Fietscomputer

Een fietscomputer is een elektronisch apparaat dat u plaatst op de stuur van uw fiets. Met deze computer kunt u verschillende gegevens meten die u afleest van het display, zoals de snelheid en de afgelegde afstand. De fietscomputer bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om de gegevens te kunnen tonen. Als eerste is er de computer zelf, ook wel de ontvanger genoemd. Ten tweede is er de zender die geplaatst wordt op de voorvork. Deze kan verbonden zijn met de computer via een kabel of is draadloos. Ten slotte is er de sensor in de vorm van een magneet op de spaken. Deze magneet komt bij elke omwenteling van het wiel langs de sensor en op die manier haalt de fietscomputer de gegevens uit deze sensor. 

Fietscomputer draadloos of met kabel

Vroeger zaten de fietscomputers aan de fiets verbonden via een kabel. Tegenwoordig zijn er snelheidsmeters voor op de fiets verkrijgbaar met én zonder kabel. Welk keus u maakt ligt aan uw persoonlijk voorkeur. Een voordeel van een draadloze fietscomputer is dat u logischerwijs geen last hebt van de kabel. Een nadeel kan zijn dat het signaal verstoord wordt. 

Fietscomputer kopen

Denkt u erover om een fietscomputer te kopen? Dan bent u bij Fietsparadijs aan het juiste adres. Met een fietscomputer krijgt u meer inzicht in uw fietsprestaties. Op deze pagina vindt u ons assortiment aan snelheidsmeters voor op de fiets. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kunt u kiezen voor een fietscomputer mét of zonder kabel. Ook qua functies zijn er verschillende varianten verkrijgbaar. Kiest u voor een eenvoudig model of gaat u toch voor een uitgebreidere variant waar u naast uw snelheid en afstand bijvoorbeeld ook de tijd op kunt aflezen en inzicht krijgt in uw gemiddelde snelheid? 

Fietscomputer racefiets

Veel wielrenners maken gebruik van een snelheidsmeter, maar ook voor de mountainbiker en recreatieve fietser is dit een gewilde fietsaccessoire. Met dit vaak kleine en lichte apparaat blijft u namelijk makkelijk op de hoogte van uw eigen fietsprestaties. Wat voor soort fietser u ook bent, met een fietscomputer haalt u méér uit uw fietsrit!

 

Lees meer
Union Fietscomputer 5
Met deze fietscomputer van Union kunt u makkelijk uw fietsprestaties meten. De computer is waterproof, bedraad en beschikt over vijf functies.
Union Fietscomputer 7TW Draadloos
Met deze fietscomputer van Union kunt u makkelijk uw fietsprestaties meten. De computer is draadloos en waterproof en beschikt over zeven functies.
Echowell Fietscomputer U9
Met deze fietscomputer van Echowell kunt u makkelijk uw fietsprestaties meten. De computer is waterproof en beschikt over negen functies.
Pagina 1 van 1