Overig bevestigingsmateriaal voor fietstassen, fietsmanden en fietskratten

Naast de grote, bekende bevestigingssystemen zijn er ook wat kleinere systemen, evenals andere onderdelen en praktische hulpmiddelen voor het bevestigen van fietstassen. Deze zijn afkomstig van merken als Vaude, Willex en Thule. Zie hier het overzicht, met toelichting én de producten zelf.

Vaude en het QMR (Quick Mount Release)-systeem

Het QMR (Quick Mount Release)-bevestigingssysteem van Vaude voor fietstassen van datzelfde merk. Het is snel te monteren en demonteren. Het QMR-systeem is geschikt voor bagagedragerbuizen met een diameter tot 16 millimeter. Met de verschillende reduceerstukken of adaptertjes zijn de haken ook geschikt te maken voor buizen met een kleinere diameter van 8, 10 en 13 millimeter.

Vaude onderdelen en reserveonderdelen
Op deze pagina (Tip: klik in het dropdown menu onder ‘Merken’ op ‘Vaude’) vindt u verschillende onderdelen en reserveonderdelen voor het QMR-systeem. Denk aan vervangende QMR railhaken (geleidehaken), Plug and Ride-bevestigingsrail voor Vaude zadeltassen, een reserveset oversized haken voor bovenmaatse bagagedragers, adjust haken die afstelbaar zijn voor verschillende bagagedragerdiameters, en onder andere aan de diverse reduceerstukken en andere QMR adaptertjes.

 

QMR systeem voor Vaude fietstassen

 

Vaude heeft ook adaptersets voor de combinatie met KLICKfix. Een voorbeeld: de Contour adapters en beugels, voor het bevestigen met KLICKfix van de fietstas onder het zadel. Selecteer het merk Vaude op deze pagina en u ziet alle mogelijkheden op een rij.


Basil kratbevestiging

Op een overzichtspagina voor het bevestigen van onder meer een fietskrat of fietsmand, mag deze niet ontbreken: de good old bevestigingsset van Basil. In zijn eenvoud al jarenlang een vaste waarde, zelfs een hardloper. U zet er een rotan fietsmand of fietskrat van dat merk eenvoudig mee vast op de voordrager.


Ortlieb

Ortlieb is een A-merk dat onder andere uitblinkt in accessoires voor het bevestigen van hun vele soorten fietstassen. Deze producten zijn er ook voor afwijkende fietsen en bij afwijkende formaten, en voor extra combinatie- en meeneemmogelijkheden. Daarbij hoort ook een reeks aan montage-onderdelen, adapters en overige reservemateriaal.

Een belangrijke basis voor het bevestigen van Ortlieb fietstassen is het Quick Lock-systeem.

Klik op voorgaande link en u leest een uitgebreide toelichting op dit systeem. Behalve de producten vindt u daar ook de bijpassende Ortlieb zijtassen en overige tassen.

Het Ortlieb QL-systeem bestaat onder andere uit een basisaccessoire zoals het Quick Rack: een aluminium bagagerek voor aan de racefiets of mountainbike. Daarmee maakt u, voor wat betreft de achterdrager, gemakkelijk een soort stadsfiets waaraan meerdere Ortlieb zijtassen, bagagedragertassen (Trunk Bags) en/of fietsmanden passen.

Op deze pagina ziet u alle losse adapters, hulpmiddelen en overige accessoires en onderdelen behorende bij het Ortlieb Quick-Lock systeem.


Thule

Thule heeft een aantal hulpmiddelen voor het bevestigen van de fietstas. De Thule Tour Rack bijvoorbeeld is een aansprekende bagagedrager, voor het bevestigen van de Thule fietstassen. Die drager past zowel voorop als achterop, en hij kan een sterk beladen fietstas aan, waarbij de rubberen strip eventueel wegglijden voorkomt. Voor onder andere de bevestiging aan deze Tour Rack bagagedrager heeft Thule ook uitbreidingsmogelijkheden. Zoals de Pack 'n Pedal Side Frames, met een tweede, lagere rail, zodat de fietstas lager komt te zitten, voor het creëren van meer balans. Of denk bijvoorbeeld aan de Pack 'n Pedal Dual Handlebar Mount, om aan het stuur nog een extra accessoire te kunnen meenemen.

