Gelijksluitende sloten e-bike en andere tweewielers

Eén sleutel die past op meerdere e-bike sloten. In verschillende situaties is dat een handige oplossing. Gelijksluitende e-bike sloten zijn op deze site te bestellen. Lees hoe dat werkt en waar je bij die bestelling op moet letten. We vertellen je ook welk e-bike - en overige fiets- en tweewielersloten gelijksluitend kunnen zijn.

De toepassing van gelijksluitende cilinders is veelgebruikt, zoals voor het op slot draaien van deuren. Denk aan een reeks binnendeuren waarbij gemak prevaleert en afzonderlijke, unieke slotmechanismen niet echt nodig zijn. Ook voor het op slot zetten van e-bikes zijn er meerdere redenen om slechts één uniek cilinder te gebruiken. Bijvoorbeeld één uniek slotmechanisme voor op een x-aantal fietsen of elektrische fietsen, brommers, scooters of motoren.

Eén sleutel: voor meerdere sloten op één e-bike of voor hetzelfde type slot op meer e-bikes

Een en dezelfde sleutel voor meerdere e-bike of overige tweewielersloten. Dat kan 1) inhouden dat meerdere exemplaren van hetzelfde type slot afsluitbaar zijn met die sleutel. Denk aan een vouwslot, ringslot dan wel kettingslot. Zo’n slot bevindt zich bijvoorbeeld op twee of nog (veel) meer (elektrische) fietsen. Het kan ook inhouden dat 2) meerdere, verschillende typen sloten werken op die ene, zelfde sleutel. Deze sloten bevinden zich dan bijvoorbeeld op één fiets. Denk aan één sleutel die past op zowel het ringslot, kettingslot als het accuslot van een en dezelfde elektrische fiets. Voor beide genoemde toepassingen zijn op deze site gelijksluitende sloten te koop.
Welke bedrijven en personen bestellen er gelijksluitende sloten?

Wie is of zijn er gebaat bij het bestellen van gelijksluitende sloten zoals voor de fiets- en e-bike? Een voorbeeld van een afnemer van gelijksluitende sloten is een fietsverhuurbedrijf. Het kan praktisch en overzichtelijk zijn om voor het gehele e-bike - of fietspark niet ontelbare, verschillende slotcilinders te hoeven hebben. Dat voorkomt een gigantische sleutelbos en zoekwerk bij het vinden van de juiste sleutel voor elke afzonderlijke e-bike of fiets. Een ander voorbeeld van iemand die gelijksluitende sloten wil bestellen, is de particuliere eigenaar van een e-bike. Heeft de fiets zowel een ringslot, kettingslot als accuslot? Dan is het gemakkelijk als je daarvoor niet drie, maar slechts één sleutel nodig hebt.

Zorg dat je vooraf weet dat het een gelijksluitend slot betreft | let op de codekaart

Bij het kopen van een gelijksluitend e-bike slot wil je een specifiek slot bestellen of nabestellen. Niet elk slot - en cilinder - is geschikt of kan daarvoor geschikt worden gemaakt. Koop je dus ‘zomaar’ een ringslot, beugelslot of kettingslot, en denk je die op een later moment gelijksluitend te kunnen bijbestellen? Dan is de kans groot dat dit niet lukt. Is het slot wél geschikt om gelijksluitend bij te bestellen? Op Fietsparadijs.com geven we dat bij de productbeschrijving dan duidelijk aan. Bovendien ontvang je er een codekaart bij. Bij de gelijksluitende sloten op onze site vind je altijd een voorbeeldafbeelding van zo’n kaart.

Veel sloten die verkrijgbaar zijn in de gelijksluitende variant, zijn er ook in de normale variant.
Je kunt in het bestelproces dan kiezen of je het reguliere exemplaar wilt of de gelijksluitende.

Wat is de codekaart, hoe te gebruiken en waar op te letten?

Zoals we hebben vermeld, is elk (eerste) gelijksluitend slot dat je koopt voorzien van een codekaart. In de meeste gevallen gaat het om een ABUS CodeCard, bij het slot van het gelijknamige merk. De code die hierop staat, is voor de fabrikant / leverancier de benodigde informatie om een nieuw, ander slot met exact hetzelfde cilinder te kunnen vervaardigen.

