Uitleg over het Atran Velo-systeem van Cortina

Het Atran Velo-systeem (AVS) van Cortina maakt het mogelijk uw fietsaccessoires eenvoudig te bevestigen op de voor- of achterdrager van uw Cortina Common-fiets. De Cortina Common-fietsen zijn standaard uitgerust met een AVS-bagagedrager waardoor bevestiging direct mogelijk is. U kunt de AVS-accessoires ook op andere fietsen bevestigen maar dan heeft u een losse AVS-adapterplaat nodig. Er zijn verschillende AVS-fietsaccessoires verkrijgbaar, zoals fietstassen en fietsmanden.

AVS-fietsaccessoires worden vastgeklikt op de zogeheten adapterplaat. Bij Cortina Common-fietsen, de Cortina E-OCTA e-bikes en enkele fietsen van Conway en Victoria, is deze adapterplaat standaard voorgemonteerd. Op deze fietsen kunt u dus direct uw fietsaccessoire bevestigen. Afhankelijk van het type fiets kan dit zowel op de voordrager als op de achterdrager. Heeft u een ander type fiets maar wilt u wel graag gebruik maken van één van de AVS-fietsaccessoires? Schaf dan de losse adapterplaat aan en bevestig deze op de bagagedrager. Vervolgens kunt u het AVS-fietsaccessoire van uw keuze op de adapter klikken. Let op: de losse adapterplaat is enkel geschikt voor achterdragers.

AVS-adapterplaat met geavanceerd kliksysteem
Het Atran Velo-systeem staat garant voor ultiem gebruiksgemak. Het systeem maakt voor bevestiging namelijk gebruik van een geavanceerd kliksysteem. Dit systeem stelt u in staat om binnen een handomdraai uw fietsaccessoire op de adapter klikken en net zo eenvoudig weer los te halen. Zo bent u dus geen extra tijd kwijt aan het bevestigen van uw fietsaccessoire. Het kliksysteem is met name handig bij fietsmanden. Omdat deze eenvoudig los te klikken zijn, kunt u ze ook handig los van de fiets gebruiken. Ideaal als u bijvoorbeeld even een boodschap gaat doen. 

AVS adapterplaat

AVS maakt het eenvoudig om van accessoire te wisselen
Het handige kliksysteem heeft ook als voordeel dat het voor u eenvoudig is om van fietsaccessoire te wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld de ene dag kiezen voor een fietstas en de andere dag voor een fietsmand en zit u niet aan één fietsaccessoire vast.

Winnaar Reddot award 2018
Cortina staat bekend om haar hoogwaardige fietsaccessoires die niet alleen scoren op gebruiksgemak, maar ook op design en innovatie. Het is dan ook logisch dat zij met het Atran Velo-systeem in 2018 de prestigieuze Reddot Award hebben gewonnen. Deze award wordt toegekend aan producten die onderscheidend zijn qua design, concept en presentatie.

Cortina Dubbele Fietstas Copenhagen AVS 35L Zwart

Benieuwd naar de AVS-fietsaccessoires?
Wilt u eens een kijkje nemen bij de AVS-fietsaccessoires van Cortina? U vindt ze handig bij elkaar in onderstaand overzicht.

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten

Cortina Fietsmand Manchester Multimand AVS Zwart
Een moderne zwarte fietsmand van het merk Cortina. De multifunctionele mand heeft een AVS kliksysteem en kan ook gebruikt worden als hondenmand.
Cortina Fietsmand Saigon AVS 20L Zwart
Deze zwarte fietsmand van het merk Cortina is gemaakt van imitatie zeegras en biedt ruimte voor 20 liter aan spullen. Met AVS kliksysteem en soft grip handvat.
Cortina AVS Dragerslot Boston Zwart
Met dit dragerslot Boston beveiligt u uw Cortina-accessoire met het AVS-systeem. Het slot kan aan de voor- of achterdrager worden bevestigd.
Cortina Fietsmand Tokyo AVS 30L Zwart
Een moderne zwarte fietsmand van het merk Cortina met een houten onderkant. Deze afneembare mand biedt ruimte voor 30 liter aan spullen en heeft een AVS kliksysteem en soft grip handvat.
Cortina AVS Adapter Zwart
Deze AVS adapter van het merk Cortina past op de meeste standaard achterdragers. Met dit kliksysteem klikt u uw AVS accessoire gemakkelijk op uw fiets.
Cortina Cover voor Manchester mand met AVS Zwart
Zwarte metalen cover van Cortina voor de Multi Basket Manchester. Met deze draadkoepel tovert u uw Manchester mand om tot een hondenfietsmand.
Cortina Fietsmand Tokyo AVS 30L Chroom
Een moderne zilverkleurige fietsmand van Cortina met een houten bodem. Deze afneembare mand heeft een inhoud van 30 liter. Met AVS-kliksysteem en softgrip handvat.
New Looxs Dubbele Fietstas Vigo Double Atran 515AT 37L Zwart
Een dubbele zwarte fietstas van het merk New Looxs. Deze sportieve tas heeft een inhoud van 37 liter, reflectie, extra opbergvakken en een voorgemonteerde Atran Adapter.
Cortina Inlay met kussen voor Manchester mand met AVS Zwart
Zwarte inlay van Cortina voor de Multi Basket Manchester. Gemaakt van waterafstotend materiaal en met zacht kussen voor uw huisdier.
Cortina Inlay voor Manchester mand met AVS
Inlay met vrolijk patroon van Cortina voor de Multi Basket Manchester. Deze inlay zorgt ervoor dat kleine spullen niet door de gaten van de fietsmand kunnen vallen.
Cortina Dubbele Fietstas Copenhagen AVS 35L Zwart
Een dubbele zwarte fietstas van het merk Cortina. Deze sportieve tas heeft een inhoud van 35 liter, extra opbergvakken en voorzien van het AVS kliksysteem.
Pagina 1 van 1