Binders - snelbinders en transportbinders voor fiets en e-bike

Spullen goed en stevig vastbinden op de voordrager of achterdrager van de fiets? Bijvoorbeeld een losse sporttas of fietstas? Daarvoor is de transportbinder of netbinder ideaal. Plaats deze aan (meestal) de voordrager en het sterke elastiek en de doordachte bevestigingshaken doen de rest. Maak hier kennis met de 'binders' voor op de fiets dan wel e-bike: snelbinders, spinnen en andere net- en transportbinders. En zie ons bijbehorende productaanbod.

Een snelbinder is een sterk elastiek en doorgaans een vast onderdeel van de fiets, achter bij de bagagedrager. Er zijn ook losse binders met haken die flexibel inzetbaar zijn, op meerdere plekken op de fiets. Dat kan achterop zijn, maar ook op de voordrager. Met een binder voor de fiets of e-bike houd je de spullen die op de drager liggen, zonder problemen stevig bijeen. Het is een simpele, effectieve methode om méér op de fiets mee te kunnen nemen; beschermd, veilig en stabiel.

Er zijn meerdere soorten binders en snelbinders

De zogeheten spin is een bekende, losse binder voor op de fiets. Deze bestaat uit meerdere elastieken, met aan de uiteinden haken. Daarmee klem je de beide zijden op willekeurige delen van de fiets, zoals om één of meerdere van de framebuizen en/of om één of meerdere spijlen van de voor- of achterdrager.

De flexibiliteit is letterlijk en figuurlijk enorm; enerzijds qua rekbaarheid, anderzijds qua plek waar je de spin kunt gebruiken. De spin is ook op zowel een kort als een langer stuk te gebruiken, afhankelijk van het voorwerp dat je ermee vast wilt zetten. Voor extra stevigheid bij kortere afstanden is het altijd mogelijk om het elastiek één of meerdere keren om te wikkelen.

Een snelbinder is normaliter een vast onderdeel van de fiets dan wel elektrische fiets. Deze zijn overigens wel makkelijk van de tweewieler af te halen en erop te bevestigen, zodat het vervangen van een los gekochte, nieuwe snelbinder geen probleem is. Een snelbinder bestaat doorgaans uit minimaal twee, maar meestal drie en soms ook vier smalle stroken elastiek. De lengte ervan is gemiddeld zo'n driekwart meter. Aan de basis zitten deze stroken elastiek vast aan de achteras. De bovenzijde 'rust' op de bagagedrager, tenzij hetgeen achterop geplaatst wordt (zoals bijvoorbeeld een losse sporttas) van de snelbinder gebruik moet maken. Dat is het moment waarop de snelbinder zijn elasticiteit én blijvende stevigheid kan tentoonspreiden. Namelijk, de gebruiker tilt de elastieken omhoog en laat deze weer los bovenop (bijvoorbeeld) de tas.

Er is ook de netbinder. Dat is een binder bestaande uit een zeer elastisch net, in plaats van uit losse stroken elastiek. Dankzij het net zijn ook producten met een wat lastige vorm strak en veilig op hun plek te houden, op de drager. Typerend is een voetbal; een normale spin of snelbinder krijgt er moeilijk vat op, maar een netbinder tackelt geruisloos dit probleem.

Waarom Fietsparadijs.com?

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw productenLynx Snelbinders 60cm Zwart
Een setje snelbinders? Deze van Lynx bestaat uit drie stevige elastische banden. De kleur is functioneel zwart. De binders zijn gemakkelijk te monteren aan de bagagedrager en passen op fietsen met wielmaten 26 t/m 28 inch.
Lynx Snelbinders 65 cm Zwart/Wit
Dit setje snelbinders van Lynx bestaat uit drie stevige elastische banden, in zwart/wit. De binders zijn gemakkelijk te monteren aan de bagagedrager en passen op fietsen met wielmaten 26 t/m 28 inch.
Simson Snelbindernet Zwart
Een elastisch zwart SPIN-netje van het merk Simson. Ideaal om van alles mee vast te zetten en te vervoeren op de bagagedrager van uw fiets. De montagehaakjes zijn makkelijk in gebruik.
Pagina 1 van 1