Jongens fietshelm - stoer, leuk en/of grappig en... veilig!

In deze afdeling staan fietshelmen voor jongens. Nou mogen natuurlijk ook meisjes deze fietshelmen kopen. En er zitten behalve heel stoere fietshelmen ook zeker veel 'lieve en vrolijke' exemplaren tussen - juist ja, ook voor jongens. Vrijheid, blijheid, en gelukkig: smaken verschillen. In het algemeen ziet u hier echter de iets meer leger- en race-achtige kinderfietshelmen, zo het cliché wil. Maar dus ook vele andere. Kijk, kortom, gezellig eens rond!

Aan de binnenkant van de helm is het verschil tussen jongens- en meisjes fietshelmen natuurlijk niet te merken. Evenmin aan de buitenzijde, althans als het gaat om het materiaal van de beschermende schaal. Alle kinderfietshelmen voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. Zijn voorzien van softpads. Hebben meestal een verstelbare binnenring en een verstelbaar riempje. Beschikken over ventilatiegaten voor verkoeling en verfrissing. Hebben haast altijd een geïntegreerd insectennetje. Soms ook extra reflectie en héél soms een achterlichtje.

Pasvorm en veiligheid altijd van hoog niveau
Alle kinderfietshelmen - voor jongens en meisjes - zijn bovendien qua vorm identiek. En zijn aan de 'schaalzijde' voorzien van ABS (zeer hard plastic) en EPS (piepschuim). De duurdere versies zijn daarbij vanzelfsprekend net iets verfijnder qua materiaal en afwerking. Zo is bij een kinderfietshelm uit een hoger segment het riempje net even zachter en het zachte schuim aan de binnenkant net iets nadrukkelijker aanwezig. Maar wat betreft de pasvorm in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder, is de basis ook bij goedkope kinderfietshelmen goed in orde. Zo is óók elke jongensfietshelm Europees gekeurd (EN 1078).

Typische jongens fietshelmen?

Grappige jongenshelmen, en ook vrolijke en kleurrijke helmen voor nog iets jongere jongens. En vooral heel veel coole kinderhelmen. Stoer matzwart, fel rood, designs met handtekening van klassieke racehelden, bijvoorbeeld. Maar ze zijn er ook met een iets neutraler karakter. Denk aan een coole fietshelm in het rood, paars of blauw met zonnebril. Aan een helm vol met sterren of stippen. Of gewoon aan een effen jongens fietshelm in één van de vele, krachtige overige kleuren.

Fietshelmen met meer een 'meisjeskarakter'? Kijk dan even bij de kinderfietshelmen voor meisjes...

Tips voor het passen, meten, dragen en gebruiken van een kinderfietshelm

Een kinderfietshelm vangt bij een val de ergste klap op van de daarbij ontstane krachten. Uit onderzoek blijkt dat dit onder andere trauma's in de hersenen kan voorkomen. Hoe biedt de fietshelm eigenlijk bescherming? Dat zit zo:

De fietshelm verspreidt de klap over een groter oppervlak van het hoofd. Daarnaast absorbeert de foamlaag van de helm, die zich bevindt aan de binnenzijde, de zogeheten botsenergie. En er is nog een andere, voor de hand liggende reden waarom een (kinder)fietshelm voor extra veiligheid zorgt. Namelijk, de buitenzijde ofwel de schaal van de helm voorkomt direct contact tussen hoofd en harde grond en/of scherpe objecten.

Voor de beantwoording van vragen als:

  • Hoe draag je de kinderfietshelm?
  • Hoe meet je de hoofdomtrek?
  • Hoeveel speling mag de helm hebben?
  • Kun je deze ietwat op de groei kopen?
  • Gevallen... wat dan?
  • De fietshelm van een paar jaar oud nog gewoon gebruiken?
  • Hoe zet je de kinderfietshelm op het hoofd?

... verwijzen wij je naar onze hoofdpagina met kinderfietshelmen.

