Vouwslot voor fiets en e-bike

Compact en toch lang. Dat is nou typisch een vouwslot. Dit type fietsslot biedt daarmee aardig wat mogelijkheden, voor veel verschillende soorten fietsen. Een vouwslot is een veelgebruikte tool bij diefstalpreventie van sportieve fietsen. Denk aan de racefiets, mountainbike, e-bike, tourfiets en uiteraard de (eveneens) compacte vouwfiets. Vind hier een ruime hoeveelheid aan sterke (ART) vouwsloten. Let ook eens op de mooie eigenschappen ervan...!

Een vouwslot is compact en laag in gewicht, en daarmee eenvoudig mee te nemen. Hiermee combineert u veiligheid en flexibiliteit. Dankzij de scharnierconstructie is het lange slot op te vouwen tot een klein pakketje. En vanzelfsprekend vice versa. Bovendien zijn er meerdere gemakkelijke manieren om het vouwslot trilvrij aan het frame te kunnen bevestigen.

Vouwslot met ART keurmerk

Ook vouwsloten zijn er met het ART keurmerk. Dat is van belang als diefstalbescherming, en in het verlengde daarvan met het oog op de verzekeringsvoorwaarden. Kenmerken zoals gehard stalen elementen en een sterke scharnierconstructie dragen aan het toegekende ART-keurmerk bij. Hiermee kunt u de fiets of e-bike goed beschermd achterlaten. We adviseren wel om de tweewieler met het vouwslot zoveel mogelijk te bevestigen aan een vast object. Zoals een lantaarnpaal, hekwerk, boom of een fietsenrek. Dat kan juist met een vouwslot prima, omdat het - niet verrassend - is uit te vouwen; in de vorm van een gesloten 'ring'. In gesloten toestand kan deze zowel om de bike, het frame als om het niet verplaatsbare object heen!

Hoe lang moet het vouwslot zijn?

Bedenk dat de lengte toereikend moet zijn voor het object waaraan u uw fiets of e-bike meestal bevestigt. Is dit de vaste boom achter het pad bij de tuin? Is dit veelal het fietsenrek op het werk? Hoe dichtbij kan de fiets of elektrische fiets bij zo'n vast element komen? Weeg dit af tegen het extra gewicht van een langer vouwslot. Bedenk ook dat vooral een kettingslot nog meer gemak en flexibiliteit biedt bij het ergens omheen slaan van het slot. Ook een beugelslot is daarvoor een goede optie. Die type sloten voor fiets en e-bike zijn ook net iets vaker voorzien van een (hoger) aantal ART-sterren.

Een vouwslot kiezen of ander type fietsslot / e-bike slot?

Diefstalveiligheid en flexibiliteit spreken in het voordeel van het kettingslot. Die zijn bovendien in veel soorten en maten te koop. Maar... het vouwslot heeft nog het genoemde voordeel van de compactheid ervan, en het extra lage gewicht. Dat kan in bepaalde situaties, toepassingen of bij persoonlijke voorkeuren wel eens een beslissende factor zijn.

Invouwbaar, inklapbaar, met slothouder, opbergtasje, lakbescherming, in zwart of oranje...?
Vouwsloten die niet vouwbaar zijn, maar inklapbaar, zijn er ook. Let ook op de andere eigenschappen. Zo wordt dit type fietsslot vaak geleverd met houder voor op de (e-)bike. Dat is prettig omdat het een vaste plek betreft, waarover u nooit hoeft na te denken. Evenmin over hoe, in het geval van een kettingslot, deze efficiënt om het zadel te wikkelen, rekeninghoudend met de bagage. De houder met vouwslot zal tijdens het fietsen nooit in de weg zitten. Vanzelfsprekend zit het vouwslot er ook stabiel in, zonder tikken, schuiven en trillen. Vaak krijgt u er ook een mooi opbergtasje bij geleverd. Vouwsloten zijn er ook met of zonder cijfercode, al dan niet met lakbescherming en in traditioneel zwart of in - ook voor dieven - opvallend oranje.

Beste vouwsloten voor e-bike en andere fietsen

Shop verder en u ziet de beste vouwsloten die er zijn, voor e-bike en overige soorten fietsen.

Naast alleen het kopen van een vouwslot is ook de combinatie met één van de andere sloten voor de fiets en e-bike het overwegen waard. Twee (verschillende) sloten gebruiken? Daarmee slaat u meerdere vliegen in een klap; niet tot bijster grote waardering van de persoon die uw eigendom tot de zijne of hare wil maken.

