One Key option: één sleutel voor meerdere fietssloten

Bij een One Key option voor fietssloten heb je maar één sleutel nodig voor alle sloten op die betreffende fiets of elektrische fiets.

Fietssloten volgens het One Key principe zijn te bedienen met één en dezelfde sleutel. Ze hebben dus in de kern hetzelfde cilinder. Je hebt dan twee of (veel) meer fietssloten in één slotmechanismereeks. Dat zijn meestal verschillende soorten fietssloten voor op één fiets of elektrische fiets. Die ene sleutel past dan op alle sloten waarmee je de tweewieler op slot zet.

Bij de One Key past die ene sleutel - in plaats van meerdere sleutels - bijvoorbeeld op het ringslot en ook op het kettingslot. En/of soms ook, bij een e-bike, op het accuslot. Dat is gemakkelijker, sneller en je hoeft bij een One Key option ook maar één sleutel bij de hand te hebben, zonder te hoeven zoeken en wisselen naar meerdere sleutels.

One Key option voor meerdere soorten fietssloten

Voornamelijk het merk ABUS gebruikt ook wel de aanduiding van One Key option als het gaat om gelijksluitende sloten. Letterlijk en vertaald betekent dit dus simpelweg één sleutel. Zeker bij duurdere tweewielers zijn meerdere sloten van belang om diefstal van fiets en accu tegen te gaan. (Naast het vaste ringslot is het ook zeer raadzaam om minimaal één ander slot te gebruiken, en wel een slot waarmee je de bike ergens aan kunt vastzetten). Eén sleutel voor het openen van die meerdere, verschillende sloten op één en dezelfde fiets of e-bike maakt het gebruik ervan dan laagdrempeliger. Hoe meer duurdere (elektrische) fietsen op de markt er zijn, hoe meer het gebruik van de One Key option gebruikelijk wordt.

 

One Key option fietssloten

One Key option maakt het op slot zetten laagdrempelig

De One Key option helpt bij het beter beschermen en beveiligen van de duurdere fietsen en e-bikes tegen diefstal. Natuurlijk kan dat ook prima met meerdere sleutels – voor elk type fietsslot één. Maar als je dan toch weet dat je jarenlang dezelfde fietssloten op je duurdere tweewieler wilt gebruiken? Dan kun je evengoed meteen gebruikmaken van de One Key option. Een lichtere sleutelbos, minder zoekwerk, minder handelingen (wisselen van sleutel): het zijn voordelen van het telkens terugkerende gebruik van maar één sleutel voor meerdere fietssloten. Daaronder kan óók het accuslot vallen. Met één sleutel zowel het ringslot en bijvoorbeeld een beugelslot bedienen, maar tevens het accuslot? Dat behoort zeker tot de mogelijkheden.

One Key = Key alike

Ook de term Key alike heeft betrekking op het gebruik van maar één fietssleutel in plaats van meerdere sleutels voor de diverse fietssloten. De One Key optie of het Key alike principe: het maakt het gebruik ervan efficiënt, sneller en overzichtelijker. Zeker ook als er meerdere personen bij betrokken zijn. Een nadeel kan echter zijn dat bij verlies van één sleutel – dé sleutel – alle verschillende soorten (fiets)sloten vervangen dienen te worden. Bij meerdere sleutels is wat dat betreft de schade natuurlijk beperkt(er).

Eén fietssleutel of meerdere fietssleutels?

Kies je één sleutel voor je frameslot en kettingslot, beugelslot, vouwslot en/of ringslot? Eventueel ook voor slechts één sleutel voor je fietsslot en accuslot? Dat gaat gepaard met voordelen en nadelen.

Het voordeel van het gebruik van meerdere, verschillende fietssleutels is dat je bij verlies van één sleutel niet alle sloten hoeft te vervangen. Een ander voordeel is dat je niet duurder uit bent voor het aanschaffen van gelijksluitende (fiets)sloten op maat. Aan de andere kant zijn ook de voordelen van één gelijksluitend slot in plaats van meerdere fietssleutels duidelijk. Het biedt gemak, het op slot zetten gaat sneller, je hoeft niet te zoeken naar meerdere sleutels en deze ook niet bij je te dragen.

Houd hiermee rekening - als je kiest voor de One Key option

Leveringstijd fietssleutel 'One Key'

Houd bij het bestellen van een gelijksluitend fietsslot rekening met een wat langere levertijd. Dat is logisch, want het gelijksluitende fietsslot moet op maat worden gemaakt. Denk aan een levertijd van ongeveer twee tot drie weken.

Iets duurder

Het op maat maken van een gelijksluitend fietsslot kost vanzelfsprekend extra tijd en werk, zowel machinaal als menselijk. Houd daarom ook rekening met een iets hogere prijs ervan.

