Voorzitje - fietsstoeltjes (Mini) in alle soorten, merken en kleuren

Een voorzitje is een fietsstoeltje vóórop de fiets of e-bike, bestemd voor kinderen tot ongeveer 3 jaar en met een maximaal gewicht van zo'n 15 kilo. Meerdere merken noemen het voorzitje ook wel de Mini. Iets grotere kinderen nemen eerder plaats in een achterzitje. Of bij twee kinderen gaat er natuurlijk eentje in het voorzitje en de ander achterop. Welk fietszitje voor vóórop de fiets / e-bike een goede keus is? Bekijk de kwaliteitsverschillen, styling mogelijkheden, design-kenmerken, prijs en de mate van comfort. Let ook op de mogelijkheden voor uitbreiding.

Met het laatste bedoelen we vaste combinaties met windscherm, toybar of andere kinderfietsaccessoires in bijpassende stijl. Bij het merk Qibbel kunt u zelfs naar hartenlust stylen, om het gehele uiterlijk op elkaar af te stemmen naar eigen voorkeur.

Veiligheid van de voorzitjes: op nummer één

Oriënteert u zich op het kopen van een voorzitje? Het allerbelangrijkste is de veiligheid ervan voor het kind dat erin plaatsneemt. Kies daarom voor een voorzitje met keurmerk volgens onze westerse maatstaven. De kwaliteit van onze fietsstoeltjes staat ook in dit opzicht altijd voorop. Dat geldt voor zowel het kopen van een voorzitje als om het aanschaffen van een achterzitje. Het voorzitje wordt overigens bij veel merken ook de Mini genoemd. Een andere benaming van het achterzitje is veelal de Maxi.

De kwaliteit van een fietszitje komt tot uiting in:

 • Veiligheid voor kind en indirect ook de ouder;
 • De levensduur en sterkte van materiaal en (beweegbare) onderdelen;
 • De praktische toepassingen ervan, in brede zin;
 • Design, vorm en kleuren: onze voorzitjes zijn mooi, trendy en hip!

1 Veilige én comfortabele fietsstoeltjes
Al onze fietszitjes voldoen aan strenge Europese veiligheidseisen. Daarbij komt een zorgvuldige aandacht voor de voetsteunen, de verstelbaarheid, de armleuningen, fijne zitvlakken, een stevig harnas, verstelbare gordels, driepuntssluiting, enzovoort. Alles is tot in de finesses gericht op veiligheid én het comfort voor het kind.

2 Bevestigingsmogelijkheden
Voorzitjes zijn er met verschillende bevestigingsmogelijkheden, vaak merkspecifiek. Bijvoorbeeld aan het frame of aan de stuurpen. Deze mogelijkheden kunnen wel eens hét verschil maken bij uw keus. Lees daarom bij de productomschrijving welke opties en details er wat dat betreft zijn. Onder andere in de combinatie met bijvoorbeeld het windscherm, het meenemen van twee kinderen, en/of de mate van gemakkelijk vast - en loskoppelen. Overall gezien geldt dat gemak, stabiliteit en eenvoud altijd absolute speerpunten zijn van de A-merken in onze webshop.

3 Design
We zeiden het al: trendy, hip en mooi, dat moet een fietsstoeltje zeker óók zijn! Juist dat aspect maakt dat ook een voorzitje een frisse, vrolijke, kleurrijke toevoeging is aan de fiets en e-bike. Daarom hebben de fabrikanten van de voorzitjes op Fietsparadijs.com volop aandacht voor vormgeving, design en styling. Dat gaat soms heel ver en dat is ook al direct op de foto's met diverse mooie fietsstoeltjes te zien!

4 Merken
We hebben meerdere topmerken, van Bobike en Yepp tot Qibbel en Polisport. Tevens is er de keus voor alternatieven zoals bijvoorbeeld de Zadel op stang. Dit laatste is toepasbaar op meerdere typen fietsen en elektrische fietsen.

5 Prijzen
In elk prijssegment valt er op deze site wat te kiezen. In het algemeen geldt: hoe eenvoudiger, hoe goedkoper. Hoe hipper en exclusiever, hoe duurder natuurlijk. Maar hoe dan ook: elk voorzitje, hoe goedkoop op onze website ook, is veilig!

6 Onderdelen van een fietszitje voor vóórop
Van adapters tot losse accessoires die het fietszitje nog leuker en comfortabeler maken. Onderdelen voor montage, losse voetsteunen, spaakbescherming, extra reflectie, windschermen en andere losse accessoires voor het fietsstoeltje zijn in onze shop eveneens te koop.

Fietsstoeltjes: voorzitjes en achterzitjes

Wat bepaalt de keus voor het kopen van een fietszitje voor vóórop of juist achterop?

