Stuurtassen: welke zijn er?

Het zal géén verbazing wekken: stuurtassen voor de gewone of elektrische fiets zijn er in groten getale. Fietsparadijs.com zet op deze pagina op een rij welke soort stuurtas u zoal kunt kiezen. Er zijn tamelijk wat verschillen: denk aan het formaat, de prijs, bevestigingsmethode, het uiterlijk (soms heel bijzonder) en de praktische mogelijkheden.

Stuurtas fiets en e-bike

 

Op zoek naar een stuurtas voor uw fiets of e-bike kan het best nog even een uitzoekwerkje zijn. Tenzij u natuurlijk een sterke smaak heeft en al precies weet wat u wilt. Maar een snelle blik op het assortiment stuurtassen leert dat er alléén al qua vorm, type en grootte van deze fietstassen veel diversiteit is.

Je hebt stuurtassen en stuurtassen...
Daarom duiken we er hier even dieper op in. Waar te beginnen met uw keus? Als eerste gaan we ervan uit dat het een 'gewone' stuurtas betreft en niet een speciale variant waar uw huisdier in kan.

Zo om de schouder van de modebewuste vrouw
Wat verder direct opvalt, is dat er grofweg een scheiding te maken valt tussen stuurtassen die uitermate geschikt zijn voor toertochten, en stuurtassen waarmee u ook zó een sierlijke verschijning bent tijdens het winkelen of elders lopend op straat. Vooral de laatstgenoemde exemplaren - in feite pakaftassen - zijn speciaal ingericht op de dubbele functie van én handig op de fiets én mooi voor om uw schouder.

Charmante stuurtassen

 

Deze laatste soort stuurtas is vaak gemaakt voor dames en voorzien van bloemrijke en/of anderszins kleurrijke patronen. Zo'n tas plaatsen én afnemen op en van de fiets of elektrische fiets is trouwens altijd heel gemakkelijk. Meestal komt hieraan een modern kliksysteem te pas, zoals het bekende KLICKfix. Of denk bij Basil-stuurtassen aan de BasEasy techniek. Of bij Thule aan het Thule Single Handlebar Mount-systeem.

Ook te voet uw stuurtas comfortabel dragen
Om de tas van de fiets af lekker te kunnen dragen, kan het bevestigingsgedeelte van de tas netjes worden weggewerkt. Dit soort stuurtassen zijn doorgaans via een (afneembare) schouderband comfortabel om de schouder te dragen. En een deel van deze fietstassen / e-bike tassen heeft de mogelijkheid de losse hengsels aan elkaar te klikken met drukknopen, voor een nog beter houvast. Vaak hebben deze afneembare stuurtassen bovendien voetsteuntjes, om ze stabiel neer te kunnen zetten.

Tas voor op de fiets - en voor bij een tussenstop
Weer even terug naar de stuurtassen die met name ontwikkeld zijn voor toertochten op de fiets. Ook deze zijn afneembaar én in veel gevallen voorzien van een prettig zittende schouderriem. Maar dit is dan meer bedoeld voor - bijvoorbeeld - een tussenstop met kleine picknick, of voor een wandelingetje door het plaatsje waar u net met de fiets bent aangekomen. De spulletjes die u onderweg op de tweewieler heeft vervoerd, neemt u zo ook eenvoudig mee tijdens het slenteren 'met de benenwagen'.
 

Stuurfietstas navigatie

 

Stuurfietstassen met ruimte voor routekaart
De stuurfietstassen van sportieve aard hebben niet zelden een transparant vak voor de fietsroutekaart. Zo'n kaarthoes is vanzelfsprekend waterdicht. Soms past er ook een iPad in, zodat u ook probleemloos digitaal de route nauwkeurig kunt bekijken.  

Er past van alles in een stuurtas: van reep tot smartphone
Verder is ook dit type stuurtas reuze handig voor het meenemen van typisch 'allerlei' kleinere dingetjes voor onderweg. Afhankelijk van het formaat (er zijn stuurtassen met inhoud van nog géén liter tot bijna 10 liter) kan er altijd wel het nodig in mee. Zeker een muesli reep, flesje drinken, de portemonnee, mobiele telefoon (of zoekt u een stuurtas voor alléén de smartphone?), rol pepermunt en dat soort, meestal onmisbare zaken. 

Gewatteerde stuurtas
Vaak is een stuurtas óók ideaal voor het meenemen van een waardevol bezit zoals een fotocamera. Daarom zijn zeker de stuurtassen van de allerbeste kwaliteit gepolsterd voor extra bescherming. In de iets grotere varianten past bijvoorbeeld ook al gauw een los fietsslot.

Display van de e-bike in de weg?
Of het nou voor de e-bike, high speed e-bike of een gewone fiets is: stuurtassen passen in principe altijd op zowel de reguliere als op de elektrische fiets. Want mocht het nodig zijn, omdat anders het display in de weg zit, dan is er altijd nog een accessoire zoals deze stuurhouder voor de e-bike.

