Fietskratten in het zwart

Wat is een zwart fietskrat? Een zwart fietskrat is zonder twijfel de klassieker onder de fietskratten. De allereerste kunststof kratten voor op de fiets van decennia geleden waren ook in de kleur zwart. Zeker de laatste jaren zijn zwarte kunststof fietskratten een begrip geworden in het straatbeeld.

Pas na de allereerste zwarte krat voor op de fiets, volgden fietskratten in alle kleuren van de regenboog. De oorspronkelijke zwarte fietskrat heeft echter nog altijd de meest authentieke uitstraling. Daarom is de fietskrat in de kleur zwart ook nog altijd zeer populair. Sterker nog, deze worden 'by far' nog altijd het meest verkocht. Merkt ook Fietsparadijs.com, de webshop met een veelvoud aan kratten in deze 'kleur'. Van normale fietskratten tot zelfs een opvouwbare zwarte fietskrat.

Zwart fietskrat

De zwarte fietskrat werd ooit veelal ingezet voor het vervoer van melkbussen - vandaar ook de term melkkrat. Tegenwoordig gaat het natuurlijk al lang om het vervoer van allerhande andere spullen. Zo kun je er makkelijk een schooltas in kwijt, de boodschappen(tas), sporttas, los gereedschap, de fietstas en van alles nog meer. De tas of de goederen zijn al fietsend goed in het zicht, want bevinden zich voorop de fiets, hoewel er ook zwarte fietskratten zijn voor achterop. In het eerste geval is het nodig om voor het (zwarte) fietskrat een transportfiets te hebben, of voorzie de fiets van een voordrager.

Zwart krat voor de fiets

Zwarte fietskratten zijn normaliter gemaakt van kunststof. Een zwart plastic krat is bijna per definitie heel sterk, waarbij zelfs goedkope zwarte fietskratten jarenlang meekunnen. Vaak wordt bijvoorbeeld het sterke kunststof HDPE (hoge dichtheid polyethyleen, of in het Engels High Density Polyetheen) gebruikt. Het stugge HDPE is een soort plastic dat gericht is op een lange levensduur van het product.

Fietskrat zwart

Het spreekt verder voor zich dat er grote zwarte fietskratten, kleine zwarte fietskratten, goedkope zwarte fietskratten en zwarte fietskratten van wat duurdere kwaliteit zijn. De precieze afmetingen verschillen uiteraard ook. Zo kunt u op Fietsparadijs.com een kijkje nemen in het assortiment met vele zwarte kratten voor de kinderfiets, en vele zwarte kratten voor voorop en achterop een grote fiets. Van verschillende merken zoals Basil, Kerri, Lastpak en Steco.

 

Lees meer
Filter uw producten


Basil Fietskrat Crate L 40L Black MIK
Deze zwarte Crate L van gerecycled kunststof kan zó op de drager van uw fiets. De stevige krat met 40 liter inhoud is voorzien van een voorgemonteerde MIK-adapterplaat.
SALE Steco Opvouwbare fietskrat Zwart 20L
Steco Opvouwbare fietskrat Zwart 20L
Dat is nog eens gemakkelijk: een opvouwbare fietskrat! Steco heeft het bedacht en vormgegeven. Deze krat is geheel plat te maken en voor gebruik weer eenvoudig uit te klappen. Compact en stevig!

€19,95 €16,95

Informatie
Urban Proof Fietskrat 30L Black - Recycled
Een lichtgewicht fietskrat van gerecycled materiaal. Dit zwarte fietskrat van Urban Proof (30 liter) heeft open grepen en past op de voordrager én achterop. Ook voor de kinderfiets!
Lastpak Fietskrat Kunststof Zwart M - prima krat voor lage prijs
Dit kunststof fietskrat van handzaam formaat is ook geschikt voor kinderfietsen. Het krat in de kleur zwart heeft een inhoud van 25 liter. Sterk, licht en voordelig! Maat M.
Basil Fietskrat Crate L 40L Black MIK/RT
Deze zwarte Crate L van gerecycled kunststof kan zó op de voor- of achterdrager van uw fiets. De voordelige krat met 40 liter inhoud is ook geschikt voor bevestiging met MIK en Racktime!
SALE Kerri Fietskrat Zwart 34L
Kerri Fietskrat Zwart 34L
Klassieker onder de fietskratten, van een flink formaat! Deze Kerri krat in traditioneel fietskrat-zwart biedt u al het gemak om fietsend 34 liter aan boodschappen en andere spullen in te vervoeren. Snelle bevestiging aan de voordrager!

€24,95 €21,95

Informatie
Basil Fietskrat Crate M 29,5L Black MIK/RT
Deze zwarte Crate M van gerecycled kunststof kan zó op de drager van uw fiets. De stevige krat met 29,5 liter inhoud is ook geschikt voor bevestiging met MIK en Racktime!
Basil Fietskrat Crate S 17,5L Black MIK/RT
Deze zwarte Crate S van gerecycled kunststof kan zó op de voordrager van uw fiets. De voordelige krat met 17,5 liter inhoud is ook geschikt voor MIK en Racktime!
Basil Fietskrat Crate S 17,5L Black MIK
Deze zwarte Crate S van gerecycled kunststof kan zó op de voordrager van uw fiets. De stevige krat met 17,5 liter inhoud is voorzien van een voorgemonteerde MIK-adapterplaat.
Basil Fietskrat Crate M 29,5L Black MIK
Deze zwarte Crate M van gerecycled kunststof kan zó op de drager van uw fiets. De stevige krat met 29,5 liter inhoud is voorzien van een voorgemonteerde MIK-adapterplaat.
Lynx Fietskrat Kunststof 30L Zwart
Een mooi zwart krat voor een klein prijsje! Die heeft u te pakken met dit krat van Lynx. Een kunststof fietskrat met een inhoud van 30 liter die ook prima past op een wat grotere kinderfiets.
Pagina 1 van 1