Let hierbij op of het gaat om een XPlus of om een YourPlus als het een slot van ABUS betreft. Beide series zijn gelijksluitend, maar ze verschillen wel ten opzichte van elkaar. Zie je op de CodeCard van het origineel gekochte, gelijksluitende ABUS slot alléén een cijfercode staan? Dan betreft het een YourPlus. Staat er bij de code óók de letter X? Alleen dan gaat het om een XPlus. Het is goed om dit te weten, want je wilt natuurlijk dat de sleutel inderdaad gaat passen op het nieuw bestelde gelijksluitende slot. En daarvoor is er simpelweg maar één code de juiste. Het cilinder is óf een XPlus óf een YourPlus.

Nog een aandachtspunt. Koop je een ringslot dat geschikt is om gelijksluitend te maken, en wil je mogelijk over een x-aantal jaar zo’n slot met zelfde cilinder bijbestellen? Een ringslot gaat lang mee, al gauw tien tot twintig jaar, dus dat kan best eens voorkomen. Daarom is het goed te weten dat ABUS de variant YourPlus, op moment van schrijven, nog slechts een paar jaar ondersteunt. Ook als je nu al een YourPlus slot hebt geldt natuurlijk hetzelfde. Kortom, heb je een e-bike slot met een code op je CodeCard zónder de X daaraan voorafgaand? Dan is het een YourPlus en is deze nu of later wellicht niet meer leverbaar.

Hoe dan ook, bewaar de CodeCard goed. Behalve voor het bijbestellen van een sleutel bij verlies, is de code ook nodig om een extra slot – of reeks extra sloten – met hetzelfde cilinder te bestellen. De sleutelkaart met unieke code is hierin leidend.

Een gelijksluitend e-bike slot – op maat – bestellen: hoe werkt het en hoe lang duurt het?

Eén of meerdere gelijksluitende e-bike sloten nabestellen? Houd dan rekening met het volgende.

Ten eerste is er een langere levertijd. Zo’n slot wordt immers geheel op maat gemaakt, want alleen op aanvraag gefabriceerd. De levertijd is ongeveer 2 tot 3 weken.

Ten tweede ligt de prijs wat hoger. Dat is ook logisch, want een gelijksluitend slot gaat niet mee in het massaproductieproces, maar vraagt aparte en nauwkeurige handelingen.

Het product staat bij het bestellen standaard op ‘uitverkocht’, maar ook dat is logisch; het betreft immers letterlijk een uniek slot waarvan er nog niet een ander bestaat. Bestellen is echter geen probleem: de opdracht daartoe wordt meteen in werking gesteld.

Het bestellen op Fietsparadijs.com doe je als volgt. Kies het gewenste type gelijksluitende slot. Op de betreffende productpagina vind je het vak waar de prijs van het (reguliere) slot staat. Daar vind je ook een drop-down menu. Vink aldaar de optie van de gelijksluitende variant aan. De prijs verandert dan mee. Vervolgens kun je slot toevoegen aan je winkelwagen.

Zoals eerder aangegeven: let op of het een XPlus of Yourplus betreft.

 


Type fiets- en e-bike sloten die gelijksluitend kunnen zijn

Niet elk type slot voor de fiets, elektrische fiets, scooter, brommer of motor is gelijksluitend bij te bestellen. De meest gangbare soorten tweewielersloten echter wel. De belangrijkste zijn het vouwslot, het kettingslot en het ringslot. Daar komt, bij de e-bike, nog het accuslot bij. Let wel: het gaat hier om het type slot, maar (lang) niet alle afzonderlijke sloten en modellen van die typen zijn geschikt voor het gelijksluitend namaken van de cilinder ervan.

Bij de beschrijving en via een voorbeeldafbeelding van de codekaart, zie je op onze site of het een gelijksluitend slot betreft.

ABUS is een van de bekendste fabrikanten gespecialiseerd in gelijksluitende sloten. Zoals eerder uitgelegd op deze pagina, kan dat enerzijds gaan om een grotere reeks van hetzelfde type slot; zoals voor een fietsverhuurbedrijf. Anderzijds kan het gaan om twee of zelfs drie verschillende typen sloten, bijvoorbeeld voor op één en dezelfde elektrische fiets. Dat zou dan een ringslot kunnen zijn en een kettingslot, aangevuld met een gelijksluitend accuslot.

Zeker bij een e-bike zijn meerdere sloten van belang om diefstal van fiets en accu tegen te gaan. Eén gelijke sleutel voor het bedienen van alle drie de slotmechanismen, biedt dan dagelijks extra gemak. Het ONE KEY systeem van ABUS is hiervan een goed voorbeeld. Met de ONE KEY service kun je ook op een later moment een extra, gelijksluitend slot kopen.


