Fietsdrager zonder trekhaak

Een fietsendrager zonder trekhaak kopen. Dat is prima mogelijk. Heeft uw auto géén trekhaak, koop dan een fietsendrager voor op de achterklep. Of een fietsdrager voor op het dak. Beide varianten zijn ook een optie voor als de trekhaak van de auto al is vergeven aan een aanhanger. Met een fietsdrager op de achterdeur van de auto neemt u, afhankelijk van het model, evengoed een, twee of zelfs drie fietsen mee. Met een fietsendrager voor op het dak van de auto heeft u eveneens het voordeel van het benutten van extra ruimte. Lees hier de kenmerken van fietsenladers voor de auto zonder trekhaak.

Te beginnen met bijvoorbeeld de universele fietsendrager voor aan de achterklep, of kofferklep, van de auto. Deze wordt daaraan bevestigd via meerdere straps. Houd hierbij wel rekening met het maximaal draaggewicht van gemiddeld een kleine 50 kilo. Dat houdt concreet in dat drie lichtere fietsen erop meekunnen, zoals op de Peruzo Cruiser Delux, één van de fietsdragers die u online kunt kopen op Fietsparadijs.com. Op dit voorbeeld passen niet drie e-bikes, vanwege hun hogere gewicht. Let uiteraard dan ook altijd vóór aankoop op het maximale draaggewicht, dat bij fietsendragers voor op de trekhaak gemiddeld een stuk hoger ligt. Verder is een fietsendrager voor op de achterklep geschikt voor alle soorten fietsen en past deze op de meeste drie- en vijfdeurs auto's. 

 

Fietsendrager voor géén trekhaak

 

Monteren fietsdrager zonder trekhaak

Het monteren van fietsendragers waarvoor géén trekhaak nodig is, en waar sprake is van bevestiging aan de kofferklep, gebeurt via meerdere gespen en haken. Daarbij hebben de gespen aan de onderzijde een anti-bounce systeem, voor extra veiligheid. De fietsen komen op de draagarmen te zitten, vastgezet met schokabsorberende riemen. Het bevestigingsmateriaal is vanzelfsprekend inclusief. Extra makkelijk is dat dit type fietsendrager inklapbaar is en zo compact te maken, handig bij het opbergen wanneer het helaas even géén fietsvakantie- of fietsweekendtijd is. Bovendien is het gewicht van dit type drager voor een auto zonder trekhaak, laag. Nog een voordeel is de prijs, die lager ligt dan de grotere fietsdragers voor op de trekhaak.

Of kies een dak fietsdrager bij een auto zonder trekhaak

Een andere mogelijkheid als u een fietsdrager wilt kopen zonder dat daarvoor een trekhaak benodigd is, is een fietsendrager voor op het dak. Hiervoor is als basis een dakdrager nodig. Deze kan een of twee, meestal lichtere fietsen vervoeren. Er zijn veel soorten fietsdragers voor op het dak. Het monteren kan met vorkmontage, via het frame of via de wiel(en).


Fietsendrager dak auto

 

Een dak fietsdrager is meestal inklapbaar. Dat is vanzelfsprekend handig bij het opruimen voor wanneer deze niet nodig is. Een ander voordeel van een fietsdrager voor op de dakdrager is dat er meerdere soorten fietsen te combineren zijn. Zo kunt u voor twee verschillende type fietsen twee verschillende dak fietsdragers kopen - en beide plaatsen op de dakdrager. Nog een voordeel is het lage gewicht. Een nadeel is dat bij het plaatsen en pakken van de fiets op en van het autodak, u daar natuurlijk wat minder makkelijk bij kunt. Houd daarnaast rekening, zeker bij lange tochten, met de grotere windweerstand.

Fietsdrager zonder trekhaak kopen

Een fietsdrager zonder trekhaak kopen? Kies dan voor een fietsendrager op de achterklep of een exemplaar voor op het autodak. De belangrijkste eigenschappen, voordelen en nadelen hebben we in dit artikel beschreven. Van beide is de montage eenvoudig en het gewicht beperkt. Ze zijn bij niet-gebruik handig op te bergen. Houd wel rekening met het kleinere belastbare gewicht. Zeker bij een dak fietsdrager. In algemene zin is één van beide opties een prima vervanging voor wanneer de trekhaak op de auto ontbreekt of al door een aanhanger bezet is, zoals een caravan. Een fietsdrager online aanschaffen? Zie de lage prijzen en goede reviews van Fietsparadijs.com!

Daarom Fietsparadijs.com:

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


Peruzzo Fietsdrager Cruiser Delux
Deze fietsendrager kunt u gebruiken zonder trekhaak. U monteert deze drager aan de klep van de kofferbak. Hij is geschikt voor 3 fietsen met een totaal gewicht van 45 kilo.
Carpoint Fietsdrager Universeel
Met deze universele fietsendrager van Carpoint neem u makkelijk uw fiets mee op uw dakdrager. De fietsendrager heeft een draaggewicht van maximaal 15 kg.
Pagina 1 van 1