Kabelslot voor fiets

Een kabelslot bestaat uit los geweven staaldraad. Doorgaans zit hieromheen een omhulsel van kunststof. Uiteraard verschilt de dikte van de kabel per soort slot. Hetzelfde geldt voor de lengte en het gewicht. Er zijn meerdere redenen waarom een kabelslot een goede optie kan zijn om uw tweewieler (extra) mee te beveiligen. Lees verder voor de voordelen en nadelen, en bekijk ons assortiment.

De voordelen van een kabelslot? Ze zijn bijzonder buigzaam en daardoor kost het op slot zetten van de fiets of e-bike bovengemiddeld weinig tijd en moeite. Bovendien is het gewicht laag. Dat betekent dat het slot makkelijk is te hanteren én niet of nauwelijks in de weg zal zitten tijdens het fietsen zelf. Een ander voordeel van kabelsloten is dat ze een zachte buitenkant hebben. Daarmee zijn ze reuze vriendelijk voor de fiets, het frame en het bijbehorende staal en metaal.

Nog meer voordelen van een kabelslot voor fiets en e-bike

Die voordelen - softe buitenzijde, licht en flexibel - maken een kabelslot ook bijzonder geschikt voor gebruik door een kind op zijn of haar kinderfiets. Daar komt bij, met name voor die categorie kinderfietssloten, dat het kunststof ideaal materiaal is om te verschijnen in kleurrijke varianten. Nog meer positieve eigenschappen weten van een kabelslot? De ruimschootse mogelijkheden qua lengte komen dan al gauw in beeld. Kabelsloten kunnen nog langer zijn dan kettingsloten. Voor bijvoorbeeld een bakfiets of voor het (aanvullend) op slot zetten van meerdere fietsen tegelijk, kan een kabelslot goed dienst doen. Bovendien is een kabelslot veelal goedkoper dan bijvoorbeeld een kettingslot, beugelslot, insteekslot of vouwslot.

Kabelslot met ART-keurmerk?

Een kabelslot heeft ook een duidelijk nadeel: ze zijn minder robuust dan bijvoorbeeld kettingsloten en beugelsloten die gemaakt zijn van gehard staal. Vaak heeft een kabelslot daarom géén ART-bewijs. In andere woorden, in die gevallen is het kabelslot vaak ook niet geschikt voor de verzekering. Kettingsloten daarentegen zijn doorgaans nog meer gericht op het tegengaan van diefstal dan kabelsloten. Een kabelslot kan desondanks zeker een goede optie zijn. Bijvoorbeeld voor gebruik als aanvullend slot, of voor gebruik op niet-diefstalgevoelige locaties. Of voor de kinderfiets. Voor de allerbeste bescherming tegen diefstal van fiets en e-bike geven wij u echter het advies om te kijken bij onze ART fietssloten en ART e-bike sloten.

TIP: er zijn tegenwoordig wel degelijk fietskabelsloten mét ART-keurmerk. Zoals de hippe, dunne, flexibele, meerlaagse LITELOK fietssloten en e-bike sloten. Zie bijgaand assortiment

Kabelslot met cijfercode
Veel verkochte kabelsloten zijn onder meer die met cijferslot. Hierbij is dus géén sleutel benodigd en dat kan handig zijn. Veel kinderkabelsloten hebben een cijfercode, maar dat geldt óók voor verschillende stevige, grotere varianten van het kabelslot.

Kinderkabelslot
Zeker voor kinderfietsen is een iets dunner en korter kabelslot populair. We verkopen deze in veel kleuren en varianten. De 'volwassen' kabelsloten zijn, behalve voor het op slot zetten van de fiets, ook vaak nuttig voor het vastzetten van terrasstoelen of bijvoorbeeld een boot aan de kade.

Webwinkel met kabelsloten voor fiets en e-bike

Voor het kopen van een kabelslot is Fietsparadijs.com een goede webwinkel. Elk kabelslot in deze webshop is van goede tot zeer hoge kwaliteit. We verkopen kabelsloten van alle A-merken én de beste budgetmerken. Altijd bieden we een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit van het kabelslot. Houd er zoals eerder aangegeven wel rekening mee dat een kettingslot doorgaans (nog) sterker is en eerder zal beschikken over een (hogere) ART-certificatie.

