Fietsslot met alarm - sloten met alarmfunctie

Een slot met alarm, voor op de fiets: hoe werkt zo’n slot en welke zijn te adviseren? Vind hier meer info voor bij het uitzoeken en kopen van een fietsslot met alarmfunctie.

Een alarm op het fietsslot schrikt een potentiële dief al gauw af. Een alarmsignaal van bijvoorbeeld 100 decibel (dB) doet wat dat betreft wonderen. Zeker wanneer het slot een alarmfunctie heeft waarbij elke beweging wordt gedetecteerd. Een kwaadwillende zou wel gek zijn om te midden van het lawaai te proberen het slot te forceren en de fiets mee te nemen.

Fietsslot met alarm


Welk lock alarm?

Daarom is het kopen van een lock alarm (zoals deze sloten ook wel worden genoemd) in veel gevallen een goede keuze. Uiteraard hangt het er daarbij wel vanaf om welke kwaliteit het gaat. Er zijn goedkope fietssloten met alarm, die mogelijk nog altijd te makkelijk en snel te doorbreken zijn. Er zijn echter ook kwalitatief uitstekende alarmsloten met een hogere prijs in combinatie met een hoge anti-diefstal beschermingsfactor.

Eigenschappen slotalarm: intelligent systeem?
Aspecten waarop u kunt letten bij een fietsslot met alarm, is bijvoorbeeld of het een zogeheten ‘intelligent alarm’ betreft. Dat wil zeggen dat het betreffende alarmslot rekening houdt met kleine en korte bewegingen. Wordt bijvoorbeeld de fiets geraakt door een voetbal, dan geeft het alarm slechts een korte waarschuwingstoon.

Eigenschappen slotalarm: indicatie status
Een andere eigenschap van een slotalarm kan zijn dat verschillende akoestische signalen de status van de batterij weergeven, evenals de status van wel/geen activatie en die van het alarm zelf.

ABUS slot met alarmfunctie
Een voorbeeld is een vouwslot van het bekende merk ABUS, zoals één uit de lijn BORDO. Een optie is de BORDO Alarm 6000A, dat voldoet aan de genoemde eigenschappen. Zo heeft deze een capaciteit van tenminste het genoemde aantal decibellen van 100, gebaseerd op ABUS’ zogeheten 3D Position Detect, hetgeen te maken heeft met het goed kunnen detecteren van bewegingen rondom. Dit vouwslot met alarm heeft geen ART-keurmerk, maar is een goede keus voor het beveiligen van een kwalitatief goede fiets bij een gemiddeld diefstalrisico.

 

Lees meer
Filter uw producten
ABUS Alarmbox Black
Beveilig uw spullen tegen diefstal met deze universele alarmbox! Zodra het beveiligde voorwerp beweegt gaat er een geluid van 100db af.
ABUS Vouwslot BORDO 6000 met alarm - wit
Jaag een dief de stuipen op het lijf. Dit fietsslot heeft een alarmsignaal van 100 dB! Een vouwslot met intelligente alarmfunctie, slim detecteer- en indicatiesysteem, gehard speciaalstaal, solide scharnierpunten en, onder meer, een ABUS Plus cilinder.

€104,95

Informatie
ABUS Vouwslot BORDO 6000 met alarm - zwart
Jaag een dief de stuipen op het lijf. Dit fietsslot heeft een alarmsignaal van 100 dB! Een vouwslot met intelligente alarmfunctie, slim detecteer- en indicatiesysteem, gehard speciaalstaal, solide scharnierpunten en, onder meer, een ABUS Plus cilinder.

€114,95

Informatie
Pagina 1 van 1