Fietsmanden van riet

Rieten fietsmanden zijn er in de vorm van een bakkersmand (fiets picknickmand), buikmand, kratmand, hondenfietsmand of bijvoorbeeld stuurmand. Rotan fietsmanden zijn gemaakt van een natuurproduct en hebben daarom iets speciaals. Vind hier meer info over een rieten mand voor op uw fiets: zoals welke formaten er zijn, welke kleuren en hoe de mand te bevestigen.

Om bij het monteren te beginnen: een rieten fietsmand kan eventueel achterop de bagagedrager of (meestal) voorop: aan het stuur dan wel op de voordrager. Het bevestigen op een van de dragers gebeurt meestal gewoon via een paar tiewraps. Voor aan het stuur zijn er meerdere adapters, zoals te zien is in het assortiment van KlickFix. Lees overigens altijd de productomschrijving voor de juiste informatie over de bevestigingsmogelijkheden (!).

Rieten fietsmand die past op kinderfiets

Rieten manden voor op de fiets zijn er in veel vormen
De klassieke rieten fietsmand bestaat uit vlechtwerk. De combinatie van deze structuur en het natuur-eigen materiaal doet iets met ons gevoel. Mede daarom zijn fietsmanden in het straatbeeld ook veel te zien. Voor wie géén kunststof fietskrat wil maar een mand gemaakt van een natuurlijk product, is er zoals in het intro vermeld veel keus. Niet alleen qua soort mand (bakkersmand, buikmand, kratmand, stuurmand) maar ook als het gaat om het formaat. 

Grote rieten fietsmand of kleine rieten fietsmand?
Kratmanden - dus rotan fietsmanden in de vorm van een fietskrat - zijn er in de maten XS (geschikt voor kinderfietsen), S (voor zowel kinderfiets als volwassen fiets), M en L. Dit correspondeert met een inhoud variërend van zo'n 10 liter tot 60 liter. In de categorie buikmand moet u denken aan een inhoud van al gauw 50 liter. Bij bakkersmanden ofwel fiets picknickmanden is er veel meer sprake van groot en klein: deze rieten fietsmanden zijn er in bijvoorbeeld 18, 23, 37, 45 en 60 liter.

Wat is een rieten kratmand, bakkersmand, buikmand?
Een kratmand is het beste te beschrijven als een rotan mand in de vorm van een fietskrat, tevens met 'open' handvatten. Een bakkersmand (als gezegd ook wel picknickmand genoemd) heeft een afsluitbaar deksel. Buikmanden zijn er met en zonder deksel, en kenmerken zich verder door de vorm: deze is aan de voorkant rond / gebogen. Buikmanden zijn verder recht, maar lopen meestal iets taps toe naar beneden.

Rieten stuurmand

Logische kenmerken van een natuurproduct
Riet is wat kwetsbaarder dan een kunststof fietskrat, in de zin dat het een 'werkend' natuurproduct is. Een rieten fietsmand kan verkleuren en op enkele plekken splijten, hetgeen inherent is aan het authentieke materiaal. Zeker omdat fietsmanden van riet doorgaans handgemaakt zijn, kunnen ook de precieze afmetingen onderling ietwat verschillen.

Rieten fietsmanden & kleuren
Fietsmanden van riet zijn meestal in een naturelle kleur bruin / donkergelig, afhankelijk van de mand. Naast een variant natuurlijk bruin zijn deze fietsmanden er ook in andere kleuren. Grijs is een veelvoorkomende, maar ook wit, zwart en zelfs onder meer roze behoren tot de mogelijkheden.

Rieten fietsmand voor de hond
Zoekt u een rotan fietsmand voor uw hond? Lees dan onze infopagina 'Fietsmand hond'.

Hoes voor op de rieten kratmand?
Een voor u mogelijk handige accessoire specifiek voor op de kratmand, is de krathoes. Hoezen voor de kratmand beschermen de inhoud ervan tegen 'uitwaaien' en slecht weer. Deze afdekzeilen (ook voor kunststof fietskratten) zijn er in twee maten. De beschermhoezen in de maat M passen goed om kratmanden met een inhoud van 40L. Die in de maat L passen om een groter formaat rieten kratmanden. Advies: lees bij de productomschrijving of de hoes inderdaad past op uw eigen kratmand (of fietskrat). Fietsparadijs.com verneemt overigens soms dat de hoes niet makkelijk past, maar na een aantal keer de hoes met de juiste formaat te hebben geplaatst, wordt deze soepeler en 'gewoon' passend.

