Fietsslot met alarm - sloten met alarmfunctie

Een slot met alarm, voor op de fiets: hoe werkt zo’n slot en welke zijn te adviseren? Vind hier meer info voor bij het uitzoeken en kopen van een fietsslot met alarmfunctie.

Een alarm op het fietsslot schrikt een potentiële dief al gauw af. Een alarmsignaal van bijvoorbeeld 100 decibel (dB) doet wat dat betreft wonderen. Zeker wanneer het slot een alarmfunctie heeft waarbij elke beweging wordt gedetecteerd. Een kwaadwillende zou wel gek zijn om te midden van het lawaai te proberen het slot te forceren en de fiets mee te nemen.

Fietsslot met alarm


Welk lock alarm?

Daarom is het kopen van een lock alarm (zoals deze sloten ook wel worden genoemd) in veel gevallen een goede keuze. Uiteraard hangt dat wel af van om welke kwaliteit het gaat. Er zijn goedkope fietssloten met alarm, die mogelijk nog altijd te makkelijk en snel te doorbreken zijn. Er zijn echter ook kwalitatief uitstekende alarmsloten met een hogere prijs in combinatie met een hoge anti-diefstal beschermingsfactor.

Eigenschappen slotalarm: intelligent systeem?

Waarop letten bij het kopen van een fietsslot met alarm? Een belangrijk aspect is of het een zogeheten ‘intelligent alarm’ betreft. Dat wil zeggen dat het betreffende alarmslot rekening houdt met kleine en korte bewegingen. Wordt bijvoorbeeld de fiets geraakt door een voetbal, dan geeft het alarm slechts een korte waarschuwingstoon. Deze zal dan niet onnodig hard en lang beginnen te piepen.

Eigenschappen van een slotalarm: indicatie status

Een andere eigenschap van een slotalarm kan zijn dat verschillende akoestische signalen de status van de batterij weergeven. Deze geluidssignalen kunnen eveneens de aanduiding weergeven van de status van activatie, en die van het alarm zelf.

ABUS slot met alarmfunctie

Een voorbeeld is een vouwslot van het bekende merk ABUS, zoals één uit de lijn BORDO. Een optie is de BORDO Alarm 6000A, dat voldoet aan de genoemde eigenschappen. Zo heeft deze een capaciteit van tenminste het genoemde aantal decibellen van 100, gebaseerd op ABUS’ zogeheten 3D Position Detect. Dit heeft te maken met het goed kunnen detecteren van bewegingen rondom. Dit vouwslot met alarm heeft geen ART-keurmerk, maar is een goede keus voor het beveiligen van een kwalitatief goede fiets bij een gemiddeld diefstalrisico.

Voordelen Fietsparadijs.com

  • Iets voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!

 

Lees meer
Filter uw producten


ABUS Alarmbox 2.0 Black
Beveilig uw spullen tegen diefstal met deze universele, mobiele alarmbox! Zodra het beveiligde voorwerp beweegt, gaat er een geluid van 100db af. Ook geschikt voor het aansluiten van ABUS-insteekkettingen of -kabels.
Pagina 1 van 1