Buikmand voor op de fiets

Een buikmand - voor op de fiets of e-bike - is grotendeels rechthoekig, met uitzondering van de voorkant. Ze lijken daarmee veel op kratmanden maar dan met ronde / gebogen voorzijde. Buikmanden lopen meestal iets taps toe naar beneden. Ze zijn er met én zonder deksel.

Buikmanden voor de fiets en e-bike behoren tot veler bezit. Daaraan draagt het nostalgische voorkomen zeker bij, net als het praktisch nut. Een buikmand is ruim - dus goed voor het meenemen van veel of grote spullen. Daarnaast is dit type fietsmand / e-bike mand vaak afsluitbaar, met stevige klep. Dat beschermt de inhoud bij slecht weer én houdt de spullen op hun plek.

Buikmand of een picknickmand: feitelijk hetzelfde

Een buikmand wordt vaak ook wel gewoon een picknickmand genoemd. Dat geeft al aan waarvoor deze fietsmand nog meer dienst kan doen: voor het meenemen van kleedje, eten en drank, zoals voor een gezellige middag in het park. De buikmand wekt daarmee een sterk nostalgisch gevoel op. Verder zijn buikmanden meestal groot van formaat. Dat zit zo: buikmanden zijn van oudsher bakkersmanden. Daarin moesten en moeten zoveel mogelijk broden mee, op weg met de bakkersfiets naar hongerige gezinnen en andere klanten. Om diezelfde reden mogen ook goede, stevige handvatten niet ontbreken!

Grote buikmanden met en zonder deksel

Een buikmand is enigszins rond of ovaal. Een ander kenmerk ervan is het deksel. Dat is bij sommige uitvoeringen een vast onderdeel, maar zeker niet altijd. De eventuele optie van een afsluitbare variant is van oorsprong logisch ook, want de broden en broodjes behoren goed beschermd aan te komen bij de klant...

Verrijkende details
Behalve dat uiterlijk zijn er meerdere details die een buikmand bijzonder kunnen maken. Van een fraaie sluiting en lederen elementen tot een mooie nuance in de kleur van het riet. Van ecologisch geteeld rotan tot een afwerking in retro-stijl.

Hoe bevestig je een buikmand?

Bij de meeste buikmanden horen veelal riempjes, voor bevestiging aan de stuurpen, op maat. Dit type mand, zeker de wat kleinere uitvoeringen, krijgt ook vaak een plek op de voordrager van een transportfiets. Met de meegeleverde tiewraps is dat zo gebeurd.

Zie desgewenst ook: al onze fietsmanden.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten
Wicked Buikmand Silfra Met Deksel Grijs XL
Wicked levert verschillende prachtige fietsmanden, zoals deze fraaie buikmand met deksel. Vervoer uw spullen in stijl, beschermd tegen vuil. De buikmand is verkrijgbaar in grijs en naturel, de inhoud is een ruime 65 liter.
Wicked Buikmand Silfra Met Deksel Grijs
Wicked levert verschillende prachtige fietsmanden, zoals deze fraaie buikmand met deksel. Vervoer uw spullen in stijl, beschermd tegen vuil. De buikmand is verkrijgbaar in grijs en naturel, de inhoud is een ruime 50 liter.
Wicked Buikmand Silfra Grijs
Wicked levert verschillende prachtige fietsmanden, zoals deze fraaie buikmand Silfra (zonder deksel). Vervoer uw spullen in stijl met de ruime inhoud van 50 liter.De buikmand is verkrijgbaar in grijs en naturel, met en zonder deksel.
Wicked Buikmand Silfra Met Deksel Bruin
Wicked levert prachtige fietsmanden, zoals deze fraaie buikmand met deksel. Vervoer uw spullen in stijl, beschermd tegen vuil. De buikmand met een inhoud van 50 liter is verkrijgbaar in grijs, bruin, zwart en naturel.
Wicked Buikmand Silfra Bruin
Wicked levert prachtige fietsmanden, zoals deze fraaie buikmand Silfra (zonder deksel). Vervoer uw spullen in stijl met de ruime inhoud van 50 liter. De buikmand is verkrijgbaar in grijs, zwart, bruin en naturel, met en zonder deksel.
Pagina 1 van 1