Trekking fietstassen

Fietstassen voor trekking behoren tot de standaard fietsuitrusting voor dames en heren die wel houden van een outdoortocht. Kilometers maken terwijl uw spullen een goede bescherming genieten dankzij een volledig waterdichte fietstas, kan met tassen die speciaal gemaakt zijn voor het touren met fiets of e-bike. Het zijn dubbele fietstassen, stuurtassen, frametassen en zadeltassen. Deze accessoires voor de trekkingfiets hebben specifieke praktische eigenschappen. En ze zorgen ervoor dat u loze ruimtes optimaal benut.

 

Trekking fietstassen


Eén van die eigenschappen van de trekking fietstassen van merken als Ortlieb, Thule en Vaude, is dat ze licht van gewicht zijn.
Voor avonturiers op de fiets telt immers elke gram. Dat deze tassen tegen een plensbui moeten kunnen, spreekt eveneens voor zich. Gelaste naden, gebruik van een rolsluiting en gecoat, waterdicht materiaal met IP-waarde X5 beschermen niet alleen tegen hevige regenval, maar ook tegen stof.

Comfortabele fietsuitrusting
Fietstassen voor kleinere en grotere toertochten moeten zonder moeite goed bevestigd kunnen worden. De tas goed op zijn plek, trilvrij en hindervrij, stabiel en in balans. Het is noodzakelijk om volledig ontspannen uw fietsinspanning te kunnen verrichten - en er optimaal van te kunnen genieten. Bij de soort bevestiging van dit type fietstas is daar extra rekening mee gehouden. Een voorbeeld is het Thule clipsysteem in combinatie met een magneetbevestiging, bij meerdere dubbele fietstassen van dit merk.

Makkelijk te bedienen trekking fietstas
Ook het bedienen van de fietstas tijdens het fietsen of e-biken zelf moet - zeker bij een trekking stuurtas - géén uitdaging op zich zijn. Ook hier wordt daarom bijvoorbeeld een magneetsluiting toegepast, zodat onderweg de tas open en dicht doen snel met één hand kan.

Compacte tour-fietstassen
Touring fietstassen zijn meestal bovengemiddeld compact. Er zijn zelfs tassen-speciaal-voor-op-fietsreis met een compressieriem, voor een nog compacter geheel én om zo de inhoud schuifvrij bij elkaar te houden. Ook dit speelt in belangrijke mate mee bij het prettig kunnen toerfietsen, zonder irritaties. En het is veilig bovendien. Daarnaast draagt reflectie van hoogwaardige kwaliteit bij aan de bescherming van uw eigen persoon. Fietstassen voor trekking hebben vaak ook extra ruimte voor losse fietsverlichting.

Ook te voet makkelijk mee te nemen
Zowel trekking stuurtassen als - achtertassen zijn eveneens van de fiets af comfortabel mee te nemen. De eventuele klemhaken voor bevestiging op de fiets kunt u dan wegklappen of verbergen achter een rits, en een zachte handgreep en (afneembare) schouderband doen doorgaans de rest.

Spullen die meekunnen in een trekking fietstas
Wat betreft de inhoud van tour-fietstassen: hoeveel liter erin kan, verschilt uiteraard. Met name in een tas bij de bagagedrager kunt u veel meenemen, tot vaak een complete uitrusting met toebehoren. Maar onmisbaar is ook het zadeltasje en/of frametasje. De in feite anders loze ruimte bij de fiets benut u met deze accessoires voor bijvoorbeeld de reserve binnenband of het fietsgereedschap-setje. Ook past er vaak uw fietsslot of tweede fietsslot in of natuurlijk uw portemonnee of mobiele telefoon.

 

Trekking fietstas - stuurtas voor navigatie

 

Stuurtas met eigenschappen voor navigeren
Deze twee laatste voorbeelden zijn echter ook typische 'ingrediënten' voor in de stuurtas. De sportievere varianten van deze fietsaccessoire hebben vaak een waterdicht, transparant vak voor de routekaart: de papieren versie maar vaak óók de digitale in de vorm van uw iPad of smartphone. Een stuurtas is tijdens het maken van de vele kilometers ook ideaal voor het bij de hand hebben van snacks en drinken. En dankzij de gepolsterde wanden van een trekking fietstas aan het stuur, geldt hetzelfde voor, bijvoorbeeld, uw kostbare fotocamera.

Aanbod tassen voor uw fiets- of e-bike-reis
U vindt op deze pagina's duurzame, uiteenlopende soorten trekking fietstassen, in meerdere kleuren. Van strak, rustig, fraai zwart tot de sportieve kleuren die uitstekend passen bij fietstassen voor op een gezonde reis.

 

Lees meer
Filter uw productenSALE Basil Enkele Fietstas Navigator Storm L 25-31L Zwart
Basil Enkele Fietstas Navigator Storm L 25-31L Zwart
De Basil Navigator Storm L is een sportieve enkele fietstas met een roltopsluiting en een inhoud van 25-31 liter. De waterdichte tas is voorzien van reflectie, een schouderband en het Hook On-systeem.

€64,95 €47,95

Informatie
ABUS Zadeltas Oryde ST2100 KLICKfix
Met de ABUS Oryde ST2100 KF zadeltas krijgt u een functionele tas voorzien van KLICKfix-bevestiging, praktisch interieur met sleutelhaak en een vergrootbaar compartiment. Waterafstotend materiaal en waterdichte ritsen. De inhoud is 1,2 liter.
FastRider Stuurtas Nort 2L Groen
Deze hippe stuurtas is gemaakt van waterafstotend canvas en is ook te gebruiken als clutch en schoudertas. De tas heeft een inhoud van twee liter, drie opbergvakjes met rits en voorzien van KLICKfix systeem.
Basil Miles Tarpaulin Trunkbag XL Pro 9-36L Bagagedragertas Black Orange
De waterdichte Miles Trunkbag XL Pro is een sportieve bagagedragertas van tarpaulin met 9 tot 36 liter inhoud. De tas heeft uitklapbare zijvakken, een te vergroten hoofdvak, een helmhouder en een bidonhouder.
Ortlieb Stuurtas Ultimate Six Classic Black - 5L
Deze zwarte, waterdichte stuurtas van kwaliteitsmerk Ortlieb heeft een inhoud van 5 liter. De tas is voorzien van een magneetsluiting, een transparant smartphonevak, reflectie en een afneembare schouderriem.
SALE Basil Zadeltas Navigator Storm M 1,5L Zwart
Basil Zadeltas Navigator Storm M 1,5L Zwart
Een waterdichte zadeltas uit de sportieve Navigator Storm-lijn van Basil, met een inhoud van 1,5 liter. De saddle bag is verstevigd en voorzien van reflectie.

€30,95 €27,95

Informatie
Lynx Zadeltas XL 1.3L Zwart
Dit zwarte zadeltasje is gemaakt van waterafstotend polyester en heeft een inhoud van 1.3 liter. Met extra opbergvakje voor uw sleutels en de mogelijkheid om lampjes te bevestigen.
Ortlieb Back-Roller Classic QL 2.1 Zwart - 40L
Deze set van twee enkele fietstassen van Ortlieb heeft een totale inhoud van 40 liter. De compacte tassen zijn waterproof en sluiten met een rolsluiting. Met Quick-Lock 2.1-bevestiging voor aan de voor- of achterdrager.

€134,95

Informatie
SALE ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart
ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart
De ABUS Oryde ST2250 is een functionele frametas met handige indeling, sleutelhaak en groot compartiment. Ideaal voor het meenemen van sommige fietssloten. De tas is gemaakt van hoogwaardig materiaal, is waterafstotend en voorzien van reflectie.

€29,95 €22,95

Informatie
Vaude Tassenset Aqua Back Luminum II 48L Black
Deze zwarte waterdichte tassenset voor achterop, van kwaliteitsmerk Vaude, biedt 48 liter inhoud, een rolsluiting, ruime binnenvakken, een reflecterende opdruk, een schouderband en een slim bevestigingssysteem.

€219,95

Informatie
Ortlieb Enkele Fietstas Back-Roller Plus QL 2.1 Moss Green - 23L
Deze enkele fietstas van het merk Ortlieb heeft een totale inhoud van 23 liter. De tas is waterdicht en voorzien van een rolsluiting en een schouderriem. Te bevestigen met het Quick-Lock 2.1-systeem.

€109,95

Informatie
Ortlieb Gravel-Pack QL 2.1 Dark Sand 29L
Een waterdichte donkerbruine tassenset uit de bikepacking-serie van Ortlieb, met een rolsluiting en een inhoud van 29 liter. Voor voor- en achterdragers, met Quick Lock 2.1-systeem.

€139,95

Informatie
Pagina 1 van 28