Wat is het KLICKfix bevestigingssysteem?

KLICKfix is uitgegroeid tot een veelgebruikt bevestigingssysteem voor op de fiets. Maar hoe werkt het systeem nou eigenlijk? Welke soorten zijn er? En voor welke fietsaccessoires is KLICKfix geschikt? Vind hier het antwoord op deze vragen. KLICKfix: wat is het?

KLICKfix is een bevestigingssysteem dat wordt gebruikt voor het veilig en snel bevestigen van allerlei fietsaccessoires. Het systeem werd in 1989 ontwikkeld door het Duitse Rixen & Kaul en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekende naam in de fietswereld. Meer en meer merken kiezen bij de ontwikkeling van hun fietsproducten voor het KLICKfix-systeem. KLICKfix wordt zowel bij fietsaccessoires voorop als achterop de fiets gebruikt.

KLICKfix Stuurhouder CC-100                                          ABUS Pakaftas Basica ST5500KF KLICKfix 13L      

KLICKfix: hoe werkt het?
De meeste accessoires voor voorop de fiets die bevestigd worden met het KLICKfix-systeem zijn voorzien van een soort adapterplaatje. Hiermee klikt u het accessoire in een zogenaamde KLICKfix-houder. Deze houder is los te verkrijgen en wordt aan de stuurpen gemonteerd. Het accessoire is vervolgens gemakkelijk in de houder vast- en los te klikken. Er zijn ook enkele accessoires die op deze manier aan de zadelpen te bevestigen zijn. De meeste producten voor achterop de fiets, zoals dubbele en enkele fietstassen, zijn door middel van speciale KLICKfix-haken aan de bagagedrager te hangen. In dat geval is er geen losse houder nodig.

KLICKfix: welke toepassingen zijn er?
Zoals hierboven al werd aangestipt is er grofweg onderscheid te maken tussen producten die in een losse KLICKfix-houder geklikt moeten worden en producten die direct aan de fiets vast te klikken zijn. De eerste variant wordt gebruikt voor stuurtassen, fietsmanden, telefoonhouders, routekaarthouders, slothouders en de houder voor de GoPro. De KLICKfix-haken vindt u terug op een aantal enkele fietstassen en dubbele fietstassen.

Basil Stuurtas Bohème City bag Charcoal 8L                              Basil Stuurtas Bohème City bag Charcoal 8L                                            


KLICKfix: welke merken gebruiken het?

Er zijn verschillende merken die gebruik maken van het KLICKfix-systeem. Op Fietsparadijs.com zijn dit ABUS, AGU, Basil en Cordo. KLICKfix-accessoires zijn doorgaans te gebruiken op allerlei soorten fietsen, dus ook op elektrische fietsen. Lees voor bevestiging op e-bikes wel altijd even goed de productomschrijving van het product dat u op het oog heeft. Het kan zijn dat er een ander of aanvullend accessoire vereist is. In sommige gevallen geldt dat bevestigen helaas niet mogelijk is.

KLICKfix: welke accessoires zijn er?
Soms is een KLICKfix-product niet direct geschikt voor bevestiging. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een afwijkende maat stuurpen. Daarom heeft KLICKfix een aantal accessoires ontworpen. Denk hierbij aan een losse montagebeugel, een stuurbeugel, een verlenger voor de stuurhouder maar ook kleinere, o zo belangrijke accessoires zoals losse schroeven en nippels. Met deze accessoires maakt u bevestiging door middel van KLICKfix vaak alsnog mogelijk.

 

 

Lees meer
Filter uw producten


SALE KLICKfix Rixen & Kaul Hondenmand/Stuurtas Doggy
KLICKfix Rixen & Kaul Hondenmand/Stuurtas Doggy
Vervoer uw hondje in stijl met deze Rixen & Kaul / KLICKfix hondenmand voor aan het stuur! De luxe mand is afwasbaar, gevoerd met kussen en heeft een wind- en regenscherm. De reflectie en handvatten maken het een zeer complete set.

€99,95 €79,95

Informatie
KLICKfix Stuurhouder CC-100 E-bike
Deze KLICKfix stuurhouder CC-100 is speciaal bedoeld voor E-bikes met een display. Met het KLICKfix-systeem kunt u diverse stuurtassen en fietsmanden bevestigen aan uw stuur.
FastRider Jale Hondenmand Rotan Naturel KLICKfix
Met deze rotan hondenmand van Fastrider neemt u uw hond veilig mee achterop de fiets. De mand wordt bevestigd met het KLICKfix-systeem. Inclusief draadkoepel en een kussentje.
SALE KLICKfix Stuurhouder CC-100 E-bike met slot
KLICKfix Stuurhouder CC-100 E-bike met slot
Deze KLICKfix stuurhouder CC-100 is speciaal bedoeld voor E-bikes met een display. Tevens is deze versie uitgerust met een slot. Met het KLICKfix-systeem kunt u diverse stuurtassen en fietsmanden bevestigen aan uw stuur.

€49,95 €36,95

Informatie
KLICKfix Kaarthouder Sunny voor CC-100
De KLICKfix CC-100 stuurhouder is niet alleen handig voor tassen en manden, u kunt er ook kaarthouders mee gebruiken! Bijvoorbeeld deze kaarthouder Sunny, een stevige en lichtgewicht kunststof kaarthouder met waterdichte hoes van 27 x 27 cm.
Dierenfietsmand Aumüeller KLICKfix 11/888
Uw hond mee op de fiets? Met de Aumüeller geen probleem. Een dierenmand van riet voor voorop de fiets, geschikt voor KLICKfix. Inclusief draadkoepel en afneembaar kleedje.
Basil Stuurtas Sport Design 7 liter Zwart
Een stijlvolle stuurtas met ruimte voor 7 liter aan spullen én smartphone bovenop in het zicht. De Basil Sport Design is spatwaterdicht, heeft veel vakken, sierlijke reflectie, is klaar voor klikmontage en biedt details als sleutelhanger en schouderriem.
FastRider Stuurtas Nort 2L Groen
Deze hippe stuurtas is gemaakt van waterafstotend canvas en is ook te gebruiken als clutch en schoudertas. De tas heeft een inhoud van twee liter, drie opbergvakjes met rits en voorzien van KLICKfix systeem.
AGU Stuurtas Performance Essentials DWR 8L KF
Stuurtas (8L) met veel, véél in huis. Zoals: geïntegreerde regenhoes, tablet sleeve, schouderriem, mesh vakken en 3M-reflectie. Sterk waterafstotend, milieubewust en KF-voorbereid, verenigd in 'n gebalanceerd uiterlijk.
Basil KF Adapterplaat voor KLICKfix-systemen
Deze adapterplaat van Basil kunt u bevestigen aan uw KLICKfix-houder, zodat deze geschikt wordt om Basil stuurtassen en manden vast te maken die zijn uitgerust met het BasEasy-systeem.
KLICKfix Stuurhouder CC-100 met slot
Met deze KLICKfix stuurhouder CC-100 kunt u diverse stuurtassen en fietsmanden (die geschikt zijn voor KLICKfix) bevestigen aan uw stuur. Handig en snel vastmaken en weer loskoppelen! De houder kan permanent blijven zitten. Inclusief slot.
Basil Basimply Wicker rieten mand rotan naturel KF
De Basimply Wicker van Basil is een handgemaakte, gevlochten rieten mand voor vóórop de fiets. Deze naturel afgelakte fietsmand sluit perfect aan op het KLICKfix-systeem.
Pagina 1 van 4