Fietsstoeltje voor

Info en advies over fietsstoeltjes voor vóórop de fiets, vindt u hier. U leest antwoorden op vragen als: 'Wanneer moet ik kiezen voor een fietszitje voor?', 'Waaraan bevestig ik een fietsstoeltje voor?' en 'Welke soorten fietsstoeltjes voor zijn er?'.

Voor de duidelijkheid: naast de term 'fietsstoeltje voor' (of 'fietszitje voor', of 'voorzitje voor de fiets') wordt in de wereld van de fietszitjes ook gerept over de 'Mini'. Wanneer men spreekt over de 'Maxi' gaat het in deze context daarentegen om het fietsstoeltje voor achterop.

 

Fietsstoeltje voor

Infopagina over fietsstoeltje voor
Op deze infopagina heeft Fietsparadijs.com het over de Mini. Als u zich oriënteert op een nieuw fietszitje en zich afvraagt of u moet kiezen voor een fietszitje voor voorop de fiets, komen al gauw de factoren leeftijd en gewicht van het kind aan de orde.

Voor welke leeftijd en gewicht is het fietszitje vóór (de Mini) geschikt?
Normaal gesproken zal het nog kleine, lichte kind dat meegaat op de fiets als eerste plaatsnemen in het voorzitje. Gemiddeld gezien is de Mini geschikt voor jongetjes en meisjes vanaf 9 maanden, en tot ongeveer de leeftijd van 3 jaar. Gemiddeld gezien hoort hier een lichaamsgewicht bij van maximaal zo'n 15 kilo. Tot die tijd valt de extra ballast bij het sturen nog alleszins mee.

Jongens en meisjes die wat ouder, groter en zwaarder zijn 'verkassen' in de regel naar het zitje voor achterop, de Maxi. Eventueel kan dat trouwens ook al wat eerder, vanaf ongeveer 9 kilo. Denk aan het geval dat een jonger zusje of broertje zich heeft aangediend op de plek aan de voorzijde, waar u als (groot)ouder uw (klein)kind in het zicht heeft en zij of hij bovendien lekker voor zich uit kan kijken.

Eigenschappen van een voorstoeltje voor op de fiets
Wat zorgt ervoor dat een fietsstoeltje aan de voorzijde in uw situatie de meest geschikte is? Ofwel, welke eigenschappen van een voorzitje maken het voor u logisch om juist voor dát voorstoeltje te kiezen?

Het zal u niet verbazen dat hier meerdere aspecten bij komen kijken. Denk hierbij aan het soort gordel van het voorzitje, de voetsteunen en het soort kussentje (bij sommige Mini's is het kussentje als het ware geïntegreerd in het ontwerp). Maar ook aan (andere) aspecten rondom veiligheid, zoals reflectie en algehele constructie van het stoeltje voorop.

Veilige fietsstoeltjes voor voorop
Een veilig voorstoeltje / veilige Mini vindt u zéker op Fietsparadijs.com. De fietsstoeltjes zijn per definitie van stevige kwaliteit, hebben als gezegd een veilige constructie en hebben het vereiste Europese keurmerk EN 14344.

 

Fietszitje voorop

Wat maakt een fietsstoeltje voor veilig?
Een Europees goedgekeurd fietsstoeltje geeft onder meer aan dat het geen scherpe onderdelen heeft. En dat het extra gezekerd kan worden aan de stuurpen, of in geval van het achterzitje aan het frame. Andere eigenschappen van een veilig stoeltje zijn dat het kind niet zelf de gordel en riempjes van de voetenbak kan openen, dat het kind niet met een vingertje ergens in vast kan komen te zitten, dat de rugleuning van het (voor)zitje hoog genoeg is en dat er aan beide kanten een armleuning is.

Gordels fiets-voorzitje
Welk voorstoeltje u ook kiest, de gordel houdt het kind vast om de schouders en bij het kruis. Meerdere fietsstoeltjes voor voorop hebben zelfs een vijfpuntsgordel, zodat de jongen of het meisje voorop ook vast zit om het middel. Ook zijn er gordels die alleen te openen zijn door - bijvoorbeeld - zowel de knop in te duwen als te trekken tegelijk.

"Hoe bevestig ik een fietsstoeltje Mini? Aan de stuurpen?"
Fietsstoeltjes voor voorop zijn er inderdaad voor bevestiging aan de stuurpen. Bij de productomschrijvingen van de diverse Mini's leest u per voorzitje uitgebreide, specifieke info, ook over de wijze van monteren. Normaliter ontvangt u uw aankoop inclusief stuurpen adapter. Deze kunt u overigens ook apart bijbestellen. Bijvoorbeeld voor op de fiets van oma of opa, zodat hetzelfde stoeltje op meerdere fietsen te plaatsen is en u dus slechts één keer de aankoopprijs kwijt bent. Ook zijn er aparte adapters verkrijgbaar voor een zogeheten Ahead stuur (zoals ATB bikes) en voor een verstelbare stuurpen.