Samengevat gelden hierbij echter de volgende overwegingen.

Fietszitje vóór op de fiets / elektrische fiets
Meerdere merken gebruiken de term Mini voor een voorzitje op de fiets / elektrische fiets. Doorgaans is een fietszitje vóór op de fiets geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar. U leest er ook over in de productomschrijving van elk van onze fietszitjes. Iets grotere kinderen nemen eerder plaats in een achterzitje. Of bij twee kinderen: eentje voor en eentje achterop.

Fietszitje achter op de fiets / elektrische fiets
Meerdere merken gebruiken de term Maxi voor een achterzitje op de fiets / elektrische fiets. Doorgaans is een fietszitje achter op de fiets geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, of in gewicht gezien vanaf zo’n 15 kilo. Dient een jonger zusje of broertje zich aan en eist deze haar of zijn plek op in het fietsstoeltje vóór? Dan kan het ook al wel vanaf iets jonger en/of lager lichaamsgewicht. Méér zien en weten om de juiste keus te maken? Scroll verder en u ziet veel mooie fietszitjes voorbijkomen voor vóórop de fiets en elektrische fiets. Ook de achterzitjes bekijken? Zie dan alle fietsstoeltjes.

Voordelen Fietsparadijs.com

 • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
 • Standaard lage prijzen
 • Snelle verzending, uit voorraad
 • Ook afhalen mogelijk
 • Betrouwbare levering, via PostNL
 • Beste productinformatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw productenSALE Bobike ONE Mini Urban Black
Bobike ONE Mini Urban Black
De Bobike ONE Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige stoeltje is dubbelwandig, waterafstotend en kleurvast. Zit comfortabel en ziet er hip uit. Uitgevoerd in Urban Black.

€64,95 €59,95

Informatie
Urban Iki Front seat Chigusa Green - Bincho Black
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze chigusa groen en bincho zwart, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go.
Mirage Buiszadel Kinderzitje Jantje en zijn Kornuiten
Dit extra zadel met voetsteunen is geschikt als voorzitje voor (wat grotere) kinderen. Het zitje past op vrijwel elke damesfiets en wordt bevestigd op het frame.
Urban Iki Front seat Koge Brown - Bincho Black
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki, zoals deze in koge bruin en bincho zwart, combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go.
SALE Bobike GO Mini Macaron Grey
Bobike GO Mini Macaron Grey
De Bobike GO Mini is een duurzaam voorzitje van Hollands design. Het veilige, trendy fietsstoeltje heeft een dubbelwandige kuip, een lichaamsomsluitend ontwerp en is verkrijgbaar in diverse pastelkleuren.

€59,95 €51,95

Informatie
SALE Bobike Exclusive Mini Plus Safari Chic
Bobike Exclusive Mini Plus Safari Chic
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.

€79,95 €74,95

Informatie
Qibbel Air Voorzitje Black
Een goed en betrouwbaar fietsstoeltje begint met de basis. Het lichtgewicht Qibbel Air voorzitje in de kleur zwart heeft een rugleuning van zwart mesh.
Qibbel Air Voorzitje Zwart-bruin
Een goed en betrouwbaar fietsstoeltje begint met de basis. Het lichtgewicht Qibbel Air voorzitje in de kleuren zwart en bruin heeft een rugleuning van zwart mesh.
Qibbel Voorzitje Basiselement - Wit
Een goed en betrouwbaar fietsstoeltje begint met de basis. Dit zitje van Qibbel in de kleur wit is ontworpen met veiligheid en gemak hoog in het vaandel. Bovendien is dit zitje naar wens af te stylen met één van de Qibbel stylingsets.
SALE Polisport Bubbly Mini zwart/grijs
Polisport Bubbly Mini zwart/grijs
Rustig en strak, Dutch design. Voor kinderen van 9 tot 15 kilogram is dit een voordelig fietsstoeltje dat óók comfortabel is, stevig en natuurlijk veilig. Dit voorzitje is geschikt voor smallere én brede voorframes. Diverse verstelbare elementen.

€39,95 €27,95

Informatie
Bobike Exclusive Mini Plus Urban Black
Dit gerestylede voorzitje Exclusive Mini Plus van Bobike is stijlvol, zeer veilig en van uitstekende kwaliteit. Met stuurtje, nieuwe gordels met zachte covers en verbeterde voetsteunen.
Urban Iki Front seat Koge Brown - Kurumi Brown
Elegant, compact, veilig. Verfijnd qua vorm, kleur en materiaal. Het voorzitje Urban Iki,combineert Japanse roots met zen-achtig Dutch Design. Met veel zitcomfort én Click & Go.
Pagina 1 van 3