Fietsstoeltje achter

Informatie over fietsstoeltjes voor achterop de fiets, leest u hier. U krijgt antwoorden op vragen als: 'Wanneer moet ik kiezen voor een fietszitje achter?', 'Waaraan bevestig ik een fietsstoeltje achter?' en 'Welke soorten fietsstoeltjes achter zijn er?'.

Allereerst voor het goede begrip: een andere term voor 'fietsstoeltje achter' in de wereld van de fietszitjes is de 'Maxi'. De 'Mini' is de term die ook wel wordt gebruikt voor het fietsstoeltje vóór.

Achterzitje fiets

Infopagina over fietsstoeltje achter
Op deze infopagina heeft Fietsparadijs.com het over de Maxi. Als u zich oriënteert op een nieuw fietszitje en zich afvraagt of u moet kiezen voor een fietszitje achterop de fiets, komen al gauw de factoren leeftijd en gewicht van het kind aan de orde.

Vanaf welke leeftijd en gewicht is het fietszitje achter (Maxi) geschikt?
Een zitje voor achter is vooral gemaakt voor jongens en meisjes die al een tikkeltje ouder en groter zijn. De Maxi is doorgaans geschikt voor kinderen vanaf 15 kilogram / zo’n 3 jaar en ouder. Of eventueel al eerder, vanaf ongeveer 9 kilo, bijvoorbeeld wanneer een jonger zusje of broertje langzamerhand haar of zijn plek opeist in het stoeltje aan de voorzijde van de fiets.

Tot welke welke leeftijd en gewicht is het fietszitje achter (Maxi) geschikt?
Een achterzitje voor de fiets is verder in principe geschikt voor een kind tot ongeveer 22 kilogram / 6 jaar. Vanaf plusminus dit gewicht en deze leeftijd zal het kind al voornamelijk op zijn of haar eigen fiets stappen. Bovendien zijn veel bagagedragers niet gemaakt voor méér dan 25 kilo draaggewicht. 

Fietsstoeltjes achter voor oudere kinderen
Maar... er zijn óók fietsstoeltjes voor achterop die specifiek geschikt zijn voor kinderen tot zelfs 35 kilo of een jaar of tien. Dit zijn de Junior achterzitjes zoals bijvoorbeeld dit Fietsstoeltje achter voor 6+. Verder zijn achterstoeltjes voor de fiets er tot maximaal 15 kilo (Klasse A15) en maximaal 22 kilo (Klasse A22).

Fietsstoeltje voor groot kind

 

Wat groter kind beter achterop de fiets
Een reden waarom een al wat ouder, zwaarder kind het best in een fietsstoeltje achterop kan plaatsnemen, is de stabiliteit. Het achterdeel van de fiets kan een zwaardere belasting aan dan het voorgedeelte. Daarnaast is een niet-meer-zo'n-heel-erg-jonkie aan de achterzijde laten 'instappen', een stuk makkelijker. Ook het behouden van uw eigen balans tijdens het opstappen en wegfietsen, en het fietsen zelf, is eenvoudiger en lichter wanneer u het al wat groter (klein)kind achterop de fiets plaatst. 

Eigenschappen van een achterstoeltje voor op de fiets
Er zijn meerdere details die een achterstoeltje geheel voor u op maat kunnen maken. Denk hierbij aan de gordel van het achterzitje, de voetsteunen en het soort kussentje (bij sommige Maxi's is het kussentje als het ware geïntegreerd in het ontwerp). Maar ook aan (andere) aspecten rondom veiligheid, zoals reflectie, spaakbescherming en algehele constructie van het stoeltje voor achterop.

Veilige fietsstoeltjes voor achterop: zie Fietsparadijs.com
Een veilig achterstoeltje ofwel veilige Maxi vindt u zéker op Fietsparadijs.com. De fietsstoeltjes zijn per definitie van stevige kwaliteit, hebben als gezegd een veilige constructie en zijn voorzien van het vereiste Europese keurmerk EN 14344. Op stoeltjes voor 6- tot 10-jarigen is de Europese norm overigens niet van toepassing.

Achterzitjes voor op de fiets

Wat maakt een fietsstoeltje achter veilig?
Een Europees goedgekeurd fietsstoeltje geeft onder meer aan dat het een goede spaakafscherming heeft, geen scherpe onderdelen én extra gezekerd kan worden aan het frame of in geval van het voorzitje de stuurpen. Andere eigenschappen van een veilig stoeltje zijn dat het kind niet zelf de gordel en riempjes van de voetenbak kan openen, dat het kind niet met een vingertje ergens in vast kan komen te zitten, dat de rugleuning van het (achter)zitje hoog genoeg is en dat er aan beide kanten een armleuning is.

