Houten fietskrat - authentiek, stevig, stoer en praktisch

Hout is en blijft een prachtig, authentiek product. Wat dat betreft past een houten fietskrat uitstekend bij een oer-Hollands, traditioneel begrip als 'de fiets'. De combinatie van een fiets met een houten fietskrat oogt mooi en zelfs stoerder dan een kunststof fietskrat, dat echter weer andere voordelen heeft. Daarnaast is er natuurlijk de praktische kant: met een (houten) fietskrat neemt u gemakkelijk behoorlijk wat spullen op de fiets mee!

De fietskratten op deze pagina's zijn alle van hout. Wel zijn er verschillen qua soorten hout - van regulier hout tot hardhout met een keurmerk - én andere kenmerken. Uiteraard zijn er ook verschillen in prijs en de daarbij horende kwaliteit. Van een gangbare houten krat tot bijna 'pareltjes' van houten fietskratten. Welke u ook kiest, de basis is stevig en functioneel!

De houten fietskrat is een traditional 

Houten fietskratten zijn ware 'traditionals'. Fietsen of e-biken in combinatie met een krat gemaakt van dit natuurlijke materiaal; het past zowel qua uitstraling als gevoelsmatig immers uitstekend bij elkaar.

Naast traditioneel, basic en naturel, zijn er ook veel houten fietskratten die méér bieden. Er zijn namelijk houten fietskratten met een bekerhouder of parapluhouder. Andere kenmerken die kwaliteit uitstralen, zijn de mooie, soms tevens gelakte afwerking, naast leuke visuele vormgevingselementen. Die details versterken nog eens de uitstraling van het houten krat.

Voordelen houten fietskrat: naturelle uitstraling én stevig

Een ander voordeel van de houten fietskrat, is de stevigheid ervan. Verder kan er natuurlijk een krasje op komen, maar hout kan dat prima hebben, sterker nog, het versterkt het doorleefde en robuuste karakter ervan. Bovendien zijn ze vaak gelakt, en de constructie op basis van planken leidt tot minder kwetsbare verbindingen dan bij een kunststof fietskrat het geval is.

Wat verder goed is om te weten, is dat het hout van de kratten vaak aanvullend bewerkt en daarmee beschermd is, tegen kou, hitte, vocht en guur weer. Bovendien hoort er nog iets in het rijtje met voordelen: ook in de houten varianten past behóórlijk wat aan extra mee te nemen spullen, onderweg op de fiets of e-bike.

Overigens hebben we ook een aparte afdeling met fietskratten voor een kinderfiets.

Tip: voordrager kopen

Nog geen plek voor het houten fietskrat want géén transportfiets in bezit? Koop dan eenvoudigweg een voordrager en monteer deze op de gewone fiets. De meeste 'gewone' fietsen en e-bikes zijn hiervoor geschikt.

De kleur van een fietskrat van hout

Bruin, gelig, donkerbruin, lichtbruin... Houten fietskratten worden gemaakt in meerdere tinten, zelfs überhaupt in meerdere kleuren. Van gelig, lichtbruin tot 'kersen' donkerbruin, en zelfs wat grijzig. Ze zijn er ook in een vintage look: voor elkaar gekregen door bijvoorbeeld het beitsen van het hout. 

We hebben heel kleine, kleine, medium, grote en heel grote houten fietskratten. Daarmee is deze gewilde fietsaccessoire te koop voor elk formaat fiets of e-bike.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten

Wicked Fietskrat Groot 40L
Van een fiets een praktisch transportmiddel maken? Groen en duurzaam bezig zijn, veel kunnen meenemen, in een product gemaakt van natuurlijk materiaal? Een houten fietskrat! Zoals deze grote Wicked, 40 liter, stevig en zo op de voordrager.
TWO-O Houten fietskrat The Transporter
Dit stoere fietskrat The Transporter is gemaakt van vier lagen gebeitst vurenhout en is degelijk en duurzaam. Met unieke bekerhouder!
Wicked Fietskrat Middel 24L
Van een fiets een praktisch transportmiddel maken? Groen en duurzaam bezig zijn, veel kunnen meenemen, in een product gemaakt van natuurlijk materiaal? Een houten fietskrat! Zoals deze van Wicked, 24 liter, stevig en zo vast op de voordrager.
Wicked Fietskrat Klein 17L
Van een fiets een praktisch transportmiddel maken? Deze is vooral geschikt voor de kinderfiets. Om veel te kunnen meenemen, in een product van natuurlijk materiaal. Deze houten fietskrat van Wicked van 17 liter inhoud zit snel vast op de voordrager.
Racktime Fietskrat Woodpacker Naturel
Een fraaie houten fietskrat van Racktime met een inhoud van 25 liter: de Woodpacker. Geschikt voor Racktime bagagedragers, inclusief voorgemonteerde Snap-it adapter.
Fietskrat Woodybox Naturel met leren raster 20L
Een fietskrat van hout met een leren raster en een inhoud van 20 liter. De stevige fietskrat is gemaakt van onbehandeld douglashout en wordt bevestigd met tiewraps.
VWP Houten Fietskrat 40L
Dit authentieke, houten fietskrat van VWP biedt extra gemak voorop de fiets. Ideaal voor het meenemen van al uw spullen. Inclusief bevestigingsmateriaal. Inhoud: 40 liter.
Wicked Fietskrat Middel Met Bekerhouder 24L
Van een fiets een praktisch transportmiddel maken? Groen en duurzaam bezig zijn, veel kunnen meenemen, in een product gemaakt van natuurlijk materiaal? Een houten fietskrat! Zoals deze van Wicked, met 24 liter inhoud, stevig en... met bekerhoudertje!
TWO-O Houten fietskrat The Classic
Dit stoere fietskrat The Classic is gemaakt van gebeitst vurenhout en is door TWO-O duurzaam gefabriceerd. Met unieke bekerhouder! Inhoud: 25 liter.
Wicked Houten Krat L 39L Bruin
Maak van uw fiets een praktisch transportmiddel met deze grote houten fietskrat van Wicked! De krat heeft een ruime inhoud van 39 liter en wordt bevestigd op de voordrager.
TWO-O The Fixie
The Fixie is een mooie lage fietskrat gemaakt van gebeitst vurenhout. Deze krat is slechts 2 lagen hoog wat zorgt voor een sportieve uitstraling. De krat is praktisch in gebruik.
Wicked Houten Krat S 16,5L Bruin
Maak van uw fiets een praktisch transportmiddel met deze houten fietskrat van Wicked! De krat heeft een inhoud van 16,5 liter en wordt bevestigd op de voordrager. Ook geschikt voor op een kinderfiets!
Pagina 1 van 2