Zadeltas

In een zadeltas past datgene wat de fietser bij de hand wil hebben – waar of wanneer dan ook. Er kunnen veel kleine spullen in, voor onderweg op de fiets of e-bike. Een zadeltasje benut, heel efficiënt, de anders toch lege ruimte.

Maakt u regelmatig een sportieve fietstocht? Of gaat u dagelijks naar het werk met de fiets of e-bike? Met een zadeltas hoeft u nooit te zoeken naar bijvoorbeeld de spullen-voor-het-geval-dat. Dat kan een bandenmontageset zijn, frisse kauwgum, setje lenzen, een deoroller misschien. Er kan vaak zelfs een klein kettingslot in mee. Deze is dan altijd bij de hand om de fiets te bevestigen aan een vast object, terwijl het slot onderweg keurig is weggewerkt. Een mini fietspompje is een ander voorbeeld van een accessoire die, bij de net iets grotere zadeltassen, makkelijk op te bergen is op de beschikbare plek onder het zadel.

Een zadeltas is voor veel fietsers een logische koop

Een zadeltasje is eigenlijk voor elke fietser een logische koop. Of het nou een gestroomlijnde zadeltas voor een racefiets is of een klassiek zadeltasje voor op de stadsfiets. Zadeltassen zijn er voor elke fiets, elk type fietser, voor elke smaak en in elk (bescheiden) formaat.

U vindt hier zadeltassen van vele bekende merken. Namelijk van ABUS, AGU, AXA, Basil, Blackburn, Brooks England, Büchel, CONTEC, FastRider, Jack Wolfskin, Lynx, New Looxs, ONE Bikeparts, Ortlieb, Selle Monte Grappa, Thule, Vaude en Willex.

Elk merk heeft zo zijn eigen, typische modellen. Dat kan heel verrassend zijn: denk aan de tasjes van Selle Monte Grappa, sterk in design. Ze kunnen ook strak en ‘zakelijk’ zijn. Of opvallend sportief. Of een combinatie daarvan. Bekijk ze maar eens op deze pagina's. We brengen ze allemaal met mooie foto's duidelijk in beeld.

Van goedkope zadeltasjes tot extra sterke zadeltasjes

Er zijn goedkope zadeltasjes: denk aan die van het merk Lynx, met een prima basiskwaliteit. Er zijn ook de ultiem sterke zadeltasjes zoals van een echt kwaliteitsmerk als Thule, Ortlieb en Vaude.

Eigenschappen die verder de aandacht verdienen, zijn:

De waterdichtheid. Veel zadeltassen zijn waterbestendig, sommige zelfs volledig waterdicht. Er zijn hiervoor verschillende systemen, waarbij er in de voorbije jaren veel innovatie heeft plaatsgevonden. Van varianten met gelaste naden en rolsluiting tot de AGU Dryliner Technology. Deze laatste techniek combineert een waterdichte ‘binnenzak’ met een gestikte, waterafstotende buitenzijde.

Het formaat. De meeste zadeltasjes zijn minder dan 1 liter groot. Sommige zijn ruimer dan dat, maar er zijn er zelfs óók met een riante inhoudsmaat tot wel 20 liter of méér. Deze laatste categorie is vooral te zien bij gebruik voor toerfietsen. Sommige zadeltasjes hebben één klein vakje, andere zijn zelfs voorzien van binnen- en buitenvakken.

Montage van de zadeltas. Kiest u voor een systeem met klittenband? Met gespen? Of voor bijvoorbeeld KLICKfix? Een zadeltas stevig vastmaken aan de fiets of e-bike, kan op meerdere goede manieren. Welke, is mede afhankelijk van uw voorkeur. Een overweging daarbij is de mate van gemak waarmee het tasje van de fiets is af te halen en opnieuw te bevestigen. Wilt u met het oog op mogelijke diefstal het tasje niet vast aan uw fiets of elektrische fiets laten zitten? Kies dan bijvoorbeeld voor een kliksysteem.