Codekaart One Key fietssleutel

Koop je een fietsslot dat óók (na) te bestellen is in een andere, gelijksluitende variant? Normaal gesproken hoor je bij zo’n kettingslot, vouwslot, beugelslot of bijvoorbeeld frameslot / ringslot dan een codekaart te ontvangen. Vaak is zo'n gelijksluitend slot met codekaart van het merk ABUS. Met de betreffende code weet de leverancier welk, exact gelijk cilinder het moet maken voor in het andere gelijksluitende fietsslot.

Fietsslot merken die One Key aanbieden

ABUS is een bekend merk dat gelijksluitende fietssloten maakt. Die zijn onder meer te bestellen via Fietsslot.nl. ABUS heeft verschillende modellen en soorten gelijksluitende fietssloten die vallen binnen hun ONE KEY systeem. Voorbeelden zijn het vouwslot Bordo Granit X Plus 6500, het beugelslot Granit X Plus 540 (HB 230), kettingsloten Granit 4900, Granit Power XS 67 12/10KS en Granit CityChain X Plus 1060, het schijfremslot Granit Power XS 67 en de Granit Steel-O-Flex X Plus 1025.

Niet alle, maar wel de meeste soorten fietssloten zijn geschikt voor de One Key option. Dat geldt in elk geval voor meerdere modellen ringsloten, kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten. Bovendien is bij elektrische fietsen soms ook het accuslot gelijksluitend te bestellen. Is een dergelijk slot gelijksluitend te bestellen? Dan vermelden we dat bij de productbeschrijving.

Let wel: niet alle ringsloten, kettingsloten, vouwsloten, beugelsloten en accusloten zijn gelijksluitend te bestellen.

 

Een sleutel voor meerdere fietssloten

 

One Key fietssloten - voor wie?

Zowel privé als zakelijk kan het bestellen van One Key fietssloten interessant zijn. Het gemak om één fietssleutel te hebben voor meerdere sloten, is er bijvoorbeeld voor de eigenaar van fiets of e-bike met twee tot drie verschillende sloten. Een duurdere fiets wil je beschermen met minimaal twee, soms zelfs drie sloten. Denk aan het standaard ringslot gecombineerd met bijvoorbeeld een insteekslot en nog een los kettingslot. Maar denk ook aan de combinatie van bijvoorbeeld een ringslot, kettingslot en accuslot, want dat laatste kan in sommige gevallen óók met één en dezelfde, gelijke sleutel. Zoals gezegd: in plaats van dan verschillende sleutels nodig te hebben, kan met One Key sloten dan één sleutel volstaan. Behalve sneller en gemakkelijker bij het op slot zetten van de fiets, scheelt dat ook in de grootte van de sleutelbos.

One Key fietssloten voor ondernemingen
Een voorbeeld van een onderneming die gelijksluitende fietssloten wil bestellen, is een bedrijf dat fietsen verhuurt. Een groot fietspark moet eenvoudig te beheren zijn, en dat geldt ook voor het op slot zetten en van het slot kunnen halen van alle daartoe behorende tweewielers. Het principe van één sleutel voor veel sloten en fietsen is bij een fietsverhuurbedrijf of soortgelijke onderneming welhaast een must. Een veelgebruikte methode echter is de combinatie van individuele sleutels en sloten, met één algemene hoofdsleutel als loper, bestemd voor alleen de eigenaar.

Tips bij bestellen van fietssloten met de One Key optie

Eerder al in dit artikel beschreven we de functie van de CodeCard, behorende bij een fietsslot dat (op een later moment) ook te bestellen is in een ander One Key exemplaar. Deze code is namelijk de aanduiding voor de fabrikant om exact te weten welke nieuwe, gelijksluitende cilinder het nieuwe gelijksluitende slot moet krijgen.

Tip 1: Kijk op de CodeCard van ABUS of het een ABUS XPlus betreft of een ABUS YourPlus. Het cilinder is één van beide. Staat er op de CodeCard van het origineel gekochte, gelijksluitende te maken ABUS slot alléén een cijfercode? Dan is het een YourPlus. Staat er bij die code óók de letter X? Dan is het een XPlus. Bewaar de CodeCard goed: hetzij voor het bijbestellen van een sleutel bij verlies, hetzij voor het bestellen van een gelijksluitend ander fietsslot.

Tip 2: Weet dat ABUS gaat stoppen met de variant YourPlus. Heb of koop je bijvoorbeeld een ringslot YourPlus en wil je deze later nog eens aanvullen met een ander, gelijksluitend slot, dus met identieke cilinder? Dan kan het zijn dat dit NIET meer mogelijk is.

Waar en hoe kun je een One Key fietsslot bestellen?

