Achterzitje - fietsstoeltjes (Maxi) in alle soorten, merken en kleuren

Een achterzitje is een fietsstoeltje achterop de fiets of e-bike, bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en/of een gewicht van zo'n 15 kilo. Meerdere merken noemen het achterzitje ook wel de Maxi. Iets kleinere kinderen nemen eerder plaats in een voorzitje. Of bij twee kinderen gaat er natuurlijk eentje in het voorzitje en de ander achterop. Welk fietszitje voor achterop de fiets / e-bike een goede keus is? Bekijk de kwaliteitsverschillen, styling mogelijkheden, design-kenmerken, prijs en de mate van comfort.

Uw kind achterop de fiets, misschien wel elke dag? Dat vraagt om een fietszitje dat comfortabel is, veilig en van goede kwaliteit. Op Fietsparadijs.com is er volop keuze. En krijgt u volop informatie over het achterzitje en alle bijbehorende accessoires. Zo neemt u zorgvuldig de beslissing.

Veiligheid van de achterzitjes: op nummer één

Oriënteert u zich op het kopen van een achterzitje? Het allerbelangrijkste is de veiligheid ervan voor het kind dat erin plaatsneemt. Kies daarom voor een achterzitje met keurmerk volgens onze westerse maatstaven. De kwaliteit van onze fietsstoeltjes staat ook in dit opzicht altijd voorop. Dat geldt voor zowel het kopen van een achterzitje als om het aanschaffen van een voorzitje. Het voorzitje wordt overigens bij veel merken ook de Mini genoemd. Een andere benaming van het achterzitje is veelal de Maxi.

De kwaliteit van een fietszitje komt tot uiting in:

 • Veiligheid voor kind en indirect ook de ouder;
 • De levensduur en sterkte van materiaal en (beweegbare) onderdelen;
 • De praktische toepassingen ervan, in brede zin;
 • Design, vorm en kleuren: onze achterzitjes zijn mooi, trendy en hip!

1 Veilige én comfortabele fietsstoeltjes
Al onze fietszitjes voldoen aan strenge Europese veiligheidseisen. Daarbij komt een zorgvuldige aandacht voor de voetsteunen, de verstelbaarheid, de armleuningen, fijne zitvlakken, een stevig harnas, verstelbare gordels, driepuntssluiting, enzovoort. Alles is tot in de finesses gericht op veiligheid én het comfort voor het kind.

2 Bevestigingsmogelijkheden
Achterzitjes zijn er met verschillende bevestigingsmogelijkheden, vaak merkspecifiek. Bijvoorbeeld aan het frame, aan de bagagedrager of via het MIK-HD-systeem. Deze mogelijkheden kunnen wel eens hét verschil maken bij uw keus. Lees daarom bij de productomschrijving welke opties en details er wat dat betreft zijn. Onder andere in de combinatie met bijvoorbeeld het meenemen van twee kinderen en/of de mate van gemakkelijk vast - en loskoppelen. Overall gezien geldt dat gemak, stabiliteit en eenvoud altijd absolute speerpunten zijn van de A-merken in onze webshop.

3 Design
We zeiden het al: trendy, hip en mooi, dat moet een fietsstoeltje zeker óók zijn! Juist dat aspect maakt dat ook een achterzitje een frisse, vrolijke, kleurrijke toevoeging is aan de fiets en e-bike. Daarom hebben de fabrikanten van de achterzitjes op Fietsparadijs.com volop aandacht voor vormgeving, design en styling. Dat gaat soms heel ver en dat is ook al direct op de foto's met diverse mooie fietsstoeltjes te zien!

4 Merken
We hebben meerdere topmerken, van Bobike en Yepp tot Qibbel en Polisport. Tevens is er de keus voor alternatieven zoals bijvoorbeeld de Zadel op stang. Dit laatste is toepasbaar op meerdere typen fietsen en elektrische fietsen.

5 Prijzen
In elk prijssegment valt er op deze site wat te kiezen. In het algemeen geldt: hoe eenvoudiger, hoe goedkoper. Hoe hipper en exclusiever, hoe duurder natuurlijk. Maar hoe dan ook: elk achterzitje, hoe goedkoop op onze website ook, is veilig!

6 Onderdelen van een fietszitje voor achterop
Van adapters tot losse accessoires die het fietszitje nog leuker en comfortabeler maken. Onderdelen voor montage, losse voetsteunen, spaakbescherming, extra reflectie, windschermen en andere losse accessoires voor het fietsstoeltje zijn in onze shop eveneens te koop.

Fietsstoeltjes: achterzitjes en voorzitjes

Wat bepaalt de keus voor het kopen van een fietszitje voor achterop of juist vóórop?

Samengevat gelden hierbij echter de volgende overwegingen.

Fietszitje achter op de fiets / elektrische fiets
Meerdere merken gebruiken de term Maxi voor een achterzitje op de fiets / elektrische fiets. Doorgaans is een fietszitje achter op de fiets geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, of in gewicht gezien vanaf zo’n 15 kilo. Dient een jonger zusje of broertje zich aan en eist deze haar of zijn plek op in het fietsstoeltje vóór? Dan kan het ook al wel vanaf iets jonger en/of lager lichaamsgewicht, zodat de jongste voorop kan.

