Fietsdrager voor op trekhaak

Een fietsendrager voor op de trekhaak is één van de best verkochte soorten fietsdragers. De montage is eenvoudig en er kunnen 2, 3 of 4 fietsen op. De fietsdrager op de trekhaak zit solide, dus veilig vast. U kunt ze kopen in varianten die kantelbaar zijn en/of inklapbaar, zodat de achterklep en kofferbak goed bereikbaar zijn. Mits de auto erover beschikt, ligt het kopen van een fietsdrager voor de trekhaak vaak voor de hand. Het monteren gebeurt stabiel, met een vergrendelingsklik en groene indicatiekleur als bevestiging daarvan. Houd wel rekening met de kogeldruk. Dit type fietsendrager is er van merken als Thule, Twinny Load, XLC, Pro-user, Hapro en Atera. Heeft u géén trekhaak? Bekijk dan onze fietsendragers zonder trekhaak.

Een fietsdrager voor aan de trekhaak is verder te koop met of zonder ledverlichting in plaats van traditionele verlichting. Kijk bij de aanschaf ervan ook of u voor de lichtaansluiting een 7-polige of 13-polige aansluiting nodig hebt. Andere specificaties waarop u kunt letten en die bij al onze fietsendragers beschreven staan, zijn bijvoorbeeld: is de fietsdrager afsluitbaar? Hoeveel fietsen kunnen erop? Dat laatste varieert bij een drager op de trekhaak tussen twee tweewielers en het ruime aantal van maximaal vier. Is de fietsendrager ook geschikt voor e-bikes? Hoe hoog is de maximale belastbaarheid? Een redelijk gangbaar maximale laadvermogen is bijvoorbeeld zo'n 60 kg. Houd hiermee ook rekening in combinatie met de maximale kogeldruk van uw auto. De fietsdrager voor de trekhaak zelf weegt meestal in de orde van 15 kilogram.

Fietsendrager trekhaak

Fietsdrager op trekhaak | monteren

Bij het monteren van de fietsendrager klikt u deze op de trekhaak. U plaatst de fietsdrager doorgaans gewoon op het chassis. De klik is hoorbaar, ter bevestiging. Bij de meeste exemplaren geldt dat de volgende, eenvoudige stap is om de hendel naar beneden te duwen. Dit voorkomt dat de borging kan terugspringen. Hiermee is de drager op de trekhaak vergrendeld. De kleurindicatie van de drager springt dan op groen. Daarna kunt u bij sommige modellen de fietsdrager nog afsluiten met sleutel, om de kans op diefstal te minimaliseren. Na de montage zet u probleemloos de fiets(en) op de drager, eventueel met behulp van een oprijgoot. Deze kan inbegrepen zijn of los te bestellen. Zie ook de productinfo en fietsdrager accessoires

Fietsendrager op trekhaak

Kantelbaar, inklapbaar, invouwbaar

De kantelbare fietsdragers zijn, met fietsen en al, naar voren te kantelen. Zo is de achterklep van de auto blijvend goed te bereiken, en daarmee de kofferbak, bagage en andere inhoud. De drager hoeft dan dus zeker niet eerst van de auto of van de trekhaak af. Er zijn ook fietsdragers voor de trekhaak die inklapbaar zijn. Deze invouwbare fietsdragers hebben als voordeel dat ze thuis, zoals in de garage, bij niet-gebruik efficiënt op te bergen zijn zonder onnodig veel ruimte in te nemen.

Fietsdrager voor op de trekhaak kopen

Een fietsdrager voor op de trekhaak kopen? Dit type biedt veel mogelijkheden en gemak. De montage en lichtaansluiting met kabel kosten nauwelijks moeite. Er zijn tot meerdere fietsen op te plaatsen, in een positie waarbij u de fiets(en) of elektrische fiets(en) gemakkelijk kunt plaatsen en weer voor het grijpen hebt. En de kofferbak blijft bij kantelbare trekhaak fietsdragers gewoon bereikbaar. Er zijn veel varianten van veel merken te koop. Ook de goedkope fietsdragers. Op Fietsparadijs.com. 

Daarom Fietsparadijs.com:

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE XLC Fietsendrager Azura Easy LED 2.0
XLC Fietsendrager Azura Easy LED 2.0
De lichtgewicht fietsendrager Azura Easy LED is eenvoudig te bevestigen op de trekhaak. De drager is inklapbaar en voorzien van ledverlichting. Het maximale laadvermogen is 60 kg. Ook geschikt voor e-bikes.

€430,00 €399,95

Informatie
SALE Twinny Load Fietsendrager eCarrier II
Twinny Load Fietsendrager eCarrier II
Deze stabiele (elektrische) fietsendrager van Twinny Load - de eCarrier II - biedt twee bikes een veilige plek. Met snelle koppeling, kantelfunctie, spanbandjes met slot, lampen, kentekenplaatverlichting en 13-polige stekker. Verfijnde vorm, goed materiaa

€324,95 €294,95

Informatie
Twinny Load Fietsendrager eCarrier Base
De eCarrier Base is een stabiele (elektrische) fietsendrager van Twinny Load . De drager biedt twee bikes een veilige plek. Voorzien van een snelle koppeling, een kantelfunctie, lampen en een 13-polige stekker. De drager is stevig en handig in gebruik.

€224,95

Informatie
Twinny Load Fietsendrager Easy
De naam zegt het al: de Twinny Load Easy fietsendrager - voor twee fietsen - plaatst u met gemak op de trekhaak. En ervan af is deze inklapbare drager bijzonder compact. De Easy kan 30 kg gewicht aan, heeft een foam beschermlaag en is voorzien van slot.
SALE XLC Fietsendrager Almada Work-E VC-C07 Zwart/Zilver
XLC Fietsendrager Almada Work-E VC-C07 Zwart/Zilver
De kantelbare fietsendrager Almada Work-E is eenvoudig te bevestigen en biedt plaats voor twee fietsen. De drager is voorzien van brede wielgoten, LED-verlichting en is ook geschikt voor e-bikes. In 2023 als beste getest door de Consumentenbond!

€699,95 €599,95

Informatie
SALE XLC Oprijgoot Azura - universeel - inklapbaar
XLC Oprijgoot Azura - universeel - inklapbaar
Universele oprijgoot van XLC. Inklapbaar en licht in gewicht. U heeft voor bevestiging geen gereedschap nodig. Ideaal om te gebruiken bij fietsendragers Azura Easy en Azura Xtra.

€59,95 €54,95

Informatie
XLC Azura adapter derde fiets
Met deze accessoire van XLC neemt u makkelijk een derde fiets mee op uw fietsendrager van XLC. Deze Azura uitbreiding is eenvoudig te monteren en demonteren.

€124,95

Informatie
XLC Fietsendrager Azura Xtra WT VC-C10 – kantelbaar
De vernieuwde fietsendrager Azura Xtra WT is eenvoudig te bevestigen op de trekhaak. Inklapbaar, kantelbaar en voorzien van ledverlichting. Het maximale laadvermogen is 60 kg. Ook geschikt voor e-bikes en fietsen met bredere banden.

€599,95

Informatie
XLC Fietsendrager Almada Work-E Low Step VC-C08 Zwart/Zilver
De kantelbare fietsendrager Almada Work-E Low Step is eenvoudig te bevestigen en biedt plaats voor twee fietsen. De drager is voorzien van brede wielgoten, LED-verlichting en is ook geschikt voor e-bikes. Als beste getest door de Consumentenbond!

€649,95

Informatie
Pagina 1 van 1