Kratmand voor op de fiets

De naam zegt het al. Een kratmand is een fietsmand die qua vorm lijkt op een fietskrat. Het zijn rechthoekige fietsmanden, maar dan in een rietgevlochten uitvoering. De kratmand heeft, net als bij een fietskrat het geval is, aan beide zijden een handvat.

Kratmanden lijken op de bakkersmanden, maar hebben nooit een deksel zoals bij de bakkers- of picknickmanden. Een kratmand is wel af te dekken; namelijk met een afdekhoes gemaakt voor kratten en manden.

Onze fietsmanden; wat typeert een kratmand?

Kortom, het typerende aan een kratmand is dat het een fietsmand is in de vorm van een krat. In plaats van kunststof, zijn ze echter gemaakt van riet. Dit geeft ze een natuurlijke, authentieke en luxe uitstraling. Kratmanden zijn daarmee rechthoekig, maar dan in een rietgevlochten uitvoering. Maar er zijn méér karakteristieke kenmerken van de kratmand. Net als een fietskrat heeft deze links en rechts een handvat. Verder lijkt het op een bakkersmand, maar dan zónder deksel. In tegenstelling tot bakkersmanden en picknickmanden zijn kratmanden niet afsluitbaar.

Voordeel van een kratmand op de fiets of e-bike

Omdat een kratmand niet afsluitbaar is, zijn alle spullen ook direct voor het grijpen. Zeker als het deksel wat groter is, is het openhouden ervan soms ietwat lastig, zeker terwijl je fietst. Er is ook geen ruimte die in beslag genomen wordt door het (openstaande) deksel. Voor het afsluiten van de kratmand zijn er wel nog altijd de al eerder genoemde afdekhoezen. Die zijn apart bij te bestellen. Er zijn veel mooie krathoezen. Deze geven het algehele fietsplaatje een aparte touch, in te vullen naar eigen smaak en stijl!

Kratmanden en details

Een kratmand heeft een traditioneel uiterlijk.

'Riet - vroeger - klassiek - gezelligheid - toen geluk nog heel gewoon was...'

... het zijn associaties die bovendien een goed en vertrouwd gevoel geven.

Behalve dat uiterlijk en die sfeer zijn er meerdere details die een kratmand bijzonder kunnen maken. Van een fraaie sluiting en lederen elementen tot een mooie nuance in de kleur van het riet. Van ecologisch geteeld rotan tot retro afwerking. En zelfs zijn er kratmanden van kunststof én uitvoeringen in staal.

Van klein (voor kinderen én volwassenen) tot groot.

Ofwel, de ene kratmand is duidelijk de andere niet!

Hoe bevestig je een kratmand?

Bij sommige kratmanden horen riempjes. Bij de manden zonder bijbehorende gespen of bandjes leveren we gratis tiewraps. Hiermee bevestigt u de mand gemakkelijk én stevig aan de bagagedrager. Verder zijn veel kratmanden gemaakt om een plek te krijgen op de voordrager van een transportfiets. Met de meegeleverde tiewraps is óók dat zo gebeurd. Weer andere kratmanden zijn geschikt voor montage op de stuurpen, via daarvoor bestemde houders. En ze zijn er met haken voor een solide ophanging aan het stuur: zo eenvoudig kan het soms zijn.

Zie desgewenst ook: al onze fietsmanden.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


Wicked Kratmand XL Bruin 60L
Deze Wicked kratmand maat XL is een gevlochten, rieten fietsmand van 60 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
FastRider Fietsmand Zeno Rotan Small Naturel 8L
Deze stoere, rotan fietsmand van FastRider is handgemaakt. Dit geeft de mand een robuuste en natuurlijke uitstraling. De mand is voorzien van handvatten en wordt geleverd inclusief tiewraps.
Wicked Kratmand M Bruin 19L
Deze Wicked kratmand maat M is een gevlochten, rieten fietsmand van 19 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
Wicked Kratmand L Bruin 30L
Deze Wicked kratmand maat L is een gevlochten, rieten fietsmand van 30 liter. Een naturelle, klassieke mand voor al uw fietsbagage.
Wicked Kratmand Grijs - Maat M
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een inhoud van ruim 19 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.
SALE Wicked Kratmand Grijs - Maat XL
Wicked Kratmand Grijs - Maat XL
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een grote inhoud van 60 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.

€49,95 €39,95

Informatie
Wicked Kratmand Grijs - Maat L
Zoekt u een praktische fietsmand die er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is hier de mooie Wicked kratmand! Een kruising tussen fietsmand en fietskrat met een inhoud van 30 liter. Bevestigen gaat eenvoudig met de meegeleverde tiewraps.
SALE Wicked Kratmand met klep Bruin - Maat L
Wicked Kratmand met klep Bruin - Maat L
Deze mooie kratmand van Wicked is voorzien van een deksel en geschikt voor op de voordrager. De robuuste mand is voorzien van grepen en een sluiting voor de klep.

€59,95 €49,95

Informatie
Basil Fietsmand Green Life Rotan 30L
Vervoer uw spullen in stijl met deze leuke mand van Basil! De Basil Green Life is een fietsmand van rotan en heeft een inhoud van ongeveer 30 liter.
FastRider Fietsmand Rotan Bamboo Naturel 44L
Deze stoere fietsmand van FastRider is gemaakt van ecologisch geteeld rotan. Dit maakt de mand superstevig en uitermate geschikt voor het vervoeren van uw spullen. De mand is voorzien van bamboe handvatten en wordt geleverd inclusief tiewraps.
SALE Basil Fietsmand Noir L 31L Zwart
Basil Fietsmand Noir L 31L Zwart
Een stijlvolle fietsmand van het merk Basil. Deze mand voor voorop de fiets heeft een inhoud van 31 liter en is uitgevoerd in gemêleerd zwart.

€49,95 €44,95

Informatie
Basil Dalton Fietsmand Bruin - Maat M
Vervoer uw spullen in stijl met deze luxe mand van Basil! De Basil Dalton is een bruine fietsmand van rotan en heeft een inhoud van ongeveer 17 liter.
Pagina 1 van 2