Kratmanden voor fiets en e-bike

Het is een echt natuurproduct. En een - soort - fietskrat. We hebben het over de rieten kratmand. Deze kan worden geplaatst op de voordrager, net als een 'gewoon' fietskrat. Ze zijn er voor volwassenen en kinderen. Van grijs tot bruin rotan, in verschillende formaten.

Ja, een kunststof fietskrat kan iets meer 'hebben' dan een variant van riet. Een sterke plastic krat is immers wat anders dan een product gemaakt van ingrediënten uit de natuur. Aan de andere kant: een kunststof krat wordt óók blootgesteld aan de buitenlucht en vertoont na verloop van tijd altijd wel een krasje hier en een veegje daar. Iets wat handgemaakt is van rotan is echter gevoelig voor splijten en kan verkleuren. Tegelijkertijd is dat voor veel mensen juist de charme van dit authentieke materiaal.

 

Informatie voor het kopen van een kratmand

Kruising tussen fietsmand en fietskrat
Kratmanden zijn als gezegd van riet of rotan en zijn daarom anders van structuur dan fietskratten gemaakt van kunststof. Maar de vorm komt wél overeen met die van de traditionele fietskrat. Met eveneens twee handgrepen, die bij een kratmand altijd echte openingen zijn, waar bij een kunststof krat soms ook sprake is van inkepingen links en rechts. Beide soorten fietskratten zijn rechthoekig en hebben vooral rechte lijnen. Alleen in het geval van een kratmand gaat het om een rietgevlochten uitvoering.

Wat zijn kratmanden?
Kratmanden voor op de fiets vertonen grote gelijkenis met bakkersmanden. Het verschil is dat een bakkersmand over een deksel beschikt. Afhankelijk van het formaat is er echter wel de mogelijkheid deze af te dekken met een hoes. Deze krathoezen passen ook op sommige kunststof kratten. Het hangt dus, zowel bij de kunststof als de rotan fietskratten, wel af van het formaat. Meer informatie daarover leest u op deze site altijd bij de productomschrijving van de hoes.

Mand voor op de transportfiets of e-bike met voordrager
Een kratmand wordt doorgaans voor op de fiets geplaatst. Op de voordrager derhalve. De kratmand kan op een transportfiets, op een fiets met daarop apart een losse voordrager gemonteerd of op een elektrische transportfiets. Het bevestigen is simpel: met een paar tiewraps zit de kratmand stevig en veilig vast. Een goede tip is ook deze bevestigingsset voor kratten en manden.

Ecologisch en bamboe
Een natuurproduct zoals de kratmand matcht uiteraard mooi met het sportieve en gezonde van het fietsen zelf. Sommige fietsmanden, zoals die van het merk Fastrider, zijn zelfs van ecologisch geteeld rotan en met handvatten van bamboe. Er is in deze categorie fietsmanden keuze voor zowel kinderen als volwassenen, want er zijn meerdere 'kleuren' (van enkele tinten bruin tot meer grijzig) en meerdere formaten (lees verder onder foto).

 

Kratmand voor kinderfiets

Welke fietskratmanden zijn er?
De kratmand is er onder andere met een inhoudsgrootte van 60 liter (L), 40 liter (M), 25 liter (S) tot en met 15 liter (XS, echt bedoeld voor op de kinderfiets). Deze kruising tussen een fietsmand en een fietskrat, stoer voor zowel mannen als vrouwen, jongens als meisjes, is er voor de junior zelfs in XXS met inhoud van 8 liter. U ziet deze kratmanden op Fietsparadijs.com allemaal staan, van merken als Fastrider en Wicked, net als tal van andere soorten fietsmanden. Je ziet ze ook al in het assortiment direct hieronder!

 

Lees meer
Filter uw producten

Wicked Kratmand XL Bruin 60L
Deze Wicked kratmand maat XL is een gevlochten, rieten fietsmand van 60 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
Wicked Kratmand M Bruin 19L
Deze Wicked kratmand maat M is een gevlochten, rieten fietsmand van 19 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
Wicked Kratmand L Bruin 30L
Deze Wicked kratmand maat L is een gevlochten, rieten fietsmand van 30 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
Wicked Kratmand Grijs - Maat M
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een inhoud van ruim 19 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.
SALE Wicked Kratmand Grijs - Maat XL
Wicked Kratmand Grijs - Maat XL
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een grote inhoud van 60 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.

€49,95 €39,95

Informatie
Wicked Kratmand Grijs - Maat L
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een inhoud van 30 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.
Wicked Boodschappenmand 22L Bruin/Wit
Deze Wicked boodschappenmand is een gevlochten, rieten fietsmand met een inhoud van ruim 22 liter. Een naturelle, klassieke mand met een witte onderkant, voor het vervoeren van al uw boodschappen.
Pagina 1 van 1