Uitleg over het CarryMore systeem (van XLC)

Een fietstas of fietsmand achterop de e-bike of gewone fiets plaatsen: hoe kun je dat op een handige, goede manier doen? Bijvoorbeeld met het systeem van producent XLC: CarryMore. Hiermee krijgt de mand of tas een stabiele plek op de bagagedrager, terwijl de betreffende fietsaccessoire in een tel of twee, drie ook weer van de fiets of e-bike kan worden afgehaald. Lees hier hoe CarryMore werkt, welk gemak dit biedt en welke adapter(s) en soorten fietstassen en -manden je ervoor nodig hebt. 

Ten eerste: voor het gebruik van CarryMore is een adapterplaat benodigd. Deze sluit aan de ene zijde aan op de fietsmand of fietstas. Aan de andere kant sluit de adapter aan op één van de bijbehorende dragers. Deze adapterplaat is meestal al voorgemonteerd op betreffende XLC fietstas of -mand. Met dit systeem kun je de fietsaccessoire makkelijk op de fiets plaatsen en deze er weer afhalen. Dat gebeurt met één klik, via een bijbehorend hendeltje. Het systeem van CarryMore zorgt er ook voor dat de tas of mand ook echt stabiel achterop de fiets vastzit. Het betreft dus een combinatie van gemak (snel de mand of tas op en van de fiets) met veiligheid en een goede balans tijdens het fietsen. 

Zo werkt CarryMore, het systeem van XLC

Achterdragers voor CarryMore
Zoals gezegd past de accessoire met CarryMore adapterplaat alleen op één van de gelijknamige achterdragers. Deze zijn er in meerdere varianten, voor meerdere soorten fietsen. Het draaggewicht kan oplopen tot zo'n 25 kilo. Zo'n achterdrager is los te koop. Hetzelfde geldt voor de CarryMore adapter. Deze is weliswaar vaak standaard bevestigd op bijvoorbeeld de fietsmand, maar is ook apart aan te schaffen, inclusief bevestigingsmateriaal. Handig voor als reserve of om te plaatsen op een XLC mand of tas die nog géén adapterplaat heeft, maar er al wel op is voorbereid met de aanwezigheid van onder andere de benodigde schroefgaten.

Geschikte fietstassen en fietsmanden voor CarryMore
Op deze pagina's vind je enkele tassen en manden van het merk XLC die geschikt zijn voor CarryMore.

Ook mogelijk: bijvoorbeeld MIK en Racktime
Veel van de fietsmanden en fietstassen op deze site zijn standaard voorzien van een aansluiting die geschikt is voor meerdere bevestigingssystemen. Zo'n (niet standaard meegeleverde) adapter is dan geprepareerd voor bijvoorbeeld zowel MIK, I-Rack/Carrymore als Racktime.

CarryMore mogelijkheden
Het voordeel van het gebruik van XLC CarryMore is - behalve het plaatsgemak - ook dat je telkens snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand. Een nadeel van CarryMore is zoals vermeld dat er een bijpassende achterdrager voor nodig is en dat er helaas géén 'tussenadapter' beschikbaar is waarmee je een standaard drager geschikt maakt voor dit XLC systeem. Er is dus geen verbindingsstuk waarmee de drager alsnog kan worden verbonden met de CarryMore adapterplaat die vast aan de fietsmand of fietstas zit. Voor het bevestigingssysteem van MIK bestaat zo'n accessoire overigens wel (de Carrierplaat).

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double bag 50L Solid black
Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double bag 50L Solid black
Deze zwarte, dubbele fietstas oogt rustig en strak. De Urban Dry Double Bag heeft een inhoud van 50L en is waterdicht. De tas is verstevigd en geschikt voor meerdere soorten bagagedragers.

€64,95 €59,95

Informatie
SALE Basil Dubbele Fietstas Bohème Double bag Charcoal
Basil Dubbele Fietstas Bohème Double bag Charcoal
Deze stijlvolle dubbele fietstas in de variant Charcoal komt uit de Bohème-collectie van Basil. Deze handige tas is waterafstotend en voorzien van stevige binnenvoering. 35L inhoud. Past op alle bagagedragers!

€69,95 €59,95

Informatie
SALE Basil Miles Trunkbag 7L Bagagedragertas Black lime
Basil Miles Trunkbag 7L Bagagedragertas Black lime
De Miles Trunkbag is een gevoerde bagagedragertas met 7 liter inhoud en veel extra meeneemgemak. Deze modieuze achtertas is ook geschikt voor op de e-bike. Bestand tegen regen en voorzien van reflectie, diverse vakken en speciale roltopsluiting.

€59,95 €42,95

Informatie
Basil Dubbele fietstas Magnolia Double bag 35L Pastel powders
Deze bloemrijke dubbele fietstas in de variant Pastel powders komt uit de Magnolia-collectie van Basil. Deze handige tas is waterafstotend en voorzien van stevige binnenvoering. 35L inhoud. Past op alle bagagedrages!
Basil Urban Load Dubbele fietstas 48-53L Zwart
De Urban Load van Basil oogt stoer en stijlvol dankzij het strakke, zwarte uiterlijk. De dubbele fietstas is gemaakt van waterafstotend materiaal en is voorzien van reflectie. Ideaal voor gebruik in de stad. Inhoud: 48-53 liter.
Basil Urban Load Dubbele fietstas 48-53L Zwart-wit
De Urban Load van Basil oogt stoer en stijlvol dankzij het (reflecterende) stippenpatroon. De dubbele fietstas is gemaakt van waterafstotend materiaal. Ideaal voor gebruik in de stad. Inhoud: 48-53 liter.
SALE Basil Bohème Dubbele Fietstas Jade
Basil Bohème Dubbele Fietstas Jade
Deze stijlvolle dubbele fietstas in de variant Jade komt uit de Bohème-collectie van Basil. Deze handige tas is waterafstotend en voorzien van stevige binnenvoering. 35L inhoud. Past op alle bagagedragers!

€69,95 €59,95

Informatie
SALE Basil Bohème Dubbele Fietstas Indigo
Basil Bohème Dubbele Fietstas Indigo
Deze stijlvolle dubbele fietstas in de variant Indigo komt uit de Bohème-collectie van Basil. Deze handige tas is waterafstotend en voorzien van stevige binnenvoering. 35L inhoud. Past op alle bagagedragers!

€69,95 €59,95

Informatie
SALE Basil Dubbele fietstas Miles Double bag 32L Black lime
Basil Dubbele fietstas Miles Double bag 32L Black lime
Deze sportieve dubbele fietstas komt uit de Miles-serie van Basil. De tas is van hoogwaardige kwaliteit en erg veelzijdig. Met maar liefst 32 liter inhoud en voorzien van binnenvoering en hermetische rolsluiting. Gemaakt van waterdicht materiaal.

€79,95 €62,95

Informatie
Basil Dubbele fietstas Magnolia Double bag 35L Poppy red
Deze bloemrijke dubbele fietstas in de variant Poppy red komt uit de Magnolia-collectie van Basil. Deze handige tas is waterafstotend en voorzien van stevige binnenvoering. 35L inhoud. Past op alle bagagedrages!
Basil Dubbele fietstas Magnolia Double bag 35L Teal blue
Deze bloemrijke dubbele fietstas in de variant Teal blue komt uit de Magnolia-collectie van Basil. Deze handige tas is waterafstotend en voorzien van stevige binnenvoering. 35L inhoud. Past op alle bagagedrages!
Basil Urban Load Dubbele fietstas 48-53L Groen-wit
De Urban Load van Basil oogt stoer en fris en biedt meer dan voldoende ruimte voor uw spullen. De dubbele fietstas is gemaakt van waterafstotend materiaal en voorzien van duidelijke reflectie. Ideaal voor gebruik in de stad. Inhoud: 48-53 liter.
Pagina 1 van 2