Tassen voor een fietsvakantie

Goede tassen voor op fietsvakantie vormen de basis voor een comfortabele tocht en een onvergetelijke ervaring. Deze tassen maken een fietsreis aangenaam, omdat ze beschikken over belangrijke basiseigenschappen daarvoor.

Op deze pagina staan fietstassen die zorgen voor een fietsvakantie waarin je alle spullen goed kunt verdelen, goed kunt beschermen, en snel kunt vinden en pakken. Een goede fietstas voor een langere fietstocht zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk essentiële spullen efficiënt kunt meenemen.

Het zijn voortassen, achtertassen, stuurtassen, frametassen en zadeltassen - allemaal geschikt voor een fietsreis. Met veel aandacht voor een perfecte indeling van wat je op fietsvakantie nodig hebt, naast hoogwaardige waterdichtheid en...

... extra elementen en kenmerken:

Denk aan navigatiemogelijkheden, sneldrogend tassenmateriaal, een overzichtelijke en toegankelijke vakverdeling voor het onderweg snel kunnen pakken van de gewenste spullen, de mogelijkheid van een trilvrije en praktische bevestiging, voldoende ruimte voor verlichting en reflectie, verstelbare delen voor extra volume wanneer nodig, een zo beperkt mogelijk gewicht, en een goede draagbaarheid als u de tas ook even wandelend wilt of moet meenemen. Nog een belangrijk voorbeeld van een eigenschap waaraan een fietstas voor op fietsvakantie moet voldoen, is dat deze geenszins de bediening van de tweewieler in de weg mag zitten. Dat wil zeggen: niet mag hinderen bij het remmen, sturen, trappen en schakelen.

 

Tassen voor lange fietstochten

 

Voorbeelden van tassen voor tijdens een fietsvakantie

Stuurtas voor op vakantie

Een fietstas voor aan het stuur wordt het meest gebruikt om tijdens je fietsvakantie a) waardevolle spullen in te doen, b) spullen te plaatsen die je onderweg snel even moet kunnen pakken en c) als basis voor navigatie. Een stuurtas is een compacte tas waarin behoorlijk wat past, van smartphone tot bril en portemonnee. Kies je een exemplaar met navigatievenster? Dan heb je al helemáál een multifunctionele tas, vóór in het zicht.

Achtertassen voor op vakantie

De meeste, grotere bagage voor op fietsvakantie is prima te plaatsen in de achtertassen – meestal zijn dat er twee. Het zijn de ruimste fietstassen voor op reis. Meestal stop je daarin wat je bij het opzetten van de overnachting nodig hebt; denk aan de tent, slaapzak, het kussen en kookgerei. Denk ook aan de kleding, extra schoenen, handdoeken – alles wat je niet per se tijdens het fietsen of bij een tussenstop nodig hebt.

Voortassen voor op vakantie

Vaak heb je het nodige mee te nemen, met de fiets op reis. Zeker bij een iets langere fietsvakantie kies je dan voor extra tassen: voortassen. Daar stop je vooral de lichtere spullen in. Dat kan deels ook het soort equipment zijn dat in de achtertassen past, maar dan vooral de minder zware delen. Zie ook de pagina 'Alles voor de fietsvakantie', met advies over het indelen van de fietstassen voor op vakantie, voor een optimale balans en fietservaring.

Zadeltas voor op vakantie

Omdat je er eenvoudig extra meeneemruimte mee kan benutten, komt zeker ook de zadeltas voor op vakantie in beeld. Groot is deze niet – hoewel er wel degelijk ook XXL exemplaren zijn. Maar als extra compartiment(je) voor de spullen die je misschien niet hoopt nodig te hebben, maar wél makkelijk bereikbaar moeten zijn ‘voor in geval van’, is de zadeltas perfect. Een reparatieset, reserve binnenband; dat soort dingen.

