Jongens fietshelm - stoer, leuk en/of grappig en... veilig!

In deze afdeling staan fietshelmen voor jongens. Nou mogen natuurlijk ook meisjes deze fietshelmen kopen. En er zitten behalve heel stoere fietshelmen ook zeker veel 'lieve en vrolijke' exemplaren tussen - juist ja, ook voor jongens. Vrijheid, blijheid, en gelukkig: smaken verschillen. In het algemeen ziet u hier echter de iets meer leger- en race-achtige kinderfietshelmen, zo het cliché wil. Maar dus ook vele andere. Kijk, kortom, gezellig eens rond!

Aan de binnenkant van de helm is het verschil tussen jongens- en meisjes fietshelmen natuurlijk niet te merken. Evenmin aan de buitenzijde, althans als het gaat om het materiaal van de beschermende schaal. Alle kinderfietshelmen voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. Zijn voorzien van softpads. Hebben meestal een verstelbare binnenring en een verstelbaar riempje. Beschikken over ventilatiegaten voor verkoeling en verfrissing. Hebben haast altijd een geïntegreerd insectennetje. Soms ook extra reflectie en héél soms een achterlichtje.

Pasvorm en veiligheid altijd van hoog niveau
Alle kinderfietshelmen - voor jongens en meisjes - zijn bovendien qua vorm identiek. En zijn aan de 'schaalzijde' voorzien van ABS (zeer hard plastic) en EPS (piepschuim). De duurdere versies zijn daarbij vanzelfsprekend net iets verfijnder qua materiaal en afwerking. Zo is bij een kinderfietshelm uit een hoger segment het riempje net even zachter en het zachte schuim aan de binnenkant net iets nadrukkelijker aanwezig. Maar wat betreft de pasvorm in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder, is de basis ook bij goedkope kinderfietshelmen goed in orde. Zo is óók elke jongensfietshelm Europees gekeurd (EN 1078).

Typische jongens fietshelmen?

Grappige jongenshelmen, en ook vrolijke en kleurrijke helmen voor nog iets jongere jongens. En vooral heel veel coole kinderhelmen. Stoer matzwart, fel rood, designs met handtekening van klassieke racehelden, bijvoorbeeld. Maar ze zijn er ook met een iets neutraler karakter. Denk aan een coole fietshelm in het rood, paars of blauw met zonnebril. Aan een helm vol met sterren of stippen. Of gewoon aan een effen jongens fietshelm in één van de vele, krachtige overige kleuren.

Fietshelmen met meer een 'meisjeskarakter'? Kijk dan even bij de kinderfietshelmen voor meisjes...

Tips voor het passen, meten, dragen en gebruiken van een kinderfietshelm

Een kinderfietshelm vangt bij een val de ergste klap op van de daarbij ontstane krachten. Uit onderzoek blijkt dat dit onder andere trauma's in de hersenen kan voorkomen. Hoe biedt de fietshelm eigenlijk bescherming? Dat zit zo:

De fietshelm verspreidt de klap over een groter oppervlak van het hoofd. Daarnaast absorbeert de foamlaag van de helm, die zich bevindt aan de binnenzijde, de zogeheten botsenergie. En er is nog een andere, voor de hand liggende reden waarom een (kinder)fietshelm voor extra veiligheid zorgt. Namelijk, de buitenzijde ofwel de schaal van de helm voorkomt direct contact tussen hoofd en harde grond en/of scherpe objecten.

Voor de beantwoording van vragen als:

  • Hoe draag je de kinderfietshelm?
  • Hoe meet je de hoofdomtrek?
  • Hoeveel speling mag de helm hebben?
  • Kun je deze ietwat op de groei kopen?
  • Gevallen... wat dan?
  • De fietshelm van een paar jaar oud nog gewoon gebruiken?
  • Hoe zet je de kinderfietshelm op het hoofd?

... verwijzen wij je naar onze hoofdpagina met kinderfietshelmen.

Kinderfietshelm voor jongens morgen in huis?

Op deze pagina's vindt u jongens helmen voor op de fiets, van meerdere merken, in diverse prijsklassen en maten. En altijd van minimaal prima kwaliteit én met een hoge standaard aan comfort en gebruiksgemak. De keuze vóór 22.00 uur gemaakt en de jongenskinderhelm online besteld? Dan is deze dezelfde dag al, rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn, onderweg!

 

Lees meer
Filter uw producten


Melon Kinderhelm Camouflage Blue M-L
Een sterke en lichte fietshelm van het merk Melon, in camouflage blauw. Deze helm is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Camouflage Blue XL-XXL
Wat is hij leuk! Deze blauwe kinderfietshelm in camouflageprint is sterk en vederlicht. Hij is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Camouflage Blue XXS-S
Deze kinderfietshelm van Melon is individueel in te stellen en zit daardoor als gegoten. Het is een sterke en toch erg lichte helm, uitgevoerd in camouflage blauw. Voorzien van reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Dotty Blue XXS-S
Een lieve blauwe helm met witte stippen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Dubble Green Pink XXS-S
Een stoere roze helm met groene strepen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Dubble Orange Blue XXS-S
Een stoere blauwe helm met oranje strepen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilatie.
Melon Kinderhelm Decent Dubble Black XXS-S
Een stoere, mat zwarte helm met grijze strepen. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventilat
Melon Kinderhelm Closed Eyes Matt XXS-S Zwart
Een stoere kinderhelm, uitgevoerd in mat zwart. Deze sterke en vederlichte fietshelm is bedoeld voor de allerkleinsten. De helmen van het merk Melon zijn individueel in te stellen en zitten als gegoten. Met reflectie, uitneembare pads en optimale ventila
KED Kinderhelm Meggy Originals Sharky Blue XS
Wat een stoere blauwe kinderfietshelm! Deze helm van KED is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
KED Kinderhelm Meggy Originals Minions XS
Deze wit met oranje helm heeft een opdruk van Minions. De helm is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
KED Kinderhelm Meggy Originals Sharky Red XS
Wat een stoere kinderfietshelm! Deze zwart met rode helm van KED is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
KED Kinderhelm Meggy Trend Bloem Lichtblauw XS
Een vrolijke, blauwe kinderfietshelm met bloemen. Deze helm van KED is veilig, draagt comfortabel, heeft een insectennet en ledlampje en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat XS (44-49 cm).
Pagina 1 van 10