Fietsdrager voor op dak auto

Fietsendrager dak | Wanneer valt de keuze op een fietsendrager voor op het dak van de auto? Voor als een auto géén trekhaak heeft, is een fietsdrager op de dakdrager een goede oplossing. Of als de trekhaak al bezet is voor de caravan, vouwwagen of aanhangwagen met boot bijvoorbeeld, biedt een fietsdrager op het dak uitkomst. Hiervoor is als basis wel een dakdrager nodig. Voor het vervoeren van zwaardere fietsen of méér dan twee fietsen adviseren we een fietsdrager voor de achterklep of voor op de trekhaak. Houd bij een fietsdrager op het dak van de auto ook rekening met uw eigen positie bij het plaatsen en pakken van de fiets. Verder biedt dit type drager genoeg voordelen: het monteren stelt qua moeite weinig voor én u benut hiermee de volledige ruimte van de auto.

Er zijn veel soorten fietsdragers voor op het dak. Van merken als Carpoint, Thule en Pro-User. Er zijn ook veel universele fietsdragers voor op de auto te koop. Als basis worden deze op een dakdrager geplaatst. Vaak passen ze op alle soorten dakdragers. Dit monteren kan op makkelijke wijze, en niet onbelangrijk: zeer stabiel. Het vastzetten van de fiets of fietsen kan gebeuren met vorkmontage, bevestiging via het frame of via de wiel(en). Afhankelijk van de gekozen methode is het noodzakelijk om vóór het kopen van dit product te kijken of de wielgoot breed genoeg is voor de banden. Dit geldt zeker bij fietsen die wat dat betreft afwijken van het gemiddelde, zoals een mountainbike.


Fietsendrager dak auto

 

Waarop letten bij een fietsdrager voor op het dak?

Bij de fietsdrager voor op het dak staat vermeld voor welke frames en diameter deze geschikt is. Ook staat de bandbreedte vermeld van de afstand tussen de rekken in centimeters / millimeters, naast de maximum profieldikte en het maximale draaggewicht. Bekijk bij de specificaties ook of de drager geschikt is voor het vervoeren van een e-bike. Meestal is een e-bike zwaarder en komt deze daarom voor één van de andere soorten fietsendragers in aanmerking.

Voordelen en nadelen

Een dak fietsdrager is meestal inklapbaar. Dat is vanzelfsprekend handig bij het opruimen voor wanneer deze niet benodigd is. Een ander voordeel van dit type fietsdrager voor op de dakdrager is dat er meerdere soorten fietsen te combineren zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld voor twee afzonderlijke fietsen twee afzonderlijke dak fietsdragers kopen - en beide plaatsen op de dakdrager. U kunt hiermee dus makkelijk twee verschillende type fietsen meenemen.

Nog een voordeel is het lage gewicht van dit type. Veel lichter zult u ze voor een fietsdrager niet vinden. Een nadeel ten opzichte van fietsdragers aan de achterzijde van de auto, is dat bij het plaatsen en pakken van de fiets op en van het autodak, u daar natuurlijk wat minder makkelijk bij kunt. Houd daarnaast rekening, zeker bij lange tochten, met de grotere windvangst. Wat dat betreft is een fietsdrager achter de auto meer aerodynamisch en daarmee brandstofzuiniger.

Fietsdrager dak kopen

Een fietsdrager voor op het dak kopen? Dit type biedt veel mogelijkheden en gemak. De montage kost nauwelijks moeite. Er zijn verschillende soorten fietsen op te combineren. Dit type fietsdrager is licht van gewicht, en u benut er alle ruimte mee die de auto voor u in petto heeft. Zeker in combinatie met een caravan of andere aanhanger is dit een efficiënte oplossing. Of als uw auto überhaupt geen trekhaak heeft. Er zijn veel varianten van veel merken te koop. Ook de goedkope fietsdragers. Op Fietsparadijs.com.

Daarom Fietsparadijs.com:

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


Carpoint Fietsdrager Universeel
Met deze universele fietsendrager van Carpoint neem u makkelijk uw fiets mee op uw dakdrager. De fietsendrager heeft een draaggewicht van maximaal 15 kg.
Pagina 1 van 1