Dubbele fietstassen

Staat u op het punt een dubbele fietstas te kopen of bent u zich nog aan het oriënteren? Wilt u eerst weten wat er zoal is op het gebied van dubbele fietstassen en vooral: op welke aspecten u kunt letten? Op deze pagina krijgt u antwoord op vragen rondom merken, uitvoeringen, waterdichtheid, inhoud en afmetingen, brugmaat en wijze van bevestigen. Evenals over prijzen, details, kleuren en motieven, stijlen, modellen, materiaal en veiligheid.

Dubbele fietstassen - assortiment en info


Maar eerst, volledigheidshalve, het antwoord op de vraag: wat is een dubbele fietstas? Het antwoord zal u niet verbazen: een dubbele fietstas is een tas voor op de fiets of e-bike en bestaat uit twee gelijke delen, voor achterop de bagagedrager. Eén helft hangt links van de drager, de andere helft rechts, geheel in balans. Een dubbele fietstas zit meestal 'vast' op de fiets, dus is er niet zomaar af te pakken. Het voordeel is wel dat u er twee keer zoveel bagageruimte mee verkrijgt als met een enkele fietstas.

Dubbele fietstas - merken
Er zijn meerdere grote spelers in deze markt: vanzelfsprekend ontwikkelen deze fabrikanten niet alleen dubbele fietstassen, maar ook enkele fietstassen, zadeltassen, frametassen, stuurtassen, shoppers / pakaftassen voor op de fiets en kinderfietstassen. Bekende merken zijn:

  • Basil: oorsprong uit de Achterhoek, grote variëteit in uitvoeringen, betaalbare prijzen die in balans zijn met een prima kwaliteit;
  • Beck: biedt eveneens veel keus, van fietstassen met rustig tot meer uitbundig uiterlijk. Iets duurder, stevige kwaliteit;
  • De Poort: iets hoger prijssegment, wat luxer. No nonsense, duurzame fietstassen;
  • New Looxs: internationaal label, brede collectie, veel aandacht voor design. Met veel vrouwelijke, sierlijke fietstassen maar ook zakelijke uitvoeringen voor mannen. Gemiddelde fietstas-prijzen;
  • Selle Monte Grappa: honderd procent Italiaans en 'dus' zeer stijlvol en modieus, met veel aandacht voor lederen materiaal. Design fietstassen in vintage en retro stijl;
  • Willex: fietstassen uit België met herkenbare vormgeving, doch veel variatie in rustige kleuren. Heeft tevens aandacht voor bijzondere fietstassen zoals een multifunctionele kantoortas (géén dubbele tas). Gunstige prijzen;
  • Thule: waterdichte fietstassen uit het topsegment, afkomstig uit Zweden. Zeer verfijnd van kwaliteit. Onderdeel van de Thule Group dat de focus heeft op equipment voor de actieve mens in verkeer in natuur.

Fietstassen dubbel - op Fietsparadijs.com


Dubbele fietstas - uitvoeringen en modellen
Dubbele fietstassen zijn er in verschillende stijlen als het gaat om kleur, print en motieven; daarover verderop meer. Als het gaat over de modellen, dan behoren bijvoorbeeld krantentassen typisch tot de categorie zoals beschreven op deze pagina. Naast deze extra grote en flexibele fietstassen zijn er ook veel dubbele fietstassen in een sportieve, maar ook sierlijke, zakelijke en echte design uitvoering. Sommige van deze categorie fietstassen zijn letterlijk recht toe recht, terwijl andere schuin toe lopen of over stijlvolle rondingen beschikken. Denk ook aan hippe, stoere en trendy dubbele fietstassen.

