Zadeltas

In een zadeltas stopt u datgene wat u bij de hand wilt hebben – waar of wanneer dan ook. In een zadeltas kunt u veel kleine spullen meenemen, onderweg op uw fiets of e-bike.

Een zadeltasje is buitengewoon efficiënt voor op de fiets, aangezien er toch lege ruimte is die u anders niet gebruikt. Zeker wanneer u regelmatig een sportieve fietstocht maakt. U weet dan zeker dat u nooit hoeft te zoeken naar bijvoorbeeld praktische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een bandenmontageset of sleutel(s). Er kan vaak zelfs een klein kettingslot in mee. Deze heeft u dan én bij de hand om de fiets te kunnen vastzetten aan een vast object én deze is keurig weggewerkt. Een mini fietspompje is een ander voorbeeld van een accessoire die, bij de net iets grotere zadeltassen, makkelijk op te bergen is op de beschikbare plek onder het zadel.

Een zadeltasje is eigenlijk voor elke fietser een logische koop. Of het nou een gestroomlijnde zadeltas voor een racefiets is of een klassiek zadeltasje voor op de stadsfiets. Zadeltassen zijn er voor elke fiets, elk type fietser, voor elke smaak en in elk (bescheiden) formaat.

U vindt hier zadeltassen van vele bekende merken. Namelijk van ABUS, AGU, Basil, FastRider, Lynx, New Looxs, ONE Bikeparts, Selle Monte Grappa, Thule, Vaude en Willex. Dit assortiment wordt verder uitgebreid. Elk merk heeft zo zijn eigen modellen. Dat kan heel verrassend zijn: denk aan de tasjes van Selle Monte Grappa. Ze kunnen ook strak en ‘zakelijk’ zijn. Of opvallend sportief. Of een combinatie daarvan. Kijk eens bij de exemplaren op deze pagina. We brengen ze voor u met mooie foto's duidelijk in beeld.

Van goedkope zadeltasjes tot extra sterke zadeltasjes

Er zijn goedkope zadeltasjes: denk aan die van het merk Lynx, met een prima basiskwaliteit. Er zijn ook de ultiem sterke zadeltasjes zoals van een echt kwaliteitsmerk als Thule en Vaude. Eigenschappen waar u verder op kunt letten zijn:

De waterdichtheid. Veel zadeltassen zijn waterbestendig, sommige zelfs volledig waterdicht. Er zijn hiervoor verschillende systemen, waarbij er in de voorbije jaren duidelijk veel innovatie heeft plaatsgevonden. Van varianten met gelaste naden en rolsluiting tot de AGU Dryliner Technology, waarbij een waterdichte ‘binnenzak’ wordt gecombineerd met een gestikte, waterafstotende buitenzijde.

Het formaat. De meeste zadeltasjes zijn minder dan 1 liter groot. Sommige zijn ruimer dan dat, maar er zijn er zelfs óók met een riante inhoudsmaat tot wel 20 liter of méér! Deze laatste categorie is vooral te zien bij gebruik voor toerfietsen. Sommige zadeltasjes hebben één klein vakje, andere zijn zelfs voorzien van binnen- en buitenvakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Montage van de zadeltas. Kiest u voor een systeem met klittenband? Met gespen? Of voor bijvoorbeeld KLICKfix? Een zadeltas stevig vastmaken aan de fiets of e-bike, kan op meerdere goede manieren. Welke u kiest, is mede afhankelijk van uw eigen voorkeur. Een overweging daarbij is wel de mate van gemak waarmee het tasje van de fiets is af te halen en opnieuw te bevestigen. Wilt u met het oog op mogelijke diefstal het tasje niet vast aan uw fiets of elektrische fiets laten zitten, kies dan bijvoorbeeld voor een kliksysteem.

Zadeltassen online

Bent u op zoek naar een zadeltas voor op de fiets of e-bike? U vindt onze zadeltassen in onderstaand overzicht. Zadeltassen zijn er zoals vermeld in verschillende uitvoeringen en van verschillende merken. Ze zijn doorgaans erg geliefd bij de sportieve fietser, vandaar ook het sportieve en stoere uiterlijk van de meeste zadeltassen. Echter, u vindt in ons assortiment ook stijlvolle, leren exemplaren, om een voorbeeld te geven. Kortom, waar uw voorkeur ook naar uitgaat, de kans is groot dat u op Fietsparadijs.com slaagt voor de zadeltas van uw keuze. Maak uw keuze uit onze verschillende soorten zadeltasjes, met elk weer andere uiterlijke en overige eigenschappen.

