ART keurmerk voor fietsslot en e-bike slot: een toelichting

Een fietsslot ontvangt een ART keurmerk als het voldoet aan strenge eisen. Heeft het slot een ART keurmerk dan biedt dit extra diefstalpreventie. Bovendien zullen verreweg de meeste verzekeraars daarom het slot ook accepteren. Er zijn meerdere gradaties die Stichting ART toekent aan de sterkte van het slot: 2, 3, 4 en 5 sterren. 

Het ART keurmerk wordt uitgegeven door Stichting ART. Deze stichting bestaat uit onder andere de ANWB, SKG-IKOB, BOVAG en politie. Zij beoordelen of en zo ja, in hoeverre het slot bestand is tegen agressieve dievenmethodes zoals zagen, knippen en torderen. Ook kijken zij naar de werking van het slot bij vorst, vocht en in een stoffige omgeving. Dit gebeurt via testen in een laboratorium. De certificatiewerkzaamheden gebeuren door Kiwa SCM.

ART keurmerk en het aantal sterren

Het aantal sterren van het ART keurmerk geeft de hoogte van het beveiligingsniveau tegen diefstal aan. Bij fietssloten gaat het doorgaans om de keurmerken ART 2 en ART 3.

ART 1
Een slot met keurmerk ART 1 voorkomt dat een fiets zomaar is mee te nemen. Deze ‘meeneembeveiliging’ is bijvoorbeeld geschikt voor een korte stop. U komt voor een goede diefstalbeveiliging echter al gauw terecht bij ART 2 of ART 3.

ART 2
Het minimale advies voor een gewone fiets is eigenlijk een slot ART 2. Zie ons assortiment ART 2 fietssloten. Op die pagina leest u ook meer informatie over ART 2.

ART 3
Een slot met het keurmerk ART 3 kan eveneens heel goed dienen als fietsslot. Zeker bij e-bikes en andere duurdere typen fietsen. Verder zijn deze vooral bedoeld als brommer- of scooterslot. Zie ook ons assortiment ART 3 fietssloten en meer informatie hierover.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


AXA Ringslot Solid Plus zwart ART-2 keurmerk
De AXA Solid Plus is een hoogwaardig frameslot met extra brede opening voor o.a. ballonbanden. Daarnaast kunt u een extra kabelslot gebruiken om uw fiets aan een vast object vast te maken.
Pro-tect Ringslot ART-2 (zwart)
Fietsparadijs.com heeft dit Pro-tect ringslot mèt keurmerk.
SALE AXA Ringslot Defender ART-2 (zwart)
AXA Ringslot Defender ART-2 (zwart)
Fietsparadijs.com heeft dit ringslot van AXA in twee kleuren. Bestel nu en het is morgen al in huis! Dit slot kan bevestigd worden op de schroefdraad in het frame en wordt geleverd zonder bevestigingsmateriaal.

€28,95 €19,95

Informatie
AXA Ringslot Defender met ART-2 keurmerk (zwart/zilver)
Fietsparadijs.com heeft het klassieke ringslot van AXA altijd voorradig èn scherp geprijsd! U kunt bij ons achteraf betalen. Eenvoudige bevestiging op het achterframe. Geen bevestigingsmateriaal meegeleverd.
Falkx Ringslot 72 mm Zwart - ART-2
Dit ringslot van Falkx biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Het slot is ook te gebruiken met een insteekketting.
Falkx Ringslot 72 mm Zwart - ART-2
Dit ringslot van Falkx biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Het slot is ook te gebruiken met een insteekketting.
AXA Ringslot Block XXL Zwart ART-2
Dit AXA Veiligheidsslot Block XXL is een ringslot met keurmerk ART-2 en AXA Safety Index 12. Een hoogwaardig frameslot, geschikt voor een insteekslot. Met fijne bedieningsknop, sleutelservice en extra brede opening. Beveiligd tegen boren.
AXA Ringslot Solid Zwart ART-2
De AXA Solid is een solide ringslot met brede opening (58 mm) voor brede spatborden of ballonbanden. Dit ART-2 ringslot heeft een cilinder met anti-boorplaat, gehard stalen beugel en dito slothuis. Incl. ergonomische bediening en online sleutelservice.
AXA Ringslot Defender met ART-2 keurmerk Zwart
De speciale Anniversary Edition van het AXA Defender-ringslot met ART-2 keurmerk. In zwarte behuizing met een opvallende witte knop. Spatbordbevestiging mogelijk.
SALE AXA Ringslot Defender RefleX - ART-2 - zwart
AXA Ringslot Defender RefleX - ART-2 - zwart
Het bekende en veel verkochte ringslot Defender van AXA - maar dan met reflectie! Een ART-2 ringslot van gehard staal, geschikt voor een insteekketting. Met duimvriendelijke knop en kinderbeveiliging. Kortom: populair, robuust en veilig!

€28,95 €22,95

Informatie
SALE Pro-tect Beugelslot (320mm). Onbreekbaar slot met ART-4 keurmerk.
Pro-tect Beugelslot (320mm). Onbreekbaar slot met ART-4 keurmerk.
Beugelslot dat geschikt is als Motorslot of Scooterslot, maar als fietsslot niet misstaat.

€32,95 €27,95

Informatie
SALE Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
Pro-tect Kettingslot Cubic ART-2 - 95 CM
De Cubic is een veilig, ijzersterk kettingslot van 95 centimeter lang met keurmerk ART-2. Met hoes van nylon en stofklepje.

€37,95 €29,95

Informatie
Pagina 1 van 7