Dubbele fietstas - waterdicht
Enkele merken hebben het tot specialisme verheven: het produceren van waterdichte fietstassen. Denk aan de reeks van Thule, als vermeld van hoog kwaliteitsniveau. Maar ook in het goedkope segment zijn er goede, waterdichte dubbele fietstassen te koop. Denk aan die van het merk Lynx. En ook ertussenin is er voldoende keus. De waterdichte fietstassen van Basil zijn hiervan een goed voorbeeld. De dubbele tassen die bestand zijn tegen (veel) regenwater, zijn uiteraard gemaakt van waterdicht materiaal, maar beschikken daarnaast ook over gelaste naden en over een vouwsluiting of rolsluiting om de tas hermetisch mee dicht te maken. 

Dubbele fietstassen


Dubbele fietstas - inhoud en afmetingen
Zoveel dubbele fietstassen, zoveel formaten... Van de allerkleinste tassen met een inhoud van onder de 20 liter (zowel kinderfietstassen als kleinere dubbele fietstassen voor volwassenen), tot grote joekels met inhoud van wel 80 liter aan toe. Een gemiddelde inhoud ligt grofweg tussen de 30 en 50 liter, maar ook kleiner en groter komt veel voor. Het is aan uzelf om te kijken hoeveel ruimte u kunt gebruiken én of de grootte van de tas in verhouding is met de fiets. Bij elke dubbele fietstas op Fietsparadijs.com staat het aantal liters vermeld, maar let óók op de brugmaat: de 'recht' gemeten afstand tussen beide helften van de dubbele tas, die groot genoeg moet zijn voor de bagagedrager. Is de drager breder dan de (maximale) brugmaat, dan zal de tas niet of niet lekker op de fiets passen en de neiging hebben bij zij uit te staan. Is de drager te smal, dan zal de tas evenmin ideaal achterop zitten. 

Dubbele fietstas - bevestigen
Dit brengt ons bij de wijze van bevestigen. Daarbij valt op dat veel merken gericht zijn op stabiele montage, zodat dubbele fietstas, fiets en fietser in balans de weg op kunnen. Daarvoor zijn meerdere bevestigingsmethoden, soms merkspecifiek. Basil bijvoorbeeld heeft onder meer het Universal Bridge-systeem, waarover u bij betreffende productomschrijving meer kunt lezen (zoals alle dubbele fietstassen op Fietsparadijs.com een duidelijke toelichting hebben qua bevestiging en alle andere eigenschappen). 

Sommige montagesystemen zijn redelijk 'to the point', met gebruik van strak te trekken riempjes, gespen en/of klittenband lussen voor vastigheid. Ook is er soms sprake van een lus met klikgesp aan de onderzijde voor aanvullende balans en trilvrijheid. Andere systemen zijn weer gericht op meerdere soorten bagagedragers en/of (nog) beter afgestemd op de elektrische fiets met accu achterop. Een accessoire die overigens niet onvermeld mag blijven, is de afstandhouder, die zorgt dat de tas niet tussen de spaken komt:

 

Dubbele fietstas - prijzen
Zoals bij elk product geldt ook hier: er zijn goedkope dubbele fietstassen, dure dubbele fietstassen en veel gemiddeld tot gunstig geprijsde dubbele fietstassen. De goedkope varianten beschikken normaliter gewoon over prima basiseigenschappen. Natuurlijk kunnen het materiaal en de afwerking wat minder verfijnd zijn, maar vaak zijn ze robuust genoeg om lekker lang mee te kunnen in weer en wind. In het hoogste segment treft u uiteraard de juist wél zeer verfijnde, perfect afgewerkte dubbele fietstassen. De duurdere fietstassen beschikken vaak ook over extra's zoals uitmuntende waterdichtheid, veel extra ruimte, bovengemiddeld aandacht voor design, een modern bevestigingssysteem, nog meer stevigheid, aanvullende toepassingsmogelijkheden en/of andere details. 

