Loopfiets aluminium

Het is best luxe: een aluminium loopfietsje. Zo'n fietsje voor jongens en meisjes gemaakt van dit materiaal is licht van gewicht: aluminium weegt bijvoorbeeld slechts een derde ten opzichte van staal. Loopfietsen van aluminium (het frame, maar soms ook de voorvork en heel soms de velgen) zijn vaak geanodiseerd, hetgeen wil zeggen dat ze voor extra bescherming zijn behandeld met een oxidelaag. Andere loopfietsen van aluminium hebben voor hetzelfde doel een warmtebehandeling ondergaan.

Het komt erop neer dat u kunt rekenen op een loopfietsje van dit materiaal dat zowel sterk is als voorbereid op het tegengaan van corrosie. Op Fietsparadijs.com staan ook kinderfietsen van aluminium. Waar de Chinezen zo'n tweeduizend jaar geleden deze legering en de vele voordelen al ontdekten, is anno nu een grote aluminium-industrie ontstaan waarin de loopfietsjes natuurlijk niet mogen ontbreken. 

Lichtgewicht en lang mooi
Overigens zou puur, onbewerkt aluminium niet robuust genoeg zijn voor een fietsframe, maar met de juiste legering en bewerking is dit juist wél het geval. De genoemde kenmerken 'roestvrij' en 'lichtgewicht' zijn daarbij als gezegd grote voordelen. Een loopfietsje zal ook lang mooi blijven, óók in weer en wind. Aluminium loopfietsen zijn door het gewicht verder makkelijk hanteerbaar; ideaal voor het meisje of jongetje waarvoor u - eventueel samen - een prachtig exemplaar kunt bestellen. Zie daarvoor het aanbod aluminium loopfietsjes op deze pagina, voor de leeftijden van 1 t/m 5 jaar. Natuurlijk kunt u eveneens een kijkje nemen bij onze loopfietsen van hout, loopfietsen van kunststof en loopfietsjes van staal

 

Lees meer
Filter uw producten


Frog Bikes Loopfiets Tadpole Plus Groen
De loopfiets aluminium Frog Tadpole Plus voor 3-4 jaar staat op grote hoogte qua gewicht, stevigheid, rijgedrag, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem, quick-release zadelpen en méér. Dit groene, luxe loopfietsje is vol gebouwd op kwaliteit.

€210,00

Informatie
Frog Bikes Loopfiets Tadpole USA
Geen twijfel. Deze 'American' luxe loopfiets is een en al kwaliteit. De aluminium Frog Tadpole voor 2-3 jaar staat aan de top qua gewicht, stevigheid, rijkwaliteit, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem, quick-release zadelpen + méér.

€160,00

Informatie
S'COOL Loopfiets aluminium PedeX 01 - vanaf 2 jaar - oranje met blauw
Lichtgewicht aluminium frame en dito vork. Speedster banden met Reflex logo. Stevig kinderzadel. Handvatten met speciale grip voor kleine handjes. Een vorm die past bij topsnelheid. Frisse, stoere kleuren. Jongens en meisjes vanaf 80 cm: opgelet!

€139,00

Informatie
Frog Bikes Loopfiets Tadpole Mini Rood
Alléén het allerbeste goed genoeg? Dit rode, luxe loopfietsje ademt kwaliteit. De aluminium Frog Tadpole Mini voor 1-2 jaar blinkt uit in gewicht, stevigheid, rijkwaliteit, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem en quick-release zadelpen.

€155,00

Informatie
Frog Bikes Loopfiets Tadpole Plus Union Jack
De loopfiets aluminium Frog Tadpole Plus voor 3-4 jaar staat op grote hoogte qua gewicht, stevigheid, rijgedrag, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem, quick-release zadelpen en méér. Dit stoere , luxe loopfietsje is vol gebouwd op kwaliteit.

€210,00

Informatie
Frog Bikes Loopfiets Tadpole Union Jack
De loopfiets Frog Tadpole van Frog Bikes, voor kinderen van 2-3 jaar, staat op grote hoogte qua gewicht, stevigheid, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem en quick-release zadelpen.

€160,00

Informatie
Frog Bikes Loopfiets Tadpole Roze
De loopfiets Frog Tadpole van Frog Bikes, voor kinderen van 2-3 jaar, staat op grote hoogte qua gewicht, stevigheid, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem en quick-release zadelpen.

€160,00

Informatie
Frog Bikes Loopfiets Tadpole Plus Roze
De loopfiets aluminium Frog Tadpole Plus voor 3-4 jaar staat op grote hoogte qua gewicht, stevigheid, rijgedrag, veiligheid en oefengemak. Met Tektro handrem, quick-release zadelpen en méér. Dit roze, luxe loopfietsje is vol gebouwd op kwaliteit.

€210,00

Informatie
Pagina 1 van 1