Uitleg over het Atran Velo Systeem (AVS)

Met het Atran Velo Systeem (AVS) bevestigt u eenvoudig Atran fietsaccessoires op de voor- en/of achterdrager van daarvoor geschikte Atran bagagedragers. Sommige fietsen, zoals bijvoorbeeld een Cortina Common-fiets, zijn hiermee al standaard uitgerust. De AVS accessoires op een andere fiets plaatsen? Koop dan de losse adapterplaat.

Producten die gemaakt zijn voor het Atran Velo Systeem (AVS) zijn fietsmanden, fietstassen, fietskratten, meerdere accessoires en bijbehorende bagagedragers en adapters. Ook zijn er fietsstandaards, maar die staan los van het systeem dat gemaakt is voor het modulair kunnen plaatsen en wisselen van de Atran manden, tassen, kratten op de Atran voordragers, achterdragers en/of adapters. Het AVS biedt hiervoor een mechanisme - vergrendeling en ontgrendeling - dat met één hand te bedienen is: een Click & Go. Lees op deze pagina hoe het Atran Velo Systeem werkt.

Atran systeem uitleg en producten


Fietsaccessoires die geschikt zijn voor de Atran adapter

Er zijn verschillende fietsaccessoires die op het Antran Velo Systeem passen. Denk aan fietstassen, fietsmanden en fietskratten. Een AVS fietsaccessoire wordt vastgeklikt op de adapterplaat. Bij Cortina Common fietsen, evenals de Cortina E-OCTA en enkele fietsen van merken zoals bijvoorbeeld Conway en Victoria, is deze adapterplaat standaard gemonteerd. Op deze fietsen is het dus direct mogelijk om de fietsaccessoire te bevestigen, zowel achterop als op de voordrager. Gebruikmaken van een Atran fietsaccessoire op een andere fiets? Schaf dan eerst de losse adapterplaat aan en bevestig deze op de drager. Let op: de losse adapterplaat is enkel geschikt voor achterdragers.

Eén klik
Het Atran Velo Systeem biedt ultiem gebruiksgemak. Het systeem werk namelijk met een klikfunctie. Klik de Atran fietstas of fietsmand in één beweging vast op de bagagedrager – of op de adapterplaat. Dat kan met één simpele beweging, net als het weer loshalen van de Atran accessoire. Dit is vooral praktisch bij fietstassen en fietsmanden, aangezien deze daarmee ook los van de fiets te gebruiken zijn, zoals om even wat boodschappen mee te doen.

AVS adapterplaat Atran

Veilig en zeker ook heel mooi

Het spreekt voor zich dat het Atran Velo System (Systeem) de fietstas, fietsmand, fietskrat of andere accessoire niet alleen makkelijk, met één klik, maar ook veilig bevestigt. De producten van Atran staan verder bekend om de elegante uitstraling: een mix van mooie, moderne vormgeving en herkenbare, vrij minimalistische, functionele stijl. Deze accessoires matchen ook onderling mooi met elkaar. Hoe het Atran systeem werkt, spreekt zo goed als voor zich wanneer u het product in handen hebt. Voor aanvullende hulp zijn er altijd de handleiding én deze video’s die het gebruik van het Atran systeem samenvatten.

Atran Velo Systeem (AVS) instructies

U ziet op bijgaande Atran uitlegfoto's en -video’s onder meer hoe simpel dit bevestigingssysteem voor fietsaccessoires werkt:

 

Atran bevestigen | AVS systeem stap 1 Atran bevestigen | AVS systeem stap 2 Atran systeem | AVS systeem stap 3

 

  1. Schuif de haak van de tas, mand of andere fietsaccessoire in de kleine brug op de Atran bagagedrager (of Atran adapter op de bagagedrager). Zie afbeelding 1.
  2. Duw de haak even naar beneden tot u een klik hoort. Zie afbeelding 2.
  3. De fietstas, fietsmand, het fietskrat of de andere Atran accessoire weer loshalen? Trek eenvoudig de vergrendeling even omhoog en til de accessoire op. Zie afbeelding 3.

Een heus Click & Go systeem voor fietsaccessoires!


Bekijk hieronder de uitlegvideo's.

Bron: AtranVelo Systems.

Newrack monteren vóór:

 

Monteren Newrack One:

 

Monteren Newrack Uni:

 

Atran AVS Multi Fix Kit:

 

Atran Velo Zap Top bag:

 

AVS Atran adapter:

 

Monteren Newrack:

 

Universele AVS adapter:

 

AVS | Meerdere merken werken met AtranVelo

Het aantal fabrikanten van fietsaccessoires dat hun aanbod tenminste voor een deel afstemt op het open AVS systeem van AtranVelo, neemt toe. De producten en accessoires van Atran zijn al verkrijgbaar via onder andere het assortiment van Cortina, New Looxs, e-Omnia, ConTec en Spectra, Conway en Raleigh. 

