnen verschillen qua grootte.

Kussentjes en draadkoepels
Tip: zie ook de accessoires op deze pagina's, zoals hondenkussens en draadkoepels. Prettig en veilig voor zowel hond als baas.

Hoe een hondenfietsmand bevestigen?

Wat betreft het bevestigen van een hondenmand op de fiets of e-bike, het volgende. We verkopen onder andere exemplaren die geschikt zijn voor bevestiging met KLICKfix. Dat is één van de allerbekendste kliksystemen voor het stabiel plaatsen van accessoires op de tweewieler. Ook veel fietstassen en andere fietsmanden werken met dit systeem. Het MIK-systeem is een andere, veelgebruikte methode. Er zijn ook hondenmanden die werken met een klemsysteem. Daarnaast zijn er andere manieren voor het bevestigen van een hondenfietsmand, namelijk op de bagagedrager of aan het zadelframebuis.

Bij elk product zorgen we zowel online als via een gebruiksaanwijzing voor de benodigde toelichting.

Kiezen voor een hondenfietsmand vóór- of achterop?

Vóórop of achterop de fiets een hondenmand plaatsen? Het antwoord hangt in grote mate af van wat u zelf prettig vindt. Direct contact, en onderweg een aai over de bol kunnen geven? Het hangt ook af van wat past bij de hond, de grootte van hem of haar en zijn of haar karakter. Een andere overweging is welke fietstassen u wilt gebruiken. Zoals een gewone stuurtas of juist liever een dubbele fietstas voor achterop. Er zijn wat dat betreft aardig wat combinatiemogelijkheden!

Hondenmand vóór op de fiets
Een hondenmand vóór op de tweewieler zal een variant zijn met bevestiging aan het stuur. Veelal is dit in combinatie met een Rixen & Kaul / KLICKfix (KF) stuurhouder speciaal voor dit type mand. Daarmee is snel aan- en afkoppelen prima mogelijk. In de productbeschrijving van de mand staat welke stuurhouder ervoor geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld de KF CC-100 stuurhouder zijn, maar ook een andere. We vertellen het er altijd bij.

Hondenmand achter op de fiets
Een hondenfietsmand voor achterop heeft meestal een klemsysteem voor op de bagagedrager. De bijbehorende minimale en maximale afmetingen die de achterdrager hiervoor moet hebben, staan vermeld bij het product. Vaak is deze breedte ook nog iets aan te passen.

Zadelframebuis
Behalve voor op de bagagedrager zijn er ook hondenfietsmanden voor achterop die een plek krijgen met bevestiging aan het zadelframebuis.

Comfortabele hondenmanden voor fiets en e-bike

Een goede hondenfietsmand geeft uw trouwe vriend / huisdier óók op de fiets of e-bike een fijne plek. Dit maakt het automatisch ook voor uzelf veilig en relaxt om te fietsen. Naast de methode van bevestigen is daarbij ook het juiste formaat van belang. We hebben fietsmanden voor heel kleine honden, heel grote honden, kleine honden, grote honden en gemiddeld grote viervoeters. Zo zijn er varianten voor dieren met een gewicht tot bijvoorbeeld 7 kilo, 10 kilo, 15 kilo of 20 kilo. De maximale draagcapaciteit is zeker bij een hondenmand logischerwijs een kenmerk om goed op te letten.

Accessoires voor hondenmanden voor op de fiets

Bij een hondenfietsmand hoort meestal een kussen. Is dit niet standaard onderdeel van de mand of is het hondenkussen aan vervanging toe? Koop dan (los, apart) één van onze comfortabele, katoenen, makkelijk wasbare kussens speciaal voor de hond, kat of ander huisdier.

Een draadkoepel is eveneens in veel gevallen een must, vooral uit oogpunt van veiligheid. Met een draadkoepel blijft het zicht behouden, maar kan de viervoeter er onderweg zeker niet uitspringen.

Nog meer accessoires voor hondenmanden voor fiets en e-bike
Er zijn nog meer, veelal praktische accessoires die van meerwaarde kunnen zijn voor hondenfietsmand, baasje en/of viervoeter. Denk aan extra vakken in de nylon hondenfietstassen. Goed voor het meenemen van een kluif en/of andere spullen voor de hond. Een ander, regelmatig verkocht voorbeeld zijn de hondenmanden met wind- en regenscherm. Ook goede handvatten en hengsels, een (afneembare) schouderriem en slimme manieren om de hondenriem gemakkelijk vast te maken, behoren tot de praktische hondenfietsmand-accessoires.

Veiligheid
En dan is er nog het aspect veiligheid. Denk behalve de draadkoepel aan reflectie, een geïntegreerd veiligheidsrek en bijvoorbeeld aan veiligheidsriemen.