Op voorraad, direct verzonden
We informeren u zorgvuldig over elk kabelfietsslot en eveneens zorgvuldig is onze snelle verzending, uit voorraad. Daarnaast hebben we interessante merken en modellen. Een andere optie bekijken waarmee u de fiets gemakkelijk vastmaakt aan de 'vaste wereld'? Grasduin dan eens in de categorie kettingslot of kijk bij de beugelsloten.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten
Qibbel Mini kabelslot met cijfercode
Dit minislotje van Qibbel met cijfercode is handig én compact. U kunt het gebruiken om o.a. een Bobike kinderzitje, fietskrat of andere accessoires mee vast te zetten. Met dit slotje geeft u de gelegenheidsdief minder kans om uw bezittingen te stelen.
ABUS Kabelslot Combiflex 2503 - cijfercode - oprolbaar - 120 CM
Met dit compacte Combiflex kabelslot (120 cm lang) zijn uw fietsaccessoires voortaan veilig. Draai uw persoonlijke cijfercode, trek de kabel eruit, steek deze door uw fietsaccessoire en maak de ketting vast. Zo makkelijk kan het zijn!
ABUS Kabelslot Combiflex 2501 - 65 CM - met cijfercode - oprolbaar
Met dit compacte Combiflex kabelslot (65 cm lang) zijn uw fietsaccessoires voortaan veilig. Draai uw persoonlijke cijfercode, trek de kabel eruit, steek deze door uw fietsaccessoire en maak de ketting vast. Zo makkelijk kan het zijn!
ABUS Kabelslot Combiflex 2502 - 85 CM - met cijfercode - oprolbaar
Met dit compacte Combiflex kabelslot (85 cm lang) zijn uw fietsaccessoires voortaan veilig. Draai uw persoonlijke cijfercode, trek de kabel eruit, steek deze door uw fietsaccessoire en maak de ketting vast. Zo makkelijk kan het zijn!
ABUS Kabelslot Phantom 8950/180 KF
Kabelslot Phantom 8950/180 KF van ABUS is een kabelslot van 180 cm met KLICKfix-bevestiging.
Lynx Siliconen Combinatie Kabelslot 70 CM Zwart
Dit cijfercombinatieslot beschermt uw fiets: zowel tegen diefstal als tegen krassen. Het slot met de viercijferige beveiliging heeft een siliconen omhulsel, in de kleur zwart. Erg flexibel en met gevlochten staalkabel, voor prima diefstalpreventie.
Lynx Kabelslot 180CM lang en 12MM dik
Dit fietsslot is erg praktisch in gebruik. Het spiraalkabelslot is van gehard staal, heeft een auto-clicksysteem, is 180 centimeter lang en beschikt over een beschermende coating. Inclusief stofklepje en extra sleutel. Voor een voordelige prijs!
Lynx Kabelslot 150CM lang en 10MM dik
Een ontzettend handig fietsslot, zeer praktisch in gebruik. Dit kabelslot heeft een auto-clicksysteem, mooie lengte en beschermende coating. Het slothuis is af te schermen. Dit voordelige slot is van gehard staal en u krijgt er twee sleutels bij.
SALE Lynx Kabelslot 10 meter lang
Lynx Kabelslot 10 meter lang
Door de riante lengte van dit kabelslot zijn er veel toepassingen! Zo is deze Lynx met los messing hangslot (plus twee sleutels) ideaal voor het vastzetten van meerdere fietsen, tuinmeubelen of terrasstoelen.

€34,65 €24,95

Informatie
SALE Starry Kabelslot
Starry Kabelslot
Prijsvechter Starry levert met dit simpele kabelslot een relatief eenvoudige beveiliging voor zeer weinig geld.

€7,95 €4,95

Informatie
DoubleLock Kabelslot Coil Cable Combo 240 CM
Zwart, sterk kabelslot van Double Lock met zelfoprollende kabel van 240 cm lang en 12 mm dik. Het slot sluit door middel van een cijfercode. Om de kabel zit een beschermlaag die beschadiging van uw fiets voorkomt.
DoubleLock Kabelslot Coil Cable Combo 185 CM
Zwart, sterk kabelslot van Double Lock met zelfoprollende kabel van 185 cm lang en 12 mm dik. Het slot sluit door middel van een cijfercode. Om de kabel zit een beschermlaag die beschadiging van uw fiets voorkomt.
Pagina 1 van 5