Toepassingen Atran
Een voordeel van het Atran systeem is ook de eenvoud van het wisselen van fietsaccessoire. Ideaal als u de ene keer graag van een fietstas gebruik wilt maken en op een ander moment van bijvoorbeeld een fietsmand.

Onderscheidend qua design, concept en presentatie
De fietsaccessoires van Cortina staan niet alleen bekend om hun gebruiksgemak, ze scoren ook hoog op innovatie en design. Een mooie uiting daarvan is dat het Atran Velo Systeem in 2018 de Reddot Award is toegekend. Deze award is er voor producten die onderscheidend zijn qua design, concept en presentatie.

Atran accessoires

Benieuwd naar Atran accessoires?
Al in 1937 is, in Falkenberg in het zuiden van Zweden, de kiem gelegd voor uiteindelijk het huidige Atran (AVS) systeem. Nieuwsgierig geworden naar de AVS fietsproducten? Deze staan in het overzicht hieronder.

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw productenSALE New Looxs Fietsmand Clipper 28L Groen
New Looxs Fietsmand Clipper 28L Groen
Fietsmand Clipper is ideaal voor het vervoeren van uw trouwe viervoeter, maar kan ook worden gebruikt als duurzame boodschappenmand. Geschikt voor diverse bevestigingssystemen.

€89,95 €64,95

Informatie
SALE New Looxs Fietsmand Clipper 28L Antraciet
New Looxs Fietsmand Clipper 28L Antraciet
Fietsmand Clipper is ideaal voor het vervoeren van uw trouwe viervoeter, maar kan ook worden gebruikt als duurzame boodschappenmand. Geschikt voor diverse bevestigingssystemen.

€89,95 €64,95

Informatie
Cortina Fietsmand Delhi AVS Matzwart
Een moderne matzwarte fietsmand van het merk Cortina. De metalen mand heeft een AVS kliksysteem en past op Cortina Common voor- en achterdragers en de E-Octa achterdrager.
Cortina Fietsmand Saigon AVS 20L Zwart
Deze zwarte fietsmand van het merk Cortina is gemaakt van imitatie zeegras en biedt ruimte voor 20 liter aan spullen. Met AVS kliksysteem en soft grip handvat.
Cortina Fietsmand Manchester Multimand AVS Zwart
Een moderne zwarte fietsmand van het merk Cortina. De multifunctionele mand heeft een AVS kliksysteem en kan ook gebruikt worden als hondenmand.
Cortina AVS Adapter Zwart
Een AVS adapter van Atran Velo voor bevestiging op tas, mand of krat. Met het AVS-systeem klikt u uw fietsaccessoire vervolgens gemakkelijk op uw fiets.
Cortina Cover voor Manchester mand met AVS Zwart
Zwarte metalen cover van Cortina voor de Multi Basket Manchester. Met deze draadkoepel tovert u uw Manchester mand om tot een hondenfietsmand.
SALE New Looxs Dubbele Fietstas Vigo Double Atran 515AT 37L Zwart
New Looxs Dubbele Fietstas Vigo Double Atran 515AT 37L Zwart
Een dubbele zwarte fietstas van het merk New Looxs. Deze sportieve tas heeft een inhoud van 37 liter, reflectie, extra opbergvakken en een voorgemonteerde Atran Adapter.

€85,95 €74,95

Informatie
Cortina Fietsmand Tokyo AVS 30L Matzwart
Een moderne zwarte fietsmand van het merk Cortina met een zwarte bodem van kunststof. Deze afneembare mand biedt ruimte voor 30 liter aan spullen en heeft een AVS kliksysteem en soft grip handvat.
Cortina Atran Velo Adapter Newrack One AVS Zwart
Een AVS-adapter van Atran Velo voor bevestiging op een achterdrager. Met het AVS-systeem klikt u uw fietsaccessoire, zoals een fietsmand, vervolgens gemakkelijk op uw fiets.
CONTEC Fietsmand Lungo Multi Zwart
Een fijnmazige, stalen fietsmand van CONTEC voor achterop de fiets. De fietsmand is compatibel met systeemdragers met het MIK-, Racktime- of AVS-systeem.
CONTEC Fietsmand Mocca Multi Zwart
Een praktische fietsmand van CONTEC voor achterop de fiets! Deze stalen fietsmand is compatibel met systeemdragers met het MIK-, Racktime- of AVS-systeem.
Pagina 1 van 2