Mooie hondenfietsmanden

Het uiterlijk telt ook bij hondenfietsmanden zeker mee! Het is te zien aan bijvoorbeeld het mooi afgelakte riet, aan de nauwkeurig afgewerkte nylon varianten en/of aan de diverse mooi vormgegeven, gestroomlijnde opties. Er zijn, van meerdere van onze A-merken zoals Basil, Cordo, DoggyRide en FastRider, verrassend mooie exemplaren te vinden.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE KLICKfix Rixen & Kaul Hondenmand/Stuurtas Doggy
KLICKfix Rixen & Kaul Hondenmand/Stuurtas Doggy
Vervoer uw hondje in stijl met deze Rixen & Kaul / KLICKfix hondenmand voor aan het stuur! De luxe mand is afwasbaar, gevoerd met kussen en heeft een wind- en regenscherm. De reflectie en handvatten maken het een zeer complete set.

€99,95 €79,95

Informatie
Basil Hondenfietsmand Pasja 50 cm - MIK
Zoekt u een fietsmand voor uw hond? De hondenfietsmanden 'Pasja' van Basil zijn er in diverse uitvoeringen en maten, zoals deze kwaliteitsmand van 50 cm. Inclusief kussentje en MIK-adapterplaat.
SALE New Looxs Fietsmand Clipper MIK 28L Groen
New Looxs Fietsmand Clipper MIK 28L Groen
Fietsmand Clipper MIK is ideaal voor het vervoeren van uw trouwe viervoeter, maar kan ook worden gebruikt als duurzame boodschappenmand. Bevestiging op de bagagedrager met het MIK-systeem.

€109,95 €74,95

Informatie
Basil Hondenmand Pasja 50 cm - Met Kussen, Klem SENNA
Bent u op zoek naar een fietsmand om uw hond te vervoeren? Kijk dan eens naar onze reeks dierenfietsmanden Pasja van Basil. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten, bijvoorbeeld deze versie van 50 cm met klemsysteem SENNA, inclusief kussen.
SALE Basil Hondenfietsmand Buddy MIK Biscotti Brown - ook voor de kat
Basil Hondenfietsmand Buddy MIK Biscotti Brown - ook voor de kat
Uw kleinere hond voelt zich op zijn gemak in deze Buddy! De hondenfietsmand is gemaakt van sterk kunststof en is voorzien van een veilige riem, een kussentje en stabiele bevestiging met het MIK-systeem.

€134,95 €94,95

Informatie
DoggyRide DoggyRide Cocoon XL Hondenmand Groen
Met de DoggyRide Cocoon XL hondenmand kunt uw hond gemakkelijk en veilig meenemen, al lopend, in de auto en met de optionele Britch Basket adapter ook op de fiets.
FastRider Jale Hondenmand Rotan Naturel KLICKfix
Met deze rotan hondenmand van Fastrider neemt u uw hond veilig mee achterop de fiets. De mand wordt bevestigd met het KLICKfix-systeem. Inclusief draadkoepel en een kussentje.
SALE New Looxs Fietsmand Clipper 28L Antraciet
New Looxs Fietsmand Clipper 28L Antraciet
Fietsmand Clipper is ideaal voor het vervoeren van uw trouwe viervoeter, maar kan ook worden gebruikt als duurzame boodschappenmand. Geschikt voor diverse bevestigingssystemen.

€89,95 €64,95

Informatie
Basil Hondenfietsmand Buddy - ook voor de kat
Uw kleinere hond voelt zich hierin op zijn gemak. Deze hondenfietsmand is kwaliteitsrijk: dankzij het hygiënische en sterke kunststof, de stevige beugel, de finesse qua uiterlijk, veilige riem, het meegeleverde comfortabele kussen en stabiele bevestiging.
FastRider Pet Carrier Rino Grijs KLICKfix
Vervoer uw hondje of ander dier veilig en vertrouwd met de FastRider Pet Carrier. Eenvoudig met een KLICKfix CC-100 stuurhouder (zonder slot!) aan het stuur te bevestigen. Met kussen, opbergvakjes en veiligheidsriem. Voor dieren tot 7 kg.
SALE New Looxs Fietsmand Clipper 28L Groen
New Looxs Fietsmand Clipper 28L Groen
Fietsmand Clipper is ideaal voor het vervoeren van uw trouwe viervoeter, maar kan ook worden gebruikt als duurzame boodschappenmand. Geschikt voor diverse bevestigingssystemen.

€89,95 €64,95

Informatie
DoggyRide Cocoon XXL Hondenmand Rood
Met de DoggyRide Cocoon XXL hondenmand kunt uw hond gemakkelijk en veilig meenemen, al lopend, in de auto en met de optionele Britch Basket adapter ook op de fiets.

€109,95

Informatie
Pagina 1 van 4