Kabelslot voor fiets

Een kabelslot bestaat uit los geweven staaldraad. Doorgaans zit hieromheen een omhulsel van kunststof. Uiteraard verschilt de dikte van de kabel per soort slot. Hetzelfde geldt voor de lengte en het gewicht. Er zijn meerdere redenen waarom een kabelslot een goede optie kan zijn om uw tweewieler (extra) mee te beveiligen. Lees verder voor de voordelen en nadelen, en bekijk ons assortiment.

De voordelen van een kabelslot? Ze zijn bijzonder buigzaam en daardoor kost het op slot zetten van de fiets of e-bike bovengemiddeld weinig tijd en moeite. Bovendien is het gewicht laag. Dat betekent dat het slot makkelijk is te hanteren én niet of nauwelijks in de weg zal zitten tijdens het fietsen zelf. Een ander voordeel van kabelsloten is dat ze een zachte buitenkant hebben. Daarmee zijn ze reuze vriendelijk voor de fiets, het frame en het bijbehorende staal en metaal.

Nog meer voordelen van een kabelslot voor fiets en e-bike

Die voordelen - softe buitenzijde, licht en flexibel - maken een kabelslot ook bijzonder geschikt voor gebruik door een kind op zijn of haar kinderfiets. Daar komt bij, met name voor die categorie kinderfietssloten, dat het kunststof ideaal materiaal is om te verschijnen in kleurrijke varianten. Nog meer positieve eigenschappen weten van een kabelslot? De ruimschootse mogelijkheden qua lengte komen dan al gauw in beeld. Kabelsloten kunnen nog langer zijn dan kettingsloten. Voor bijvoorbeeld een bakfiets of voor het (aanvullend) op slot zetten van meerdere fietsen tegelijk, kan een kabelslot goed dienst doen. Bovendien is een kabelslot veelal goedkoper dan bijvoorbeeld een kettingslot, beugelslot, insteekslot of vouwslot.

Kabelslot met ART-keurmerk?

Een kabelslot heeft ook een duidelijk nadeel: ze zijn minder robuust dan bijvoorbeeld kettingsloten en beugelsloten die gemaakt zijn van gehard staal. Vaak heeft een kabelslot daarom géén ART-bewijs. In andere woorden, in die gevallen is het kabelslot vaak ook niet geschikt voor de verzekering. Kettingsloten daarentegen zijn doorgaans nog meer gericht op het tegengaan van diefstal dan kabelsloten. Een kabelslot kan desondanks zeker een goede optie zijn. Bijvoorbeeld voor gebruik als aanvullend slot, of voor gebruik op niet-diefstalgevoelige locaties. Of voor de kinderfiets. Voor de allerbeste bescherming tegen diefstal van fiets en e-bike geven wij u echter het advies om te kijken bij onze ART fietssloten en ART e-bike sloten.

TIP: er zijn tegenwoordig wel degelijk fietskabelsloten mét ART-keurmerk. Zoals de hippe, dunne, flexibele, meerlaagse LITELOK fietssloten en e-bike sloten. Zie bijgaand assortiment

Kabelslot met cijfercode
Veel verkochte kabelsloten zijn onder meer die met cijferslot. Hierbij is dus géén sleutel benodigd en dat kan handig zijn. Veel kinderkabelsloten hebben een cijfercode, maar dat geldt óók voor verschillende stevige, grotere varianten van het kabelslot.

Kinderkabelslot
Zeker voor kinderfietsen is een iets dunner en korter kabelslot populair. We verkopen deze in veel kleuren en varianten. De 'volwassen' kabelsloten zijn, behalve voor het op slot zetten van de fiets, ook vaak nuttig voor het vastzetten van terrasstoelen of bijvoorbeeld een boot aan de kade.

Webwinkel met kabelsloten voor fiets en e-bike

Voor het kopen van een kabelslot is Fietsparadijs.com een goede webwinkel. Elk kabelslot in deze webshop is van goede tot zeer hoge kwaliteit. We verkopen kabelsloten van alle A-merken én de beste budgetmerken. Altijd bieden we een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit van het kabelslot. Houd er zoals eerder aangegeven wel rekening mee dat een kettingslot doorgaans (nog) sterker is en eerder zal beschikken over een (hogere) ART-certificatie.

