Stuurtassen: welke zijn er?

Het zal géén verbazing wekken: stuurtassen voor de gewone of elektrische fiets zijn er in groten getale. Fietsparadijs.com zet op deze pagina op een rij welke soort stuurtas u zoal kunt kiezen. Er zijn tamelijk wat verschillen: denk aan het formaat, de prijs, bevestigingsmethode, het uiterlijk (soms heel bijzonder) en de praktische mogelijkheden.

Stuurtas fiets en e-bike

 

Op zoek naar een stuurtas voor uw fiets of e-bike kan het best nog even een uitzoekwerkje zijn. Tenzij u natuurlijk een sterke smaak heeft en al precies weet wat u wilt. Maar een snelle blik op het assortiment stuurtassen leert dat er alléén al qua vorm, type en grootte van deze fietstassen veel diversiteit is.

Je hebt stuurtassen en stuurtassen...
Daarom duiken we er hier even dieper op in. Waar te beginnen met uw keus? Als eerste gaan we ervan uit dat het een 'gewone' stuurtas betreft en niet een speciale variant waar uw huisdier in kan.

Zo om de schouder van de modebewuste vrouw
Wat verder direct opvalt, is dat er grofweg een scheiding te maken valt tussen stuurtassen die uitermate geschikt zijn voor toertochten, en stuurtassen waarmee u ook zó een sierlijke verschijning bent tijdens het winkelen of elders lopend op straat. Vooral de laatstgenoemde exemplaren - in feite pakaftassen - zijn speciaal ingericht op de dubbele functie van én handig op de fiets én mooi voor om uw schouder.

Charmante stuurtassen

 

Deze laatste soort stuurtas is vaak gemaakt voor dames en voorzien van bloemrijke en/of anderszins kleurrijke patronen. Zo'n tas plaatsen én afnemen op en van de fiets of elektrische fiets is trouwens altijd heel gemakkelijk. Meestal komt hieraan een modern kliksysteem te pas, zoals het bekende KLICKfix. Of denk bij Basil-stuurtassen aan de BasEasy techniek. Of bij Thule aan het Thule Single Handlebar Mount-systeem.

Ook te voet uw stuurtas comfortabel dragen
Om de tas van de fiets af lekker te kunnen dragen, kan het bevestigingsgedeelte van de tas netjes worden weggewerkt. Dit soort stuurtassen zijn doorgaans via een (afneembare) schouderband comfortabel om de schouder te dragen. En een deel van deze fietstassen / e-bike tassen heeft de mogelijkheid de losse hengsels aan elkaar te klikken met drukknopen, voor een nog beter houvast. Vaak hebben deze afneembare stuurtassen bovendien voetsteuntjes, om ze stabiel neer te kunnen zetten.

Tas voor op de fiets - en voor bij een tussenstop
Weer even terug naar de stuurtassen die met name ontwikkeld zijn voor toertochten op de fiets. Ook deze zijn afneembaar én in veel gevallen voorzien van een prettig zittende schouderriem. Maar dit is dan meer bedoeld voor - bijvoorbeeld - een tussenstop met kleine picknick, of voor een wandelingetje door het plaatsje waar u net met de fiets bent aangekomen. De spulletjes die u onderweg op de tweewieler heeft vervoerd, neemt u zo ook eenvoudig mee tijdens het slenteren 'met de benenwagen'.
 

Stuurfietstas navigatie

 

Stuurfietstassen met ruimte voor routekaart
De stuurfietstassen van sportieve aard hebben niet zelden een transparant vak voor de fietsroutekaart. Zo'n kaarthoes is vanzelfsprekend waterdicht. Soms past er ook een iPad in, zodat u ook probleemloos digitaal de route nauwkeurig kunt bekijken.  

Er past van alles in een stuurtas: van reep tot smartphone
Verder is ook dit type stuurtas reuze handig voor het meenemen van typisch 'allerlei' kleinere dingetjes voor onderweg. Afhankelijk van het formaat (er zijn stuurtassen met inhoud van nog géén liter tot bijna 10 liter) kan er altijd wel het nodig in mee. Zeker een muesli reep, flesje drinken, de portemonnee, mobiele telefoon (of zoekt u een stuurtas voor alléén de smartphone?), rol pepermunt en dat soort, meestal onmisbare zaken. 

Gewatteerde stuurtas
Vaak is een stuurtas óók ideaal voor het meenemen van een waardevol bezit zoals een fotocamera. Daarom zijn zeker de stuurtassen van de allerbeste kwaliteit gepolsterd voor extra bescherming. In de iets grotere varianten past bijvoorbeeld ook al gauw een los fietsslot.

Display van de e-bike in de weg?
Of het nou voor de e-bike, high speed e-bike of een gewone fiets is: stuurtassen passen in principe altijd op zowel de reguliere als op de elektrische fiets. Want mocht het nodig zijn, omdat anders het display in de weg zit, dan is er altijd nog een accessoire zoals deze stuurhouder voor de e-bike.