  1. Bij het fietsslot op onze website staat of deze ook in One Key variant te koop is.
  2. Zo ja, vink bij de bestelling in de keuzebox aan dat je de gelijksluitende optie wilt.
  3. Let op: het One Key fietsslot staat bij het bestellen standaard op Uitverkocht. Dat komt omdat het slot nog gemaakt moet worden en daarom nog niet bestaat. Je kunt de bestelling echter gewoon invoeren en dan gaan we ermee aan de slag.
  4. Wanneer je bij het bestellen van het gelijksluitende fietsslot in het dropdown menu de gelijktijdige variant aanvinkt, verandert de prijs automatisch mee.
  5. Voeg het One Key fietsslot vervolgens toe aan je winkelwagen en voltooi het bestelproces.
  6. Vragen? Neem contact met ons op via [email protected] of 0251-748741.

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE ABUS Bordo Big XPlus 6000K 120 cm zwart SH
ABUS Bordo Big XPlus 6000K 120 cm zwart SH
De ABUS Bordo Big XPlus 6000K is een flexibel vouwslot van 120 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten, en inclusief framehouder.

€109,95 €87,95

Informatie
ABUS Ringslot Shield XPlus 5755L R Zwart - ART-2 keurmerk
Ringslot Shield XPlus 5755L R van ABUS biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en geschikt voor fietsen met extra brede banden.
SALE ABUS Vouwslot Bordo Granit X Plus 6500K SH 120cm zwart
ABUS Vouwslot Bordo Granit X Plus 6500K SH 120cm zwart
De ABUS Bordo Granit 6500K is een flexibel vouwslot met een lengte van 120 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten. Inclusief framehouder en met ART-2 keurmerk.

€169,95 €139,95

Informatie
SALE ABUS Vouwslot Bordo Granit X Plus 6500K SH 90cm zwart
ABUS Vouwslot Bordo Granit X Plus 6500K SH 90cm zwart
De ABUS Bordo Granit 6500K is een flexibel vouwslot met een lengte van 90 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten. Inclusief framehouder en met ART-2 keurmerk.

€139,95 €109,95

Informatie
ABUS Vouwslot Bordo Big Alarm 6000KA SH 120 cm Zwart
De ABUS Bordo Big Alarm 6000KA is een flexibel vouwslot van 120 cm met XPlus-cilinder en een alarm! Gemaakt van gehard staal, makkelijk te bevestigen en inclusief slothouder.

€134,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/110
ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/110
De City Chain XPlus 1060 van ABUS is een zeer sterk kettingslot met het ART-3 keurmerk. Dit 110 cm lange slot is geschikt als fietsslot en scooterslot.

€154,95 €129,95

Informatie
SALE ABUS Bordo Big XPlus 6000K 90 cm zwart SH
ABUS Bordo Big XPlus 6000K 90 cm zwart SH
De ABUS Bordo Big XPlus 6000K is een flexibel vouwslot van 90 cm. Kan gebruikt worden om meerdere fietsen vast te zetten, en inclusief framehouder.

€89,95 €72,95

Informatie
ABUS Ringslot Pro Shield XPlus 5955 R Zwart - ART-2
De Pro Shield XPlus van Abus biedt een goede bescherming bij een gemiddeld diefstalrisico en heeft een ART-2 keurmerk. Gemaakt van gehard speciaalstaal en ook te gebruiken met een insteekketting.
SALE ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/170
ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/170
De City Chain XPlus 1060 van ABUS is een zeer sterk kettingslot met het ART-3 keurmerk. Dit 170 cm lange slot is geschikt als fietsslot, scooterslot en slot voor een bakfiets.

€174,95 €164,95

Informatie
SALE ABUS Kettingslot 1190/120 XPlus Zwart - ART-4
ABUS Kettingslot 1190/120 XPlus Zwart - ART-4
Dit ABUS kettingslot 1190/120 XPlus heeft een lengte van 120 cm, met schakels van 11 mm dik. Het slot heeft het ART 4-keurmerk en is zeer geschikt voor de beveiliging van een motor of scooter.

€104,95 €92,95

Informatie
ABUS Kettingslot Granit City Chain XPlus 1060/85
Dit zeer veilige ABUS kettingslot van 85 cm is ART 3 goedgekeurd. Deze Granit City Chain XPlus is geschikt voor het vastzetten van uw fiets, scooter en bromfiets.

€134,95

Informatie
SALE ABUS Granit X Plus 540/160 HB 230 cmv + houder
ABUS Granit X Plus 540/160 HB 230 cmv + houder
Dit ABUS beugelslot van 23 cm is perfect te gebruiken als fietsslot. Voorzien van ART 3 keurmerk. Het slot biedt optimale bescherming tegen de meest brutale kraakmethodes.

€109,95 €94,95

Informatie
Pagina 1 van 2