Producten en onderdelen voor het bevestigen van Thule fietstassen

 

Tip: zie het dropdown vakje met Merken, en klik (in dit geval uiteraard) op Thule.


Willex

Hoe klein het kan ook kan zijn: praktische onderdelen voor het bevestigen van fietstassen, zoals die van het merk Willex, laten zich niet vangen in formaat, maar wel in de mate van eenvoud en oplossend vermogen. De onderdelen en reserveonderdelen van Willex op deze pagina helpen de fietstassen op solide wijze aan de fiets of e-bike te bevestigen. Ook voor in afwijkende gevallen. Een typische voorbeeld: de verlengingsriempjes voor aan de Willex dubbele fietstassen, zodat deze ook passen op een fiets met een accu bij de bagagedrager.

 

Naar: het overzicht van alle fietstas bevestigingssystemen.

 

Lees meer
Filter uw producten


New Looxs Clipper Pet Package
Met de Pet Package tovert u fietsmand Clipper van New Looxs om tot een veilige hondenfietsmand. De set bestaat onder meer uit een korf, een riempje en een waterafstotend kussentje.
Basil Bevestigingsset voor kratten en manden
Uw fietsmand of fietskrat van het merk Basil vastzetten op de voordrager? Daarvoor is deze bevestigingsset van RVS op maat gemaakt.
SALE Thule Tour Rack - bagagedrager voor vóórop en achterop
Thule Tour Rack - bagagedrager voor vóórop en achterop
De Thule Tour Rack bagagedrager is een ingenieus en modern systeem waaraan u uw Thule fietstas kunt bevestigen. De bagagedrager kan zowel voor- als achterop uw fiets gebruikt worden. En ook met een zware lading fietst u veilig en comfortabel.

€99,95 €89,95

Informatie
Ortlieb Stuurhouder e-bike E226 & Montageset
Met deze stuurhouder van Ortlieb kunt u stuurtassen en andere stuuraccessoires bevestigen aan het stuur van uw e-bike. Handig en snel vast te maken en weer los te koppelen!
Ortlieb Stuurhouder E225 & Montageset
Met deze stuurhouder van Ortlieb kunt u stuurtassen en andere stuuraccessoires bevestigen aan het stuur van uw fiets. Handig en snel vast te maken en weer los te koppelen!
Willex Wielbeschermer
Is uw dubbele fietstas van Willex zwaarbeladen? Dan kan deze iets verbuigen waardoor de tas tegen de achterwielen aankomt. Dit voorkomt u heel gemakkelijk door deze Willex wielbeschermer / afstandhouder te gebruiken.
Ortlieb Bagagerek Quick Rack
Met dit zwarte bagagerek van Ortlieb maakt u van uw racefiets of mountainbike in een handomdraai een praktische stadsfiets. Geschikt voor het bevestigen van Ortlieb-fietstassen met het QL1, 2.1, 3 of 3.1-systeem en het Top Lock-systeem.
Ortlieb Set Inzetstukken voor QL 2.1-systeem
Met deze inzetstukken kunt u uw Ortlieb-fietstas met het Quick Lock 2.1-systeem stevig bevestigen aan vrijwel elke bagagedrager met kleinere buismaten.
Ortlieb Bagagerek Quick Rack Light
Met dit zwarte bagagerek van Ortlieb maakt u van uw racefiets of mountainbike in een handomdraai een praktische stadsfiets. Geschikt voor het bevestigen van Ortlieb-fietstassen met het QL1, 2.1, 3 of 3.1 systeem.
Ortlieb QL 3.1 Bevestigingsklemmen 11-16 mm
Deze bevestigingsklemmen zijn geschikt voor alle Ortlieb-fietstassen met het QL 3- of QL 3.1-bevestigingssysteem. Ze passen op bagagedragers met een buisdiameter van 11 tot 16 mm.
Ortlieb QL 3.1 Montageset
Een montageset voor aan de bagagedrager voor Ortlieb-tasssen met een QL 3 en QL 3.1-bevestigingssysteem. Geschikt voor buisdiameters tot 10 mm.
Vaude QMR Railhaak 2.0
Een reserve QMR-railhaak 2.0 voor het QMR-bevestigingssysteem van het merk Vaude. De geleidehaak voor onderaan de tas is ook geschikt voor het oude QMR-systeem.
Pagina 1 van 7