Frametas voor op vakantie

Een frametas mee op vakantie? In de meeste gevallen geldt: jazeker. Zeker wanneer je veel kilometers maakt verspreid over meerdere dagen. Net als de zadeltas benut je met de frametas – aan de bovenbuis (top tube bag) en/of zitbuis – ruimte die je verder niet in de weg zit. Mits je de inhoud van de frametas natuurlijk niet te zwaar maakt. Wat je erin plaatst? Een extra flesje water, een extra paar handschoenen, nog die banaan, et cetera.

 

Fietstassen voor fietsvakantie welke

 


Een greep uit de kenmerken die juist voor een tas voor op een fietsvakantie van belang zijn:

  • De kwaliteit - materiaal, ritsen, afwerking - moet echt goed zijn. Juist op fietsvakantie krijg je te maken met 'stootjes' waartegen zo'n fietstas bestand moet zijn.
  • Handige opbergvakken. Op de fietsvakantie neem je veel verschillende soorten spullen mee. Voor elk van die spullen heb je eigenlijk een specifieke tas en/of vakken nodig. Zo wil je sommige spullen direct voor het grijpen kunnen hebben. En andere spullen ook snel kunnen vinden tijdens bijvoorbeeld een pauze onderweg.
  • Een goede bevestiging. Dat is bij elke fietstas van belang, maar zeker bij lange tochten. Continu gestoord worden of geïrriteerd raken door getik, geklepper, geschuif of erger... Dat moet je zien te voorkomen. Een fietstas voor op vakantie moet stabiel vastzitten, ook op oneffen terrein.
  • Je wilt ook de beste balans behouden. Een goede evenwichtsverdeling is daarom echt belangrijk. De tassen moeten die mogelijkheden dan natuurlijk wel bieden.
  • Waterdichtheid is voor fietstassen voor op vakantie een vereiste. Het liefst een volledige of hoge mate van waterdichtheid. Een waterafstotende fietstas is voor een fietsvakantie of lange fietstocht niet voldoende, de tas moet echt waterdicht zijn. Je wilt je spullen ook droog houden wanneer het hevig of langdurig regent.
  • Licht van gewicht. Tijdens een trekking-fietstocht wil je natuurlijk niet meer ballast meenemen dan nodig is. Daarom is het belangrijk dat een fietstas niet alleen sterk en waterproof is, maar ook licht van gewicht.

 

Ortlieb Back-Roller RoodAGU Frametas smartphoneDeuter stuurtas Cabezon

Waarop letten bij tassen voor op fietsvakantie

De fietstassen voor op vakantie en de bikepacking-tassen die we hier tonen, zijn sterk in de  bovengenoemde eigenschappen. Een andere factor om op te letten bij het kopen van dit type product, is de combinatie van meerdere soorten fietstassen voor op vakantie. Zo zal voor een lange periode van fietstochten één tas vaak niet genoeg of het meest efficiënt zijn. Ideaal is een aantal verschillende tassen die op elkaar afgestemd zijn. Bijvoorbeeld de combinatie van een set achtertassen, een stuurtas en een frametas. Voor orde en overzicht in de grotere fietstassen kun je eventueel packing cubes aanschaffen.

Populaire fietstassen voor een fietsvakantie of langere toertochten zijn de fietstassen van kwaliteitsmerk Ortlieb, maar ook de robuuste tassensets van Vaude en de waterproof toertassen van het merk AGU.

Welke fietstassen heb je nodig voor je fietsvakantie? De informatie die we zorgvuldig bij elke fietstas voor op vakantie hebben geplaatst, helpt bij het maken van keuzes. Bij vragen zijn we goed bereikbaar. Als extra zetje voor een fijne fietsvakantie!

Wat heb ik verder nog nodig voor een fietsvakantie?

Met alleen de juiste fietstassen ben je er nog niet wanneer je op fietsvakantie gaat! Daarom hebben we een handige paklijst gemaakt met onmisbare accessoires voor de fiets.

Paklijst fietsvakantie: benodigdheden voor de fiets

En vergeet niet om een reservesleutel mee te nemen van je fietsslot(en)!