Een vouwslot kopen? Fietsparadijs.com heeft vouwsloten van meerdere kwaliteitsmerken, met uiteenlopende eigenschappen en extra's, voor absoluut een goede prijs.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw productenSALE AXA Vouwslot Foldable 600 95cm met houder donkergrijs
AXA Vouwslot Foldable 600 95cm met houder donkergrijs
De AXA Foldable 600-serie is een vouwslot dat eenvoudig is in gebruik. Het lichte, sterke, maar vooral betaalbare slot is leverbaar in donkergrijs en oranje en is 95 cm lang.

€45,95 €39,95

Informatie
SALE AXA Vouwslot Foldable 800 100cm met houder donkergrijs
AXA Vouwslot Foldable 800 100cm met houder donkergrijs
De AXA Foldable 800-serie is een vouwslot dat eenvoudig is in gebruik. Het lichte, sterke, maar vooral betaalbare slot is leverbaar in donkergrijs en oranje en is 100 cm lang.

€49,95 €44,95

Informatie
Falkx Vouwslot 95 CM zwart ART-2
Fraai vouwslot van het merk Falkx. Het slot is 95 cm lang en voorzien van een anti-picking-cilinder. Handig met u mee te nemen in de meegeleverde framehouder. Voorzien van ART2-certificering.
ABUS Vouwslot Bordo Lite Combo 6055C/60 zwart
De ABUS Bordo Lite Combo 6055C/60 is een hoogwaardig vouwslot. Het slot is compact, laag in gewicht en voorzien van een vernuftige scharnierconstructie. Inclusief bevestigingsmateriaal.
AXA Vouwslot Newton FL90K Zwart 90cm
De AXA Newton is een vouwslot dat eenvoudig is in gebruik. Het sterke stalen slot is leverbaar in het zwart en is 90 cm lang. Inclusief houder.
TRELOCK FS Vouwslot Code 260/85 zwart
Stevig vouwslot, gemaakt van TREDUR-speciaalstaal. Met sterke, flexibele scharnierpinnen en hoogwaardig cijfercombinatieslot. Gemakkelijk vast te maken en eenvoudig op de fiets te vervoeren via de meegeleverde houder.
SALE ABUS uGrip Bordo 5700 80cm lichtblauw
ABUS uGrip Bordo 5700 80cm lichtblauw
De ABUS uGrip Bordo 5700 is een flexibel vouwslot, compact en laag in gewicht. Voorzien van 5 mm geharde elementen en scharnierconstructie. Inclusief transporttasje.

€59,95 €54,95

Informatie
SALE ABUS uGrip Bordo 5700 80cm rood
ABUS uGrip Bordo 5700 80cm rood
De ABUS uGrip Bordo 5700 is een flexibel vouwslot, compact en laag in gewicht. Voorzien van 5 mm geharde elementen en scharnierconstructie. Inclusief transporttasje.

€59,95 €54,95

Informatie
SALE ABUS uGrip Bordo 5700 80 cm zwart
ABUS uGrip Bordo 5700 80 cm zwart
De ABUS uGrip Bordo 5700 is een flexibel slot, laag in gewicht en met een compacte vorm. Voorzien van 5mm geharde elementen en scharnierconstructie. Het slot is makkelijk mee te nemen in het transporttasje.

€59,95 €54,95

Informatie
ABUS Vouwslot uGrip Bordo Big 5700 SH 100 cm blauw
De ABUS uGrip Bordo Big 5700 is een flexibel vouwslot met een compacte vorm. Voorzien van 5mm geharde elementen en scharnierconstructie. Het slot is makkelijk mee te nemen dankzij de slothouder.
AXA Vouwslot Foldable 1000 105cm ART-2 met houder donkergrijs
De AXA Foldable 1000 is een vouwslot dat eenvoudig is in gebruik. Het lichte, sterke en betaalbare slot is leverbaar in donkergrijs en is 105 cm lang. ✓ ART 2 voor de fietsverzekering. ✓ Houder.
ABUS BORDO Combo 6100/90 cijfercombinatie
Dit ABUS BORDO Combo vouwslot is 90 cm lang en sluit via een viercijferige combinatie. Het slot is praktisch, compact en gebruiksvriendelijk. Zacht voor frame en makkelijk mee te nemen.
Pagina 1 van 2