Dubbele fietstas - details
Over de details gesproken... Dat zijn er bij een dubbele fietstas in potentie nogal wat. Naast het al genoemde, nog een flinke greep zoals: extra vakken, al dan niet elastisch - vakken met rits - mash zijvakken - reflectie - zij- en bodemversteviging - aandacht voor bereikbaarheid van de snelbinders - netjes weggewerkte elementen zoals ritsen - extra handige grepen en sluitingen - speciaal gemaakte lussen voor bevestiging van verlichting - en, bijvoorbeeld, bijzondere vormgevingselementen.

Of zelfs de heel speciale kenmerken zoals: een afneembaar bovenvak - extra elastiek daarop voor losse spullen zoals een regenjack - diverse draagopties - afneembaar te maken - extra ordeningsmogelijkheden en snelle bereikbaarheid van uw spullen -  fraaie binnenvoering. Ook hier geldt: bij de beschrijving van betreffende dubbele fietstas leest u hierover op deze site altijd meer.   

Dubbele fietstas - kleuren, prints en motieven
Wordt het bloemrijk? Sierlijk en vrouwelijk? Strak zwart? Kleurrijk - in willekeurig welke kleur, of een mix vol accentrijke tinten? Zakelijk en/of serieus maar eventueel toch met een luchtige touch? Een dubbele fietstas met kekke print van een gave stad? Of een tas met daarop een kunstwerkje op zichzelf? Een tas in een rustige pastelkleur of een tas vol stippen, sterren, figuren, hartjes of dieren? Een dubbele fietstas met print van PTT of een compleet ander idee, zoals een dubbele tas in een felle kleur roze? 


Roze fietstas - dubbele roze fietstas


Een fietstas is bij uitstek een product dat geschikt is voor het aanbrengen van een kleur, print of motief dat past bij de fietser van dienst.
Zeker een dubbele fietstas heeft veel oppervlak en dus veel ruimte voor het aanbrengen van een persoonlijke touch. Bovendien is een fietstas dagelijks zichtbaar voor honderden, zo niet duizenden mensen, zodat het typisch een fietsaccessoire is om u mee te onderscheiden. Uiteraard: geheel naar eigen smaak.

Dubbele fietstas - materiaal
Nylon, canvas, tarpaulin, bisonyl, polyester: het zijn alle veel voorkomende materialen voor fietstassen, zo ook dubbele fietstassen. Ze beschikken namelijk over eigenschappen zoals waterbestendigheid of (eventueel met coating) zelfs complete waterdichtheid. Kleur- en vormvastheid, bestendigheid tegen weer en wind, duurzaamheid, stevigheid (voor de nodige kilo's aan inhoud), buigzaamheid en bijvoorbeeld afneembaarheid van modder en stof. Meerdere van deze materialen worden zelfs vergeleken met vrachtwagenzeil. Welk materiaal voor welke tas precies wordt gebruikt, hangt af van de mate waarin één of meerdere eigenschappen meer gewenst zijn. Hoe belangrijk is de mate van waterdichtheid? Moet de tas meer glanzend zijn of vooral zacht aanvoelen? Gaat stevigheid boven buigzaamheid of juist andersom? Bepaalt het materiaal het uiterlijk of vooral de print die erop komt?

Dubbele fietstas - veiligheid
Aangezien een dubbele fietstas een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het gehele fietsplaatje, is automatisch ook de veiligheid in de zin van zichtbaarheid van wezenlijk belang. Vandaar dat de meeste dubbele fietstassen beschikken over reflectie. Sommige zelfs in ruime mate, rondom de gehele tas. Ook ruimte voor het eventueel kunnen aanbrengen van flexibele ledlampjes kan een expliciet onderdeel zijn van de dubbele fietstas. Daarnaast is er in het kader van veilig in het verkeer het aspect 'balans'. Een fietstas die zwiept zou de fietser hinderen - of erger. Ook een tas tussen de spaken moet worden voorkomen. Daarom is er zowel bij de duurdere als de goedkopere dubbele fietstassen altijd aandacht voor de veiligheid van u als fietser/eigenaar.