Een voorbeeld van een ABUS slot dat gelijksluitend kan worden gemaakt met andere type sloten, is het vouwslot Bordo Granit X Plus 6500. Denk verder aan de beugelsloten Granit X Plus 540 (HB 230), de kettingsloten Granit 4900, Granit Power XS 67 12/10KS en Granit CityChain X Plus 1060, het schijfremslot Granit Power XS 67 en Granit Steel-O-Flex X Plus 1025.


Kortom

Heb je één of meerdere gelijksluitende sloten, dan zijn deze allemaal te bedienen met dezelfde sleutel. Natuurlijk kun je niet zomaar overal deze sloten kopen. En daar waar je gelijksluitende fiets- en e-bike sloten kunt kopen, verloopt het bestelproces iets anders dan normaal. De sloten zijn ook wat duurder. De reden hiervan is het bewerkelijke proces op maat. Bewaar altijd de originele codekaart die hoort bij een nieuw slot waarvoor gelijksluitende cilinders te maken zijn. En let er, bij ABUS, goed op of de code aangeeft dat het een XPlus-variant of een YourPlus-variant is, want deze laatste houdt op te bestaan.

Gelijksluitende e-bike sloten, fietssloten, scootersloten, brommersloten en motorsloten bestellen, kan op Fietsparadijs.com. Zie de verschillende varianten – kettingsloten, ringsloten, vouwsloten – op deze webshoppagina’s. Voor aanvullende hulp kun je ons altijd bereiken.

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE ABUS Bordo Big XPlus 6000K 120 cm zwart SH
ABUS Bordo Big XPlus 6000K 120 cm zwart SH
De ABUS Bordo Big XPlus 6000K is een flexibel vouwslot van 120 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten, en inclusief framehouder.

€109,95 €87,95

Informatie
ABUS Ringslot Shield XPlus 5755L R Zwart - ART-2 keurmerk
Ringslot Shield XPlus 5755L R van ABUS biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en geschikt voor fietsen met extra brede banden.
SALE ABUS Vouwslot Bordo Granit X Plus 6500K SH 120cm zwart
ABUS Vouwslot Bordo Granit X Plus 6500K SH 120cm zwart
De ABUS Bordo Granit 6500K is een flexibel vouwslot met een lengte van 120 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten. Inclusief framehouder en met ART-2 keurmerk.

€169,95 €139,95

Informatie
ABUS Vouwslot Bordo Big Alarm 6000KA SH 120 cm Zwart
De ABUS Bordo Big Alarm 6000KA is een flexibel vouwslot van 120 cm met XPlus-cilinder en een alarm! Gemaakt van gehard staal, makkelijk te bevestigen en inclusief slothouder.

€134,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/110
ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/110
De City Chain XPlus 1060 van ABUS is een zeer sterk kettingslot met het ART-3 keurmerk. Dit 110 cm lange slot is geschikt als fietsslot en scooterslot.

€154,95 €129,95

Informatie
ABUS Ringslot Pro Shield XPlus 5955 R Zwart - ART-2
De Pro Shield XPlus van Abus biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en ook te gebruiken met een insteekketting.
SALE ABUS Bordo Big XPlus 6000K 90 cm zwart SH
ABUS Bordo Big XPlus 6000K 90 cm zwart SH
De ABUS Bordo Big XPlus 6000K is een flexibel vouwslot van 90 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten, en inclusief framehouder.

€89,95 €72,95

Informatie
ABUS Ringslot Shield Plus 5750L Zwart
Ringslot Shield Plus van ABUS biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en ook te gebruiken met een aanvullende accessoire zoals een insteekketting. Extra breed.
ABUS Ringslot Granit XPlus 6950M R BK Zwart - ART-2 keurmerk
Ringslot Granit XPlus 6950M R van ABUS biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en ook gelijksluitend te bestellen.
SALE ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/170
ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/170
De City Chain XPlus 1060 van ABUS is een zeer sterk kettingslot met het ART-3 keurmerk. Dit 170 cm lange slot is geschikt als fietsslot, scooterslot en slot voor een bakfiets.

€174,95 €164,95

Informatie
SALE ABUS Granit X Plus 540/160 HB 230 cmv + houder
ABUS Granit X Plus 540/160 HB 230 cmv + houder
Dit ABUS beugelslot van 23 cm is perfect te gebruiken als fietsslot. Voorzien van ART 3 keurmerk. Het slot biedt optimale bescherming tegen de meest brutale kraakmethodes.

€109,95 €94,95

Informatie
ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/85
Dit zeer veilige ABUS kettingslot van 85 cm is ART 3 goedgekeurd. Deze Granit City Chain XPlus is geschikt voor het vastzetten van uw fiets, scooter en bromfiets.

€134,95

Informatie
Pagina 1 van 2