Hondenfietskarren

Een hondenfietskar kopen? Het is een handige uitvinding voor het vervoeren van de wat grotere hond. Op deze manier kunt u samen met uw trouwe viervoeter genieten van een mooie fietstocht. Heeft u een kleine hond? Dan is het ook mogelijk om deze in een mand te vervoeren die u op uw fiets monteert. Dat kan zowel voor als achterop. Hier vindt u ons complete aanbod aan hondenmanden voor op de fiets.

Een fietskar voor de hond is vaak lichtgewicht en opvouwbaar. Heeft reflectie, een veiligheidsvlag en een regenhoes. En biedt de hond of grotere hond veel frisse lucht en een mooi uitzicht. Zo'n hondenfietskar is meestal te bevestigen aan de achterkant van de fiets (of e-bike). Het type hondenkar dat u hier kunt kopen, is bovendien vaak inzetbaar als wandelwagen én als bench.

Hondenfietskar voor kleine en grote hond

Kortom, over de hondenfietskar is goed nagedacht, door bekende producenten zoals DoggyRide. Deze hondenkarren zijn er natuurlijk in meerdere varianten. Voor kleine honden en grote honden tot maximaal 25 kilogram, maar ook voor nog grotere honden waarbij het draaggewicht reikt tot wel 45 kilogram.

Eigenschappen van een fietskar voor de hond

Hondenfietskarren zijn normaliter te bevestigen aan de achterzijde van de fiets. Zonder de bijgeleverde fietskoppeling kunnen ze ook dienst doen als wandelwagen. Dit is weer ideaal voor het meenemen op de fiets van de wat grotere hond. Voor deze laatste categorie komt ook de constructie van zo'n type hondenkar goed van pas: zowel vóór als achter zitten ritsopeningen en deze openingen zijn oprolbaar en vast te zetten. Omdat dit ook geldt voor de bovenkant van de kar, creëer je hiermee ook nog wat meer ruimte voor een grote hond.

Hondenkar altijd in de perfecte opstelling

Maar deze openingen, ritsen en oprolbare flappen zijn natuurlijk vooral bedoeld om het onderweg zo aangenaam mogelijk te maken voor de viervoeter, zowel bij hete zon, koude wind als regen. De flappen zijn open te ritsen in allerlei standen en mogelijkheden, dus de perfecte opstelling voor in alle omstandigheden is altijd zo geregeld, ook wat betreft het uitzicht voor de gast achterin. Daarnaast is er veel aandacht voor ventilatie: zo krijgt uw hond te allen tijde voldoende zuurstof en kan hij of zij ook wat dát betreft heerlijk ontspannen tijdens elke rit.

Een opvouwbare hondenfietskar

Verder is bij het ontwerp van een hondenfietskar ook aan andere praktische zaken gedacht. Denk daarbij aan speciale opbergvakjes voor allerhande zaken voor kar en hond. En in het oog springt natuurlijk ook dat sprake is van een eenvoudig op te vouwen fietskar. Naast het opvouwbare kenmerk van de lichtgewicht hondenkar voor de fiets, is er nóg iets erg praktisch: de cabine van deze fietskar is ook te gebruiken als bench voor de hond. Ook ideaal voor in de auto, op de camping en/of indien nodig na aankomst bij een vriend of vriendin in woonkamer of achtertuin!

Een veilige hondenfietskar

Wat betreft de veiligheid zijn deze fietskarren voor de hond eveneens goed uitgerust. Zo zijn reflectie en veiligheidsvlaggen vaak de standaard en is uiteraard sprake van een solide fietskoppeling. Daarnaast zijn er aanlijnpunten zoals binnenin de bench. De montage van deze fietskarren voor honden is overigens eenvoudig, zoals de duidelijke productbeschrijvingen en productbeelden van de hondenkarren op Fietsparadijs.com laten zien!

Daarom Fietsparadijs.com:

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE DoggyRide Fietskar DoggyRide Original Rood
DoggyRide Fietskar DoggyRide Original Rood
Deze opvouwbare hondenfietskar is geschikt voor de wat grotere hond. De kar heeft een maximaal laadgewicht van 45 kg en is inclusief aanlijnpunten, reflectie en veiligheidsvlag.

€399,95 €379,95

Informatie
XLC Hondenfietskar Doggy Zilver/Blauw
Een praktische opvouwbare hondenfietskar in de kleuren blauw en zilver. Ideaal voor de wat grotere hond tot maximaal 30 kilo. Voorzien van onder andere reflectie en een veiligheidsvlag.

€319,95

Informatie
DoggyRide Fietskar Mini Trailer Rood
Deze opvouwbare hondenfietskar is geschikt voor kleinere honden. De kar heeft ventilerende vensters, een universele fietskoppeling en een maximaal laadgewicht van 25 kg.

€239,95

Informatie
DoggyRide Fietskar Novel Rood
Deze opvouwbare rood/zwarte hondenfietskar heeft ventilerende vensters, een universele fietskoppeling, een aanlijnset en een maximaal laadgewicht van 50 kg.

€449,95

Informatie
DoggyRide DoggyRide Ligmat Original/Novel
Deze luxe ligmat voor de hond past in een DoggyRide hondenfietskar Original en Novel. De ligmat vangt de trillingen onderweg op, waardoor uw hond zeer comfortabel zit. De hoes is wasbaar.
DoggyRide Ligmat Antraciet
Luxe ligmat voor de hond voor in een DoggyRide hondenfietskar Mini. De ligmat vangt onderweg de trillingen op, waardoor uw hond comfortabel vervoerd wordt. De hoes is wasbaar.
Pagina 1 van 1