Fietszitje vóór op de fiets / elektrische fiets
Meerdere merken gebruiken de term Mini voor een voorzitje op de fiets / elektrische fiets. Doorgaans is een fietszitje vóór op de fiets geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar. U leest er ook over in de productomschrijving van elk van onze fietszitjes. Iets grotere kinderen nemen zoals gezegd eerder plaats in een achterzitje. Of bij twee kinderen: eentje voor en eentje achterop.

Méér zien en weten om de juiste keus te maken? Scroll verder en u ziet veel mooie fietszitjes voorbijkomen voor achterop de fiets en elektrische fiets. Ook de voorzitjes bekijken? Zie dan alle fietsstoeltjes.

Voordelen Fietsparadijs.com

 • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
 • Standaard lage prijzen
 • Snelle verzending, uit voorraad
 • Ook afhalen mogelijk
 • Betrouwbare levering, via PostNL
 • Beste productinformatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw productenLynx Bagagedrager Kussen Zwart
Wie bij u achterop springt, zit goed met dit fietskussentje (geheel zwart) voor de bagagedrager. Hij of zij neemt zacht plaats. Het kussen kan stabiel vast, is met rits uitneembaar en waterbestendig.
SALE Polisport Guppy Maxi FF frame zwart/donkergrijs
Polisport Guppy Maxi FF frame zwart/donkergrijs
Een prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Guppy Maxi voor aan het frame, zoals deze in zwart met grijs. Een degelijk achterstoeltje, met voetbescherming, veilige driepuntsgordel, reflectie, drie verschillende zitstanden en wielbescherming.

€59,95 €51,95

Informatie
Polisport Bilby Maxi +FF frame zwart/donkergrijs
Fietsparadijs.com heeft dit prima fietszitje voor een scherpe prijs: de Bilby Maxi, zoals deze in het zwart/grijs. Een degelijk achterstoeltje, eenvoudig schoon te maken. Met voetbescherming, veilige vijfpuntsgordel, reflectie en meerdere zitstanden.
Polisport Achterzitje Joy FF Frame zwart/grijs
Een betaalbaar lichtgewicht achterzitje met veel aandacht voor comfort en veiligheid. De Joy FF met framebevestiging heeft verstelbare voetsteunen, spaakbescherming en past op een fiets of e-bike.
Polisport Achterzitje Joy CFS Drager zwart/grijs
Een betaalbaar lichtgewicht achterzitje met veel aandacht voor comfort en veiligheid. De Joy CFS met dragerbevestiging heeft verstelbare voetsteunen, spaakbescherming en past op een fiets of e-bike.
Urban Iki Junior Fietszitje Bincho Black/Kurumi Brown - zonder montagekader
Dit fietszitje van Urban Iki is speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 10 jaar en een maximaal gewicht van 35 kilo. Met inklapbare voetsteunen en rugleuning, en zonder montagekader.
SALE Polisport Guppy Maxi CFS drager zwart/grijs
Polisport Guppy Maxi CFS drager zwart/grijs
Uitstekend fietszitje, met veel extra's, voor op de achterdrager: deze Guppy Maxi (in zwart met grijs). Een degelijk achterstoeltje, met voetbescherming, zeer veilige 5-puntsgordel, reflectie, drie zitstanden, opbergvak (!), wielbescherming en méér!

€69,95 €59,95

Informatie
Polisport Groovy achterzitje FF frame zwart/grijs
Geen bagagedrager? Geen nood. Deze Polisport Groovy is er voor aan het frame. Qua ontwerp is-ie zowel sierlijk als ergonomisch. En ook qua veiligheid biedt dit achterstoeltje veel. De Groovy, zoals deze in zwart met grijs, is er óók voor de e-bike.
Polisport Groovy achterzitje CFS drager zwart/grijs
Elegant! Deze Polisport Groovy heeft een ontwerp dat zowel sierlijk is als ergonomisch. En ook qua veiligheid biedt dit achterzitje veel, op gedetailleerd niveau. De Groovy zoals deze in zwart met grijs past op haast elke drager, ook van de e-bike.
Polisport Groovy achterzitje FF frame zwart/grijs
Geen bagagedrager? Geen nood. Deze Polisport Groovy is er voor aan het frame. Qua ontwerp is-ie zowel sierlijk als ergonomisch. En ook qua veiligheid biedt dit achterstoeltje veel. De Groovy, zoals deze in zwart met grijs, is er óók voor de e-bike.
Urban Iki Junior Fietszitje Zwart - zonder montagekader
Dit fietszitje van Urban Iki is speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 10 jaar en een maximaal gewicht van 35 kilo. Met inklapbare voetsteunen en rugleuning, en zonder montagekader.
SALE Polisport Guppy Junior wit/grijs CFS
Polisport Guppy Junior wit/grijs CFS
De Guppy Junior combineert eenvoud en praktisch ontwerp met een stevige, lichte constructie. Voor leeftijd 6 tot 10. Met perfect op maat te stellen voetsteunen en spaakbeschermers. Inclusief reflector. Ergonomisch en dubbelwandig fietszitje!

€79,95 €62,95

Informatie
Pagina 1 van 6