 

Fietstas voor aan het stuur - ook voor elektrische fiets

 

Snufjes zoals extra inimini tasje
Nieuwsgierig? U kunt zich ook bij tassen voor aan het stuur van de fiets 'verlekkeren' aan allerlei snufjes en eigenschappen. Zo is er van het merk Willex een fietsstuurtas met een uitneembaar inimini tasje. Zo zijn er stuurtassen met montagebeugel die voorzien zijn van cijferslot. En zo heeft haast elke stuurtas wel één of meerdere kleinere vakjes: ideaal voor muntgeld, sleutels, kleine onderdelen of - om maar een voorbeeld te noemen - het welbekende reparatiesetje.

Van audio-uitgang tot magneetsluiting
Er zijn stuurtassen met een audio-uitgang, waardoorheen 'uw oortjes' richting uw enige echte oren kunnen. Ook zijn onderdelen als sleutelhaken en reflectie voor uw veiligheid hier veelvuldig terug te vinden. Of neem, bijvoorbeeld in het hoge segment bij het merk Thule, een compleet waterdichte fietstas voor aan het stuur, al dan niet met rolsluiting. Of denk, eveneens binnen het hogere segment, aan bijvoorbeeld extra bedieningsgemak via een snelle magneetbevestiging. Ook zó'n eigenschap maakt fietsen leuker en veiliger - en dus aangenamer. Fietstassen voor aan het stuur zijn er al vanaf zo'n twee tientjes tot aan exclusieve versies richting de honderd euro.

Zie hier ons aanbod aan allerlei stuurtassen voor fiets en elektrische fiets!

 

Lees meer
Filter uw productenKLICKfix Stuurtas Shopper Plus 24L Zwart
Deze ruime stuurmand van KLICKfix is een ideale boodschappenmand voor op de fiets. De opvouwbare shopper heeft een regenhoes, reflectie en wordt aan het stuur bevestigd met het KLICKfix-systeem.
KLICKfix Stuurtas Shopper Pro 24L Grijs
Deze ruime stuurmand van KLICKfix is een ideale boodschappenmand voor op de fiets. De opvouwbare shopper wordt aan het stuur bevestigd met het KLICKfix-systeem.
SALE KLICKfix Stuurtas Shopper 24L Zwart
KLICKfix Stuurtas Shopper 24L Zwart
Deze ruime stuurmand van KLICKfix is een ideale boodschappenmand voor op de fiets. De opvouwbare shopper wordt aan het stuur bevestigd met het KLICKfix-systeem.

€49,95 €34,95

Informatie
SALE Basil Fietshandtas City KF-haken 8-11L Zwart
Basil Fietshandtas City KF-haken 8-11L Zwart
Een trendy zwarte fietshandtas van Basil voor aan het stuur, op óf aan de bagagedrager. Met bevestigingshaken en een KLICKfix-adapterplaat. Ook geschikt voor MIK.

€54,95 €47,95

Informatie
Basil Stuurtas Sport Design 7 liter Zwart
Een stijlvolle stuurtas met ruimte voor 7 liter aan spullen én smartphone bovenop in het zicht. De Basil Sport Design is spatwaterdicht, heeft veel vakken, sierlijke reflectie, is klaar voor klikmontage en biedt details als sleutelhanger en schouderriem.
SALE AGU Stuurtas Shelter Tech 8L Zwart
AGU Stuurtas Shelter Tech 8L Zwart
Deze stevige stuurtas van AGU heeft een inhoud van 8 liter en is volledig waterdicht. Met krachtige 3M-reflectie, KLICKfix adapterplaat, schouderriem en duurzaam Green Sphere-label.

€64,95 €49,95

Informatie
FastRider Stuurtas Nort 2L Groen
Deze hippe stuurtas is gemaakt van waterafstotend canvas en is ook te gebruiken als clutch en schoudertas. De tas heeft een inhoud van twee liter, drie opbergvakjes met rits en voorzien van KLICKfix systeem.
KLICKfix Stuurtas Shopper Comfort Mini 13L Zwart
Deze compacte zwarte stuurtas van KLICKfix is een ideale boodschappenmand voor op de fiets. De shopper is opvouwbaar, en eenvoudig aan het stuur te bevestigen met het KLICKfix-systeem.
Ortlieb Stuurtas Ultimate Six Classic Black - 5L
Deze zwarte, waterdichte stuurtas van kwaliteitsmerk Ortlieb heeft een inhoud van 5 liter. De tas is voorzien van een magneetsluiting, een transparant smartphonevak, reflectie en een afneembare schouderriem.
Vaude Stuurtas CityBox Bike - 4L Baltic Sea
Een stuurtas, tevens schoudertas, met ruimte voor een tablet of mini notebook. Voor woon-werk-leefverkeer in de stad. Compleet voor direct KLICKfix gebruik. Inclusief regenhoes, lamplusje, mesh vakken en sleutelhaak.
AGU Stuurtas Performance Essentials DWR 8L KF
Stuurtas (8L) met veel, véél in huis. Zoals: geïntegreerde regenhoes, tablet sleeve, schouderriem, mesh vakken en 3M-reflectie. Sterk waterafstotend, milieubewust en KF-voorbereid, verenigd in 'n gebalanceerd uiterlijk.
KLICKfix Stuurtas Shopper Pro 24L Zwart
Deze ruime stuurmand van KLICKfix is een ideale boodschappenmand voor op de fiets. De opvouwbare shopper heeft een afdekhoes met aansnoerkoord en wordt aan het stuur bevestigd met het KLICKfix-systeem.
Pagina 1 van 13