 

Fietstas voor aan het stuur - ook voor elektrische fiets

 

Snufjes zoals extra inimini tasje
Nieuwsgierig? U kunt zich ook bij tassen voor aan het stuur van de fiets 'verlekkeren' aan allerlei snufjes en eigenschappen. Zo is er van het merk Willex een fietsstuurtas met een uitneembaar inimini tasje. Zo zijn er stuurtassen met montagebeugel die voorzien zijn van cijferslot. En zo heeft haast elke stuurtas wel één of meerdere kleinere vakjes: ideaal voor muntgeld, sleutels, kleine onderdelen of - om maar een voorbeeld te noemen - het welbekende reparatiesetje.

Van audio-uitgang tot magneetsluiting
Er zijn stuurtassen met een audio-uitgang, waardoorheen 'uw oortjes' richting uw enige echte oren kunnen. Ook zijn onderdelen als sleutelhaken en reflectie voor uw veiligheid hier veelvuldig terug te vinden. Of neem, bijvoorbeeld in het hoge segment bij het merk Thule, een compleet waterdichte fietstas voor aan het stuur, al dan niet met rolsluiting. Of denk, eveneens binnen het hogere segment, aan bijvoorbeeld extra bedieningsgemak via een snelle magneetbevestiging. Ook zó'n eigenschap maakt fietsen leuker en veiliger - en dus aangenamer. Fietstassen voor aan het stuur zijn er al vanaf zo'n twee tientjes tot aan exclusieve versies richting de honderd euro.

Zie hier ons aanbod aan allerlei stuurtassen voor fiets en elektrische fiets!

 

Lees meer
Filter uw producten
KLICKfix Stuurtas Shopper 24L Zwart
Deze ruime stuurmand van KLICKfix is een ideale boodschappenmand voor op de fiets. De opvouwbare shopper wordt aan het stuur bevestigd met het KLICKfix-systeem.
SALE Thule Stuurtas Shield Handlebar Bag 10L
Thule Stuurtas Shield Handlebar Bag 10L
Deze Thule stuurtas is de perfecte metgezel tijdens uw dagelijkse of lange fietsreis. Met deze multifunctionele, waterbestendige tas heeft u uw telefoon, kaart en spullen altijd binnen handbereik. Met bevestigingspunt voor fietsverlichting.

€79,95 €61,95

Informatie
Basil Stuurtas Sport Design 7 liter Zwart
Een stijlvolle stuurtas met ruimte voor 7 liter aan spullen én smartphone bovenop in het zicht. De Basil Sport Design is spatwaterdicht, heeft veel vakken, sierlijke reflectie, is klaar voor klikmontage en biedt details als sleutelhanger en schouderriem.
Willex Stuurfietstas 1200 Zwart
Multifunctionele, vergrootbare stuurtas van 7 liter. Compleet met schouderband, ritsvak, kaarthouder, gepolsterde zijwanden, regenhoes en uitneembaar binnentasje. En... hij is waterafstotend.
Basil Stuurtas Sport Design 7 liter Graphite
Een stijlvolle stuurtas met ruimte voor 7 liter aan spullen én smartphone bovenop in het zicht. De Basil Sport Design is spatwaterdicht, heeft veel vakken, sierlijke reflectie, is klaar voor klikmontage en biedt details als sleutelhanger en schouderriem.
Basil Stuurtas Mali
Zoekt u een praktische stuurtas? Met meerdere vakken, een kaartleesvenster en een ruime inhoud? Dan is stuurtas Mali van Basil iets voor u. De tas is ook als schoudertas te gebruiken door de afneembare draagriem. Sportief en praktisch!
Willex Stuurfietstas 10L Zwart/Rood
Een multifunctionele stuurtas van Willex met een inhoud van 10 liter en veel handige extra's: een regenhoes, kaarthouder, verstelbare schouderband en eenvoudige bevestiging met riempjes.
FastRider Stuurtas Nort 2L Groen
Deze hippe stuurtas is gemaakt van waterafstotend canvas en is ook te gebruiken als clutch en schoudertas. De tas heeft een inhoud van twee liter, drie opbergvakjes met rits en voorzien van KLICKfix systeem.
FastRider Stuurtas Nort 2L Antraciet
Deze hippe stuurtas is gemaakt van waterafstotend canvas en is ook te gebruiken als clutch en schoudertas. De tas heeft een inhoud van twee liter, drie opbergvakjes met rits en voorzien van KLICKfix systeem.
Willex Stuurfietstas 10L Zwart
Een multifunctionele stuurtas van Willex met een inhoud van 10 liter en veel handige extra's: een regenhoes, kaarthouder, verstelbare schouderband en eenvoudige bevestiging met riempjes.
AGU Stuurtas Performance Essentials DWR 8L KF
Stuurtas (8L) met veel, véél in huis. Zoals: geïntegreerde regenhoes, tablet sleeve, schouderriem, mesh vakken en 3M-reflectie. Sterk waterafstotend, milieubewust en KF-voorbereid, verenigd in 'n gebalanceerd uiterlijk.
AGU Telefoonfietstas Performance Essentials DWR 0,8L
Deze stuurtas van AGU heeft een opbergruimte van 0,8 liter. Een waterafstotende, sterke kwaliteitstas met reflectie én transparant venster voor uw smartphone.
Pagina 1 van 8