Fietsmanden voor de kinderfiets

Welke fietsmanden zijn er voor op de kinderfiets? Wanneer is er eigenlijk sprake van een kinderfietsmand? Informatie voor bij het kopen van een fietsmand voor kinderen, vindt u hier.

Een passende fietsmand voor elk. Dus ook voor jongens en meisjes die net als volwassenen een mand willen op hun (kinder)fiets. Ze zijn er in veel varianten, maar welke moet u hebben?

Een kinderfietsmand is - voor de goede orde - iets anders dan een poppenmandje voor op de fiets. Ook die zijn te vinden in deze webshop, maar hier gaat het over echte fietsmanden, maar dan in een maatje kleiner, zodat ze ook geschikt zijn voor op een fiets met wielmaat van bijvoorbeeld 24 inch (kinderleeftijd plusminus 7 tot 9 jaar) of nog net iets kleiner (16, 18 of 20 inch). Een echte fietsmand maar dan voor kinderen, kan overigens ook prima worden gebruikt door een volwassene die liever een maatje kleiner heeft.

Kinderfietsmand
Fietsmanden Small - voor kinderen?
Meerdere merken fietsmanden hebben meerdere typen fietsmanden, en van sommige van deze varianten ook meerdere uitvoeringen als het gaat om het formaat. Denk aan de Large, de Medium en de Small, waarbij de laatste en mogelijk ook de Medium-uitvoering (onder meer) bestempeld kan worden als kinderfietsmand. Dat kunnen fietsmanden zijn van staal, maar vaak ook fietsmanden van riet.

Wat past er in een kinderfietsmand?
De kwaliteit van een fietsmand voor kinderen, is dus gelijk aan die van een fietsmand voor volwassenen. Want alleen het formaat wijkt mogelijk af. Ook voor op de kinderfiets zijn degelijke fietsmanden zeer praktisch in gebruik. Ze zijn makkelijk te bevestigen en er zijn veel spulletjes in mee te nemen. Zoals de schooltas, de sporttas of rugzak op weg naar een vriend of vriendin.

Kinderfietsmanden met naturelle look
Rieten fietsmanden hebben een natuurlijke look, en de meeste mensen zien zo'n mand tegelijkertijd als een hippe fietsaccessoire. Ze zijn er zelfs met deksel - ook de varianten voor jongens en meisjes. Zo'n type fietsmand wordt ook wel een opbergkoffer genoemd, maar dan dus 'gewoon' op de fiets. De naturelle look kan trouwens wel verschillen als het gaat om de tint: de ene mand is wat bruiner, grijzer en/of donkerder of lichter dan de andere.

Handgemaakte fietsmanden van riet
Wanneer de fietsmand is gemaakt van riet, gaat het zoals bekend om een natuurproduct. Zo'n mand is vaak handgemaakt en dat betekent dat het riet kan splijten, en dat er mogelijk enige verkleuring kan optreden of enige speling kan zijn qua precieze formaat. Over het formaat gesproken: dit kan voor op een kinderfiets variëren van rond de 10 tot rond een kleine 20 liter. 

Fietsmand voor kids


Hoe bevestig ik de fietsmand op de kinderfiets?

Het antwoord hierop is heel eenvoudig. U plaatste deze zo op een voordrager voor de kinderfiets, die ook los te bestellen en monteren is. Bij aankoop via deze webshop ontvangt u standaard enkele tiewraps; een simpele en logische manier om de mand mee vast te zetten.

Meer info over alle kinderfietsmanden
Zie voor meer informatie en exacte specificaties ook de beschrijving van elke afzonderlijke kinderfietsmand. Fietsparadijs.com toont u onder meer hoe de kinderfietsmand eruitziet op een kinderfiets. Zo verkrijgt u een goed beeld van de verhoudingen; hoe groot of klein precies is de mand ten opzichte van de fiets? Kortom, zie hier mooie fietsmanden voor een kinderfiets!

 

Lees meer
Filter uw producten

SALE Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Grey
Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Grey
Vervoer uw spulletjes in stijl met deze luxe opbergmand van Basil! De Basil Denton is een fietsmand van rotan, voorzien van deksel, handgrepen en fraaie details. Verkrijgbaar in verschillende formaten; de kleine versie is geschikt voor kinderfietsen.

€43,95 €39,95

Informatie
FastRider Fietsmand Zeno Rotan Small Naturel 8L
Deze stoere, rotan fietsmand van FastRider is handgemaakt. Dit geeft de mand een robuuste en natuurlijke uitstraling. De mand is voorzien van handvatten en wordt geleverd inclusief tiewraps.
SALE Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Brown
Basil Opbergkoffer Denton Klein Nature Brown
Vervoer uw spulletjes in stijl met deze luxe opbergmand van Basil! De Basil Denton is een fietsmand van rotan, voorzien van deksel, handgrepen en fraaie details. Verkrijgbaar in verschillende formaten; de kleine versie is geschikt voor kinderfietsen.

€43,95 €39,95

Informatie
Wicked Kratmand M Bruin 19L
Deze Wicked kratmand maat M is een gevlochten, rieten fietsmand van 19 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
Basil Class Fietsmand Voor Schooltas (Achter)
Vervoer je schooltas handig en veilig achterop de fiets met deze Basil Class fietsmand. Met afneembare band om de tas vast te zetten en reflectie rondom. Inclusief bevestigingsmateriaal.
Wicked Kratmand Grijs - Maat M
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een inhoud van ruim 19 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.
Basil Kinderfietsmand Jasmin Baboushka
Deze vrolijke fietsmand van Basil is het ideale accessoire voor op de kinderfiets. Geschikt voor op fietsjes met een wielmaat van 12 tot 20 inch. Dit roze mandje is gemaakt van fijnmazig staal en heeft een kleurrijke versierrand.
Pagina 1 van 1