Fietskratten in het zwart

Wat is een zwart fietskrat? Een zwart fietskrat is zonder twijfel de klassieker onder de fietskratten. De allereerste kunststof kratten voor op de fiets van decennia geleden waren ook in de kleur zwart. Zeker de laatste jaren zijn zwarte kunststof fietskratten een begrip geworden in het straatbeeld.

Pas na de allereerste zwarte krat voor op de fiets, volgden fietskratten in alle kleuren van de regenboog. De oorspronkelijke zwarte fietskrat heeft echter nog altijd de meest authentieke uitstraling. Daarom is de fietskrat in de kleur zwart ook nog altijd zeer populair. Sterker nog, deze worden 'by far' nog altijd het meest verkocht. Merkt ook Fietsparadijs.com, de webshop met een veelvoud aan kratten in deze 'kleur'. Van normale fietskratten tot zelfs een opvouwbare zwarte fietskrat.

Zwart fietskrat

De zwarte fietskrat werd ooit veelal ingezet voor het vervoer van melkbussen - vandaar ook de term melkkrat. Tegenwoordig gaat het natuurlijk al lang om het vervoer van allerhande andere spullen. Zo kun je er makkelijk een schooltas in kwijt, de boodschappen(tas), sporttas, los gereedschap, de fietstas en van alles nog meer. De tas of de goederen zijn al fietsend goed in het zicht, want bevinden zich voorop de fiets, hoewel er ook zwarte fietskratten zijn voor achterop. In het eerste geval is het nodig om voor het (zwarte) fietskrat een transportfiets te hebben, of voorzie de fiets van een voordrager.

Zwart krat voor de fiets

Zwarte fietskratten zijn normaliter gemaakt van kunststof. Een zwart plastic krat is bijna per definitie heel sterk, waarbij zelfs goedkope zwarte fietskratten jarenlang meekunnen. Vaak wordt bijvoorbeeld het sterke kunststof HDPE (hoge dichtheid polyethyleen, of in het Engels High Density Polyetheen) gebruikt. Het stugge HDPE is een soort plastic dat gericht is op een lange levensduur van het product.

Fietskrat zwart

Het spreekt verder voor zich dat er grote zwarte fietskratten, kleine zwarte fietskratten, goedkope zwarte fietskratten en zwarte fietskratten van wat duurdere kwaliteit zijn. De precieze afmetingen verschillen uiteraard ook. Zo kunt u op Fietsparadijs.com een kijkje nemen in het assortiment met vele zwarte kratten voor de kinderfiets, en vele zwarte kratten voor voorop en achterop een grote fiets. Van verschillende merken zoals Basil, Kerri, Lastpak en Steco.

 

Lees meer
Filter uw producten

Urban Proof Fietskrat 30L Black - Recycled
Een lichtgewicht fietskrat van gerecycled materiaal. Dit zwarte fietskrat van Urban Proof (30 liter) heeft open grepen en past op de voordrager én achterop. Ook voor de kinderfiets!
Lastpak Fietskrat Kunststof Zwart M - prima krat voor lage prijs
Dit kunststof fietskrat van handzaam formaat is ook geschikt voor kinderfietsen. Het krat in de kleur zwart heeft een inhoud van 25 liter. Sterk, licht en voordelig! Maat M.
SALE Kerri Fietskrat Zwart 40L
Kerri Fietskrat Zwart 40L
Klassieker onder de fietskratten, van een flink formaat! Deze Kerri krat in traditioneel fietskrat-zwart biedt u al het gemak om fietsend 40 liter aan boodschappen en andere spullen in te vervoeren. Snelle bevestiging aan de voordrager!

€24,95 €21,95

Informatie
Basil Fietskrat Groot Zwart 50L MIK/RT
Een hip, riant fietskrat om lekker veel spullen mee te kunnen nemen. De Basil fietskrat van 50 liter, zoals deze in klassiek zwart, biedt mogelijkheden. Gemaakt van sterk kunststof en toch... voor een lage prijs! Met reflecterend logo.
SALE Steco Opvouwbare fietskrat Zwart 20L
Steco Opvouwbare fietskrat Zwart 20L
Dat is nog eens gemakkelijk: een opvouwbare fietskrat! Steco heeft het bedacht en vormgegeven. Deze krat is geheel plat te maken en voor gebruik weer eenvoudig uit te klappen. Compact en stevig!

€19,95 €16,95

Informatie
Lastpak Fietskrat Zwart Groot
Zoekt u een mooi, ruim fietskrat? Dan is dit fietskrat van Lastpak een echte aanrader. Met een inhoud van 46 liter biedt dit krat voldoende ruimte voor uw spullen. Gemaakt van stevig kunststof.
Basil Fietskrat Medium Zwart 33L MIK/RT
Sterk kunststof, schappelijke prijs, klassiek zwart, bekend merk, mooi compact formaat. Deze hippe fietskrat van Basil (33 liter) is misschien wel gemaakt voor u! Met reflecterend logo en geschikt voor MIK en Racktime.
Lynx Fietskrat Kunststof 30L Zwart
Een mooi zwart krat voor een klein prijsje! Die heeft u te pakken met dit krat van Lynx. Een kunststof fietskrat met een inhoud van 30 liter die ook prima past op een wat grotere kinderfiets.
Basil Fietskrat Klein Zwart 25L MIK/RT
Zachte prijs, sterke kunststof fietskrat. Trendy, zwart en van een kleiner formaat, toch goed voor 25 liter. Deze populaire Basil fietskrat, eenvoudig aan de voordrager te bevestigen, is er onder meer in deze variant. Met reflecterend logo.
Pagina 1 van 1