Zadeltassen online

Op zoek naar een zadeltas voor op de fiets of e-bike? Zie onderstaand overzicht. Zadeltassen zijn doorgaans erg geliefd bij de sportieve fietser, vandaar ook het sportieve en stoere uiterlijk van de meeste zadeltassen. Echter, u vindt in ons assortiment ook stijlvolle, leren en andere modieuze exemplaren. Kortom, de kans is groot dat u op Fietsparadijs.com goed slaagt voor het kopen van een zadeltas.

Zie ook onze stuurtassen
Misschien vooral of óók geïnteresseerd in een stuurtas? Ook dat type kleinere fietstas biedt aanvullend gemak en is bovendien leuk om te kopen, krijgen of hoe dan ook: om te hebben!

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


ABUS Zadeltas Oryde ST2100 KLICKfix
Met de ABUS Oryde ST2100 KF zadeltas krijgt u een functionele tas voorzien van KLICKfix-bevestiging, praktisch interieur met sleutelhaak en een vergrootbaar compartiment. Waterafstotend materiaal en waterdichte ritsen. De inhoud is 1,2 liter.
AXA Insteekketting RLC 140cm (zwart) met zadeltas
Fietsparadijs.com heeft deze AXA insteekketting van 140 cm met zadeltasje. Deze ketting heeft 5,5 mm dikke schakels en een zwarte nylon hoes.
Lynx Zadeltas XL 1.3L Zwart
Dit zwarte zadeltasje is gemaakt van waterafstotend polyester en heeft een inhoud van 1.3 liter. Met extra opbergvakje voor uw sleutels en de mogelijkheid om lampjes te bevestigen.
Ortlieb Saddle-Bag Two Matzwart - 4,1L
Een praktische zwarte zadeltas van Ortlieb voor racefiets, toerfiets en mountainbike. De zadeltas heeft een waterdichte rolsluiting, reflectie en een adapter met klikbevestiging.
SALE Basil Zadeltas Navigator Storm M 1,5L Zwart
Basil Zadeltas Navigator Storm M 1,5L Zwart
Een waterdichte zadeltas uit de sportieve Navigator Storm-lijn van Basil, met een inhoud van 1,5 liter. De saddle bag is verstevigd en voorzien van reflectie.

€30,95 €27,95

Informatie
Willex Zadeltas 1200 L 1,8L Zwart
Een handige zadeltas van Willex met een inhoud van 1,8 liter. Gemaakt van waterafstotend materiaal en met reflectie, plat binnenvak en lusje voor verlichting.
Basil Zadeltas Mada
Deze sportieve zadeltas van Basil is gemaakt van waterafstotend polyester. Tas Mada beschikt over een extra vergrotingsvak, reflectiestreep en een inhoud van 1 liter. U bevestigt de tas zowel aan de zadelpen als aan het zadel zelf.
ABUS Zadeltas Oryde ST2085KF KLICKfix 0,7L Zwart
Met de ABUS Oryde ST2085 zadeltas krijgt u een functionele tas voorzien van een praktisch interieur met sleutelhaak en een vergrootbaar compartiment. Waterafstotend, voorzien van reflectie, met regenhoes en 0,7 liter inhoud. Bevestigen met KLICKfix.
Ortlieb Saddle-Bag Two Matzwart - 1,6L
Een compacte zwarte zadeltas van Ortlieb voor racefiets, toerfiets en mountainbike. De zadeltas heeft een waterdichte rolsluiting, reflectie en een adapter met klikbevestiging.
KLICKfix Rugtas Freepack City grijs 18L
De Freepack City van KLICKfix is een fietstas en rugzak in één, met diverse opbergvakken en een regenhoes. De rugtas kan aan het stuur of de zadelpen worden bevestigd met een KLICKfix-adapter. 
Vaude Zadeltas Race Light L
Vaude zadeltas(je): ultra licht (Ultralight Icon). Inhoud: 0,6 liter. Snel en stabiel te bevestigen met klittenband, met twee kleine binnenvakjes. Met goede reflectie, plaats voor het koppelen van een ledlampje en met Eco Finish waterafstotend afgewerkt.
Ortlieb Zadeltas Micro Two Matzwart - 0,5L
Een ultralichte zwarte zadeltas van Ortlieb voor racefiets en mountainbike. Het compacte tasje heeft een inhoud van 0,5 liter, een rolsluiting, een eenvoudig adaptersysteem en reflectie.
Pagina 1 van 9