Zie ook onze stuurtassen
Misschien bent u overigens óók geïnteresseerd in een stuurtas. Ook die is leuk om te hebben én biedt in veel gevallen aanvullend gemak.Lees meer
Filter uw producten
SALE AXA Insteekketting RLC 140cm (zwart) met zadeltas
AXA Insteekketting RLC 140cm (zwart) met zadeltas
Fietsparadijs.com heeft deze AXA insteekketting van 140 cm met zadeltasje. Deze ketting heeft 5,5 mm dikke schakels en een zwarte nylon hoes.

€34,95 €27,95

Informatie
ABUS Zadeltas ST5950 2.0 0,6L Zwart
Een zwarte zadeltas van ABUS, bedoeld voor dagelijks gebruik, sport en vrije tijd. Het tasje is eenvoudig te bevestigen met klittenband en heeft een inhoud van 0,6 liter.
ABUS Zadeltas Oryde ST2100 KLICKfix
Met de ABUS Oryde ST2100 KF zadeltas krijgt u een functionele tas voorzien van KLICKfix-bevestiging, praktisch interieur met sleutelhaak en een vergrootbaar compartiment. Waterafstotend materiaal en waterdichte ritsen. De inhoud is 1,2 liter.
Basil Zadeltas Mada
Deze sportieve zadeltas van Basil is gemaakt van waterafstotend polyester. Tas Mada beschikt over een extra vergrotingsvak, reflectiestreep en een inhoud van 1 liter. U bevestigt de tas zowel aan de zadelpen als aan het zadel zelf.
Lynx Zadeltas XL 1.3L Zwart
Dit zwarte zadeltasje is gemaakt van waterafstotend polyester en heeft een inhoud van 1.3 liter. Met extra opbergvakje voor uw sleutels en de mogelijkheid om lampjes te bevestigen.
Fastrider Zadeltas Isas 3L Antraciet
Deze zadeltas Isas van FastRider heeft een robuuste uitstraling en is waterafstotend. De tas heeft een inhoud van 3 liter en is eenvoudig aan het stuur te bevestigen.
Basil Zadeltas Sport Design M 1L Zwart
De Basil Sport Design is een functionele zadeltas van 1 liter, voorzien van een praktisch interieur met karabijnhaak. Het materiaal is waterafstotend en de tas heeft reflectie.
AGU Zadeltas Ryall Velcro
De AGU Ryall Velcro is een kleine zadeltas voorzien van meerdere handige vakken, een houder voor een minipompje en een sleutelhaakje. De tas beschikt over reflectie en komt inclusief regenhoes. Bevestigen met klittenband. De inhoud is 0,5 liter.
New Looxs Zadeltas Klein Black
Deze zadeltas van New Looxs is de kleinste uit de serie. Gemaakt van kleurecht nylon en met een inhoud van 1,5 liter. De zadeltas is eenvoudig te bevestigen met een riem.
Lynx Zadeltas M 0.8L Zwart
Dit zwarte zadeltasje is gemaakt van waterafstotend polyester en heeft een inhoud van 0.9 liter. Met extra opbergvakje voor uw sleutels en de mogelijkheid om lampjes te bevestigen.
Thule Zadeltas Shield Seat bag small
De Shield Seat Bag S van het Zweedse Thule is een prachtige zadeltas vanwege zijn pure eenvoud, praktische toepasbaarheid en sublieme kwaliteit. 0,7 L inhoud, waterdicht en voorzien van gecombineerde rol-/kliksluiting en reflectie.
Thule Zadeltas Shield Seat Bag Large Zwart
Een prachtige zadeltas; om zijn pure eenvoud, praktische toepasbaarheid en sublieme kwaliteit. De Shield Seat Bag Large van het Zweedse Thule onder uw zadel biedt 1 liter aan handigheid. Waterdicht, gecombineerde rol-/kliksluiting en sterke reflectie.
Pagina 1 van 5