Gordels fiets-achterzitje
Welk achterstoeltje u ook kiest, de gordel houdt het kind vast om de schouders en bij het kruis. Meerdere fietsstoeltjes voor achterop hebben zelfs een vijfpuntsgordel, zodat de jongen of het meisje achterop ook vast zit om het middel. Ook zijn er gordels die alleen te openen zijn door - bijvoorbeeld - zowel de knop in te duwen als te trekken tegelijk.

Fietsstoeltje Maxi aan frame of bagagedrager
Fietsstoeltjes voor achterop zijn er verder voor bevestiging aan de bagagedrager en voor montage aan het frame ofwel de zadelbuis. Bij de productomschrijvingen van de Maxi Frame, Maxi Bagagedrager en de Junior-stoeltjes voor de leeftijd 6+ voor achterop, leest u per achterzitje uitgebreide, specifieke info. Deze fietsstoeltjes zijn er op Fietsparadijs.com van de grote, bekende merken zoals Bobike, Qibbel en Yepp, met elk hun eigen stijl.

Stylen van het fietszitje
Sommige fietszitjes zijn zelfs te stylen in verschillende kleuren en designs van armsteuntjes, voetriempjes en verdere bekleding. Geheel naar eigen wens. En/of die van uw (klein)zoon of (klein)dochter natuurlijk...

Vragen? Stel ze vrijblijvend aan Fietsparadijs.com. We helpen u graag verder. Vind hier ons actuele aanbod!

 

Lees meer
Filter uw producten


Urban Iki Junior Fietszitje Bincho Black - inclusief montagekader
Dit fietszitje van Urban Iki is speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 10 jaar en een maximaal gewicht van 35 kilo. Met inklapbare voetsteunen en rugleuning, geïntegreerd slot, en inclusief montagekader.
Urban Iki Achterzitje Ta-ke Bincho Black - Kurumi Brown
Dit achterzitje voor op de drager is verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. De Urban Iki is veilig en comfortabel, en biedt de perfecte combinatie van Japanse roots met Dutch Design. Het zitje is bovendien voorzien van een geïntegreerd slot.
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Black
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Black
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€99,95 €89,95

Informatie
Urban Iki Junior Fietszitje Bincho Black - zonder montagekader
Dit zwarte fietszitje van Urban Iki is speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 10 jaar en een maximaal gewicht van 35 kilo. Met inklapbare voetsteunen en rugleuning, geïntegreerd slot en zonder montagekader.
Urban Iki Junior Fietszitje Bincho Black/Kurumi Brown - zonder montagekader
Dit fietszitje van Urban Iki is speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 10 jaar en een maximaal gewicht van 35 kilo. Met inklapbare voetsteunen en rugleuning, geïntegreerd slot en zonder montagekader.
SALE Bobike ONE Maxi Urban Black – bagagedrager BD
Bobike ONE Maxi Urban Black – bagagedrager BD
De Bobike ONE is met zijn hippe, slanke uiterlijk een ware eye-catcher. Dit fietsstoeltje in de kleur Urban Black is geschikt voor kinderen tot 22 kilo. Het stoeltje heeft een fijne zit, zachte schouderriemen en verstelbare voetsteunen.

€79,95 €74,95

Informatie
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Zwart-bruin
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€99,95 €89,95

Informatie
Bobike Exclusive Tour Plus - Denim Deluxe - 1P bevestiging frame
Dit stijlvolle fietsstoeltje 'Exclusive Tour Plus' is zeer veilig en comfortabel. Met Easy framebevestiging, vijfpuntsgordel, LED-verlichting en verstelbare hoofdsteun!

€134,95

Informatie
Polisport Achterzitje Bubbly Maxi+ CFS drager zwart/grijs
Achterzitje met extra aandacht voor comfort en veiligheid. Voor deze prijs! Typisch Polisport, dat met de Bubbly Maxi+ CFS een fietszitje voor achterop heeft gemaakt dat zonder gereedschap past op fiets en e-bike.
SALE Bobike GO Achterzitje Macaron Grey bagagedragerbevestiging
Bobike GO Achterzitje Macaron Grey bagagedragerbevestiging
Stijlvol Bobike achterzitje GO, in de uitvoering Macaron Grey. Voor op de bagagedrager, met extra hoofdbescherming en verstevigde dubbelwandige kuip.

€69,95 €64,95

Informatie
SALE Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Denim Blue
Qibbel Achterzitje Air Bagagedrager Denim Blue
Het Qibbel Air achterzitje is het lichtste fietstoeltje van Nederland. Het zitje heeft een stijlvol, uniek en ergonomisch design en biedt voldoende veiligheid en zitcomfort. Voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Ook geschikt voor veel e-bikes!

€99,95 €89,95

Informatie
Urban Iki Rear seat Sakura Pink - Shinju White
Een verfijnd achterzitje, qua vorm, kleur en materiaal. Elegant en veilig. De Urban Iki, zoals deze Sakura Pink - Shinju White, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go. Voor uw eigen Iki gevoel...
Pagina 1 van 3