Insteekketting voor fiets en e-bike

Een insteekslot zoals een insteekketting is een aanvulling op het ringslot. De insteekketting zelf bevat géén slotmechanisme met cilinder. Het maakt gebruik van hetzelfde slotmechanisme als het ringslot waarmee het verbonden is. Met de ketting legt u de fiets indien mogelijk ook vast aan een object dat niet verplaatsbaar is. Wij verkopen insteekkettingen waarvan het bijbehorende ringslot is uitgerust met het ART-keurmerk.

Met de insteekketting kunt u de fiets of e-bike ook vastzetten aan een muuranker voor bij huis. 

Een insteekketting samen met een ART ringslot

Een insteekslot kan een insteekketting zijn, maar ook een insteekkabel. Met een insteekkabel kan precies hetzelfde, maar het verschil is dat een kabel doorgaans iets minder sterk is. Voor de echt maximale beveiliging tegen diefstal gebruikt u een ART ringslot in combinatie met een los ART kettingslot. Een een andere optie is natuurlijk de speciaal voor een ART-ringslot gemaakte insteekketting, waarvan er meerdere soorten te vinden zijn op deze webpagina's.

De insteekketting is een kettingslot in vaste combinatie met een bijpassend ringslot. De insteekketting zelf heeft géén slotmechanisme. Er is één sleutel voor beide sloten.

Zo werkt het ringslot met insteekketting

Dit type kettingslot heeft zelf géén slothuis. Het vormt immers een vaste combinatie met het ringslot. Dat beschikt over een speciale opening voor deze ketting. Het op slot zetten van de fiets of e-bike met ringslot en insteekketting, werkt als volgt.

 1. Parkeer de fiets of e-bike nabij een onverplaatsbaar object;
 2. Draai de sleutel om zodat de insteekketting vrijkomt om te gebruiken;
 3. Sla de ketting om het onverplaatsbare object heen;
 4. De ketting kan óók om het wiel en frame van de fiets / e-bike zelf heen;
 5. Indien beide mogelijk is (punt 3 én 4) dan heeft dat de voorkeur;
 6. Klik het uiteinde weer terug in het ringslot;
 7. Schuif met behulp van hetzelfde slot de stalen pen van het ringslot door de spaken van het wiel;
 8. Sluit af en neem de sleutel mee.

Insteekketting of insteekkabel?
Een insteekketting is over het algemeen sterker en daarmee diefstalveiliger dan een kabel. Een insteekkabel is echter nog flexibeler, met een softe, extra lakvriendelijke buitenzijde. Kabels bieden vaak ook meer mogelijkheden qua XXL-slotlengtes. Zowel met een insteekketting als een insteekkabel hebt u altijd een tweede fietsslot dan wel e-bike slot bij de hand. Lees desgewenst meer over de voordelen van een tweede slot voor fiets en e-bike.

Deal * actie * sale

Insteeksloten zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een combi-deal: zoals deze insteekketting met ringslot van AXA. Een ander voorbeeld is deze, weliswaar een actie die de combinatie betreft van een ringslot met insteekkabel. Zie desgewenst meer informatie over insteekkabels, de andere variant van een insteekslot.

Onze actie 'combi-deal' betreft dus de aanschaf van een ringslot met insteekslot tegelijkertijd. Hoe dan ook hebt u met dit type gecombineerde slot altijd een tweede, flexibel (insteek)slot bij de hand dat niet kan worden vergeten. Klik verder voor al onze insteekkettingen, van goede, bekende en bewezen merken als ABUS, AXA, TRELOCK en overige fietssloten brands.

Voordelen Fietsparadijs.com

 • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
 • Standaard lage prijzen
 • Snelle verzending, uit voorraad
 • Ook afhalen mogelijk
 • Betrouwbare levering, via PostNL
 • Beste productinformatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


AXA Insteekketting RLC Plus 140cm (zwart)
Fietsparadijs.com heeft AXA insteekkettingen in verschillende kleuren en maten.
AXA Insteekketting RLC 140cm (zwart) met zadeltas
Fietsparadijs.com heeft deze AXA insteekketting van 140 cm met zadeltasje. Deze ketting heeft 5,5 mm dikke schakels en een zwarte nylon hoes.
Tex-Lock Insteekslot Mate - Textielslot Zwart
Dit high-end insteekslot Tex-Lock Mate is een zwarte, op textiel gebaseerde, sterke kabel met oog én pin die past in de gangbare framesloten. Lengte: 120 cm.

€121,00

Informatie
AXA Insteekketting ULC 130 cm (zwart)
Dit AXA insteekslot ULC van 130 cm lang is geschikt voor het AXA ringslot Block XXL, de AXA Imenso Large en AXA Imenso X-Large.
SALE AXA Insteekketting RLC 100cm Zwart met zadeltas
AXA Insteekketting RLC 100cm Zwart met zadeltas
De AXA RLC insteekketting heeft een lengte van 100 cm en wordt geleverd met een zadeltasje. Deze ketting heeft 5,5 mm dikke schakels en een zwarte nylon hoes.

€37,95 €32,95

Informatie
AXA Insteekketting DPI 110 CM Zwart
Hiermee legt u uw fiets écht goed vast: deze ART-goedgekeurde insteekketting DPI 110 cm van AXA, in een snelle combinatie met bijvoorbeeld het ringslot AXA Defender. Van ruim 8 mm dik gehard staal, met een handige lengte en goede beschermhoes.
ABUS Insteekketting Adaptor Chain 6KS - Zwart - 130 CM
Met deze insteekketting van ABUS is het dubbel beveiligen van uw fiets eenvoudig. U gebruikt dit slot in combinatie met een ringslot (niet inbegrepen). Gemaakt van gehard staal en met nylon hoes.
ABUS Insteekketting Multifit ACH 6KS - Zwart - 130 CM
Deze multifit insteekketting van ABUS met een lengte van 130 cm past op veel ABUS, Axa en Trelock ringsloten. Gemaakt van gehard staal en met nylon hoes.
TRELOCK ZR Insteekketting 455 Zwart-rood - 140 cm
In combinatie met uw TRELOCK ringslot biedt deze insteekketting extra bescherming van uw fiets. Ideaal om uw fiets mee vast te zetten aan een lantaarnpaal of fietsenrek. Met 8mm dikke gehard stalen schakels. 140 cm lang.
TRELOCK ZR Insteekketting 355 Zwart-rood - 150 cm
In combinatie met uw TRELOCK ringslot biedt deze insteekketting extra bescherming van uw fiets. Ideaal om uw fiets mee vast te zetten aan een lantaarnpaal of fietsenrek. Met 6mm dikke gehard stalen schakels. 150 cm lang.
AXA Insteekketting ULC 100 cm (zwart)
Dit AXA insteekslot ULC van 100 cm lang is geschikt voor het AXA ringslot Block XXL, de AXA Imenso Large en AXA Imenso X-Large.
TRELOCK ZR Insteekketting 455 Zwart-rood - 100 cm
In combinatie met uw TRELOCK ringslot biedt deze insteekketting extra bescherming van uw fiets. Ideaal om uw fiets mee vast te zetten aan een lantaarnpaal of fietsenrek. Met 8mm dikke gehard stalen schakels. 100 cm lang.
Pagina 1 van 2