Op voorraad, direct verzonden
We informeren u zorgvuldig over elk kabelfietsslot en eveneens zorgvuldig is onze snelle verzending, uit voorraad. Daarnaast hebben we interessante merken en modellen. Een andere optie bekijken waarmee u de fiets gemakkelijk vastmaakt aan de 'vaste wereld'? Grasduin dan eens in de categorie kettingslot of kijk bij de beugelsloten.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw productenBobike Mini Combinatieslot met kabel - zwart
Dit zwarte Mini Combinatieslot met kabel is zo in uw zak te steken. Bestemd voor het beveiligen van een Bobike mini zitje, maar daarnaast multifunctioneel.
ABUS Kabelslot Combiflex Stopover 65 Midnight Blue
Met dit compacte Combiflex Stopover kabelslot ( 65 cm lang) zijn uw fietsaccessoires voortaan veilig. Draai uw persoonlijke cijfercode, trek de kabel eruit, steek deze door uw fietsaccessoire en maak de kabel vast. Zo makkelijk kan het zijn!
Litelok Kabelslot ONE Flexi-O 75 cm Boa Green - ART-2
De Litelok ONE Flexi-O is een innovatief, flexibel kabelslot van 75 cm lang en 5 cm breed. Het sterke slot heeft het ART-2 keurmerk voor de fietsverzekering.

€149,95

Informatie
Tex-Lock Kabelslot Textielslot Orbit Oranje - ART-2
De Tex-Lock Orbit: een uniek hightech fietsslot opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet. ART-2 gecertificeerd en met een lengte van 1 meter.

€141,00

Informatie
Litelok Kabelslot ONE Flexi-O 75 cm Herringbone - ART-2
De Litelok ONE Flexi-O is een innovatief, flexibel kabelslot van 75 cm lang en 5 cm breed. Het sterke slot heeft het ART-2 keurmerk voor de fietsverzekering.

€149,95

Informatie
Tex-Lock Kabelslot Textielslot Eyelet S Onyx Black U/X-Lock ART-2
De Tex-Lock Eyelet: een hightech fietsslot opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet. Het zwarte slot in maat S met U/X-Lock is ART-2 gecertificeerd en heeft een lengte van 80 cm.

€139,95

Informatie
Tex-Lock Kabelslot Textielslot Orbit Zwart - ART-2
De Tex-Lock Orbit: een uniek hightech fietsslot opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet. ART-2 gecertificeerd en met een lengte van 1 meter.

€141,00

Informatie
Tex-Lock Kabelslot Textielslot Eyelet M Onyx Black U/X-Lock ART-2
De Tex-Lock Eyelet: een hightech fietsslot opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet. Het zwarte slot met U/X-Lock is ART-2 gecertificeerd en heeft een lengte van 120 cm.

€149,95

Informatie
Tex-Lock Kabelslot Textielslot Eyelet L Onyx Black U/X-Lock ART-2
De Tex-Lock Eyelet: een hightech fietsslot opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet. Het zwarte slot in maat L met U/X-Lock is ART-2 gecertificeerd en heeft een lengte van 160 cm.

€159,95

Informatie
Litelok Draagbaar Kabelslot ONE Wearable M 100 cm Boa Green - ART-2
De Litelok ONE is een flexibel kabelslot dat om de taille gedragen kan worden als het slot niet in gebruik is. Het groene slot is 100 cm lang, 5 cm breed en heeft het ART-2 keurmerk voor de fietsverzekering.

€169,00

Informatie
Lynx Siliconen Cijferslot 70 cm Groen
Dit kabelslot met een groen siliconen omhulsel sluit met een viercijferige, vrij instelbare code. Het lichte, flexibele kabelslot heeft een sterke gevlochten staalkabel. Ook ideaal voor een kinderfiets!
Tex-Lock Kabelslot Textielslot Eyelet Zwart L U-Lock ART-2
De Tex-Lock: een uniek hightech fietsslot opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet. ART-2 gecertificeerd. Deze variant is de L van 160 cm met U-Lock.

€141,00

Informatie
Pagina 1 van 6