Meerdere merken met rotan fietsmanden
Bekijk op Fietsparadijs stijlvolle en stevige fietsmanden gevlochten met riet, van merken zoals Basil, New Looxs en Wicked. Klik voor alle rieten fietsmanden of zie ze direct hieronder!

 

Lees meer
Filter uw producten

New Looxs Fietsmand Melbourne Large Brown
Bent u op zoek naar een mooie bakkersmand met een ruime inhoud? Dan zit u goed met deze Melbourne van New Looxs. Verkrijgbaar in bruin en grijs, gemaakt van rattan en voorzien van deksel met sluiting. De inhoud is 45 liter.
Fastrider Fietsmand Rotan Junior Ovaal Met Klep - Naturel
Deze stoere, ovalen fietsmand van FastRider is gemaakt van ecologisch geteeld rotan. Dit maakt de mand superstevig en uitermate geschikt voor het vervoeren van uw spullen. De mand is afsluitbaar met klep en wordt geleverd inclusief tiewraps.
SALE Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Grey
Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Grey
Vervoer uw spulletjes in stijl met deze luxe opbergmand van Basil! De Basil Denton is een fietsmand van rotan, voorzien van deksel, handgrepen en fraaie details. Verkrijgbaar in verschillende formaten; de kleine versie is geschikt voor kinderfietsen.

€43,95 €32,95

Informatie
SALE New Looxs Fietsmand Brisbane Small Brown
New Looxs Fietsmand Brisbane Small Brown
Bent u op zoek naar een mooie fietsmand met een klein maatje? Die geschikt is voor de kinderfiets? Dan zit u goed met deze Brisbane Small van New Looxs. Verkrijgbaar in bruin, gemaakt van rattan en met een inhoud van 11 liter.

€25,95 €17,95

Informatie
Fastrider Fietsmand Junior Rotan Bamboo Naturel 8L
Deze stoere fietsmand van FastRider is gemaakt van ecologisch geteeld rotan. Dit maakt de mand superstevig en uitermate geschikt voor het vervoeren van uw spullen. De mand is voorzien van bamboe handvatten en wordt geleverd inclusief tiewraps.
Basil Hondenmand Pasja 50 cm - Met Kussen, Klem SENNA
Bent u op zoek naar een fietsmand om uw hond te vervoeren? Kijk dan eens naar onze reeks dierenfietsmanden Pasja van Basil. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten, bijvoorbeeld deze versie van 50 cm met klemsysteem SENNA, inclusief kussen.
SALE Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Brown
Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Brown
Vervoer uw spulletjes in stijl met deze luxe opbergmand van Basil! De Basil Denton is een fietsmand van rotan, voorzien van deksel, handgrepen en fraaie details. Verkrijgbaar in verschillende formaten; de kleine versie is geschikt voor kinderfietsen.

€43,95 €32,95

Informatie
Wicked Kratmand Grijs - Maat S
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een inhoud van ruim 12 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.
Wicked Kratmand L Bruin 60L
Deze Wicked kratmand maat L is een gevlochten, rieten fietsmand van 60 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
New Looxs Fietsmand Melbourne Medium Grey
Bent u op zoek naar een mooie bakkersmand in medium formaat? Dan zit u goed met deze Melbourne van New Looxs. Verkrijgbaar in bruin en grijs, gemaakt van rattan en voorzien van deksel met sluiting. De inhoud is 24 liter.
SALE Basil Transportmand Dorset Medium Nature Grey
Basil Transportmand Dorset Medium Nature Grey
Zoekt u een stevige, rechthoekige transportmand voor op de fiets? Dan is deze Basil Dorset wat voor u. Gemaakt van rotan, handgrepen met kunstlederen details en een inhoud van 20 liter. Uitgevoerd in nature brown of nature grey.

€39,95 €27,95

Informatie
SALE Basil Transportmand Dorset Groot Nature Grey
Basil Transportmand Dorset Groot Nature Grey
Zoekt u een grote, rechthoekige transportmand voor op de fiets? Dan is deze Basil Dorset wat voor u. Gemaakt van rotan, handgrepen met kunstlederen details en een inhoud van maar liefst 47 liter.

€45,95 €32,95

Informatie
Pagina 1 van 7