Kinderfietshelm voor jongens morgen in huis?

Op deze pagina's vindt u jongens helmen voor op de fiets, van meerdere merken, in diverse prijsklassen en maten. En altijd van minimaal prima kwaliteit én met een hoge standaard aan comfort en gebruiksgemak. De keuze vóór 22.00 uur gemaakt en de jongenskinderhelm online besteld? Dan is deze dezelfde dag al, rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn, onderweg!

 

Lees meer
Filter uw producten


Polisport Babyhelm Birdy
Mega snoezig, deze Birdy babyhelm voor meisjes! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
Urban Iki Kinderhelm Shinju White maat XS
Deze lichtgewicht kinderfietshelm van Urban Iki is een prettig zittende helm met in-mold constructie en een lampje achterop. De witte helm past bij andere fietsaccessoires van Urban Iki.
Bobike Kinderhelm GO maat S Marshmallow Mint
Een veilige fietshelm. Een comfortabele fietshelm. En een fietshelm in een mooie pastelkleur. Bovendien van het bekende Bobike én te combineren met bijpassend achterzitje. Deze GO, maat S, heeft de verleidelijk klinkende kleur Marshmallow Mint.
Urban Iki Kinderhelm Bincho Black maat XS
Deze lichtgewicht kinderfietshelm van Urban Iki is een prettig zittende helm met in-mold constructie, zachte padding en goede ventilatie. De zwarte babyfietshelm past bij andere fietsaccessoires van Urban Iki.
Bobike Kinderhelm GO maat XS Lemon Sorbet
Veilig? Jazeker. Comfortabel? Jazeker. Bobike heeft met de kinderfietshelm GO, zoals deze Lemon Sorbet in XS, veel details gecombineerd om tot een uitstekend beschermende én prettig zittende helm te komen. Met Easy-Lock, zachte riem en méér.
Polisport Babyhelm Elephant
Mega schattig, deze babyhelm met olifantje voor jongens! De helm biedt optimale bescherming voor uw kleintje. Voorzien van handige details zoals Easy-Locksysteem en insectennet. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 1078.
ABUS Kinderhelm Anuky 2.0 Ace Blue Sharky S
Vederlicht en supersterk, dat is deze ABUS Anuky kinderhelm met een speelse haaienprint. Ook de kwaliteit van de mate van bescherming, pasvorm, draagcomfort en handige extra's zoals vliegengaas en extra ledlicht is van hoog niveau.
Polisport Kinderhelm Premium Spaceship XS
Deze schattige kinderfietshelm is ideaal voor echte avonturiers. De helm is veilig, draagt comfortabel en is middels de binnenring precies op het kinderhoofd af te stellen. Maat S (52-56 cm).
Bobike Kinderhelm Exclusive Plus maat XS Cosy Cream
Veilig en comfortabel. De lichtgewicht kinderfietshelm Exclusive Plus van Bobike is een prettig zittende helm met in-mold constructie en reflecterende details. De helm past bij de Exclusive fietszitjes van Bobike.
ONE Bikeparts Kinderhelm Racer Blue XS/S
Een turquoise fietshelm in maat XS/S (48-52 cm). Deze helm is veilig, draagt comfortabel en is met de binnenring nauwkeurig op het kinderhoofd af te stellen. Ook heel betaalbaar!
Bobike Kinderhelm GO maat XS Marshmallow Mint
Veilig? Jazeker. Comfortabel? Jazeker. Bobike heeft met de kinderfietshelm GO, zoals deze Marshmallow Mint in XS, veel details gecombineerd om tot een uitstekend beschermende én prettig zittende helm te komen. Met Easy-Lock, zachte riem en méér.
Kiddimoto Kinderhelm Red Dotty Small
Deze vrolijke kinderhelm Red Dotty maat Small biedt veiligheid en draaggemak. Voorzien van een handig draaisysteem en zachte binnenzijde. In rood met witte stippen.
Pagina 1 van 9