Stylen van het fietszitje
Er is volop keuze in fietsstoeltjes. Sommige fietszitjes zijn zelfs te stylen in verschillende kleuren en designs van armsteuntjes, voetriempjes en verdere bekleding. Geheel naar eigen wens. En/of die van uw (klein)zoon of (klein)dochter natuurlijk... (lees verder onder de foto)

Voorstoeltje fiets


Accessoires voor bij het fietsstoeltje voor
Typisch aan het voorstoeltje zijn de diverse uitbreidingsmogelijkheden. Een perfect bijpassend windscherm bijvoorbeeld. Of de toybar, een slaaprol, een regenhoes of letterlijk toeters en bellen... Zie ook het hoofdstuk accessoires voor het fietsstoeltje (voor en achter).

Goede merken fietszitjes
Fietsparadijs.com heeft fietsstoeltjes van de grote, bekende merken zoals Bobike, Qibbel en Yepp, met elk hun eigen stijl. Ook zijn er fietsstoeltjes van budgetmerken verkrijgbaar, zoals van Polisport.

 

P.S. plaats échte baby’s nog níet in een fietsstoel, ook niet vóór!
Het uitgangspunt dat het voorzitje gemiddeld gezien in beeld komt voor kinderen vanaf 9 maanden, is omdat vanaf ongeveer deze leeftijd een kind zelfstandig kan zitten. Een (jongere) baby is nog te kwetsbaar om in een gewoon fietsstoeltje te vervoeren. Denk dan eerder aan het gebruik van een autostoeltje in een bakfiets. Sowieso geldt: maak nooit te lange tochten met baby’s of kinderen in een nog erg jonge leeftijd.


Vragen?
Stel ze vrijblijvend aan Fietsparadijs.com. We helpen u graag verder.
Of direct benieuwd naar ons actuele aanbod? Zie hieronder!

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE Bobike ONE Mini Urban Black
Bobike ONE Mini Urban Black
De Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast. Zit comfortabel en ziet er hip uit. Uitgevoerd in Urban Black.

€64,95 €59,95

Informatie
Mirage Buiszadel Kinderzitje Jantje en zijn Kornuiten
Dit extra zadel met voetsteunen is geschikt als voorzitje voor (wat grotere) kinderen. Het zitje past op vrijwel elke damesfiets en wordt bevestigd op het frame.
SALE Bobike GO Mini Macaron Grey
Bobike GO Mini Macaron Grey
De Bobike GO Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige, trendy fietsstoeltje heeft een dubbelwandige kuip, een lichaamsomsluitend ontwerp en is verkrijgbaar in diverse pastelkleuren.

€59,95 €51,95

Informatie
SALE Bobike Exclusive Mini Plus Safari Chic
Bobike Exclusive Mini Plus Safari Chic
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.

€79,95 €74,95

Informatie
Qibbel Air Voorzitje Black
Een goed en betrouwbaar fietsstoeltje begint met de basis. Het lichtgewicht Qibbel Air voorzitje in de kleur zwart heeft een rugleuning van zwart mesh.
Qibbel Air Voorzitje Zwart-bruin
Een goed en betrouwbaar fietsstoeltje begint met de basis. Het lichtgewicht Qibbel Air voorzitje in de kleuren zwart en bruin heeft een rugleuning van zwart mesh.
Qibbel Voorzitje Basiselement - Wit
Een goed en betrouwbaar fietsstoeltje begint met de basis. Dit zitje van Qibbel in de kleur wit is ontworpen met veiligheid en gemak hoog in het vaandel. Bovendien is dit zitje naar wens af te stylen met één van de Qibbel stylingsets.
Bobike Exclusive Mini Plus Urban Black
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, zeer veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.
Urban Iki Front seat Koge Brown - Kurumi Brown
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki,combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go.
Bobike ONE Maxi 1P Coffee Brown - frame
De Bobike ONE is met zijn hippe, slanke uiterlijk een ware eye-catcher. Dit koffiebruine fietsstoeltje is geschikt voor kinderen tot 22 kilo. Het stoeltje heeft een fijne zit, zachte schouderriemen, verstelbare voetsteunen en frame-montage.
SALE Bobike GO Mini Cotton Candy Pink
Bobike GO Mini Cotton Candy Pink
De Bobike GO Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige, trendy fietsstoeltje heeft een dubbelwandige kuip, een lichaamsomsluitend ontwerp en is verkrijgbaar in diverse pastelkleuren.

€59,95 €51,95

Informatie
Urban Iki Front seat Inaho Beige - Bincho Black
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze variant in beige-zwart, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
Pagina 1 van 3