Zie hier ons assortiment dubbele fietstassen!

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double bag 50L Solid black
Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double bag 50L Solid black
Deze zwarte, dubbele fietstas oogt rustig en strak. De Urban Dry Double Bag heeft een inhoud van 50L en is waterdicht. De tas is verstevigd en geschikt voor meerdere soorten bagagedragers.

€99,95 €79,95

Informatie
Basil Dubbele fietstas Mara XXL 47L Zwart
De Mara XXL van Basil is een eenvoudige, dubbele fietstas met een inhoud van ca. 47 liter, een gemakkelijke kliksluiting en reflectie aan beide zijkanten.
Beck Classic Rising Sun
Een hoogwaardige, strak afgewerkte tas. Dat is deze dubbele fietstas Beck Classic Rising Sun, met kleurrijke bloemenprint. De tas is water- en vuilafstotend en heeft een royale inhoud van 46 liter.
SALE New Looxs Dubbele fietstas Avero Double Afneembaar 25L Zwart
New Looxs Dubbele fietstas Avero Double Afneembaar 25L Zwart
Deze Avero Double van New Looxs is een zwarte, sportieve, stijlvolle dubbele fietstas die met een simpele draaisluiting van de fiets is te nemen. Met 25 liter inhoud, meerdere vakken én reflectie. Gemaakt van waterafstotend polyester.

€66,95 €54,95

Informatie
Beck Dubbele fietstas SPRTV Oranje Bies
De sportieve alleskunner van Beck! De SPRTV is gemaakt van waterafstotend polyester en wordt geleverd inclusief regenhoes. De inhoud van deze tas is 30 liter. Inclusief extra opbergvakken en reflectie. Multifunctioneel!
Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double Bag MIK 50L Zwart
Een dubbele fietstas in matzwart van Basil met een ruime inhoud van 50 liter. Deze fietstas is waterdicht, geschikt voor het MIK systeem en voorzien van reflectie op alle zijden.
Willex Dubbele fietstas Bagagetas XL 1200 50L Zwart
De Willex Bagagetas XL 1200 met 50 liter inhoud heeft veel in huis. Deze zwarte dubbele fietstas is aan beide zijden te vergroten, heeft ritsvakken, haakjes binnenin, reflectie rondom, een regenhoes en nog veel meer!
SALE Basil Dubbele fietstas City Black 32L
Basil Dubbele fietstas City Black 32L
Deze zwarte dubbele fietstas van Basil heeft een waterbestendige vouwsluiting, Universal Bridge-systeem, reflectie en een vouwsluiting met klittenband. Praktisch en modieus!

€59,95 €44,95

Informatie
Willex Dubbele Canvas Tas Plus Blauw/Matzwart 67L
Riante dubbele fietstas van stevig katoenen canvas. Tevens geschikt voor e-bikes. Te gebruiken in combinatie met tassendrager. Maar liefst 67 liter inhoud en supersterk.
FastRider Dubbele fietstas Jaxx II 28L Taupe
Een stijlvolle waterafstotende polyester fietstas met een inhoud van 28 liter. Bevestiging met riempjes, maar ook geschikt voor bevestiging met het MIK-systeem.
Willex Dubbele fietstas Bisonyl 52L Groen
Deze supersterke groene dubbele fietstas is gemaakt van tweezijdig gecoat bisonyl, voor 100% waterdichtheid. Met reflectie en een ruime inhoud van 52 liter.
SALE Basil Bohème Dubbele Fietstas Indigo Blue
Basil Bohème Dubbele Fietstas Indigo Blue
De charmante Basil Bohème dubbele fietstas heeft een uniek design met fraaie details, is van waterafstotend polyester en heeft een inhoud van 32 liter. Voorzien van binnenvoering en reflectie en verkrijgbaar in vier kleuren.

€69,95 €54,95

Informatie
Pagina 1 van 44