Kinderfietshelmen

Bij een kinderfietshelm gaat het eerst en vooral om veiligheid, voor een kwetsbare doelgroep. Alle kinderfietshelmen op Fietsparadijs.com hebben dan ook minimaal het Europese keurmerk EN 1078.

Maar het is eveneens belangrijk - want vooral erg leuk - dat een valhelm er mooi, stoer, opvallend en/of grappig uitziet. Wat dat betreft is er in deze shop een Walhalla aan fietshelmen voor jongens en fietshelmen voor meisjes!

Bovendien hebben we kleinere maten fietshelmen voor baby's. Van veel merken, dus ook in meerdere prijsklassen. En al deze merken bieden veel eigenschappen die een kinderhelm ook echt comfortabel maken.

Belangrijke eigenschappen van een kinderfietshelm

Eigenschappen die van belang zijn voor een kinderfietshelm? Dan gaat het bijvoorbeeld over ventilatie, verstelbaarheid, reflectie en soms zelfs geïntegreerde verlichting. Zodat de helm als gegoten past, fijn is om te dragen én uw zoon of dochter ermee opvalt in het verkeer.

Flinke dosis fun
We hebben een verrassend veelzijdig aanbod. Scrol maar eens door deze pagina's vol kinderfietshelmen. Goed voor een flinke dosis fun op de kinderfiets. Ze zijn er in alle maten: dus voor alle omtrekken kinderhoofden, groot en klein.

Kinderfietshelm dragen is eerder regel dan uitzondering

Tegenwoordig is een kinderfietshelm veelvuldig in het straatbeeld te zien. Het is normaal geworden voor een kind om er een te dragen. Niet zo gek uiteindelijk, want het geeft een flinke dosis extra bescherming én ze zijn gewoon hartstikke leuk, mooi en hip.

Er al eens aan gedacht dat een kinderfietshelm het kind óók meer doet opvallen in het verkeer? Want behalve het bieden van bescherming tegen hoofdletsel, zorgt een kinderfietshelm er óók voor dat het kind op de fiets nou eenmaal meer opvalt, al van een afstand. In andere woorden, een automobilist of motorrijder zal het kind dat fietst met een helm op, eerder signaleren. Dit geldt al helemaal als de kinderfietshelm een kleurrijk- of anderszins accent heeft.

Hoe werkt en beschermt een kinderfietshelm?

Een kinderfietshelm vangt bij een val de ergste klap op, namelijk van de ontstane krachten. Uit onderzoek blijkt dat dit onder andere trauma's in de hersenen kan voorkomen. Hoe biedt de fietshelm eigenlijk bescherming? Dat zit zo: de fietshelm verspreidt de klap over een groter oppervlak van het hoofd. Daarnaast absorbeert de foamlaag van de helm, die zich bevindt aan de binnenzijde, de zogeheten botsenergie. En er is nog een andere, voor de hand liggende reden waarom een (kinder)fietshelm voor extra veiligheid zorgt. Namelijk: de buitenzijde ofwel de schaal van de helm voorkomt direct contact tussen hoofd en harde grond en/of scherpe objecten.

Een kinderfietshelm dragen: waarop letten en hoe meten?

Hoe draag je de kinderfietshelm? Een voorwaarde voor een goede werking van de kinderhelm, is dat deze goed om het hoofd zit. De fietshelm goed dragen is het resultaat van twee factoren.

Enerzijds het vinden van de juiste maat - via het juist meten van de hoofdomtrek.

En anderzijds het op de juiste wijze op het hoofd zetten van de helm.

Hoofdomtrek meten
Meet als volgt de hoofdomtrek. Doe dit in een rechte lijn, ter hoogte van net iets boven de oren. Namelijk 2 tot 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen. Dit is het breedste deel van het hoofd(je) en geeft de grootst mogelijke hoofdomtrek aan. Gebruik gewoon een eenvoudig meetlint. Sla dit nauwkeurig om naar de achterkant van de schedel, als gezegd in een rechte lijn, aan de zijkanten net iets boven de oren.

Héél iets speling
Controleer de eerste meting met een tweede. Komen beide metingen overeen? Dan zult u de juiste maat te pakken hebben. Een klein beetje speling mag. De kinderfietshelm moet naadloos passen en aanvoelen als een tweede huid op het hoofd. Bij het bewegen van het hoofd moet de helm op zijn plaats blijven zitten. Er mag niet te veel speling zijn, maar de helm mag ook weer niet knellen. Dat geldt overigens ook voor de sluitriempjes.

Niet op de groei kopen
Koop de kinderhelm nooit op de groei. Daarnaast mag de helm het zicht en het gehoor van het kind in het verkeer niet in de weg zitten.

Gevallen met kinderfietshelm? Koop dan een nieuwe
Gebruik géén helm die (ooit) al een val heeft ondergaan. Ook al is het niet altijd te zien aan de buitenkant. Bij een val wordt namelijk de zachte binnenzijde ingedrukt. Met als gevolg dat de helm niet langer of in onvoldoende mate stoten kan opvangen.

Een te oude helm? Niet gebruiken
Gebruik géén helm die ouder is dan vijf jaar. Dit geldt ook voor alle officieel goedgekeurde kinderfietshelmen. Zo wordt bij een helm die te oud is, door de inwerking van UV-licht (zon) de buitenkant minder van kwaliteit.

Hoe zet je de kinderfietshelm op het hoofd?

Na het bepalen van de hoofdomtrek, vindt u bij elke productbeschrijving van een kinderfietshelm op Fietsparadijs.com de bijbehorende maten. De helm goed op het hoofd zetten? Doe dit recht, dus horizontaal op het hoofd. De voorkant hoort iets boven de wenkbrauwen te zitten. Laat de helm niet naar achteren zakken. Ondertussen moet er voor de sluiting onder de kin een klein beetje speling zijn. Draai daarna de helm met de verstelbare binnenring (binnenbeugel) 'strak'. Houd daarbij (net) een vinger speling, zodat het niet gaat knellen.

Zoals vermeld: alle kinderfietshelmen op Fietsparadijs.com hebben het Europese keurmerk EN 1078.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer