Trekking fietstassen

Fietstassen voor trekking behoren tot de standaard fietsuitrusting voor dames en heren die wel houden van een outdoortocht. Kilometers maken terwijl uw spullen een goede bescherming genieten dankzij een volledig waterdichte fietstas, kan met tassen die speciaal gemaakt zijn voor het touren met fiets of e-bike. Het zijn dubbele fietstassen, stuurtassen, frametassen en zadeltassen. Deze accessoires voor de trekkingfiets hebben specifieke praktische eigenschappen. En ze zorgen ervoor dat u loze ruimtes optimaal benut.

 

Trekking fietstassen


Eén van die eigenschappen van de trekking fietstassen van merken als Thule en Vaude, is dat ze licht van gewicht zijn.
Voor avonturiers op de fiets telt immers elke gram. Dat deze tassen tegen een plensbui moeten kunnen, spreekt eveneens voor zich. Gelaste naden, gebruik van een rolsluiting en gecoat, waterdicht materiaal met IP-waarde X5 beschermen niet alleen tegen desnoods bakken met water, maar ook tegen stof.

Comfortabele fietsuitrusting
Fietstassen voor kleinere en grotere toertochten moeten zonder moeite goed bevestigd kunnen worden. De tas goed op zijn plek, trilvrij en hindervrij, stabiel en in balans. Het is noodzakelijk om volledig ontspannen uw fietsinspanning te kunnen verrichten - en er optimaal van te kunnen genieten. Bij de soort bevestiging van dit type fietstas is daar extra rekening mee gehouden. Een voorbeeld is het Thule clipsysteem in combinatie met een magneetbevestiging, bij meerdere dubbele fietstassen van dit merk.

Makkelijk te bedienen trekking fietstas
Ook het bedienen van de fietstas tijdens het fietsen of e-biken zelf moet - zeker bij een trekking stuurtas - géén uitdaging op zich zijn. Ook hier wordt daarom bijvoorbeeld een magneetsluiting toegepast, zodat onderweg de tas open en dicht doen snel met één hand kan.

Compacte tour-fietstassen
Touring fietstassen zijn meestal bovengemiddeld compact. Er zijn zelfs tassen-speciaal-voor-op-fietsreis met een compressieriem, voor een nog compacter geheel én om zo de inhoud schuifvrij bij elkaar te houden. Ook dit speelt in belangrijke mate mee bij het prettig kunnen toerfietsen, zonder irritaties. En het is veilig bovendien. Daarnaast draagt reflectie van hoogwaardige kwaliteit bij aan de bescherming van uw eigen persoon. Fietstassen voor trekking hebben vaak ook extra ruimte voor losse fietsverlichting.

Ook te voet makkelijk mee te nemen
Zowel trekking stuurtassen als - achtertassen zijn eveneens van de fiets af comfortabel mee te nemen. De eventuele klemhaken voor bevestiging op de fiets kunt u dan wegklappen of verbergen achter een rits, en een zachte handgreep en (afneembare) schouderband doen doorgaans de rest.

Spullen die meekunnen in een trekking fietstas
Wat betreft de inhoud van tour-fietstassen: hoeveel liter erin kan, verschilt uiteraard. Met name in een tas bij de bagagedrager kunt u veel meenemen, tot vaak een complete uitrusting met toebehoren. Maar onmisbaar is ook het zadeltasje en/of frametasje. De in feite anders loze ruimte bij de fiets benut u met deze accessoires voor bijvoorbeeld de reserve binnenband of het fietsgereedschap-setje. Ook past er vaak uw fietsslot of tweede fietsslot in of natuurlijk uw portemonnee of mobiele telefoon.

 

Trekking fietstas - stuurtas voor navigatie

 

Stuurtas met eigenschappen voor navigeren
Deze twee laatste voorbeelden zijn echter ook typische 'ingrediënten' voor in de stuurtas. De sportievere varianten van deze fietsaccessoire hebben vaak een waterdicht, transparant vak voor de routekaart: de papieren versie maar vaak óók de digitale in de vorm van uw iPad of smartphone. Een stuurtas is tijdens het maken van de vele kilometers ook ideaal voor het bij de hand hebben van snacks en drinken. En dankzij de gepolsterde wanden van een trekking fietstas aan het stuur, geldt hetzelfde voor, bijvoorbeeld, uw kostbare fotocamera.

Aanbod tassen voor uw fiets- of e-bike-reis
U vindt op deze pagina's duurzame, uiteenlopende soorten trekking fietstassen, in meerdere kleuren. Van strak, rustig, fraai zwart tot de sportieve kleuren die uitstekend passen bij fietstassen voor op een gezonde reis.

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Thule Stuurtas Shield Handlebar Bag 10L
Thule Stuurtas Shield Handlebar Bag 10L
Deze Thule stuurtas is de perfecte metgezel tijdens uw dagelijkse of lange fietsreis. Met deze multifunctionele, waterbestendige tas heeft u uw telefoon, kaart en spullen altijd binnen handbereik. Met bevestigingspunt voor fietsverlichting.

€79,95 €61,95

Informatie
Basil Zadeltas Mada
Deze sportieve zadeltas van Basil is gemaakt van waterafstotend polyester. Tas Mada beschikt over een extra vergrotingsvak, reflectiestreep en een inhoud van 1 liter. U bevestigt de tas zowel aan de zadelpen als aan het zadel zelf.
Beck Enkele fietstas DR.Y 20L Matzwart/rood
Deze populaire fietstas is handig in gebruik en houdt uw spullen droog. De Beck DR.Y is gemaakt van waterdicht bisonyl en is strak en modern vormgegeven. De tas heeft een inhoud van 20 liter.
Beck Enkele fietstas DR.Y 20L Zwart/Zilver
Deze populaire fietstas is handig in gebruik en houdt uw spullen droog. De Beck DR.Y is gemaakt van waterdicht bisonyl en is strak en modern vormgegeven. De tas heeft een inhoud van 20 liter.
ABUS Zadeltas Oryde ST2100 KLICKfix
Met de ABUS Oryde ST2100 KF zadeltas krijgt u een functionele tas voorzien van KLICKfix-bevestiging, praktisch interieur met sleutelhaak en een vergrootbaar compartiment. Waterafstotend materiaal en waterdichte ritsen. De inhoud is 1,2 liter.
SALE New Looxs Frametas
New Looxs Frametas
Deze frametas van New Looxs is gemaakt van polyester en is waterdicht. Het tasje is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een mountainbike of racefiets. Eenvoudig te bevestigen en met 1,2 liter groot genoeg voor een extra binnenband, sleutels, et cetera.

€18,95 €14,95

Informatie
SALE ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart
ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart
De ABUS Oryde ST2250 is een functionele frametas met handige indeling, sleutelhaak en groot compartiment. Ideaal voor het meenemen van sommige fietssloten. De tas is gemaakt van hoogwaardig materiaal, is waterafstotend en voorzien van reflectie.

€29,95 €22,95

Informatie
ABUS Frametas Oryde ST2200 1,2L Zwart
Met de ABUS Oryde ST2200 krijgt u een functionele frametas, voorzien van een praktisch interieur met sleutelhaak. Het hoogwaardige materiaal is waterafstotend en de tas heeft reflectie. De inhoud is 1,2 liter. Bevestigen met klittenband.
ABUS Zadeltas Oryde ST2085KF KLICKfix 0,7L Zwart
Met de ABUS Oryde ST2085 zadeltas krijgt u een functionele tas voorzien van een praktisch interieur met sleutelhaak en een vergrootbaar compartiment. Waterafstotend, voorzien van reflectie, met regenhoes en 0,7 liter inhoud. Bevestigen met KLICKfix.
ABUS Frametas Basico ST5200 1,2L
De ST5200 is een frametas uit de instapserie Basico van ABUS. Voorzien van een ruim hoofdvak en een extra zijnetje, reflectie en klittenbandbevestiging. De inhoud is 1,2 liter.
Beck Enkele fietstas DR.Y 20L Matzwart/geel
Deze populaire fietstas is handig in gebruik en houdt uw spullen droog. De Beck DR.Y is gemaakt van waterdicht bisonyl en is strak en modern vormgegeven. De tas heeft een inhoud van 20 liter.
Lynx Zadeltas XL 1.3L Zwart
Dit zwarte zadeltasje is gemaakt van waterafstotend polyester en heeft een inhoud van 1.3 liter. Met extra opbergvakje voor uw sleutels en de mogelijkheid om lampjes te bevestigen.
Pagina 1 van 17