Insteekkabel voor fiets

Een insteekslot zoals een insteekkabel is een aanvulling op het ringslot. De insteekkabel zelf bevat géén slotmechanisme met cilinder. Het maakt gebruik van hetzelfde slotmechanisme als het ringslot waarmee het verbonden is. Met de kabel legt u de fiets indien mogelijk ook vast aan een object dat niet verplaatsbaar is. Wij verkopen insteekkabels waarvan het bijbehorende ringslot is uitgerust met het ART-keurmerk. Naast insteekkabels verkopen we ook de sterkere insteekkettingen.

De voordelen van een praktisch ringslot (altijd bij de hand, vast aan de fiets, zeer snel uw fiets op slot en nooit de sleutel vergeten) kunt u combineren met de voordelen van de doorgaans lange en zeer flexibele insteekkabel. Met de kabel legt u uw tweewieler óók vast aan een groot en vast object zoals hek, rek, paal of boom.

Kabel zonder slotcilinder, met plug-in
De fiets zomaar even meenemen, bijvoorbeeld om op een rustige plek het ringslot te forceren, is er voor een dief dus niet bij. De insteekkabels zijn er op Fietsparadijs.com van meerdere merken en met verschillende formaten, kleuren, lengtes, diktes en andere eigenschappen. Bij de betreffende beschrijving van de insteekkabel leest u ook voor welk merk en model ringslot deze kabel-zonder-slot bestemd is. Ook leest u over het mogelijke ART-certificaat in combinatie met een ART gecertificeerd ringslot.

Zie ook onze insteekkettingen
In plaats van een insteekkabel kunt u ook kiezen voor een sterke insteekketting. Ook insteekkettingen en de bijbehorende plug-ins zijn passend gemaakt voor een of meerdere modellen ringsloten.

Insteekkabel samen met een ART ringslot

Een insteekslot kan een insteekketting zijn, maar dus ook een insteekkabel. Met een insteekkabel kan precies hetzelfde, al is een kabel doorgaans iets minder sterk. Voor de echt maximale beveiliging tegen diefstal gebruikt u een ART ringslot in combinatie met een los ART kettingslot. Een een andere optie is natuurlijk de speciaal voor een ART-ringslot gemaakte insteekketting, waarvan er meerdere soorten te vinden zijn op deze webpagina's.

De insteekkabel is een kabelslot in vaste combinatie met een bijpassend ringslot. De insteekkabel zelf heeft géén slotmechanisme. Er is één sleutel voor beide sloten.

Insteekketting of insteekkabel?
Een insteekketting is over het algemeen sterker en daarmee diefstalveiliger dan een kabel. Een insteekkabel is echter nog flexibeler, met een softe, extra lakvriendelijke buitenzijde. Kabels bieden vaak ook meer mogelijkheden qua XXL-slotlengtes. Zowel met een insteekketting als een insteekkabel hebt u altijd een tweede fietsslot dan wel e-bike slot bij de hand. Lees desgewenst meer over de voordelen van een tweede slot voor fiets en e-bike.

Zo werkt het ringslot met insteekketting

Dit type kettingslot heeft zelf géén slothuis. Het vormt immers een vaste combinatie met het ringslot. Dat beschikt over een speciale opening voor deze ketting. Het op slot zetten van de fiets of e-bike met ringslot en insteekkabel werkt als volgt.

 1. Parkeer de fiets of e-bike nabij een onverplaatsbaar object;
 2. Draai de sleutel om zodat de insteekkabel vrijkomt om te gebruiken;
 3. Sla de kabel om het onverplaatsbare object heen;
 4. De kabel kan óók om het wiel en frame van de fiets / e-bike zelf heen;
 5. Indien beide mogelijk is (punt 3 én 4) dan heeft dat de voorkeur;
 6. Klik het uiteinde weer terug in het ringslot;
 7. Schuif met behulp van hetzelfde slot de stalen pen van het ringslot door de spaken van het wiel;
 8. Sluit af en neem de sleutel mee.

Deal * actie * sale

Insteeksloten zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een combi-deal: zoals deze insteekkabel met ringslot van AXA. Een ander voorbeeld is deze; een actie die de combinatie betreft van een ringslot met insteekketting. Zie desgewenst meer informatie over insteekkettingen, de andere variant van een insteekslot.

Onze actie 'combi-deal' betreft dus de aanschaf van een ringslot met insteekslot tegelijkertijd. Hoe dan ook hebt u met dit type gecombineerde slot altijd een tweede, flexibel (insteek)slot bij de hand dat niet kan worden vergeten. Kijk verder voor al onze insteekkabels, van goede, bekende en bewezen merken als AXA, TRELOCK en overige fietssloten brands.

Voordelen Fietsparadijs.com

 • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
 • Standaard lage prijzen
 • Snelle verzending, uit voorraad
 • Ook afhalen mogelijk
 • Betrouwbare levering, via PostNL
 • Beste productinformatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw productenTRELOCK Insteekkabel ZR-310 150/10 voor frameslot
Deze insteekkabel van Trelock heeft een lengte van 150 centimeter en is gemaakt van staaldraad met een dikte van 10 millimeter. Te gebruiken in combinatie met een ringslot.
SALE AXA Ringslot Solid Plus + insteekkabel RLN Newton 150 ART-2
AXA Ringslot Solid Plus + insteekkabel RLN Newton 150 ART-2
De AXA Solid Plus is een hoogwaardig frameslot met extra brede opening voor bijvoorbeeld ballonbanden. Hier perfect gecombineerd met de AXA insteekkabel RLN Newton 150, voor maximale veiligheid en eenvoudig vastzetten van uw fiets.

€36,95 €29,95

Informatie
Tex-Lock Insteekslot Mate Textielslot Morpho Blauw 120cm
Dit high-end insteekslot Tex-Lock Mate is een op textiel gebaseerde, sterke kabel met oog én pin die past in de gangbare framesloten. De kabel heeft een lengte van 120 cm en wordt geleverd met een frametasje.

€121,00

Informatie
AXA Insteekkabel RLN/Newton 150 cm
Fietsparadijs.com heeft insteekkabels van 150cm en 180cm. Deze kabels zijn geschikt voor de AXA Victory, Defender en Solid. De RL Newton is voorzien van framehouder en twee klembeugels.
AXA Insteekkabel RLD 180 cm
Fietsparadijs.com heeft insteekkabels en insteekkettingen van AXA in diverse lengtes.
ABUS Insteekkabel Adaptor Cable ACL 12/100
Deze 100 cm lange insteekkabel van ABUS is een goede extra beveiliging tegen diefstal. De flexibele 12 mm dikke kabel past op de ABUS-ringsloten Pro Shield, Shield, Pro Tectic en op de Alarmbox 2.0.
SALE AXA Insteekkabel RLE 150 cm
AXA Insteekkabel RLE 150 cm
Deze kabel kunt u aanschaffen bij uw Defender of Victory ringslot. Met de insteekkabel kunt u uw fiets ook aan een object (lantaarnpaal, hek etc.) bevestigen.

€25,95 €16,95

Informatie
TRELOCK Insteekkabel ZR-310 180/10 voor frameslot
Deze insteekkabel van Trelock heeft een lengte van 180 centimeter en is gemaakt van staaldraad met een dikte van 10 millimeter. Te gebruiken in combinatie met een ringslot.
Pagina 1 van 1