 

Lees meer
Filter uw producten
Ortlieb Enkele Fietstas Back-Roller Plus QL 2.1 Moss Green - 23L
Deze enkele fietstas van het merk Ortlieb heeft een totale inhoud van 23 liter. De tas is waterdicht en voorzien van een rolsluiting en een schouderriem. Te bevestigen met het Quick-Lock 2.1-systeem.

€109,95

Informatie
Vaude Tassenset Aqua Back Luminum II 48L Black
Deze zwarte waterdichte tassenset voor achterop, van kwaliteitsmerk Vaude, biedt 48 liter inhoud, een rolsluiting, ruime binnenvakken, een reflecterende opdruk, een schouderband en een slim bevestigingssysteem.

€219,95

Informatie
Ortlieb Gravel-Pack QL 2.1 Dark Sand 29L
Een waterdichte donkerbruine tassenset uit de bikepacking-serie van Ortlieb, met een rolsluiting en een inhoud van 29 liter. Voor voor- en achterdragers, met Quick Lock 2.1-systeem.

€139,95

Informatie
Ortlieb Back-Roller Classic QL 2.1 Wit- 40L
Deze set van twee enkele fietstassen van Ortlieb heeft een totale inhoud van 40 liter. De compacte tassen zijn waterproof en sluiten met een rolsluiting. Met Quick-Lock 2.1-bevestiging.

€134,95

Informatie
Ortlieb Fietsrugzak Packman Pro Two Petrol 25L
Een waterdichte fietsrugzak in de kleur petrol van kwaliteitsmerk Ortlieb. Met rolsluiting, een helmhouder, compressiebanden en een comfortabel, ergonomisch draagsysteem.

€129,95

Informatie
Vaude Enkele fietstas Aqua Back Plus Single Recycled 25,5L Burnt Yellow
Een gele enkele fietstas van Vaude van topkwaliteit. De waterdichte tas van gerecycled materiaal biedt gelaste naden, 51 liter inhoud, een rolsluiting, reflectie, een schouderband en een up-to-date bevestigingssysteem.
Ortlieb Rugzak Atrack BP Matzwart 25L
Een waterdichte, multifunctionele rugtas en reistas ineen, van kwaliteitsmerk Ortlieb. Met een grote ritssluiting aan de achterkant, ergonomische schouderbanden, helmhouder en verstelbare ruglengte.

€179,95

Informatie
Ortlieb Accessory-Pack en Stuurtas Dark Sand - 3,5L
De Accessory-Pack uit de bikepacking-serie van Ortlieb is te gebruiken als extra bergruimte voor de Handlebar-Pack of als losse stuurtas. De tas heeft een inhoud van 3,5 liter en een rolsluiting.
Ortlieb Enkele Fietstas Back-Roller Plus QL 2.1 Black - 23L
Deze zwarte enkele fietstas van het merk Ortlieb heeft een totale inhoud van 23 liter. De tas is waterdicht en voorzien van een rolsluiting en een schouderriem. Te bevestigen met het Quick-Lock 2.1-systeem.

€109,95

Informatie
Ortlieb Enkele Fietstas Back-Roller Plus QL 2.1 Denim - 23L
Deze blauwe enkele fietstas van het merk Ortlieb heeft een totale inhoud van 23 liter. De tas is waterdicht en voorzien van een rolsluiting en een schouderriem. Te bevestigen met het Quick-Lock 2.1-systeem.

€109,95

Informatie
Ortlieb Frame-Pack RC Top Tube Dark Sand - 4L
Een bruine frametas met een waterdichte rolsluiting uit de bikepacking-serie van Ortlieb. De tas heeft een inhoud van 4 liter en is te bevestigen onder de bovenbuis van het frame.

€114,95

Informatie
Ortlieb Sport-Roller Plus QL 2.1 Dusk Blue 14,5L
Een blauwe enkele fietstas van Ortlieb met een inhoud van 14,5 liter. De compacte tas is waterproof, met Quick-Lock 2.1 bevestiging voor een voor- of achterdrager.
Pagina 1 van 9