Fietsstoeltjes

Oriënteert u zich op het kopen van een fietsstoeltje? Het allerbelangrijkste is de veiligheid ervan voor het kind dat erin plaatsneemt. Kies daarom voor een fietsstoeltje met keurmerk volgens onze westerse maatstaven. Bij het kiezen en kopen van een fietszitje komt, direct na de veiligheid, natuurlijk het aspect 'leuk' in beeld. Voor zowel kind als ouder is het kopen en hebben van een mooi fietsstoeltje iets om telkens weer even blij van te worden. En als dat ook gepaard gaat met optimaal gebruiksgemak? Dan is het ideale fietsstoeltje gevonden!

De kwaliteit van onze fietsstoeltjes staat voorop. Dat geldt voor zowel het kopen van een voorzitje als om het aanschaffen van een achterzitje. Het voorzitje wordt overigens bij veel merken ook de Mini genoemd. Een andere benaming van het achterzitje is veelal de Maxi.

De kwaliteit van een fietszitje komt tot uiting in:

 • Veiligheid voor kind en indirect ook de ouder;
 • De levensduur en sterkte van materiaal en (beweegbare) onderdelen;
 • De praktische toepassingen ervan, in brede zin;
 • Design, vorm en kleuren: onze fietszitjes zijn mooi, trendy en hip!

Veilige én comfortabele fietsstoeltjes
Een fietsstoeltje moet veilig zijn. Al onze fietszitjes van alle merken op deze pagina’s voldoen aan strenge Europese veiligheidseisen. Daarbij komt een zorgvuldige aandacht voor de voetsteunen, verstelbaarheid, armleuningen, softe zitvlakken enzovoort. Alles is tot in de finesses gericht op het comfort voor het kind, samen met de ouder op de fiets. 

Bevestigingsmogelijkheden
Fietsstoeltjes zijn er met verschillende bevestigingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld aan het frame of aan de bagagedrager. Deze mogelijkheden kunnen wel eens hét verschil maken bij uw keus. Lees daarom bij de productomschrijving welke opties en details er wat dat betreft zijn. Onder andere in de combinatie met bijvoorbeeld het windscherm, het meenemen van twee kinderen, het tevens meenemen van een fietstas en/of de mate van gemakkelijk vast - en los klikken. Overall geldt dat gemak, stabiliteit en eenvoud altijd absolute speerpunten zijn van de A-merken die we verkopen.

Design
We zeiden het al: trendy, hip en mooi, dat moet een fietsstoeltje zeker óók zijn! Juist dat aspect maakt dat een fietszitje een frisse, vrolijke, kleurrijke toevoeging is aan de fiets, e-bike en de dagelijkse ritjes. Samen met uw jonge zoon, dochter, non binaire - of transpersoon. Daarom hebben de fabrikanten van de fietszitjes op Fietsparadijs.com ook volop aandacht voor vormgeving, design en styling. Dat gaat soms heel ver en dat is ook al direct op de mooie foto's te zien!

Merken
We voeren meerdere topmerken, van Bobike en Yepp tot Qibbel en Polisport. Tevens is er de keus voor bijzondere alternatieven zoals bijvoorbeeld de Zadel op stang, toe te passen op meerdere typen fietsen en elektrische fietsen.

Prijzen
In elk prijssegment valt er op deze site wat te kiezen. In het algemeen geldt: hoe eenvoudiger, hoe goedkoper. Hoe hipper en exclusiever, hoe duurder natuurlijk. Maar hoe dan ook: elk fietsstoeltje, hoe goedkoop op onze website ook, is veilig!

Onderdelen van een fietsstoeltje
Van adapters tot losse accessoires die het fietszitje nog leuker en comfortabeler maken. Onderdelen voor montage, losse voetsteunen, spaakbescherming, extra reflectie, windschermen en andere losse accessoires voor het fietsstoeltje zijn in onze shop eveneens te koop.

Fietsstoeltjes: voorzitjes en achterzitjes

Wat bepaalt de keus voor het kopen van een fietsstoeltje voor vóórop of juist achterop? In dat kader verwijzen wij u naar de pagina's speciaal met fietszitjes vóór en fietszitjes achter. Kort gezegd gelden hierbij echter de volgende overwegingen.

Fietsstoeltje vóór op de fiets / elektrische fiets
Meerdere merken gebruiken de term Mini voor een voorstoeltje op de fiets / elektrische fiets. Doorgaans is een fietszitje vóór op de fiets geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar. U leest er ook over in de productomschrijving van elk van onze fietsstoeltjes. Iets grotere kinderen nemen eerder plaats in een achterzitje. Of bij twee kinderen: eentje voor en eentje achterop de fiets.

Fietsstoeltje achter op de fiets / elektrische fiets
Meerdere merken gebruiken de term Maxi voor een achterstoeltje op de fiets / elektrische fiets. Doorgaans is een fietszitje achter op de fiets geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, of in gewicht gezien vanaf zo’n 15 kilo. Of wanneer zich een jonger zusje of broertje aandient die haar of zijn plek opeist in het fietsstoeltje vóór, dan kan het ook al wel vanaf iets jonger/lichter. Méér zien en weten om de juiste keus te maken? Ga naar de vele fietsstoeltjes!

Voordelen Fietsparadijs.com

 • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
 • Standaard lage prijzen
 • Snelle verzending, uit voorraad
 • Ook afhalen mogelijk
 • Betrouwbare levering, via PostNL
 • Beste productinformatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer