Uitleg over het CarryMore-systeem van XLC

Een fietstas of fietsmand achterop de e-bike of gewone fiets plaatsen: hoe kun je dat op een handige, goede manier doen? Bijvoorbeeld met het systeem van producent XLC: CarryMore. Hiermee krijgt de mand of tas een stabiele plek op de bagagedrager, terwijl de betreffende fietsaccessoire in een tel of twee, drie ook weer van de fiets of e-bike kan worden afgehaald. Lees hier hoe CarryMore werkt, welk gemak dit biedt en welke adapter(s) en soorten fietstassen en -manden je ervoor nodig hebt. 

Ten eerste: voor het gebruik van CarryMore is een adapterplaat benodigd. Deze sluit aan de ene zijde aan op de fietsmand of fietstas. Aan de andere kant sluit de adapter aan op één van de bijbehorende dragers. Deze adapterplaat is meestal al voorgemonteerd op betreffende XLC fietstas of -mand. Met dit systeem kun je de fietsaccessoire makkelijk op de fiets plaatsen en deze er weer afhalen. Dat gebeurt met één klik, via een bijbehorend hendeltje. Het systeem van CarryMore zorgt er ook voor dat de tas of mand ook echt stabiel achterop de fiets vastzit. Het betreft dus een combinatie van gemak (snel de mand of tas op en van de fiets) met veiligheid en een goede balans tijdens het fietsen. 

Zo werkt CarryMore, het systeem van XLC

Achterdragers voor CarryMore
Zoals gezegd past de accessoire met CarryMore adapterplaat alleen op één van de gelijknamige achterdragers. Deze zijn er in meerdere varianten, voor meerdere soorten fietsen. Het draaggewicht kan oplopen tot zo'n 25 kilo. Zo'n achterdrager is los te koop. Hetzelfde geldt voor de CarryMore adapter. Deze is weliswaar vaak standaard bevestigd op bijvoorbeeld de fietsmand, maar is ook apart aan te schaffen, inclusief bevestigingsmateriaal. Handig voor als reserve of om te plaatsen op een XLC mand of tas die nog géén adapterplaat heeft, maar er al wel op is voorbereid met de aanwezigheid van onder andere de benodigde schroefgaten.

Geschikte fietstassen en fietsmanden voor CarryMore
Op deze pagina's vind je enkele tassen en manden van het merk XLC die geschikt zijn voor CarryMore.

Ook mogelijk: bijvoorbeeld MIK en Racktime
Veel van de fietsmanden en fietstassen op deze site zijn standaard voorzien van een aansluiting die geschikt is voor meerdere bevestigingssystemen. Zo'n (niet standaard meegeleverde) adapter is dan geprepareerd voor bijvoorbeeld zowel MIK, I-Rack/Carrymore als Racktime.

CarryMore mogelijkheden
Het voordeel van het gebruik van XLC CarryMore is - behalve het plaatsgemak - ook dat je telkens snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand. Een nadeel van CarryMore is zoals vermeld dat er een bijpassende achterdrager voor nodig is en dat er helaas géén 'tussenadapter' beschikbaar is waarmee je een standaard drager geschikt maakt voor dit XLC systeem. Er is dus geen verbindingsstuk waarmee de drager alsnog kan worden verbonden met de CarryMore adapterplaat die vast aan de fietsmand of fietstas zit. Voor het bevestigingssysteem van MIK bestaat zo'n accessoire overigens wel (de Carrierplaat).

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten

SALE Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double bag 50L Solid black
Basil Dubbele fietstas Urban Dry Double bag 50L Solid black
Deze zwarte, dubbele fietstas oogt rustig en strak. De Urban Dry Double Bag heeft een inhoud van 50L en is waterdicht. De tas is verstevigd en geschikt voor meerdere soorten bagagedragers.

€99,95 €79,95

Informatie
SALE Basil Bagagedragertas Sport Design Trunkbag 7-15L Zwart
Basil Bagagedragertas Sport Design Trunkbag 7-15L Zwart
De Sport Design Trunkbag is een gevoerde bagagedragertas met een inhoud van 7 tot 15 liter. Deze modieuze tas is gemaakt van waterafstotend polyester en is ook geschikt voor de e-bike. Met reflectie en diverse opbergvakken.

€59,95 €49,95

Informatie
Basil Urban Load Dubbele fietstas 48-53L Zwart
De Urban Load van Basil oogt stoer en stijlvol dankzij het strakke, zwarte uiterlijk. De dubbele fietstas is gemaakt van waterafstotend materiaal en is voorzien van reflectie. Ideaal voor gebruik in de stad. Inhoud: 48-53 liter.
Basil Urban Load Dubbele fietstas 48-53L Zwart-wit
De Urban Load van Basil oogt stoer en stijlvol dankzij het (reflecterende) stippenpatroon. De dubbele fietstas is gemaakt van waterafstotend materiaal. Ideaal voor gebruik in de stad. Inhoud: 48-53 liter.
SALE Basil Miles Trunkbag 7L Bagagedragertas Black lime
Basil Miles Trunkbag 7L Bagagedragertas Black lime
De Miles Trunkbag is een gevoerde bagagedragertas met 7 liter inhoud en veel extra meeneemgemak. Deze modieuze achtertas is ook geschikt voor op de e-bike. Bestand tegen regen en voorzien van reflectie, diverse vakken en speciale roltopsluiting.

€59,95 €44,95

Informatie
XLC Fietsmand CarryMore Ratan Grijs
Deze fraaie kunststof fietsmand plaatst u achterop de bagagedrager. De mand biedt genoeg ruimte voor het veilig vervoeren van uw spullen en is eenvoudig te bevestigen én los te maken. Met afgeschuind ontwerp.
Basil Fietsmand Cento Alu Multi System - Matzwart
Een fraaie matzwarte mand voor achterop de fiets. Deze grofmazige fietsmand heeft softgrip hengsels en is geschikt voor de systemen MIK, Racktime of i-Rack/CarryMore.
Basil Miles Tarpaulin Bagagedragertas 7L Black
De Miles bagagedragertas van Basil is voor achterop de fiets of e-bike en is gemaakt van tarpaulin. De tas heeft een inhoud van 7 liter, met handig opbergelastiek en een roltopsluiting.
XLC Fietsmand CarryMore Ratan Bruin
Deze fraaie kunststof ratan fietsmand plaatst u achterop de bagagedrager. De mand biedt genoeg ruimte voor het veilig vervoeren van uw spullen en is eenvoudig te bevestigen én los te maken. Met afgeschuind ontwerp.
Basil Basil Fietsmand Cento Alu Multi System Nordlicht - Zwart
Een fraaie mat zwarte mand voor achterop de fiets. Deze fietsmand heeft een soft grip hengsel en led-verlichting. Geschikt voor gebruik met de systemen MIK, Racktime of i-Rack/CarryMore.
Basil Miles Trunkbag 7L MIK Bagagedragertas Black brown
Hij lijkt wel wat op een stuurtas, maar hij is voor achterop de fiets of e-bike. Over én voor de Miles Trunkbag (7 liter) valt veel te zeggen, dankzij details als de licht ondeugende rits, het elastiek, de roltopsluiting en nog beduidend wat méér!
SALE Basil Dubbele Fietstas SoHo Nordlicht - 41L Mosgroen
Basil Dubbele Fietstas SoHo Nordlicht - 41L Mosgroen
Deze groene dubbele fietstas Basil SoHo heeft een inhoud van 41 liter, een waterdichte rolsluiting, LED-verlichting en reflectie. Bevestiging met het Universal Bridge-systeem.

€119,95 €99,95

Informatie
Pagina 1 van 2