Zadel op Stang - voor herenfiets en damesfiets

Een zadel op de stang van de fiets of e-bike is een bijzondere variant van het fietsstoeltje. Er zijn meerdere typen Zadel op Stang; de toepasselijke naam van dit merk, voor zowel herenfietsen als damesfietsen. Ook andere merken maken dit product. Dit type fietszitje is ideaal om een kind in de leeftijd van 3-4 tot ongeveer 6-7 jaar op mee te nemen. Het maximale draaggewicht ligt op ongeveer 40 kilo.

Een extra zadel op het frame van de fiets kan buitengewoon handig zijn. Daarom is het een populair product. Temeer omdat het qua montage en zitgemak een doordacht concept is. Een Zadel op Stang kan een goed alternatief zijn voor een fietsstoeltje. Bijvoorbeeld als uw kind te zwaar wordt om plaats te kunnen nemen in een voorzitje.

Sturen blijft gemakkelijk
De Zadel op stang is zeer solide te monteren. De handleiding legt het goed uit, terwijl ook de benodigdheden worden meegeleverd en de montage al gauw voor zich spreekt. Het frame draagt het gewicht van het kind, zodat de kilo's van de jongen of het meisje dat erop plaatsneemt het sturen niet bemoeilijken.

De verschillende modellen van een Zadel op stang

De Zadel op Stang is ook een handige oplossing voor als er meerdere kinderen tegelijk op de fiets moeten. Zie hier de verschillende modellen. Voor haast elk type heren- of damesfiets is er wel een model beschikbaar! Een zadel op stang past ook op een elektrische fiets.

Zadel op Stang Nr. 1 past op een damesfiets met dubbele stalen stang. Het zadel past op een bovenbuis van maximaal 46 millimeter en onderbuis met diameter van rond de 60 millimeter. De buizen mogen zowel rond als ovaal zijn. De afstand tussen beide buizen moet bij dit model minimaal 40 millimeter en maximaal 120 millimeter bedragen.

Zadel op Stang Nr. 2 past op elke normale herenfiets met stalen stang, op een bovenbuis van maximaal 46 millimeter en onderbuis met diameter van rond de 60 millimeter.

Tip: meet zelf de bovenbuis en onderbuis van uw fiets of e-bike: om te kijken of en zo ja, welke versie van een zadel op stang erop past!

Zadel op Stang Model Nr. 3 past op een oversized damesfiets met aluminium frame, met dubbele stang. Nr. 3 past ook op damesfietsen met dubbele, dikke buizen van staal. Zadel op Stang nummer 3 heeft genoeg speelruimte voor de bevestiging. De bovenste en onderste framebuis moeten daarbij wel ongeveer gelijklopen, met een minimale afstand tussen beide frames van 5 millimeter en een maximale afstand van 160 millimeter. Nr. 3 past op een bovenbuis van maximaal 46 mm en onderbuis met diameter van rond de 60 mm. De buizen mogen rond of ovaal zijn.

Zadel op Stang Nr. 4 past op oversized damesfietsen met een enkele aluminium (onder)buis van maximaal 78 millimeter doorsnee.

Zadel op Stang Nr. 5 past op herenfietsen met een dikkere aluminium framestang. Deze fietsaccessoire is gemaakt voor een onderbuis van maximaal 78 millimeter en een bovenbuis van maximaal 46 millimeter.

NOG MEER INFORMATIE LEZEN OVER EEN ZADEL OP STANG? KLIK DAN HIER.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Zadel op Stang Zadel op Stang Nummer 4
Zadel op Stang Zadel op Stang Nummer 4
Zadel op Stang nr. 4 is er speciaal voor op damesfietsen met enkele aluminium buis. Ideaal voor iets oudere kinderen tot ongeveer 7 jaar. Met stalen voetsteunen (ideaal voor het opstappen!) en ruggensteun.

€89,95 €82,95

Informatie
Zadel op Stang Zadel op Stang Nummer 1
De Zadel op Stang nr. 1 is speciaal gemaakt voor op een damesfiets. Ideaal voor iets oudere kinderen tot ongeveer 40 kilo. Compleet met ruggensteun en voetsteunen!
Mirage Buiszadel Kinderzitje Jantje en zijn Kornuiten
Dit extra zadel met voetsteunen is geschikt als voorzitje voor (wat grotere) kinderen. Het zitje past op vrijwel elke damesfiets en wordt bevestigd op het frame.
Zadel op Stang Zadel op Stang Nummer 2
Zadel op Stang nummer 2 is een stabiel zadel voor op een herenfiets met stalen stang. Ideaal voor iets oudere kinderen tot ongeveer 40 kilo. Compleet met rugsteun en voetsteunen!
Zadel op Stang Zadel op stang Nummer 3
Zadel op Stang nummer 3 is een stabiel zadel voor op een oversized damesfiets met aluminium frame en dubbele buis. Ideaal voor iets oudere kinderen tot ongeveer 40 kilo. Met stalen voetsteunen (ideaal voor het opstappen) en ruggensteun.
Zadel op Stang Zadel op Stang Nummer 5
Zadel op Stang nr. 5 is er speciaal voor op herenfietsen met oversized aluminium frame. Ideaal voor iets oudere kinderen tot ongeveer 7 jaar. Met stalen voetsteunen (ideaal voor het opstappen) en ruggensteun.
Zadel op Stang Spaakbeschermer
Deze spaakafschermer voorkomt verwonding van een kindervoet die tussen de spaken komt. Zeer licht, sterk, en weerbestendig accessoire. Gemaakt van aluminium. Past bij elk model van de Zadel op Stang-fietszitjes.
Pagina 1 van 1