Fietscomputer

Een fietscomputer is een elektronisch apparaat voor op het stuur van de fiets of elektrische fiets. Met de computer meet u diverse gegevens, afleesbaar van het display. Dat zijn fiets- en ritgegevens zoals de snelheid, gemiddelde snelheid, maximaal bereikte snelheid en afgelegde afstand. Koop in deze shop voordelig een nieuwe fietscomputer.

De fietscomputer bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om de gegevens te kunnen tonen.

Zo werkt een fietscomputer

Als eerste is er de computer zelf, ook wel de ontvanger genoemd. Ten tweede is er de zender die geplaatst wordt op de voorvork. Deze kan verbonden zijn met de computer via een kabel - of is draadloos. Ten slotte is er de sensor in de vorm van een magneet op de spaken. Deze magneet komt bij elke omwenteling van het wiel langs de sensor. Op die manier haalt de fietscomputer de gegevens uit deze sensor. 

Fietscomputer draadloos of met kabel

Vroeger zaten de fietscomputers aan de fiets verbonden via een kabel. Tegenwoordig zijn er snelheidsmeters voor op de fiets verkrijgbaar met én zonder kabel. Een voordeel van een draadloze fietscomputer is, logischerwijs, dat er geen kabel in de weg kan zitten. Een voordeel van een fietscomputer met kabel is dat er géén kans is op een digitale verstoring. 

Fietscomputer kopen

Denkt u erover om een fietscomputer te kopen? Een fietscomputer verschaft meer inzicht in uw fietsprestaties. Op deze pagina vindt u onze snelheidsmeters voor op de fiets. Ze zijn er in verschillende varianten. Er zijn fietscomputers mét en zonder kabel, maar ook qua functies zijn er meerdere opties. Kiest u voor een eenvoudig model? Of wordt het een model dat behalve uw snelheid en afstand bijvoorbeeld óók de tijd weergeeft, evenals onder andere de gemiddelde snelheid?

Fietscomputer racefiets

Veel wielrenners maken gebruik van een snelheidsmeter. Maar ook voor de mountainbiker en de recreatieve fietser is dit een gewilde fietsaccessoire. Met dit vaak kleine en lichte apparaat blijft u makkelijk op de hoogte van uw eigen fietsprestaties. Wat voor soort fietser u ook bent, met een fietscomputer haalt u méér uit elke fietsrit!

Waarom Fietsparadijs.com?

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Union Fietscomputer 5
Met deze fietscomputer van Union kunt u makkelijk uw fietsprestaties meten. De computer is waterproof, bedraad en beschikt over vijf functies.
Echowell Fietscomputer U9
Met deze fietscomputer van Echowell kunt u makkelijk uw fietsprestaties meten. De computer is waterproof en beschikt over negen functies.
Pagina 1 van 1